DE JÁTI-n végzettek elhelyezkedési esélyei


Nausea # 2002.08.26. 14:29

Szerintem semmi gond a debreceni jogi képzéssel, bár nyilvánvalóan még most alakul a gyakorlatban az oktatás.
Én nem tapasztaltam eddig, hogy bármelyeik munkadó hátrányosan megkülönböztetett volna a DE JÁTI-n szerzett  diploma miatt. Bizonyítani kell, a meló egy kicsit másról szól, mint az egyetem.

ahoy


Nausea

Vadmacs # 2002.08.26. 14:07

Nyugodtan járhatsz a Debreceni Egyetemre. Ugyanis ősztől már új tanépület is lesz, és neves tanáraink is vannak. Ami a pletykákat illeti: az intézet karrá válása körüli politikai és egyéb érdekviták miatt keletkezett a negativ megitélése és nem a tanárok teljesítménye miatt. A karrá válás szerintem mire te végzel meg fog oldódni, egyébként Debrecenben is kockásra fogod tanulni a hátsódat. Üdvözöl Vadmacs
Ja és jó tanulást


Üdv néktek

Andika # 2002.08.12. 14:57

Vadmacs!
Elnézést kérek,hogy idetolakodtam,de egy kérdésem lenne,amire itt talán meg is kapom a választ.Az idén a  DE JÁTI-be szeretnék felvételizni,de mostanság sokan el akarnak ettől a tervemtől tántorítani,mert állítólag 'nem stimmel valami'.Vagyis,hogy nehezek az elhelyezkedési esélyek és nem megfelelő a képzés.Nem igazán tudom mit jelentsen ez,ennek szeretnék utánajárni.Menni vagy nem menni?-ez itt a kérdés!A választ előre is köszönöm!

Béres-Deák Attila # 2002.06.24. 17:59

Kedves Vadmacska!
A lényeg az, hogy jogásznak érzed magad vagy sem. Ha igen teljesen mindegy, hogy hol letté azzá. Az a munkaadó amelyik az egyetem alapján szelektál az nem érdemel figyelmet.Ajánlom figyelmedbe a jelenlegi női minisztereket. Mindegyik Pécsett végzett jogászként.Én egyiket sem alkalmaznám semmilyen beosztásban, mert emberileg gyengék. Az előző kormány női minisztere szintén ott végzett, de emberileg erősnek mutatkozik. Õt szívesen alkalmaznám.
Üdv
Béres-Deák Attila


attika

Vadmacs # 2002.06.24. 08:33

Sziasztok!
Idén végeztem a Debreceni Egyetem Jog- és Államtudományi Intézetében. Kiváncsi lennék azokra a hallgatótársaimra, akik tavaly kapták a diplomájukat, hogyan sikerült boldogulniuk. Tudom, hogy rengetegen végeztünk az idén is, és azt is az előző fórumokból, hogy bizony sok előítélet él nemcsak a hallgatókban, hanem a munkaadókban is a képzési helyeket illetően. Ezért érdekel, hogy mi a helyzet a mi kis intézetünkkel ilyen téren.


Üdv néktek