pedagógus szabadság


efi99 # 2007.07.09. 07:02

Milyen nyomdahubát :) vétettem, ami nem elgépelés mert a muszály, túristától, súlykot az nem az és egyik sem az enyém?

Lyonee # 2007.07.09. 07:24

Az első az enyém, de a 2 utóbbi a tiéd. (kamerák a munkahelyen). Utálom az ilyen dolgokat, én azért jövök a fórumra, hogy segítsek, ha tudok.

Kriszti26 # 2007.07.09. 10:45

Efi !
Véletlenül se Rád értettem amit írtam, és elolvastam a hozzászólásaidat, és én mint nyelvész állíthatom, hogy valóban nem követtél el semmi súlyosat :D
Na mindegy, amúgy pedig alapjában véve Lyonee-nak van igaza, ide segítségnyújtásért vagy kérésért jön az ember, csak azért vannak olyan dolgok, amelyek szerintem kiszúrják az ember szemét, és bocsi ha ezt valaki szóvá is teszi, DE nem én voltam !!!4 Én már csak reagáltam rá !!!!
Üdv: Kriszti

monalisa1 # 2007.07.09. 10:46

Vélem mindenki gépel ahogy tud - tehát hibák előfordulhatnak- ami pedig a helyesírás dolgát illeti: ahogy anno megtanulta...

monalisa1 # 2007.07.09. 10:48

Az más téma hogy 5-6 évenként új helyesírási könyvet adnak ki...

csumák # 2007.07.09. 10:55

Rágalmazás?
Számítógépre szerkesztett formanyomtatványokra, jelentésekre mondhatja azt egy új kolléganő, hogy az őt megilleti? Nem dolgozott meg érte. S ha nem találja a keresett dokum-kat, vádolhatja a másikat azzal- csak ő törölhette?


jano

tim.si # 2007.07.09. 16:06

Háááát! Szépen elfajult a vita! :) Annyit fűznék hozzá, hogy nyugodtan nyithatnánk még ezeregy topicot, ilyen címekkel, hogy : a rendőrök mindig panaszkodnak, egészségügyi túlórák, stb. stb. Azt kellene már mindenkinek megértenie, hogy ez az egész beszélgetés parttalan. Mindenki fújja a maga igazát, de soha nem lesz közös nevező. Minden egyes foglalkozásnak van árnyoldala is. (amúgy az egyetlen megoldás, hogy a gyerekek nyáron is járjanak iskolába, így mindenki munkájára szükség lesz abban a pár hónapban is.) :)
Amit nagyon-nagy butaságnak tartok, már elnézést... Még hogy a tanár menjen el nyáron más munkát keresni!!! Óriási!!! Én nem tudom, itt kinek mi a munkája, de ha csak a jogászokból indulok ki, valószínüleg senki nem érezné megalázónak, nyáron kuncsorogni, valami alkalmi munka után (mert ugye csak pár hónapra kell), csak azért, mert becsapják a munkáltatói. Mert ez becsapás. Itt jön a másik butaság!!! Mi az, hogy természetes az, hogy így spórol az iskola a felújításokra!!! Na nehogy már rajtam spóroljon!! Ilyen nincs. Ez jogszerűtlen. Ha dolgozol egy ügyvédi irodánál, akkor sem csinálja meg veled a főnököd, hogy : nyáron nincs annyi munka, majd szeptembertől újraírom a szerződésed. Az így spórolt pénzből meg felújítom az irodát. Addig meg keress valami munkát a nyárra. Ez butaság!!!!
És, hogy érdemben is hozzászóljak a kérdéshez: Egy ismerős tanár kollégám megunva a lent is részletezett problémát 5-6 év állandó szerződéshosszabbítás után ügyvédhez fordult. Pontosan nem tudom mi a jogszabály, de lehet érvényesíteni, mert azóta már neki is határozatlan lett a szerződése. Az más kérdés, hogy végül nem lett belőle per, mert a munkáltató megijedt, és megegyeztek.

monalisa1 # 2007.07.09. 19:49

Alant Leonne beidézte a vonatkozó jogszabályt melyet olvashatsz: 2007.07.08. 08:44:42 időpontra visszakeresve.

A magam részéről a beidézés utolsó bekezdésére hívnám fel a figyelmet.

Ami a nyári munka dolgát illeti, tudod akinek NAGYON kell a pénz az a szabadság ideje alatt is dolgozik valamit.