Kiküldetés


Cziky # 2007.01.19. 13:48

Köszi az infóket, de ezeket én is megtaláltam az MT-ben.
A kérdésem viszont így is nyitott, hiszen még mindig nem tudom, hogy ha teszem fel az illetőt tréningre küldik ki és hétvégén is tart a tréning, akkor arra az időre kap-e fizetést és ha igen, akkor azt ugye túlórában számoljuk el?
Az tiszta, hogy ha hétvégén utazik, és nem dolgozik, akkor arra nyilván nem kap fizut.

Loren # 2007.01.19. 10:11

Kiküldetés: a munkáltató gazdasági érdekből ideiglenesen, a szokásos munkavégzési helyén kívüli munkavégzésre kötelezheti a munkavállalót. Ennek feltétele, hogy a munkavállaló ez alatt az időszak alatt is a munkáltató irányítása és utasításai alapján végezze a munkáját. Nem minősül kiküldetésnek, ha a munkavállaló - a munka természetéből eredően - szokásosan telephelyen kívül végzi a munkáját.

A kiküldetés nem járhat a munkavállalóra nézve aránytalan sérelemmel (különösen beosztására, képzettségére, korára, egészségi állapotára tekintettel), s ilyenkor is a munkaszerződés szerinti munkabére illeti meg. Amennyiben azonban részben vagy egészben a munkakörébe nem tartozó feladatokat is ellát, a ténylegesen végzett munka alapján illeti meg díjazás, de az nem lehet kevesebb az átlagkereseténél.

Belföldi kiküldetésnél, ha az utazási idő a munkavállaló munkaidő-beosztása szerinti munkaidőn kívül esik - kollektív szerződés eltérő rendelkezése hiányában - az utazási időre a készenléti díj kétszerese (a személyi alapbér 50 százaléka) illeti meg.

A jogszabály alapján járó költségtérítésen túlmenően a munkáltató köteles megfizetni a munkavállalónak a kiküldetés során felmerülő szükséges és igazolt többletköltségeket.

iküldetésnek minősül, ha a magyar munkáltató 3 hónapnál nem hosszabb időre rendeli ki munkavállalóját külföldre dolgozni. Ilyenkor a munkavállalót devizaellátmány illeti meg a külföldi tartózkodása során felmerülő, indokolt mértékű költségeinek fedezésére. Az ellátmány magában foglalja a napidíj, a szállásköltség, az utazási (gépjármű-használati) és az egyéb szükséges (például útlevél- és vízumdíj, telefonszámla) költségeket. A munkavállaló a hazaérkezéstől számított 8 napon belül útielszámolást köteles benyújtani munkáltatójának, amelyhez csatolnia kell a költségek jogosságának elbírálásához szükséges bizonylatokat. A külföldön felmerült költségek összegét abban a pénznemben kell feltüntetni, amelyben kifizették, a kiküldöttet megillető egyéb összegeket viszont forintban kell elszámolni.

Akkor tartós a külföldi kiküldetés, ha a külföldi munkahelyen végzendő munka időtartama meghaladja a 3 hónapot. A tartós külföldi szolgálathoz mindenképpen szükséges a munkavállaló és a munkáltató előzetes megállapodása. Meg kell határozni a munkavállaló munkakörét, a munkavégzés helyét, a külszolgálat kezdő és várható befejező időpontját, a hazai munkabért forintban, valamint a külföldi ellátmányt, a költségtérítéseket és az egyéb juttatásokat, a szabadság idejére járó ellátmány mértékét, az esetleges túlmunka és a készenlét ellenértékét, azt, hogy a családtagok kiutazhatnak-e és ki viseli ennek költségeit, valamint az elhelyezést.

Eltérő megállapodás hiányában a munkabért a hónap utolsó munkanapján kell kifizetni belföldön forintban (lehetőleg átutalással), a külföldi bért pedig a munkavégzés helyére előírt pénznemben vagy a munkavállalóval való megállapodás alapján a befogadó ország konvertibilis pénznemében. A külföldi munkabér a külföldi munkahelyre indulástól kezdődően a végleges hazatérésig jár a munkavállalónak. Ideiglenes hazatérés vagy a szabadság ideje alatt a teljes munkabér és - eltérő megállapodás hiányában - a külföldi juttatás legfeljebb 30 százaléka fizethető.

A Magyarországról külföldi munkahelyre és onnan Magyarországra, illetőleg külföldön egyik településről a másikra áthelyezés/visszarendelés esetén a munkavállaló nemcsak az utazási és a poggyászszállítási költséget, gépkocsihasználati díjat számolhatja el, hanem az együtt élő családtagok utazási költségét és az ingóságok elszállításának fuvarköltségét is. A szabadságra történő haza- és visszautazás indokolt költségét évente egyszer kell megtéríteni.

efi99 # 2007.01.19. 10:02

Szerintem erre nem kapsz választ. Én is többször megkérdeztem már, illetve a jogszabályokat is túrtam, de a vége mindig az, hogy hétvégen se túlóra, se pénz, ingyen utazok 10 órát oda vagy vissza.

Cziky # 2007.01.19. 08:10

Sziasztok!

Kiküldetéssel kapcsolatban érdeklődnék. Abban az esetben, ha egy munkavállaló kiküldetésben van, és hétvégén küldi ki a cég, akkor is jár neki bér ha nem dolgozik hétvégén? És ebben az esetben akkor túlóraként számolja el a munkáltató?