Segítéseg! Munkajogászt keresek Budapesten


HR-Andi # 2007.09.25. 07:39

Én csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Cégünk osztrák tulajdonosai miatt éveken át nemzetközi ügyvédi irodával működtünk együtt, de néhány esetben azt tapasztaltuk, hogy a nemzetközi hírnév ellenére nem azt a minőségi munkát kaptuk, amit elvártunk volna. Egy ilyen terület volt pl. közbeszerzés és a munkajog is. Gyakorlatilag óránként kifizettünk 50.000 forint + Áfát és sokszor hozzá nem értő, vagy kevés közbeszerzési és munkajogi tapasztalattal rendelkező jelöltek vagy ügyvédek próbálták megoldani a gondjainkat. Éppen ezért másfél éve fokozatosan kiadtuk a közbeszerzést és a munkajogot 1-2 magyar irodának. Ugyan olcsóbbak voltak, mint a nagy irodák, de egyikük sem szakosodott ezekre a jogterületre és ez sajnos néhány ügy végeredményében és az ügyhöz való hozzáállásában meg is látszott. Ami pedig konkrétan a munkajogot illeti, ajánlás alapján kikötöttünk idén tavasszal a Goda Ügyvédi Irodánál és azt kell mondanom, hogy igazat kell adnom azoknak, akik itt már említették, hogy érdemes bizonyos esetekben szakemberhez fordulni és valamivel többet rááldozni. Ez az ügyvédi iroda kifejezetten munkajoggal foglalkozik, a tapasztalataink nagyon jók. Rugalmasak, ügyfélcentrikusak, kompetensek, nem arra hajtanak elsősorban, hogy drága pereskedésbe hajtsák a céget, hanem a leghatékonyabb megoldást keresik elsősorban. Ez sajnos korábban nem mindig volt így. Az említett Kozma és Pál ügyvédi irodát nem ismerem, ezért sajnos nincs összehasonlítási alapom, de gondolom, hogy ők is kompetensen végzik a munkájukat. A lényeg az, hogy speciális ügyben érdemes szakemberhez fordulni, legyen az a munkajog vagy bármelyik más jogterület kapcsán, mert különben, mint ahogy Maple Leaf mondta: „drágább lesz a leves mint a hús”. Amúgy a közbeszerzéses ügyekhez is találtunk nagyon jó magyar irodát, de erről majd egy másik alfórumban. ;-)

Egyjogász # 2007.08.27. 09:48

Hát ez igaz..., és az a baj, hogy sokszor még az adott ügyre sem készülnek fel.
Nekem volt olyan ügyem, ahol Ügyvéd Úr
hosszas monológot tartott arról, hogy elmulasztottuk a rk. felmondás 3 napos szubjektív határidejét.
Kb. a második perc magasságában a bíró közbekérdezett, hogy arról nem hallott Ügyvéd Úr, hogy a szubjektív határidő már több éve 15 nap?
Ügyvéd úr teljes öntudattal közölte, hogy neki 1993-as kiadású Mt-je van, és abból is nagyon jól tud dolgozni...., majd folytatta a munkáltató ócsárolásával.

Maple-Leaf # 2007.08.27. 07:13

A tapasztalat azt mutatja, hogy ha munkajogi problémája van az embernek, akkor célszerű kifejezetten munkajogi szakjogászhoz, ill. kifejezetten munkajogra specializált ügy védi irodához fordulni. Sajnos nem hiszek azokba az ügyvédekbe, akik 10-20 éve dolgoznak, de egyik nap büntetőznek, másnap hitelszerződéseket írnak és gyakorlatilag azt vallják magukról, hogy 15 jogterülethez konyítanak. Ez olyan mint az orvosoknál. Ha fáj a fogam, akkor fogorvoshoz megyek és nem olyan orvoshoz, aki délelőtt szívsebész, délután traumatológus, este meg fogakat húz.

Amit mondani szeretnék ezzel az az, hogy érdemes néha többet invesztálni és szakemberhez fordulni és nem mindig azon lenni, hogy hol tudnám pénzspórolás végett magam, mint laikus megoldani, vagy hol kapok olcsó ügyvéded. Olcsó és tehetségtelen ügyvéd annyi van, mint homok a tengerparton, a kunszt megtalálni a jó szakembert. Évek óta dolgozunk a korábban említett két ügyvédi irodával és a tapasztalat azt mutatta, hogy érdemesebb többet befektetni szakemberbe, mert többet is tud általában kihozni az ügyből, mint olcsóbb nem munkajogász ügyvédhez fordulni, aki sokszor azt sem tudja, hogy honnan induljon neki az ügynek. Olcsó húsnak híg a leve. ;-)

zsenzso # 2007.08.26. 14:46

Kedves KBS!

Biztosan igazad van, tuti csak a halál /bár a fene tudja, lehet, hogy már az sem/, mi csak tanácsot szeretnénk kérni és kapni, mert ahányan olvassuk a munka törvénykönyvét, annyiféleképpen értelmezzük, mert laikusok vagyunk. Egyébként a munkaidő-keret megállapítása miatt vitázunk most a régi-új munkáltatónkkal.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.26. 14:37

Soha nem fog neked ügyvéd felelősséggel "tutit" mondani egy esetleges per kimenetelét illetően. Már ha kellő felelősséggel dolgozik.

zsenzso # 2007.08.26. 14:21

igen, monalisa 1, azt szeretnénk, tudom, hogy semmi sincs ingyen, de ha tutik lennénk a dolgunkban, már el mernénk menni a munkaügyi bíróságra, többfelé oszlana a díj is.

monalisa1 # 2007.08.26. 12:51

Konzultálhatsz is szakjogásszal, igaz az sincs ingyen.

zsenzso # 2007.08.26. 11:52

Köszönöm a választ. Ha jól tudom, az illetékes munkaügyi bíróságra elmehetek magam is, mint laikus, ott írásba foglalják a panaszomat, nem kell a munkaügyi pernél perkálnom, csak akkor, ha elvesztem a pert. Ezért kellene egy munkajogász, hogy megerősítsen az igazamban.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.26. 05:00

Az óradíj 15-20 ezer körül lehet. Peres eljárásban az alapdíjon túl díjat szokás kikötni tárgyalásonként is. Kb. 25-30 ezer.

