Modulok, avagy merre tovább?


Dr.Attika # 2016.10.20. 19:29

Wikike!
Ha a büntetőjog érdekel a legjobban, de büntető bíró, ügyvéd nem akarsz lenni, akkor legyél ügyész.Az is szép pálya.

Impossible # 2016.10.20. 14:19

Mi az a "modul"? Nálunk ilyesmi nem volt anno.

Szerintem egyébként nincs nagy jelentősége (azaz inkább semmi jelentősége) annak, hogy az egyetemen milyen órára jársz. Én inkább azt tanácsolnám, hogy szerezz gyakorlati tapasztalatokat, dolgozz itt-ott gyakornokként, nézz körül, menj külföldre ösztöndíjasként és építs ki szakmai és baráti kapcsolatokat. Nem baj, ha nem tudod még, mit szeretnél, majd kialakul útközben. Egyébként a boldogság titka a kevés lehetőség. :)

wikike # 2016.09.18. 16:31

Sziasztok! Nekem az a problémám lenne, hogy hamarosan választani kell az általános, büntetőjogi, nemzetközi, gazdasági modul között. Fogalmam sincs merre tovább. Jogot tanulok, szeretem, érdekel, mindig is ügyvéd szerettem volna lenni, most megnyílt előttem a világ, a lehetőségek, és nem tudom mit szeretnék, nagyon nem. A polgári jog és a büntetőjog áll hozzám közel.
Bajban vagyok azzal, hogy melyiket vegyem fel modulnak, a büntetőjogit vagy az általánost.
Általánossal az a bajom, hogy ahol én tanulok azt mondják, hogy az nem jó, nem megyek sokra vele, na meg "általános", tehát igazából nem sok pluszt nyújt. Viszont mellette szól az, hogy érdekel a jogtanácsosi munka, családjogi ügyvédkedés, ilyesmi. (Persze egyik se fog meg)
Büntetőjogot izgalmasnak találom, de büntetőjogi ügyvéd és bíró nem lennék. De érdekel a kriminalisztikai része is. Esetleg pszichológus diplomával vegyítve valami. De nem tudom, hogy mik a lehetőségek.
Nektek mi a véleményetek? Illetve abban tudnátok segíteni, hogy egyáltalán milyen lehetőségek vannak egyik, illetve mások modullal? "Mi lehet belőlem", ha a büntetőjog felé megyek, mi ha a polgári jog.
Köszi!