Közös megegyezés, munkanélküli segély


anno11 # 2009.07.31. 06:36

Sziasztok. Tudna valaki válaszolni az előző kérdéseimre?

Köszi!

anno11 # 2009.07.30. 11:19

Sziasztok.

Az ügyben kérnék segítséget, hogy tegnap megszűnt közös megegyezéssel a munkaviszonyom (azért nem csináltunk rendes felmondást - pedig igazából kirúgtak, mert így alkalom adtán jelentkezhetek másik osztályra a céghez).

Nincs bejelentett lakcímem Budapesten, de már itt dolgozok(tam) évek óta, albérletben élek egy ismerősömnél így csak a rezsit kell fizetnünk (tehát nem kér albérleti díjat). Felhívtam a munkaügyi központot és azt mondták, hogy ahhoz hogy ne kelljen mindig hazamennem vidékre a munkanélküli segély ügyében jelentsük be a bp-i tartózkodási címet vagy írassak a főbérlőmmel és két tanúval nyilatkozatot arról, hogy életszerűen lakom itt bár azt mondta hogy azt vagy elfogadják, vagy nem. Kérdésem az lenne, hogy ez ha megtörténik az érintheti-e negatívan a lakás tulajdonosát? Tényleg nem kér albérleti díjat, de ezt igazolnunk kell-e utána pl. az APEH-nek? És erről a nyilatkozatról mik a tapasztalatok? Inkább ezt a módot választanám, mert jóval gyorsabb mint a lakcímkártya módosítás ügyintézése.

Másik kérdésme pedig az, hogy 1,5 év munkaviszony után a munkanélküli segély kb. hány százaléka lesz az eddigi munkabéremnek?

Köszönöm a válaszokat!

nandy # 2009.03.09. 21:48

Közös megegyezés esetén is jár az álláskeresési.

http://www.baon.hu/…magam-116281

om77 # 2009.03.09. 20:03

Kedves Fórumozók!

Munkáltatóm közös megegyezéssel kívánja megszüntetni nyolcéves munkaviszonyomat. A közös megegyezésben végkielégítés is fog szerepelni. Ellentmondó információkat hallottam arról, hogy amennyiben közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszony, vagy a munkavállaló végkielégítésben részesül, nem jogosult a munkanélkülire. Nálam mindkettő fenn fog állni. Mi az igazság, kaphatok járadékot? Mert amennyiben nem, ragaszkodnom kell a rendes felmondáshoz.

Köszönöm a választ előre is.