létszámstopp - nem kapo fizetést


monoszkop # 2018.10.08. 09:11

obrob

De az SZGYF-re, mint a Kormány (kormánytag) irányítása alatt álló központi hivatalra (országos hatáskörű közigazgatási szervre) igen.

Lásd SZMSZ 1. §

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság alapadatai

1. § (1) A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (a továbbiakban: Főigazgatóság) a szociál- és nyugdíjpolitikáért, valamint a gyermekek és az ifjúság védelméért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) irányítása alatt álló központi költségvetési szerv.

https://szgyf.gov.hu/…atosag/szmsz

obrob # 2018.10.05. 16:19

A szociális szférára nem vonatkozik a létszámstop. Mivel a témában érdekelt vagyok szeretném tudni mi lett veled.

RDora # 2018.10.03. 12:33

ÜDvözlöm!

2018.07.19-e óta nem kapok fizetést a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság projektmunkatársaként, holott 2018. dec 31-éig érvényes munkaszerződésem van. Ugyanis a 2018. júniusában hatályba lépett létszámstopp miatt nem regisztálták a szerződésemet a MÁK-nál. A főnökeim azt mondják, hogy semmit nem tudnak tenni értem. Fel nem mondanak, de fizetést sem kapok. Azt mondják, hogy előbb-utóbb vége lesz a létszámstoppnak és akkor majd utólag megkapom a kiesett fizetésem. A TB-met sem kaptam meg.
Ehhez kérek segítséget, hogy mit tehetek?
Be akarok menni a főnökömhöz, hogy tartson állományban, viszont nem dolgozom, amíg nincs fizetés. Nem tudom, erre mit mond, de szeretném tudni, hogy milyen fegyverem van ellene? Ha felmondok, az azonnali munkaügyi pert von maga után? Nekem ez pénzbe kerül? Nekem kell kezdeményeznem, vagy automatiksan történik?
Köszönöm a válaszát előre is:
RDóra