Jogász Póker


Impossible # 2009.08.06. 13:21

Nem azt írtam, hogy sng-nál van működő sss-stratégia, hanem azt írtam, hogy sng-nál ugyanúgy vannak pozíciók mint sss-nél, és ezért nem értem, miért csodálkoztál rá arra, hogy kbs sss-ről beszél. De nem lényeg.

_Wasp_ # 2009.08.06. 13:13

wasp meg nem tudom, miért csodálkozik rá az SSS-re, Sit and Go-nál ugyanígy vannak pozíciók.

há' mer hülye vagyok a pókerhez, azért. ;P4

megj.: sng-nál nincs működő SSS stratégia! (push-fold stratégia van, de az teljesen máson alapul)

(A pozíciók lényegét meg leírtam ám azért...)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.08.06. 13:08

wasp meg nem tudom, miért csodálkozik rá az SSS-re, Sit and Go-nál ugyanígy vannak pozíciók.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.06. 11:40

Én voltam tanár, némi didaktikai érzék visszamaradt. :)

Impossible # 2009.08.06. 11:04

kbs,

köszi, pont egy ilyen választ akartam olvasni, most már teljesen világos. Szerintem azért tudsz jól válaszolni, mert tudod, hogy mit akarok kérdezni. Tökéletes! :D

_Wasp_ # 2009.08.06. 07:52

SSS?
szerintem túlbonyolítottam a kérdést :)

(tényleg nem voltam tanár :) ... szerencsére... bár néha biztos jól jönne a gyakorlat)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.06. 07:45

Az üzenet csak annyit jelent, hogy őrizd meg. (Ne töröld).

Gondolom, azt jelenti, hogy a 49 akkor aktiválódik, ha játszol. De úgy is érthetik, hogy ezt a pénzt egyelőre nem veheted le a számláról. Hiszen a PS nem azért adja, hogy fagyit vegyél rajta, hanem azért, hogy játssz vele.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.06. 07:43

Félreértetted, és félrevezeted. :)
Zoli, amikor a KKT számára határozod meg a pozíciókat, akkor csak az üres székeket és azokat, hagyhatod figyelmen kívül, akik nem kapnak lapot az adott leosztásban. ("siout" és a vakra várók, büntetés alatt lévők) Az, hogy a játékban részt vevők dobnak vagy limpelnek, nem számít. Nem is számíthat, mert a pozíciót még a licit megkezdése előtt határozod meg, amikor fogalmad sincs róla, hogy ki mit fog csinálni.

Ha tehát egy teljes tízes asztalon (senki nincs távol, mindenki kap lapot) az osztótól a hatodik helyen ülsz, az MP1. Akkor is, ha előtted mindenki dob, akkor is, ha mindenki limpel, és akkor is, ha mindenki betolja az össszes zsetonját.
Az ellenfelek akciója nem a pocíciódat befolyásolja, hanem azt, hogy az adott pozícióban milyen lapokkal játhatsz. Maradva a középső pozíciónál (és SSS-nél): TT-el, ha mindenki dobott vagy limpelt, emelned kell; ha valaki emelt, dobnod.

Wasp, fogadjunk, hogy nem voltál tanár! :)

_Wasp_ # 2009.08.05. 18:57

(tehát a korai-késő pozíciós tippeket elsősorban akkor alkalmazd, ha előtted dobtak, esetleg ha megadtak. Ha emelés volt, akkor teljesen más a helyes játék, mások az indulólapok)


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.08.05. 18:46

a korai - középső - késői pozíciónak csak az indulólapok vonatkozában van jelentősége, tehát ha 10 fős asztalon heten dobtak, akkor csak az osztó és a két vak maradt, nincs értelme korai vagy késői pozíciókról a továbbiakban beszélni, mert jelentősége csak a relatív pozíciónak lesz, tehát hogy a licitkörökben kinek kell először és utoljára beszélnie


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.08.05. 18:40

kbs,

kaptam egy e-mailt a PartyPoker-től, amiben többek között ez áll: "Please keep this transaction information for your records:"
Van ezzel kapcsolatban valamilyen teendő?

És mit jelent az, hogy feltételes 49 dollár, felhasználható meg 1 dollár? Ez nem világos. A PS arról ír, hogy az 1 dollár fogja aktiválni a többit. De ez mit jelent??

Impossible # 2009.08.05. 16:15

wasp,

úgy értem, hogy mondjuk 10-en ülünk egy asztalnál, de tegyük fel, hogy kiszállnak 7-en is, akkor a maradék 3 között már nem lesz sem korai, sem belső pozíció, csak hátsó (abból is csak 1) meg a kis és nagy vak. Namost ez csak a dobásnál van így, vagy a check-elésnél is?

_Wasp_ # 2009.08.05. 15:39

példabélától janedoe-ig a neveket azért adtam, mert azt hittem, hogy hosszabb, kifejtős példát fogok írni, de nem, mert elkapott a lustaság.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

_Wasp_ # 2009.08.05. 15:24

elvileg ugye minden kiszálló játékos után elhagyunk egy pozíciót (korai, belső, hátsó). Ez arra vonatkozik, ha dobják a lapjukat vagy arra is, ha check-elnek? Én arra tippelek, hogy csak a dobásra vonatkozik, de jól mondom-e?

néha olyanokat kérdezel, hogy magam se értem... :)

legyenek így a játékosok:

1 ("kisvak" vagy "SB")
2 ("nagyvak" vagy "BB")
3 (példabéla)
4 (gipszjakab)
5 (johndoe)
6 (janedoe)
7 ("hijack")
8 ("cutoff")
9 ("osztó" vagy "dealer")

korai pozíciók az összes licitáló első harmada, középső a második, késői pedig az utolsó harmad.

az osztó mindig késői pozíció lesz.

