Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Munkaügyi per

ObudaFan # e-mail 2014.04.03. 16:05

Nem kárigényként kell megjelölni. Egyszerűen kérd a keresetben mint munkabért, illetve végkielégítést.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

https://www.youtube.com/watch?…

Papa72 # e-mail 2014.04.03. 15:20

Köszönöm a válaszát, de akkor a felmondási bér, amelyet az alperesi munkáltató nem fizetett ki részemre, azt milyen kárigényként jelöljem meg a kereseti kérelmembe, mert én úgy gondolom, hogy mint elmaradt bér, vagyis vagyoni kártérítés körébe tartozik. Ha nem, és nem is a nem vagyoni kárigény körébe, akkor esetleg dologi kárigénykörébe tartozik?
Köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.04.02. 20:04

Egyik se.

www.kbs-ugyved.hu

Papa72 # e-mail 2014.04.02. 19:48

Tisztelt Szakértők!

A következőkben kérnék segítséget:
A felmondási időre járó elmaradt bér és a végkielégítési bér az vagyoni, vagy nem vagyoni kárigény körébe tartozik?
Köszönöm a segítséget!

szaboolga # e-mail 2014.03.14. 16:27

Tisztelt Egyjogász!

Köszönöm a hozzászólását, de Ön nagyon figyelmetlen. A problémám lényege az, hogy felmondtak nekem, de közös megegyezést írattak velem alá, amit az akkori idegállapotomban észre sem vettem. Nem tájékoztattak róla, nem adtak gondolkodási időt, stb.
A reklamáló levelemre azt válaszolták, hogy probléma volt a munkámmal és a kérésemre írtak közös megegyezést. A valóság az, hogy bementem dolgozni és már előre el voltak készítve a papírok. A béremet megkaptam, de a felmondási időt, illetve az arra járó díjazást nem.
Ha a munkámmal probléma volt, előtte két héttel járt le a 90 napos próbaidőm, akkor is felmondhattak volna indoklás nélkül.

Olga

Egyjogász #   2014.03.14. 09:19

"közös megegyezést írtam alá."

Akkor nem felmondtak, hanem közös megegyezéssel megszüntetetted a munkaviszonyodat (azaz te is akartad a megszüntetést).

Miért akarsz perelni?

szaboolga # e-mail 2014.03.14. 08:49

Tisztelt Szakértők!

Február 12-én bementem a munkahelyemre dolgozni, de a munka megkezdése előtt felmondtak nekem. Otthon mondta a párom, hogy közös megegyezést írtam alá. Másnap postára adtam a cég címére az írásbeli panaszomat.
Takarítónőként dolgoztam ott 4 hónapja, a 4 órás minimálbérért (+borítékos). Előtte rehabilitációs járadékot kaptam, de azt 10 év után megvonták tőlem. 4 óránál többet fizikailag nem bírok dolgozni.
Ha jól olvastam a neten, akkor 30 napon belül, azaz ma kell postára adni a keresetlevelet. Elég egy levél is és később hiánypótlás, pontosítás vagy teljesen szakszerűnek kell lenni? Mit kell beleírnom? Mit követeljek? Érdemes perelnem?

Köszönettel, Olga

Atya56 # e-mail 2014.03.13. 10:40

Tisztelt Szakértők!
Szeretnék segítséget kérni, hová fordulhatok azonnali jogorvoslatért, vagy hová adhatom be a feljelentésemet és kártérítési igényemet valamint költségmentességemet és szeretnék kirendelt ügyvédet igényelni.
Nem szokványos eset az enyém!!! Nincs sok időm! 15 nap.
2013. május 13.-án felvett egy Kft. meghatározatlan időre, de max. 5 évre ( a munkaszerződés szerint ) vagyonőrnek, november 01.-ig kaptam is fizetést tőlük. NEM MONDTAK FEL, de fizetést sem kaptam tovább, hanem egy másik Kft. november 01.-én felvett szintén vagyonőrnek és mondvacsinált ürüggyel december 04.-én felmondott. A felmondólevelet nem azonnal kaptam meg és ( mivel 57 éves vagyok, védett korban. ) nem indokolta meg a felmondásom. 2013. november 01. óta nem kaptam meg attól a Kft.-től a felmondólevelet, így aktív korúak segélyére nem vagyok jogosult.
A kerületemhez tartozó népjóléti osztály vezetője közölte, a munkaügy elfogja utasítani a segélykérelmemet.A Munkaügyön hiánypótlásra adtak utasítást amit 15. napon belül be kell nyújtanom.
Kérem a segítségüket, hogyan tovább? Teljesen ellehetetlenítették a helyzetem, ráadásul visszamenőleg sem kapnám a segélyt és ha letelik a 15 nap eredménytelenül törlik a kérelmemet az aktív korúak segélyezési listájáról.
Várom mielőbbi válaszát!

Tisztelettel

Péter

jogasz-jogasz # e-mail 2014.03.07. 12:46

Kedves András ! kérdéseire válaszolva az Mt. 102. § ai kötelezettségeket írnak elő a munkáltatók részére.

