Rokkantsági nyugdíj és munkaviszony


csicseri # 2011.12.27. 10:21

Kedves Veci!
Köszönöm válaszodat. A kereset korlátra azért nem tudtam odafigyelni, mert amit dolgozom az nem alkalmi munka, hogy csak úgy abbahagyjam bizonyos összegnél. A rokkant nyugdíjam a házam rezsijére nem volt elég, ezért örültem amikor kaptam egy jó állást, ami jóval több a rokkant nyugdíjam kétszeresénél. Ezért 2010 februárban írtam egy levelet a Nyugdíj Intézetnek, melyben bejelentettem , hogy dolgozom , mennyi a fizetésem és kértem a rokkant nyugdíjam megszüntetését. Erre azt a választ kaptam, hogy ezt így nem lehet kérni, majd Ők megszüntetik, ha az APEH-tól kapnak értesítést arról, hogy mennyit kerestem. Most arról értesített a Nyugdíj Intézet, hogy 2011.november 8-án kaptak értesítést az APEH-tól, hogy a fizetésem 6 havi átlaga már 2010-ben meghaladta a nyugdíjam kétszeresét. Ilyen lassan halad az adminisztráció az APEH-nál.
Most azon gondolkodom, hogy hogy járnék jobban. Lehet, hogy nem kellene most januárban még nyugdíjba mennem?

Veci # 2011.12.22. 08:37

csicseri
Azért oda figyelhettél volna a keresetkorlátra, mert azért szüntették meg, mert túllépted, ugyanis eddig emelkedett évenként a rokkantnyugdíjad, az a 62. szülinaptól a most megszavazott tv. szerint öregségi nyugdíj lesz. Ennek a nem odafigyelésnek zsebbenyúló hatása lesz. Ugyanis s 62. szülinapodtól kérheted az öregségi nyugdíjad megállapítását, a 28 év szolgálati idő alapján, a 2012-ben érvényes valorizációs szorzókkal kiszámolt nyugdíjat fogod kapni, így még a novemberig folyósított, éveken keresztüli emeléssel elért rokkantnyugdíjnál akár ez kevesebb is lehet.
A rokkantnyugdíj mellett végzett munka ideje csak a 0,5%-os nyugdíjemeléshez számítható be, a szolgálati időt nem növeli. DE ha a rokkantnyugdíj nem III. csoportú volt, hanem pl. rendszeres szociális járadék, illetve átmeneti járadék, akkor beszámít a szolgálati időbe az az idő, amikor munkaviszonyban voltál.


Üdvözlettel Veci

csicseri # 2011.12.21. 21:09

Tisztelt Fórumozók!
Rokkant nyugdíj melletti munkám miatt 2011.december 1-től megszüntették a rokkant nyugdíjam folyósítását.
2012.január közepén fogom betölteni a 62. évemet. A ledolgozott munkaviszonyom csak 28 év.(Ebből állapították meg a rokkant nyugdíjamat.) Januárban kérhetem-e az öregségi nyugdíjam megállapítását? Kérhetem-e annak az időnek a beszámítását amit a rokkant nyugdíj mellett dolgoztam? Van-e lehetőség a nyugdíjam újraszámítására?
Előre is köszönöm a válaszukat.

szafika # 2011.12.05. 11:19

FBI71, látok zászlókat egyik-másik udvarba , de ők v fidesznyikek , v romániából ideszármazott igazi magyarok, csak ők , és senki más !
Nem a zászlón múlik szerintem ! Nem tartom jónak , h mi mindíg majmolunk valakit, v amerikát , v mást ! Miért kell nekünk mindíg valaki s.e.gg.ét nyalni ?! olyan kiváló adottságokkal rendelkezik hazánk , csak kiváló politikusok kellenének hozzá !!! Kár , h nagyítóval kell őket keresni !

FBI71 (törölt felhasználó) # 2011.12.04. 16:49

Van igazság abban amit írt. Sajnos az első csalódásom az irigység. Sajnos külföldön 3 államot tartanak irigynek: skótokat, hollandokat, magyarokat. Sokszor csodálkoztam rajta, mert nem értettem vele egyet, hogy a magyarok irigyek. Sajnos, rá kellett döbbennem, hogy igaz, nagyon is igaz! Amerikában van sok dicsérendő dolog, amit kellene másolni! Egyik ilyen a haza szeretete, minden házban ott a zászló, amit szentként kezelnek. Másik dolog a másiknak a sikere. Ott nincs irigység, hanem drukkolnak annak, hogy valaki gazdag legyen, dollár milliomos, akkor dicsérik és azt mondják erre, hogy ha neki sikerült, akkor nekem is sikerülni fog! Pozitív hozzáállás a lényeg! Sírással, nyavajgással nem mennek semmire. Megpróbálok valamit kitalálni, hogy itthon maradhassak, ez a célom! Az nem lehet cél, hogy siránkozzak, kénytelen az ember beletőrődjön bizonyos helyzetekbe és tovább kell lépni! Nincs mese vagy lépsz, vagy depresszióssá válsz, az meg rossz tanító!!!

