Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Munkaügyi per

érdeklődöm2012. # e-mail 2014.10.17. 09:48

Köszönöm a válaszokat:

ObudaFan # e-mail 2014.10.16. 22:47

Igaz hogy én a Bt beltagja voltam akkor, de ma már munkaviszonyban dolgozom ezért szerintem a magánszemélyekre vonatkozó késedelmi kamatszámítás a törvényes.

Ahogy írtam, ebben a részében tévedsz. Ha a jogosult egy cég lenne, akkor teljesen jogos lenne a gazdálkodó szervezetek közötti kamatmérték. Azért nem jogos, mert a jogosult nem gazdálkodó szervezet.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.10.16. 20:40

Adj be végrehajtási kifogást.

www.kbs-ugyved.hu

érdeklődöm2012. # e-mail 2014.10.16. 16:46

Köszönöm szépen a válaszokat. Panaszomra a végrehajtó azt válaszolta hogy a Bt. az cégnek mínősül, és ez elleni munkabér megfizetését a Bt. beltagjának kelet megfizetni kamataival, és ez ettől még a Bt. vagyis a gazdálkodó cég kártérítésének a megfizetéséről van szó, és ezért törvényes a cégre vonatkozó késedelmi kamatszámítás. De a Bt. megszűnt felszámolás miatt. Igaz hogy én a Bt beltagja voltam akkor, de ma már munkaviszonyban dolgozom ezért szerintem a magánszemélyekre vonatkozó késedelmi kamatszámítás a törvényes.A végrehajtó csak azt hajtogatta hogy a Bt, okozta munkabér kifizetéséről van a szó, mivel a Bt. megszűnt a Bt. beltagjának a teljes kártérítést meg kell fizetni a károsult részére mintha azt a Bt. vagyis a cég teljesítette volna. Ez ügyben nincsen jogszabály? A végrehajtó mi alapján dönti azt el hogy magánszemély vagy céges késedelmi kamatfizetést állapít meg? Köszönöm még a válaszokat.

ObudaFan # e-mail 2014.10.16. 16:02

Mármint a beltag felel.
Mivel ez a cég tartozása, ezért éppen lehetne a gazdálkodó szervezetek közötti kamattal számolni, de ha munkabérről van szó, akkor azért aligha, mert a munkavállaló vélhetően nem gazdálkodó szervezet.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

huntah # e-mail 2014.10.16. 15:38

A céget vonták eljárás alá. Ha a cég fizetésképtelen, akkor a tartozásaiért az ügyvezető/beltag a saját vagyonával felel.
Aki a cégét felszámolásba engedi, ezzel számolnia kell.

érdeklődöm2012. # e-mail 2014.10.16. 13:58

Tisztelettel kérdezem hogy a felszámolás alá került Bt, nek egy munkabér kifizetését kamataival nekem mint a Bt. akkori beltagjának kelet megfizetnem céges késedelmi kamatokkal, amiért jelentősen több kamatot kelet ezáltal fizetnem. Szerintem a végrehajtó nem jól számolta a késedelmi kamatokat mert én magánszemély vagyok és még ha munkabér fizetésére is kötelezett a bíróság de énrám nem a céges késedelmi kamat fizetése vonatkozna. Kérem megtisztelő válaszukat ha jogszabályt is tudnának ez ügyben megjelentetni válaszukban nagyon megköszönném. Köszönettel:

ObudaFan # e-mail 2014.10.01. 19:54

A kilépési papírokat ki kell, hogy adják természetesen, ha erre gondolsz.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Pici78 # e-mail 2014.10.01. 17:04

Nem értem ezt az egészet. Felmondanak, de az írásbeliséget mellőzik. Elvileg fizetik a tb-t meg nem tudom, még mit. Vagy a NAV-nak is azt mondják, hogy nem fizetnek, mert szóban már felmondtak? Én miből írjak adóbevallást? Papírok nélkül? Lehet egyszerre több munkaviszonyom?

ObudaFan # e-mail 2014.10.01. 16:56

Szerintem nem.