De ezek inkább csak átlagárak - az átlag alsó sávjából. Konkrátat maga a megbízni kívánt ügyvéd tud mondani.

zsenzso # 2007.08.25. 22:50

sziasztok!

Ha publikus a dolog, megmondanátok nekem, hogy kb. mennyit kér egy munkajogász - gondolom óradíjért dolgozik?
Azt is megköszönném, ha valaki az elektronikus postafiókomba küldene levelet.

Munkáltatómmal nem jutok dűlőre munkaidőkeret-ügyben, de nem merem addig beperelni a céget, amíg nem vagyok 100 %-ig biztos az igazamban.

kerekes zsófi # 2007.08.06. 09:03

Sziasztok!

HR-es vagyok egy több száz munkavállalót foglalkoztató cégnél. A központunk Budapesten van, de vidéken is vannak telephelyeink. Mi is dolgoztattunk már mindkét irodával és nagyon jók a tapasztalataink. Tapasztalatból mondhatom, hogy a Pál és Kozma egyik speckó szakterülete a munkajogon belül a munkaidő és a pihenő idő körül kérdések. Ettől függetlenül mindkét irodával szeretünk együttműködni, mindketten nagy tapasztalatra és szaktudásra tesznek szert a munkajog területén. Valószínűleg ez onnan is eredhet, hogy tudtommal csak munkajoggal foglalkozik mindkettő. Dolgoztattunk előtte néhány nemzetközi ügyvédi irodával is, de a munkajog nem tartozik a sikertörténetükhöz. Projektfinanszírozásban, ingatlankérdésekben, cégfelvásárlásokban nagyon profik, de ha munkajogról van szó, akkor oda munkát már nem adunk ki. Érdemes szerintem is egy adott jogterületre specializált ügyvédi irodával dolgoztatni. Minden esetre mindenkinek bátran ajánlom az alábbi hozzászólásokban említett ügyvédi irodákat ha munkajogi kérdése, problémája van.

Klárika # 2007.08.06. 06:18

Kedves Maple Leaf!

Megfogadtam a tanácsod és megkerestem az általad ajánlott irodákat. Először a Pál és Kozma ügyvédi irodánál jelentkeztem. Nagyon rendesek, segítőkészek voltak, de azt mondták, hogy inkább céges ügyfelekkel foglalkoznak ezért nem tudnak elvállalni. Felhívtam a Goda ügyvédi irodát, időpont megbeszélve másnapra, el is vállaltak. Õk ugyan úgy, mint a Pál és Kozma ü.i. kizárólag munkajoggal foglalkoznak, azonban nemcsak céges ügyfeleik vannak, hanem magánszemélyek ügyeit is vállalják.

Miután a cégnél megkaptuk átszervezésre hivatkozva a felmondásunkat és 4 napra rá a helyünkre felvettek másokat, mondhatni olcsóbb kollegákat, felvették a kapcsolatot a munkáltatómmal. Először levélben, majd személyesen egyezkedtek a céggel, aminek az lett a vége, hogy a munkáltatóm visszavonta a felmondásomat és még a próbaidő alatt megváltak az egyik új kollegától, akit a helyemre vettek fel.

Nagyon meg voltam elégedve és csak azt tudom mondani mindenkinek, hogy ha sérelmezi a munkáltató eljárását, bánásmódját, akkor ne hezitáljon és forduljon ügyvédhez. Bárkihez, de menjen ügyvédhez. Nálam bevált.

Klárika # 2007.06.27. 15:17

Köszönöm szépen!

Maple-Leaf # 2007.06.27. 14:25

Kedves Klári!

Két ügyvédi irodáról tudok Budapesten (és ezzel együtt az egész országban), akik kimondottan munkajoggal foglalkoznak:

Pál és Kozma Ügyvédi Iroda
Tel: 489-4780; 06-20-9506959

Goda Ügyvédi Iroda
Tel: 06-30-310 1818

Mindkettőt nagyon tudom ajánlani. Dolgoztunk már velük és azt kell mondanom, hogy nagyon korrektek, precíz, alapos munkát végeznek. Munkáltatói és munkavállalói oldalt is képviselnek.

Üdv.

Klárika # 2007.06.27. 14:16

Sziasztok!

Új vagyok itt a fórumban és a segítségeteket kérném. Budapesten dolgozom egy nagyobb multinál. A munkáltatóm átszervezésre hivatkozva akarja megszüntetni a munkahelyemet, de szerintem új embereket fog felvenni, mint ahogy azt megtette már 3 másik kollega esetében is. Szeretnék egy jó munkajogászhoz fordulni, de nem ismerek Pesten senkit, pláne nem olyat aki ért a munkajoghoz. Tudna nekem ajánlani valaki egy jó munkajogászt Budapesten?

Köszönöm a segítéseget.

Klári