Munich # 2011.12.04. 15:24

esztizenhat # e-mail 2011.12.03. 22:39

Mindenkinek joga van az anyja mellett lenni, ha szügsége van Rád! Nemde?

Szóval egy kicsit erös voltál, mire vadultál be?
Amerikára?

Munich # 2011.12.04. 15:19

FBI!
Itt nem jó, ha netán arról irsz, hogy Amerikából jöttem, híres mesterségem cimere az, hogy magyar rokkantnyugdíjas vagyok.
Az irigység és gonoszság, a vér csepeg ebbböl a fórumból is, ha netán külföldön voltál és hazatérnél. A mostani politika rühelli a külföldieket, csak a ....-t szabad éljeneztetni.

Tanácsot itt ne várj el. Fordulj valóban egy független (külföldi) szakértöhöz, mert különben bevezetnek az erdöbe, csak úgy rosszindulatból.

FBI71 (törölt felhasználó) # 2011.12.04. 08:14

Ugy látom, hogy ezen az oldalon nem szerepelnek rokkkantnyugdíjas munkavállalók. Másik oldalon csak sírnak, jajjgatnak. Látom, hogy csak könyvelési tanácsadóhoz kell fordulni, mert info nem jön. Sok negatív infó olvasása, sírásoktól nem lesz jobb, így csak magamra számitok és teszek az életemért. Igen is van élet rokkantnyugdíj után is! Szerencse, hogy sokat megspóroltam, így könnyebb lesz. Hagyom ezt az oldalt is azoknak, akik szeretnek penészedni a saját bajukban. Good bye

FBI71 (törölt felhasználó) # 2011.12.03. 21:51

Köszönöm, csak volt lehetőségek hazaja. Ma már ott sem könnyű az élet. Mit gondol miért jöttem haza? Kirugtak, vége, ott befejeztem! Itthon, vagy Angliában kezdek új életet, még nem tudom. Mamát nem akarom itt hagyni, már idős, mellette akarok lenni. Tudja? Nehéz dönteni, sok barátom van Angliában. Itthon csak a mama.

FBI71 (törölt felhasználó) # 2011.12.03. 21:22

Üdv. Mindenkinek!

januártól szeretnék vállalkozni vagy valamilyen társasági formában. Jelenleg van rokkantnyugdijam, aminek nem tudom mi lesz a jövője.
ha rokkantsagi járadékos leszek, akkor hogy a legcélsszerübb vállalkozni, vagy csak főállásban? Van ez a kiegészítő forma, de ha jólértemeztem az olvasatomban jan. 1-vel megszünik, így csak föállásban lehet dolgozni! Van valakinek okossága, mert tanácstalan vagyok. Külföldi céget alapítani, itthoni fiókkal? Valaki javasolta, hogy brit céget csináljak, mert majdnem 5millioig adómentes. Érdekelne többféle megoldás is.

terhes54@freemail.hu # 2011.11.28. 15:34

Kedves Fórumozók!
Végig ültem a parlamenti vitát, de egy szót nem szóltak rollonk. Pedig jó lett volna, ha felteszi valaki a kérdést: "Mi lesz az 1954-ben születekkel...."

Ildó66 # 2011.11.28. 13:40

Kedves buboka!
Én úgy értelmezem,hogy aki rokkantnyugdíjas- nem rehablilitációs járadékban részesülő! - marad ugyanúgy mint eddig volt, tehát jövedelemkorlát között kereshet.Aki rehabilitációs járadékban részesül azt kell felfüggeszteni a munkaviszony idejére. De ez még csak a tervezet, nem lehet itt már tudni semmi biztosat, ezer variáció van.
Vagy mást is olvastatok erről?

terhes54@freemail.hu # 2011.11.28. 10:32

Kedves Fórumozó Társak!
én 1954 márciusában születtem. Mi lessz velünk ha kidobnak? Miből fogjuk fizetni a számláinkat? A megélhetésről már nem is beszélek. Egyedül vagyok sajnos a férjem szívinfarktusban halt meg 50-évesen. Nagyon félek!

szafika # 2011.11.28. 05:31

Lehet, h eltévedtem ?! Ébresztő nekem !!!

szafika # 2011.11.28. 05:28

Innen lenyúltak néhány oldalt !!! 19-e után mindjárt 27-e jön !!! Ki garázdálkodott itt ?! Valakinek tán nem tetszett valami ?! Pedig, naponta minimum 2 oldalnyi szőrén-szálán eltűnt !!!

anita222 # 2011.11.27. 18:54

Én is hasonló cipóben járok.Amíg nincs végleges döntés az ügyben,nem tudunk tenni semmit.

buboka # 2011.11.27. 17:40

Kedves Fórumozó Társak!

