Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


jubileumi jutalom közalkalmazottnak mennyi?

alias # e-mail 2014.01.17. 12:28

Tisztelt Cím!

Igaz a hír, hogy 2014-től csak azoknak jár a 40 éves jubileumi jutalom, akik pontosan 40 év közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkeznek:

Nekem öregségi nyugdíjba-vonulásomkor (2014 december) 39 év közalkalmazotti jogviszonyom lesz. Nem leszek jogosult a jubileumi pénzre?

masnusi # e-mail 2013.11.21. 18:45

Kedves Fórumozók!
Az lenne a kérdésem, hogy a jubileumi jutalom alapját köztisztviselők esetén mi képzi? Közalkalmazott esetén a régi munkahelyen csak az alapbér számított, a pótlékok nem képezték az alapot. Ellenben az új munkahelyemen köztisztviselők esetén a jubileum alapját a pótlékok is képzik. Ez szabályos így? Ekkora különbség lenne közalkalmazott és köztisztviselő tekintetében? a kttv 131§ úgy rendelkezik, hogy az illetmény fogalma valóban tartalmazza az illetménypótlékokat is. De nem érzem elég alátámasztásnak, hogy ez valóban a jubileum alapját is képezné.

Ani8765 #   2013.11.18. 10:28

1978. január l-én kezdtem tanítani állami iskolában. Munkaviszonyom azóta folyamatos, de bizonyos éveket egyházi iskolában és a MÁV alkalmazásában töltöttem. Most is állami iskolában dolgozom, így jövő évben lesz 25 éves a közalkalmazotti munkaviszonyom. Kérdésem: a jubileumi jutalom 2014. jan. 1-én lesz-e kézhez vehető, (mivel ekkor kezdtem dolgozni), vagy más módon számítják az eltöltött időt? Valamint: a pillanatnyilag aktuális kinevezésem szerinti összeget fogom kapni? Bruttó 2 havi illetményt? Köszönöm a választ.

Lyonee #   2013.11.15. 20:51

A munkáltatód rosszul alkalmazza a kjt-t!
A jubileumi jutalmat már tavaly meg kellett volna kapnod, az akkori aktuális illetményedet alapul véve. Nincs ilyen, hogy az 50%-s foglalkoztatás miatt 1 év jogviszony fél év jogviszonynak számítana! Az az illetmény felezésénél érvényesül. Viszont, most jól jártál, mert nagyobb összeget kaptál mindenképpen, mint amennyit tavaly kaptál volna, de vesztettél egy évet!
Gondold át, mi a jó neked! Hallgatni, mert tavaly kellett volna megkapni, vagy visszaadni a pénz egy részét és a 30 éveset előbb kapod majd meg!

ObudaFan # e-mail 2013.11.15. 12:11

Két havi illetmény jár, neked pedig ennyi az illetményed.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

noltesz # e-mail 2013.11.15. 10:42

Tisztelt Jogi Fórum!

Pedagógusként dolgozok és ebben az évben decemberben lesz meg a 25 éves jogviszonyom.Már a tavalyi évben betöltöttem volna ezt az időt,de magánéleti problémák miatt kénytelen voltam részmunkaidős foglalkoztatásra menni 50 %. Ebben az évben is így alkalmaznak.ezért csúszott a 25 év megléte.
Igazgatóm szerint 2 havi munkabérre leszek jogosult decemberben. De csak az aktuális " fél " állás utáni munkabéremet kapom.
A kérdésem a következő: Ha a munkaviszonyomnak a teljes állásnak megfelelő munkaidő után jár a 25 év, akkor én miért csak a "fél"állás utáni bér kétszeresét kapom.
Ez szerintem igazságtalan.Pont a felét kapom annak, ami járna.Kérem ,ha van valami megoldás,hogy ezt az összeget megkapjam,azt írják meg.
Várom válaszukat, köszönettel: Varga Lajosné

ObudaFan # e-mail 2013.11.13. 07:34
Szabolcs57 #   2013.11.12. 21:56

Olyan kerdesem lenne,hogy a jubileumi evek szamitasa szempontjabol a közalkalmazotti viszonyba beszamít-e a külföldön végzett közalkalmazotti munka. Ukrajnában 10 evet,Magyarországon 22 evet dolgoztam le eddig.

muzsi # e-mail 2013.10.14. 19:27

Lyonee köszönöm a választ

Lyonee #   2013.10.10. 21:45

http://www.kormany.hu/…ito-potlekok

"15. A szeptemberben kifizetendő jubileumi jutalom mely illetménnyel számítandó?

