Igazságügyi Ügyintéző - szervező


mademoiselle # 2008.08.16. 14:11

Sziasztok!

Elolvastam a beszélgetéseiteket, érdekes volt.
Azóta milyen változás történt az IÜ-isekkel kapcsolatban?

Rituska666 # 2008.01.22. 10:00

köszönöm szépen a választ.

Kriszta11 (törölt felhasználó) # 2008.01.21. 18:44

Rituska666!
Ha elég szorgalmat és kitartást érzel magadban, akkor véleményem szerint a jogász szakot válaszd. Az IÜ-n is rengeteget kell tanulni, de a munkád során fogsz szembesülni azzal, hogy mégtöbb és mégtöbb jogi kérdésre nem tudod a választ, melyeket kénytelen leszel megtanulni.

Rituska666 # 2008.01.20. 14:01

sziasztok! lenne 1 kérdésem, remélem tudtok nekem segíteni. most fogom elvégezni a PTE-n a jogi aszzisztens szakot és szeretnék tovább menni. én az igazságügyi ügyintéző szakra gondoltam, de nem tudom, h érdemes lenne e elvégezni vagy inkább a jogászt vállasszam. előre is köszönöm a választ.

Dr.Attika # 2007.12.02. 16:49

Kedves Alma!
Már végeztem. Amikor az egyetemre jártam, akkor szerveződtek az iü-i ügyintézői képzések. Beszélgettem is velük, meg láttam a képzési tematikájukat. Ezért is javaslom, hogy koncentrálj a jogra és feleslegesen ne tanulj iü-i ügyintézést is.

*Alma* # 2007.12.02. 12:21

Kedves Dr. Attika!

Köszi az infókat. Te jársz még iskolába, vagy már végeztél?

Dr.Attika # 2007.12.01. 16:22

Szia Alma!
Pont az a lényeg, hogy semmilyen többlet tudást nem kapsz. Teljesen feleslegesen fizetsz költségtérítést, jársz vizsgákra és stb. Amikor a "bolognai-rendszert" bevezették volt egy ilyen humor, hogy a régész az első három évben sírásói képesítést kap és az ezt követő kettőben válik régésszé. Nálad fordított a helyzet. Előbb leszel "régész" mint "sírásó".

*Alma* # 2007.12.01. 15:45

Szia Dr. Attika!

Igen, természetesen a jogot akarom elvégezni, bíró szeretnék lenni, de a több képesítés nem árt úgy gondolom. Igen, néztem a pécsiek tanmenetét és láttam, hogy valóban "lájtos" jog, de miért ne férhetne meg az én "bika" jogommal együtt?:))) Egyel több végzettség, egyel több papír és egyel több lehetőség az élet nagy útjain, és a mi számomra a legfontosabb: egyel több tudás ami még nincs nálam.

Dr.Attika # 2007.12.01. 11:00

Szia Alma!
Ezt el kellene dönteni, hogy jogász akrsz lenni vagy igazságügyi ügyintéző. A kettő végzettség nem kizárt, de felesleges. Nézd meg az iü-i ügyintézői képzési tematikát és rájössz, hogy az egy "lájtos" jogász képzés három év időtartamban. Semmilyen többlet képzést nem jelent.

*Alma* # 2007.12.01. 10:15

Sziasztok!

Valaki tudna nekem segíteni? Igazságügyi ügyintézői szakot keresek. Másodéves jogászhallgató vagyok és másoddiplomásként szeretnék erre a képzésre jelentkezni. Az még nem biztos, hogy jövőre, lehet, hogy utána éven. Az ekvivalens tantárgyak miatt gondoltam, hogy későbbre halasztom. Aki jártas már ebben az ügyben az elárulná nekem, hogy van-e lehetőség az ekvivalens tantárgyak átvitelére a jogi karról? Ha igen, melyek ezek a tárgyak? Miskolcon és Pécsett van lehetőségem vagy esetleg máshol is van ilyen szak? Semmit nem tudok róla, most keresgélek:))
A válaszotokat előre is köszönöm!

exIü-s # 2007.10.16. 07:53

Kedves Szilvánia!