Ha pl a "cutoff"-ig mindenki dob, akkor ha "cutoff" emel, akkor vélhetően pozícióba kerül a többiekkel szemben, hiszen az "osztó" feltehetően dob, legfeljebb a vakok ellen játszik. Ha az osztó megad, akkor cutoff felett dealernek pozíciója lesz.

A pozíciók megnevezése nem függ attól hogy hányan dobtak, vagy megadtak, hanem a lapjaid ereje változik attól, hogy hányadikként fogsz licitálni a következő licitkörökben, és várhatóan hány ember ellen játszol.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Impossible # 2009.08.05. 14:48

Na már itt volt az ideje, wasp, hogy benézz ide. Kezdett leülni a topic. :D

Lenne hozzátok még 1 kérdésem, ha nem terhes (mármint ha a kérdés nem terhes...ha terhes, akkor majd nemsokára megszületik).
Szóval:

elvileg ugye minden kiszálló játékos után elhagyunk egy pozíciót (korai, belső, hátsó). Ez arra vonatkozik, ha dobják a lapjukat vagy arra is, ha check-elnek? Én arra tippelek, hogy csak a dobásra vonatkozik, de jól mondom-e?

_Wasp_ # 2009.08.05. 14:40

JUt eszembe Wasp, nem próbáltad ki a csokipókeren a BPO elő-atelitet? Nekem már két jegyem van.
szia, nem tudtam pókerezni a héten, meg néztem, hogy úgy kéne, hogy miután nyernék egy online versenyt (ez még legyen oké), utána kéne nyerni egy élőt is, amit már nehezebben tudnék megszervezni :(((

Tegnap sikerült megint megnyernem a csiprollt. (Négyből kétszer első hely. Milyen vagyok?)
király vagy :)

Volt egy Selindek18 nickű versenyző, akit egy közhelyes csapdával búcsúztattam; többek szerint „az“ a Selindek. Nem tudom, nem akármilyen skalp lenne.
tényleg szép, bár Selindek nem kifejezetten versenyjátékos, de ez nem kisebbíti az érdemedet!

Nekem azért az jut eszembe, amikor egy 5$-os Stars versenyen az egyik kolléga jelentette, hogy „itt ül az asztalomnál Béla bácsi“.
Bélabácsi meg az 5 dolcsis versenyek? Ááááh teljesen kizárt. Ha jól tudom most egy - kétszáz dollár nevezési díjú versenyeken indul általában.

na ezt nem azért, hogy letörjem a lelkesedésed, mert az eredmények ettől függetlenül szépek voltak :)

(én csak egy nagyobb névvel játszottam komolyabb tétbe: Alonso-val, kétszer tudtam vele headsupolni, így a végeredmény plusz öccáz dodo lett :))


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.05. 14:30

Ha még nem volt befizetés - mint ahogy nem volt -, akkor valószínűleg lehet töröltetni a számlát. Gondolom, az ügyfélszolgálat tud segítséget adni.

Impossible # 2009.08.05. 11:28

Nade hogyan lehet megszüntetni? Mi az, hogy meg akarom szüntetni, de nem lehet?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.05. 10:09

Azt hittem, bármelyik partnertermbe kérheted a kezdőtőkét.

Nem kell a bwines számlát megszüntetni; nem kér enni.

Impossible # 2009.08.05. 09:24

kbs,

kiderült, hogy a PS a bwin-re nem utal pénzt, még jó hogy utánakérdeztem, különben hiába vártam volna. Úgyhogy regisztráltam a PartyPoker-re. A bwin-nek sokkal szebb a kliense, ráadásul állítólag a PartyPoker-en voltak számlafeltörések (Full Tilt-en meg Titan-on is). A bwin oldalán pedig nem találok olyan lehetőséget, hogy számla megszüntetése. Azt hogyan lehet megszüntetni?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.05. 08:29

Már bekötötték a számládat.
Amíg megjön az 50$-od gyakorloj a játékpénzes asztalokon, esetleg nevezz be a freerollokra. Azt hiszem, a bwinen a napi freerollra délután egykor kezdődik a nevezés. NAgyon résen kell lenni, mert 5-10 perc alatt be is telik a létszám.

Impossible # 2009.08.03. 14:06

Magyar nyelvű levelekre nem válaszolnak...Nem tudom, miért nem vesznek fel akkor több embert, mondjuk olyat, aki tud magyarul.
Némette lse strapálják magukat agyon...még arra se válaszoltak. :D

Impossible # 2009.08.02. 11:53

Egyébként szerinted tudnának adni valami állást közelebb is? Gibraltárra most nem mennék ki, az marha messze van.

Impossible # 2009.08.02. 11:50

Megírtam Ps-en ezt:

Sehr Geehrte Damen und Herren,

ich möchte fragen, warum habe ich 50§ noch nicht bekommen. Letzte Woche habe ich an "bwin" registriert, und habe den Name meines Kontos an der Seite von PokerStrategy auch angegeben. Soll ich noch einige Tage warten, oder?
Ich warte auf ihre baldige Antwort.

Mit freundlichen Grüssen aus Ungarn

"Az üzenet elkészült és a lehető leggyorsabban feldolgozzuk. "

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.02. 10:00

Vagy a fórumon is érdeklődhetsz, a moderátorok nagyon segítőkészek. Ők tudnak magyarul. :)