Szeretném a véleményeteket kérni, biztos okosabbak vagy mint én, az alábbiak kapcsán.
"1954 áprilisában született nő, jelenleg III. fokú (58 %-os) rokkant), nem rehabilitálható és felülvizsgálata nem szükséges ORSZI véleménye van". Viszont távmunkában dolgozik napi 4 órában, bejelentve - nincs megszabva, hogy mettől meddig -, akkor végzi, amikor tudja, ha nem egyszerre, akkor napi több részletben, 34.000,-Ft-ért. A havi nyugdíja jelenleg 67.000,-Ft. Mire számíthat januártól? A jelenlegi munkahelyén, ha nem muszáj nem mondana fel, mert legalább a gyógyszerköltségeit fedezi amit ott keres, viszont ha megtartja a munkahelyét, akkor a nyugdíját bukja, ha jól értelmezem a változtatásokat. Mi a véleményetek, mit tanácsoltok?

A választ előre is köszönöm.

anita222 # 2011.11.19. 15:13

Nem jó topicba írtam.

anita222 # 2011.11.19. 15:12

Malaka!

Én azon is aggódom,ha megszűnik a rokkant nyugdíjam és rokkant ellátott leszek,akkor hogyan fogom tovább kapni az árvaellátást a kiskorú gyermekem után?
Sajnos így is a minimum összeget kapom.
Anita

Ildó66 # 2011.11.14. 08:11

Én is azt mondom mint scarabeus egy pár bejegyzéssel ezelőtt: ne generáljuk a feszültséget!Szerintem arra használjuk ezt az oldalt,hogy osszuk meg a tapasztalatainkat - és ezzel együtt sorshelyzeteinket is - , az információkat amik velünk, rokkantnyugdíjassakkal kapcsolatban napvilágra kerülnek, és ebben a témában mozogva igyekezzünk ne megbántani a másikat. Én azt tapasztalom,hogy folyamatosan össze-össze ugranak a levélírók, pedig ha a sorsainkat nézzük akkor valamennyien megközelítőleg egy hajóban evezünk. Aki nem, az meg miért van itt?

szafika # 2011.11.13. 14:13

Scarabaus, persze igazad van , 2010 januárba még dolgozot a férjem , a buszokba vagy volt fűtés vagy nem , / sokba sajnos nem ! / még az utasnak is pocsék , akkor is ha csak 10-15 percet utazik, de aki egész nap ott ül a hidegbe , annak lefagynak a t...i, mert egész nap egy hideg buszba , nem leányálom , miközbe meg azt hallod, h a múmia kiutalt magának 100 millát nyd előtt , mert ő megérdemli ! Aztán mégis visszamaradt dolgozni, v csak ott üldögélni, mert ő a nélkülözhetetlen ! Ha mindíg mindent lenyelünk, semmit meg nem ugatunk , nem fog itt változni semmi !

szafika # 2011.11.13. 13:36

Kedves Scarabeus !
Lehet , h unod a más zsebébe való turkálást, de nem gondolod , h az uralkodó réteg az, amelyik turkál a csórók zsebébe ?! Hiszen ott a zsírosbödön mellett már csak az ő sleppjük lesz lassan , sógor , koma , nem baj ha hül.ye hozzá, v bármihez, az a lényeg , h cimbora !

szafika # 2011.11.13. 09:19

Kíváncsiskodó ! Biztosan cefetül büszke magára az ismerősöd, sajnos sokan vannak ma, akik pofátlanul hihasználnak minden lehetőséget, és még el is vannak ájulva maguktól ! Nem irigyelek senkitől semmit , csak kinyílik a bicska a zsebembe attól, h ma emberek dolgoznak 30-35-40 éve 65 e ft-os fizetésért , miközben sokan ennél lényegesen többet összecsipegetnek úgy , h töredékét se dolgoztak , fizettek , mert ugye , azért 40 év alatt valaki csak többet fizetett , mint 10-15-20 év alatt ?!

kiváncsiskodo vagyok # 2011.11.13. 09:09

Köszönöm a provokáló válaszodat. Értelek én téged, sajnos az a baj hogy napvilágot látnak azok akik milliós havi jövedelmekkel rendelkeznek, + hatalmas megbízásokat végeznek, s valóban ez már kínos hogy feltártak. Tudod az ismerősöm bizonyította nekem a leírtakat hogy ezt dicsekvésből tette e nem tudom de én azt kérdeztem hogy mindezek törvényesek e Magyarországon . Gondolom te is a tisztességtelen fenti ismerősömhöz tartozhatsz amiért a védelmedbe vetted.

kiváncsiskodo vagyok # 2011.11.12. 17:53

Ismerősöm rokkant nyugdíjas a rokkant nyugdíja 356.065 Ft / hó. Országgyűlési képviselő volt a múltban E mellet havi1.250.000 Ft ért megbízási díjért megbízást végez, azt mondja a rokkant nyugdíjasnak nem kell járulékokat fizetni ? Hogy van ez ? Törvényes ez ?