Csak sejtem mi az a 400E-es problémád, kicsit sok nem?
Pusztán ezzel az okl.-el kenyeret keresni nem lehet, jól látod. Viszont egy remek ugró deszka, most már láthattad az ÁJK-n mit követelnek pld. egy szakvizsgán azoktól kiknek egyszer Dr. áll a nevük előtt.
A miskolci első "kisérleti" keresztféléves IÜ.-s évfolyamot (több kereszt évfolyam sosem indult) zömmel diplomára vágyó egyetemi adminisztrátorokkal indították el. Ne hidd ám hogy ettől lett light-os, épp az ellenkezője akit ismertek a prof-ok még többet követeltek tőlük, mert a nimbuszon esne csorba, mivel az adminisztrációnak van közvetlenebb kapcsolata a jogász hallgatóval.
Még a mai napig komolyan kérdeznek önéletrajzomat olvasó emberek, hogy ez az a gyorstalpaló de nem diploma, ugye?
Ez van, itt tartunk.
Bye.

szilvána # 2007.10.03. 11:57

Ezt a szakot szerintem a bíróságokon és ügyészségeken dolgozóknak találták ki, akiket beiskoláznak maguknak.
Nem a "fiatal érettségizetteknek", akik ha elmennek az önéletrajzukkal meg az igazságügyi ügyintéző diplomájukkal egy állásra jelentkezni akkor azt mondják nekik hogy sajnos nem tudják alkalmazni őket mert nincs szakmai gyakorlatuk.Ez tapasztalat 400000 FT-ért anno most több lehet!

diák # 2007.07.28. 06:03

Aki szeretne azért tenni valamit, hogy ezt a diplomát végre a közszférában elismerjék, az az alábbi helyre írt levéllel segítse ezt: Miniszterelnöki Hivatal. Dr. Dudás Ferenc szakállamtitkár. Közszolgálati és Közigazgatási Minőségfejlesztési Szakállamtitkárság 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 4. FaX: 441-3050, e-mail: lakossag@meh.hu

exIü-s # 2006.11.14. 09:40

Bocsi kedves Dr.Attika a sok "t"betűkért!

Nemrég fedesztem fel a többi topikokból, hogy Te is Miskolcon koptattad a padot.
Nekünk összekellene tartanunk nem vitatkozni hülyeségeken, nem?
Nyugodt lehetsz, nem hígul a szakma és nem lesz nektek jogászoknak kevesebb jövedelmetek az igazságügyisek miatt, egyszerüen az történt hogy bírák terheit csökkentvén kitalálták ezt a szakot. Mellesleg németországban ez remekül működig. Itt nem fog mert, nincs meg a rávaló arra hogy ha valaki elkezd valamit, azt be is tudja fejezni, de e már politika.
By"

exIü-s # 2006.10.25. 09:38

Atttika!

Kérdésed túl költői válasz a kérdező "fejében".?

Dr.Attika # 2006.10.20. 09:57

"Dr.Attikával ne foglalkozzatok, mi tudjuk hogy mi az igazság Iü. fronton.
Egyébként ha kicsit is tájékozott volna a Dr-úr, tudná kik döntenk egy szak létre hozásáról.
By. "

Kik döntenek?

Zso80 # 2006.10.20. 08:54

Sziasztok!

Csak azt szeretném kérdezni, hogy itt valakinek sikerült már elhelyezkedni a diplomájával?
Mert én még csak azt sem tudom merre keresgéljek, ráadásul fiú vagyok, így jogi titkárnői feladatok kizárva!