Mt. 22. § (4) Az alaki kötöttség megsértésével tett jognyilatkozat - ha e törvény eltérően nem rendelkezik - érvénytelen. Az érvénytelenség jogkövetkezménye nem alkalmazható, ha a jognyilatkozat a felek egyező akaratából teljesedésbe ment.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Pici78 # e-mail 2014.10.01. 16:48

2014 március 31.-én dolgoztam utoljára azon a helyen, ahol még elvileg mindig munkaviszonyom van, mert nem mondtak fel írásban, csak szóban. Kérhetek-e fizetést ápr., máj., jún., júl., aug., szept. hónapokra fmh formájában? Van-e alapja egy ilyen követelésnek? Ha ellentmondanak, akkor nyerhetek-e pert?

Illetve keresek egy közjegyzőt vagy ügyvédet, aki vállalja, mert az ügyvédem nem vállalta és nem is indokolta meg, hogy miért nem. Emailcímem: kovacserika@citromail.hu Aki vállalná, az legyen szíves megírni az árat is, amennyiért vállalja.

Jan-febr-március hónapokban dolgoztam, meg is kaptam a béremet, csak papírt nem kaptam róla. Mondjuk az utolsó havi béremet úgy kaptam meg, hogy az ügyvédem írt egy fmh-t, ami kézhezvételtől számított 15 napon belül emelkedett jogerőre, mivel nem mondtak ellent. Majd a végrehajtó inkasszót tett a kft számlájára, ahonnan befolyt a követelt összeg. Ezt hogyan valljam be 2015 május 20-ig a NAV-nak?

ObudaFan # e-mail 2014.07.03. 12:39

Rendkívüli munkavégzésre járó bért lehet kérni erre az időre a munkaügyi bíróságon.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

rayallen #   2014.07.03. 11:04

nincs ilyen, hogy valaki elvesz szabadságot tőled, sem a beleegyezéseddel, sem anélkül

Annsia # e-mail 2014.07.02. 16:25

Üdvözletem!

Egy üzemi laboratóriumba dolgozom és hébe-hóba, ha úgy adódik áttesznek egy másik laborba, mert én lettem betanítva segítségnek. A feladatok és a körülmények gyakran változnak, így mikor 3 hónap után újra abban a laborban kellett lennem, elkövettem egy hibát. Az egyik beszállító lapjára több felvettet írtam, illetve a számítógépes rendszerbe is, de mint kiderült, a hibát a számítógépben másnap kijavították, a többlet pedig nem került kifizetésre, így valódi kárt nem okoztam, csupán némi kellemetlenséget, de nem ekképp lett elbírálva a dolog az igazgató által. Amint meglátta ezt a dolgot, nem egy leszidással intézte a el, hanem elvett tőlem 10 nap szabadságot, amit a közvetlen főnökömnek arra a hónapra, a ledolgozott napjaimra rá is kellett írnia. A másik lehetőség az volt, hogy kirúgnak, így belementem, de csak böki a csőröm és ki akarok szúrni velük, mert itt a nyár én meg már nem is gondolkodhatok azon merre megyek, egy egyszeri apró kis hiba miatt, illetve nem csak velem tette ezt meg. Az egyik laboránsnak fülbevaló viselése miatt elvett két szabadságot és így tovább.
Ha kárt okoztam volna, megértem a döntést, sőt, jobb is lett volna mint magát a kárt kifizetni, de így az érdekelne fel tudom-e jelenteni ezt az embert, a céget a munkaügyi bíróságon, érdemes-e egyáltalán ás ha igen, akkor ennek mi a menete, hogyan fogjak hozzá?
előre is köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.06.24. 08:47

A munkaügyi bíróságon végrehajtást tudsz kérni,
Valószínűleg fölösleges kör lenne. Én rögtön felszámolást kérnék. Legalább egy félévet lehet vele spórolni.

www.kbs-ugyved.hu

Ford18 # e-mail 2014.06.23. 23:04

Jó napot!

