Gyakornok - Multi vagy Ügyvédi Iroda?


smarian # 2014.11.30. 18:34

Sziasztok! az lenne a kérdésem, hogy ügyvédi irodába van lehetőségem gyakornoknak menni, illetve jövőhétre behívtak a Borsodihoz is interjúra. Ha az sikerül akkor melyikhez lenne érdemesebb menni ?

Köszönöm

dobosist # 2014.09.21. 10:37

Mindenképp a multi.


dr. Dobos István
http://doboslegal.eu

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.09.19. 12:32

Szerintem az utolsó mondatoddal válaszoltál is magadnak, illetve abból egyértelműen látszik, hogy melyik tetszene most Neked jobban. Vállald el, nézd meg milyen. Ha meg nem fog tetszeni, akkor is tudsz mást keresni. :)

emma # 2014.09.19. 08:21

Én kipróbálnám a helyedben a gyakornoki helyen a multinál. Nagyon fiatal vagy még, mire ténylegesen egyéni ügyvéd leszel, nagyon sok gyakorlati tapasztalatot kell szerezned, és minél több helyet megismersz, annál jobb esélyekkel indulsz a jövőben.
Ha nem tetszik a "multi világa", és váltani szeretnél, ügyvédi irodák biztos mindig keresnek gyakornokot.

corvus # 2014.09.18. 19:28

Sziasztok!

Néhány hete kezdtem ügyvédi irodában harmadéves egyetemistaként dolgozni. Korábban interjúztam a világ egyik legnagyobb vállalatánál, a jogi osztályra kerestek gyakornokot. Úgy alakult, hogy akkor nem vettek fel. Elkezdtem egy ügyvédi irodában dolgozni. Szakmai feladatokat csinálhatok, nagyon jól kijövök a kollégákkal és a fizetés is jó (Kb: 4500 HUF/nap)A napokban felhívtak a multitól és közölték, hogy az enyém az állás. (havi 12 nap, kb bruttó 70-75000 HUF, Iphone, laptop, cafeteria, bérletpénz)Többkörös egy hónapig tartó interjú volt, HR, IQ teszt, szituációs gyakorlat.

Terveim szerint egyéni ügyvéd szeretnék lenni, szerintetek melyiket kellene választanom? Tudom, hogy nekem kell eldöntenem, de nem tudok kitől tanácsot kérni. Ügyvédként, ti mit láttok szívesebben a leendő ügyvédjelöltetek önéletrajzában? Valóban szakmailag releváns ügyvédi irodai tapasztalatot, vagy vállalati tapasztalatot? Azért kérdezem tőletek, mert egyetemistát elvakítanak a külsőségek, juttatások, a vállalat jelentősége (Dow Jones 30), de ti mint idősebb ügyvédek talán jobban látjátok. Ezt azért nem hagynám ki szívesen, mert ügyvédi irodába viszonylag könnyen elhelyezkedhetek, de a multinál ezt egyedi lehetőségnek tartom, tekintve, hogy viszonylag kevés globális cég van Magyarországon, és még kevesebb választ engem jogi gyakornoknak.