Üdv.

exIü-s # 2006.10.17. 07:12

Briguska!Próbáljatok minél több halgatót magatok mellé állítani ügyünkben, és végül keressétek fel a Dékánotokat és kérjétek meg, hogy ő is támogasson, és szignálja, vagy ha úgy látja tegye meg a véleményét a levélben amit az igazságügyi és munkaügyi tárcának külön címezve kell megküldeni. Azért mert ez a téma már át nyúlik a Petrétei úr hatáskörén, és a válaszban amit kaptok, ha kaptok, úgy is a munkaügyi vonatkozást fogják majd hivatkozásra felhozni.
Hasonlóan csináltuk Miskolcról ezt, a választ elolvashatod lentebb. A dolgot evidenciába tertása végett fontos mindíg újra gondoltatni, hátha megtalálják a megoldást.
Dr.Attikával ne foglalkozzatok, mi tudjuk hogy mi az igazság Iü. fronton.
Egyébként ha kicsit is tájékozott volna a Dr-úr, tudná kik döntenk egy szak létre hozásáról.
By.

Dr.Attika # 2006.10.13. 10:59

"jonie"!
Itt senki nem volt kíváncsi arra, hogy az igazságügyi ügyintőzői diplomáddal mit kezdesz. Az egyetemek "okosai" láttak egy réteget, akik szerintük fizetnek egy "light" jogász képzésért. Ennyi történt.
Sajnálom, ha elkeserítettelek, de ez az igazság.

jonie # 2006.10.13. 10:47

Nekem Petrétei adta át a főiskolai diplomámat, és akkor még elég "nagyra voltak vele", hogy legyünk rá büszkék meg minden. Szerintem az a legkevesebb, ha már elvégeztük és rengeteg pénzt, időt áldoztunk rá, hogy segítenek nekünk továbblépni, hogy tudjuk hasznosítani is a tudásunkat (végülis ez az ő érdekük is!)...annyi gondjuk nem lehet, hogy ne tudnának időt szakítani rá, van akinek a megélhetése múlik azon, hogy el tud-e helyezkedni ezzel a végzettséggel.

Briguska # 2006.10.13. 09:10

Kedves ex-IÜ-s!

Kokrétan mire gondolsz? Forduljunk a dékánhoz, vagy írjunk levelet Petrétei elnök úrnak? Sztem, kisebb gondja is nagyobb most ennél.....

exIü-s # 2006.10.13. 08:15

Helló Jogászok és Igazságügyisek!

Briguskának, 24-zseres oklevél eredmény az alap, de tanszékenként változhat a számítás gyakorlat.
Továbrais összefogásra kérek mindenkit, ha egy kicsit mindenki tesz ügyünkbe (nevezetesen, rendelet módosítás, az Igazságügyi ügyintézők mint szakma nevesítése, elismertetése ügyében) akkor szerintem egy pár hónap talán egy év elteltével el érhetjük célunkat.
Ajánlom figyelmébe mindenkinek ugyan ennek a topik előző hozzászólásait.

Briguska # 2006.09.26. 10:13

Sziasztok! A következő lenne a kérdésem: Igazságügyi ügyintézői diplomával szeretnék továbbtanulni jogász szakon, vagy a PTE-n, vagy az ELTE-n. Mindkét helyen a diploma eredményét veszik figyelembe. Konkrétan, hogyan számolnak pontokat, illetve mely tantárgyakat veszik figyelembe az átlag számításakor? Köszönöm a segítségeteket, további szép napot mindenkinek.

olga7 # 2006.09.23. 19:43

Hello Eweol!Talán te vagy a titkára?Amit írtál azzal én is tisztában vagyok, de úgy gondolom ez nem csak az én problémám hanem lassan országos és előbb utóbb biztos hogy lesz rá megldás de talán egy misét megér.

Eweol # 2006.09.22. 19:33

Olga, Petrétei úrnak mindig rengeteg gondja-baja van :) de valamelyik beosztottja hivatalból válaszolni fog, elvileg akár még egy e-mailre is, de postai levélre biztosan.