Tanácsot segítséget szeretnék kérni, tavaly dolgoztam Ausztriában egy magyar vállalkozónál ígért mindent rendes fizut bejelentést stb... fizetett is rendesen viszont semmi szerződést nem kaptam ezért haza jöttem, utólag kiderült nem is jelentett be 3 hónapot dolgoztam neki és az utolsó hónapot nem fizette ki, folyton ígérgetett csak de még mai napig nem fizettet ki..
A kérdésem az lenne mit tudok ilyen helyzetben tenni?

Üdv.:

I. Tamás

ObudaFan # e-mail 2014.06.23. 20:29

A munkaügyi bíróságon végrehajtást tudsz kérni, amennyiben nem adott be ellentmondást a munkáltató és így jogerőre emelkedett a bírósági meghagyás.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

bé.eszti # e-mail 2014.06.20. 22:50

Üdvözletem,

édesapám előző munkahelye nem fizette ki 1 havi (februári)fizetését. (Márciustól már másik munkáltatóval állt szerződésben)

A munkaügyi bíróság beidézte a munkáltatóját, őt és még néhány társát munkaügyi perre május 26-ra. Az első tárgyaláson a volt munkáltató nem jelent meg. A bíróság 'bírósági meghagyás'-ban kötelezte a munkáltatót, hogy fizesse ki a bértartozást 15 napon belül. Ez a határidő mostanra lejárt, és édesapám nem kapott fizetést. A bíróságon nem túl segítőkészek, így nem tudjuk mi most a teendőnk.
Tudna esetleg valaki ebben segíteni? A cégjegyzékszám alapján a cég nem áll sem csődeljárás alatt, sem felszámolási eljárás alatt. A Nav honlapján azt találtam, hogy végrehajtási eljárás alatt áll.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget, ötleteket.

ObudaFan # e-mail 2014.06.05. 22:34

Hát kérd, mit veszíthetsz.
Te kérheted a felszámolást, ha nem fizet.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

HunCutnr1 #   2014.06.05. 18:11

Köszönöm, csak még a kérdés, az ügyvezetőségről...:) - kérhetem a fellebbezés elutasitását?( egy személyes kft, és már nem ő volt a fellebbezés aléiráskor az ügyvezető ) Végül is ha a BA 1.15 fizet, nem sok lesz a veszteségem, 1.230 ezer kb amit megitéltek, I fokon, 2 tárgyalás volt, mert a cég képviselője nem jelent meg, nem tudott beadni semmit, mert nem is volt mit.... azt is tudom, ez még sok idő....a cég még nem áll felszámolás alstt, a msi cégbejegyzés tárolt adatai szerint, csak az üzletek zárnak be jelenleg, azok forgalmából végrehajtható lett volna az összeg. Ha nem fizet, vagy nem tud fizetni, akkor ki kéri a felszámolást? a cég jegyzett tőkéje jelenleg 500 ezer ft.

Huncut

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.06.05. 18:04

Ja, és a sérelmi díjra amúgy se jó.
Meg lehet próbálkozni egy perrel az ügyvezetővel szemben, de az azért eléggé többesélyes.

www.kbs-ugyved.hu

kaméleon # e-mail 2014.06.05. 17:46

Annyi gond van csupán, hogy a kérdéses összegnek valszeg csak a töredéke fog abba BA maximumba (1.115e) beleférni.

kaméleon # e-mail 2014.06.05. 17:46

Annyi gond van csupán, hogy a kérdéses összegnek valszeg csak a töredéke fog abba BA maximumba (1.115e) beleférni.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.06.05. 16:48

Majd fizet a Bérgarancia Alap.

www.kbs-ugyved.hu

HunCutnr1 #   2014.06.05. 16:07

Elfelejtettem irni, hogy 1 személyes Kft ről irok...:) ki nem fizetett munkabér, szabadságmegváltás, felmondásra járó távolléti dij, és 12 hónapra járó tévolléti dijat itéltek meg.

Huncut