Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


táppénz alatt felmondás?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.04.04. 11:37

Igen, nem.

www.kbs-ugyved.hu

Cinyus # e-mail 2014.04.03. 20:56

Tisztelet teljes kérdésem az alábbi lenne.
Kötelezhetnek a munkaköröm átadására úgy, hogy nincs írásba adva a felmondásom, tehát még élő munkaszerződésem van? Megtagadhatom addig az átadást, amíg nem kapok hivatalos értesítést a felmondásomról?

Segítségüket előre is köszönöm!

barnus # e-mail 2014.03.29. 07:56

anne01

Sajnos nem mert az oep-nél ugy szerepelek,hogy ki kijelentettek jan 1.Februárban úgy derült ki hogy az oep felszólított fizessem a eühozz.A munkaadóm azt mondja hogy ö nem jelentett ki.2013 08.23. óta vagyok betegállományban.Nem mondtak fől.A betegállományi papírokat le adtam.Most oep -nél van az élő szerződésem mit a céggel kötöttem próbál segíteni de nem tud.A cég felszámolás alatt van.Nem kaptam meg a jövedelem igazolást sem hiába kérem .Sehonnan sem kapok így pénzt.

Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze

anne01 #   2014.03.29. 07:54

barnus

Még egy eszembe jutott. Lehet, hogy a munkáltatód nem továbbítja a táppénzes papírjaidat OEP felé, de ezt is meg tudják mondani, milyen időszakra lettek papírok leadva. Ha a munkáltató továbbra sem hajlandó leadni, akkor kérhetsz másolatot a papírokról a háziorvosodtól és te leadod az egészségbiztosítónál. Mindenesetre ez még nem jelentené azt, hogy piros lámpát kapj.

anne01 #   2014.03.29. 07:39

barnus

Attól, hogy még nem szűnt meg a jogviszonyod lehet, hogy szünetel a biztosításod. Vagy azért, mert nem adtad le a táppénzes papírjaidat a munkáltatónál és ő ezért igazolatlan távollétként kezeli ezt az időszakot, vagy a munkáltató a tudtodon kívül igazolatlanként tart nyilván vagy egyszerűen kimerítetted a táppénzes napjaidat, ami pedig leginkább az előzetes biztosításban töltött idők függvénye. Hogy ezek történtek -e, azt az OEP-nél is meg tudják mondani vagy leellenőrizheted a saját ügyfélkapudon.

barnus # e-mail 2014.03.28. 18:36

Nem tudom miért jelenik meg a régi parkólás.

Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze

barnus # e-mail 2014.03.28. 18:34

Ja és már pirosba raktak az orvoshoz sem mehetek.

Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze

barnus # e-mail 2014.03.28. 18:33

Nincs.Olyan ez az egész mintha én lennék a pinpong labda.
A munkaadó az oepre az oep meg a munkaadóra hárít.

Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.03.28. 18:28

Csakhogy a te táppénzed nem függhet attól, hogy a munkaadód adós marad-e a járadékkal (vagy a rá eső rész megtérítésével). Van megszüntető határozatod az OEP-től? Bármilyen hivatalos iratod arról, miért nem fizetnek?

www.kbs-ugyved.hu

barnus # e-mail 2014.03.28. 18:25

Mi nem kerek?Lehet egy kicsit zavaros. De ez van.2014 01.nem kapok táppénz.Oep szerint nem fizet a munkaadóm .
Felszámolás alatt van a cég.Felszólította az oep.de nem válaszolnak.A főnök csinált egy másik céget,vele telefonon tudok beszélni de csak hiteget.Nem tudok lépni
se nem léptetett ki se nem fizeti a tb se nem vitt át a másik cégbe.

Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.03.28. 17:01

Valami nem kerek, ne is haragudj.

www.kbs-ugyved.hu

barnus # e-mail 2014.03.28. 14:43

Tisztelt Fórumozok!

Tanácstalan vagyok nem tudom hova tudnék fordulni.Egy hónapja hiteget a munka adóm.Tavaly augusztus óta beteg
állományban vagyok.A főnök szentül állította ,hogy nem jelentett ki jan.1 ével.Az oep től kaptam levelet,hogy
fizessem eübiztosítást.Nem kapom a táppénzt mert kiderült,hogy felszámolás alatt van a cég.Ki nem jelent fizetni nem fizet utánam.Mit tehetek? Orvosi ellátásom
sincs már.Köszönöm ha valaki tudná a választ.

Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze

pazs #   2014.03.26. 13:44

Igen, a munkavállaló felmondhat a táppénze alatt és azalatt is telik a felmondási ideje.

andrás89 # e-mail 2014.03.26. 13:24

Tisztelt Jogász Úr/Nő!

Olyan ügyben kérném a segítségét, hogy jelenleg táppénzen vagyok (eltörött a lábam) . Még előtte jelentkeztem egy új munkahelyre, ahonnét most szóltak,hogy sikerült a felvételim, felvettek , megszeretném kérdezni, hogy a táppénz be számít-e a felmondási időbe. Határozatlan munkaviszonyom volt.

Várom válaszukat. Köszönettel

Azt szeretném megkérdezni, hogy jelenleg táppénzen vagyok (láb törés) és fel szeretnék mondani jelenlegi munkahelyemen (határozatlan idej?) , mivel

nandy #   2014.03.12. 12:12

Nem hinném, hogy ilyen hamar felszámolta azt a céget, legfeljebb akkor indult a felszámolás.
Nem lehet felmondani a dolgozónak a keresőképtelenség ideje alatt. A felszámolási eljárás alatt sem.