102. § (1) A munkáltató köteles a munkavállalót a munkaszerződés, a munkaviszonyra vonatkozó szabályok, illetve az egyéb jogszabályok szerint foglalkoztatni.

(2) A munkáltató köteles - az erre vonatkozó szabályok megtartásával - az egészséges és biztonságos munkavégzés feltételeit biztosítani.

(3) A munkáltató köteles

  1. a munkát úgy megszervezni, hogy a munkavállaló a munkaviszonyból eredő jogait gyakorolni, kötelezettségeit teljesíteni tudja;
  2. a munkavállaló számára a munkavégzéshez szükséges tájékoztatást és irányítást megadni;
  3. a munkavégzéshez szükséges ismeretek megszerzését biztosítani.

Ebből adódóan ha a munkáltató a fenti kötelezettségeit megszegi, és ebből adódóan a munkavállalónak kára származik ekkor kártérítési felelősség terheli a vétkes munkáltatót.
Példa: Egy munkavállalónak korábban is természetes betegsége volt mondjuk magas vérnyomás betegsége ami korábban keresetveszteséget nem okozott neki. A munkáltató akadályokat okoz a munkavállalónak ami a munka végzését akadályozza, amiért a munkavállaló pszichés stresszes állapotokat okozva, a meglévő magas vérnyomás betegsége még magasabb vérnyomást okozva a munkavállalót ezért leszázalékolták. Ebben az esetben a bíróságnak körültekintő eljárásában vizsgálja azt hogy a munkavállalónak korábban okozott e kereset csökkentést a meglévő betegsége ( volt e és mennyit betegszabadságon) Amennyiben nemleges a vizsgálat, ez esetben a munkáltató teljes kártérítési felelősséggel tartozik, mert azzal hogy a munkáltató nem tartotta be a rá vonatkozó előírásokat ezzel a munkavállalónak egészségkárosítást okozott a meglévő magas-vérnyomást még magasabb vérnyomásra rosszabbította. Remélem a válasz kielégítő.

kiváncsiskodo vagyok # e-mail 2014.03.07. 12:13

Ennyi?! Köszönöm szíves válaszát.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.03.07. 11:37

Meg akartam kérdezni, mi a konkrét problémád. Aztán észre vettem a nicked. Hát egészségedre!

www.kbs-ugyved.hu

kiváncsiskodo vagyok # e-mail 2014.03.07. 11:34

Tisztelt szakértők! Az alábbi megfogalmazásokat az interneten találtam. Kérem ennek példával történő magyarázatát, hogyan is értelmezhető?
( 1. A munkáltató a munkavégzés körülményeit nem szabályszerűen biztosította. Mindennek azért van jelentősége, mert ebből kiindulva lehet vizsgálni és értékelni azt a kérdést, hogy a munkavállalót valamely természetes kórokú betegsége akadályozta-e a munkaköre ellátásában, volt-e emiatt hosszan elhúzódó keresőképtelen. Nemleges esetben a munkáltató a bekövetkezett egészségkárosodásból eredő károkért, a természetes kórokú betegségből származó munkaképesség-csökkenés százalékos mértékétől állapotrosszabbodás megállapítása esetén függetlenül, a kár teljes megtérítéséért felel.)
( 2. Ha a munkavállaló különleges testi adottsága vagy betegsége mellett a munkakörét attól, hogy a felelősségi körébe eső ok miatt milyen mértékű munkaképesség-csökkenés maradéktalanul el tudta látni, a munkáltatót teljes kártérítési felelősség terheli.
Köszönöm szépen a kedves válaszaikat. András

ObudaFan # e-mail 2014.03.04. 13:05
Papa72 # e-mail 2014.03.04. 11:55

Üdvözletem a Szakértő Uraknak!

Abban kérnék segítséget, hogy ha egy folyamatban lévő munkaügyi perben a munkaügyi bíróság felé felperesként benyújtom a pontosított kereseti kérelmemet három megegyező példányban és a kereseti kérelmemhez külön összefoglaló iratcsomagban csatolom a szükséges bér és egyéb igazolásokat azokat is 3 példányban kell megküldeni, vagy elég egy esetleg kettő példányban?
Köszönöm a segítséget!

érdeklődöm2012. # e-mail 2014.02.21. 19:31

Igen Köszönöm szépen.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.02.21. 17:05

Ha valóban ezt írta a szakértő, akkor igen.

www.kbs-ugyved.hu

érdeklődöm2012. # e-mail 2014.02.21. 16:09

Kovács Béla Sándor válaszát köszönöm. Igaza van rosszul hiányosan kérdeztem. Az igazságügyi orvosszakértő véleményében leírta azt hogy a már meglévő korábbi magas vérnyomásomnak a munkáltatónak állapotrosszabbító szerepe van, mert még magasabb lett a vérnyomás, kialakult a szövődmény a szív-érrendszeri betegség az angina, ami rokkantságot okozott, a hivatásos vezetői engedély elvesztésében elsődleges szerepe van a munkáltatónak.Kérdezem hogy az állapotrosszabbító szerepért a munkáltató felelösége fenn áll e a fentiek alapján? Köszönöm a választ .