A felszámolás napjától kezdődően a munkáltatói jogokat a felszámoló gyakorolja, a korábbi ügyvezető nem mondhat fel. Visszamenőleg pláne nem lehet felmondani.

Azt javaslom, mindenképpen vedd fel a kapcsolatot a felszámolóval. A nevét, elérhetőségét megnézheted a cegjegyzek.hu oldalon.

Fontos lenne, hogy ne szűnjön meg a biztosítási jogviszonyod, mert nincs már passzív táppénz. Kivételt képez ez alól, ha munkahelyi baleset miatt vagy táppénzen.

t.maya # e-mail 2014.03.11. 20:31

Jó napot kívánok!
Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy nekem jan.18.án egy baleset következtében achilles in műtétem volt. jelenlegi munkahelyemen lassan 2 éve dolgoztam ,mikor is a táppénz alatt megszűnt a munkahelyem.felszámolta a céget a főnökom február 15.ével.. Az lenne a kérdésem hogy ilyenkor mi a teendő?..
a ceges papírokat még nem kaptam meg,azt mondták küldik,de ennek 3hete.. még sosem voltam ilyen helyzetben es nem tudom milyen papírokat kéne leadnom az egészség pénztàrba? sajnos még most se nagyon vagyok mozgás képes és a felesleges köröket elkerülném.az orvostól csak egy igazolást kaptam a keresőképtelenségről,nekem csak azt kell beadnom?
köszönöm szépen :-)

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.03.05. 17:04

Határozott idejű szerződése van...

www.kbs-ugyved.hu

pazs #   2014.03.05. 12:00

A táppénz lejártáig nem kezdődhet el a felmondási időd, még ha közlik is a felmondást a táppénz alatt. A határozott idő lejárta ellen a táppénz nem véd.
A felmondási időt le kell tölteni, ha te mondasz fel, kivéve, ha a munkáltató eltekint ettől (írásban).

nefertiti64 # e-mail 2014.03.05. 11:58

Tisztelt Jogász Úr/Nő!

50 éves nő vagyok. Jelenleg határozott idejű munkaviszonnyal foglalkoztatnak a Sodexo Magyarország Kft-nél. Minden évben nyárra kiléptetnek, aztán szeptembertől (iskolakezdés) újból vissza vesznek határozott időre.
Jelenleg táppénzen vagyok és kivizsgálás miatt úgy néz ki, hogy még nem tudok vissza menni dolgozni.
A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor megszüntethetik-e a munkaviszonyomat.
Amennyiben megszüntetik, milyen további lehetőségem van arra, hogy ne maradjak pénz nélkül? Munkanélküli segélyre nem vagyok jogosult, nincs meg a 365 napom.
Amennyiben esetleg én mondok fel, úgy le kell-e töltenem felmondási időt?
Előre is köszönöm szíves válaszát.
Tisztelettel:Tné

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.02.27. 12:29

Az első felében igazad van, a másikban nem.

www.kbs-ugyved.hu

nandy #   2014.02.27. 10:57

Jól tudod, hogy már a keresőképtelenség alatt is lehet közölni a felmondást, de a felmondási idő csak a keresőképtelenség megszűnését követően kezdődhet el.

A terhességed ténye már biztosan nem keletkeztet védelmet, mert még azt megelőzően közölték veled a felmondás tényét, hogy te bejelentetted volna a terhességed.

Gondolom, most "simán" vagy keresőképtelen, hisz veszélyeztetett terhességnél nincs betegszabadság, rögtön táppénz jár.

Tehát ez már egy újabb keresőképtelenség lenne, amely ellen szerintem nincs felmondási védelem.

Mindenesetre érdekes a kérdés :) Hátha válaszol még valaki, én is kíváncsi vagyok.

Cinyus # e-mail 2014.02.26. 21:00

Tisztelt Jogi Fórum!

Az alábbi kérdés végett fordulnék Önökhöz. Másfél éve dolgozom jelenlegi munkahelyemen. Betegszabadságon vagyok épp, és közölték hogy felmondanak nekem. Ha jól tudom a felmondási idő onnantól ketyeg ha visszamegyek, de mi történik akkor ha kiderül míg betegszabin vagyok, hogy babát várunk, és átírják a betegállományt veszélyeztetett terhességre? Ez esetben milyen esélyeim vannak, mit tehetek?

Nagyon köszönöm a segítséget!!!

nandy #   2014.02.19. 21:22

Lyonee, ne menjünk bele ebbe, hogy a terhes kismama miért keresi magának a bajt.. jó?

nandy #   2014.02.19. 21:21
  1. Felmondást már a keresőképtelenség (védettség) időtartama alatt lehet közölni, de a felmondási idő csak a védettség lejártával indulhat el.
  2. Közös megegyezés esetén a munkaviszonynak azon a napon van vége, amelyben a felek megállapodnak. Általában nem szoktak felmondási időt kikötni.
Lyonee #   2014.02.19. 21:18

Kölcsönzött munkavállalóként, te a kölcsönadóval vagy munkaviszonyban, csak ő mondhat fel neked, és fordítva. Menj csak nyugodtan vissza, ha egy terhes nőnek csak annyi esze van, hogy nem vigyáz magára, keresi a bajt, és szítja a feszültséget, az az ő baja. Vigyázhatott volna magára. Ki tudja, hogy mi van a háttérben, és valóban van-e köze a vetélésnek a szócsatához. Ha visszamegy, kérdezd meg tőle, hogy tulajdonképpen mit akar tőled. Elérte-e a célját.