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.02.19. 22:03

Ezt aligha írta a szakértő. Ezt te írod. És nincs semmi értelme.

www.kbs-ugyved.hu

érdeklődöm2012. # e-mail 2014.02.19. 21:32

Kedves Ügyvéd Urak! Munkaügyi bíróság által elrendelt igazságügyi orvosszakértői véleményben azt állapították meg hogy a korábbi balesetemnek állapotrosszabbodás előidézését okozta. Ezt hogyan értelmezzem? Mit jelent? Köszönöm a választ.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.02.04. 10:16

Lehet. (Fizetési meghagyással tulajdonképpen minden pénzkövetelést lehet érvényesíteni. Fordítva van megkötés: közvetlenül peresíteni nem lehet minden követelést.)

www.kbs-ugyved.hu

Esztera # e-mail 2014.02.04. 08:35

Kedves hozzáértők! Munkabérből származó követelést lehet fmh-val érvényesíteni vagy csak bíróságon? A munkaviszonyom már megszűnt, de a munkáltató több havi bérrel tartozik, az általa vállalt határidő 2 hónapja letelt, és még részösszeget sem kaptam.

ObudaFan # e-mail 2014.02.02. 12:09

hpezke

Ha kifizetik belátható időn belül, akkor aligha érdemes bármilyen eljárást indítani.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

https://www.youtube.com/watch?…

hpezke # e-mail 2014.02.01. 12:33

Szép napot!

Olyan problémám lenne, hogy dolgoztam 1 futár cégnél akik ételek házhoz szállításával foglalkoznak. Az első 5 heti béremet ami a próba idő alatt (100 ezer forint) kaució gyanánt vissza tartották, mondván hogy pénzeket szedek be és ez a biztosíték , hogy ne lépjenek meg a pénzzel a futárok. 3 hónap volt a próba idő és én a próba idő utolsó napján közös megegyezéssel felmondtam, nem bírtam tovább fenntartani az autót plusz megélni ebből a minimális összegből.A fizetés hetente volt 19 ezer forint kp-ben vettük fel, de papíron 4 órára voltunk bejelentve, és minden hónap elején aláírtunk 1 papírt hogy kaptunk 40 valahány ezer forintot. Most , hogy felmondtam gondoltam 1 összegbe kifizetik ezt a kaució-t(100 ezer forintot) de NEm hanem hetente járjak ki vidékre a cég székhelyére ha megakarom kapni. Közben a szerződésben az áll, hogy a munkáltató a felmondást követően legkésőbb 5. napon mindennel köteles elszámolni! Egy gond van az egésszel, hogy ezt 5 heti visszatartott bér sem a szerződésben sem máshol NEM szerepel, tehát nincs semmi papírom róla hogy ők visszatartották 5 heti bérem. Ilyen eseteben van valami megoldás ??, igaz papírom nincsen róla de ők adtak 1 papírt hogy mindennel elszámoltak , de én továbbra is mehetek be hetente felvenni a pénzt amivel tartoznak.... van valami megoldás erre ?? vagy kihez fordulhatnék??? hiszen nem tartom korrektnek hogy 1 milliárdos bevételű, forgalmú cég nem képes kifizetni egybe 1 ilyen kis összeget! Válaszukat előre is köszönöm!

vegito # e-mail 2014.01.23. 17:54

Tiszteletem.Lenne egy hosszabb kérdésem.
Szakácsként dolgozok Egerben egy étteremben.Nem igazán bánnak úgy az emberekkel ahogy elvárható,ezért közös megegyezéssel január végén távozok.Tavalyról az összes szabadságom megmaradt,úgyhogy kiadták azokat januárra.Majd csak be kell mennem aláírni a papírokat január végén,és elválnak az útjaink.Itt kezdődnek a gondok.Sajnos nem igazán fizettek sosem időben.2-3 hónapos csúszással télen,nyáron 1-2 hónapos csúszással.Nekem kifizették a novemberi fizumat.De még ott lesz a decemberi,meg a januári is.De ezekből még egy forintot sem láttam.Megjegyzem ismerek 1-2 embert aki itt dolgozott,és miután elment nem kapta meg rendesen a fennmaradó fizetését.Mindig siránkoznak hogy nincsen pénzük.Ha minden jól megy február elejétől lenne egy másik helyem,de ha nem bontjuk fel a szerződést akkor nem tudok odamenni.Ha pedig fizu nélkül bontjuk fel akkor valószínű hogy nem kapom meg,vagy ha meg is kapom de nem annyit.Tudniíllik bejelentve kb.a felével vagyunk mint amennyit mindig is kézhez kaptunk.Lassan elfogy a félre tett pénzem,és még egy hónapot nem tudok várni a másik munkahelyemen a fizuig.Mit tegyek?Válaszukat előre is köszönöm szépen.

érdeklődöm2012. # e-mail 2014.01.21. 17:12

Köszönöm szépen a válaszokat.