A jubileumi jutalom kiszámítása az esedékességkor járó illetmény alapján történik, tehát az új besorolás szerinti illetmény alapulvételével."

Lyonee #   2013.10.10. 20:52

töklámpás
Nem jogszerű.
http://www.kormany.hu/…ito-potlekok
"14. Hogyan kell eljárni a felmentéssel megszűnt jogviszonyú dolgozók esetében, akik jelenleg is felmentési idejüket töltik? 2013.09.01-től őket is át kell sorolni?
Igen, természetesen őket is át kell sorolni 2013. szeptember 1-jétől."
Mivel átsoroltak, ezért a távolléti díjat is az aktuális illetményed szerint kell fizetni.

Lyonee #   2013.10.10. 20:44

muzsi
A jubileumi jutalmat soha nem számították az átlagfizetésből!
"78. § (1) A huszonöt, harminc, illetve negyvenévi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkező közalkalmazottnak jubileumi jutalom jár.
(2) A jubileumi jutalom:

  1. huszonöt év közalkalmazotti jogviszony esetén kéthavi,
  2. harminc év közalkalmazotti jogviszony esetén háromhavi,
  3. negyven év közalkalmazotti jogviszony esetén öthavi illetményének megfelelő összeg."

Hát majd módosítják azt a tervezetet, volt rá idejük elég. A havi bérek is változtak, a tavalyi tervezet ott sem jó.

töklámpás # e-mail 2013.10.09. 09:14

Tisztelt Jogi Fórum!

Szeretném megtudni,hogy jogszerüen járt-e el a munkáltatóm amikor a szeptemberi emelt közalkalmazotti átsorolásom ellenére az agusztusi bérem alapján kaptam októberben fizetést.Jelenleg a felmentési időmet töltöm nyugdijazás miatt.A Kincstár válasza az volt,hogy a munkáltató nem adott engedélyt az emelt fizetés utalására ebben az esetben.Jogszerü volt-e ez a döntés.

muzsi # e-mail 2013.10.08. 16:33

Tisztelt Jogi Fórum!
Október folyamán töltöm be 30.munkában eltöltött évet mint pedagógus..A kérdésem:a jubileumi összeg kiszámítása a kifizetést megelőző 3 havi átlagkereset alapján történik,vagy az előző évi átlagjövedelem az irányadó? Ugyanis azt a tájékoztatást kaptam,hogy az előző tanévben beadott költségvetési tervezetben az akkori jövedelmem szerepel,tehát az alapján számolják a jubileumi jutalmamat.Most nagyon nem mindegy,hiszen béremelésen estünk át.A választ megköszönöm.

hamuka # e-mail 2013.10.01. 18:06

Tisztelt Jogi Fórum!

2014.01. hó közepén 40 év munkaviszony elérése után nyugállományba kívánok vonulni.
Jelen ( kormánytisztviselői ) jogviszonyom 1992-től áll fenn.
Előzőleg a Magyar Postánál dolgoztam, közalkalmazottként 17 évig. A törvényváltozásig e munkaviszonyt elismerték és megkaptam már a 35 éves jubileumi jutalmat, azonban most kivették ezen időszakot és állítólag nem vagyok jogosult a 40 éves jubileumi jutalomra.
Kérem állásfoglalását az ügyben. Ha kell pert is indítok a cégem ellen,ha van esély a megnyerésére.
Amennyiben szükséges, pontosabb adatokat is írok privátban.
Köszönettel: Ildikó

mamamacoka #   2013.09.27. 01:23

köszönöm! :)

Lyonee #   2013.09.26. 21:40

mamamacoka
Ritkán járok erre. A kjt. nem ismeri a méltányosságot, mindenkire egyformán vonatkozik.
A véleményeddel egyetértek.

Gaber # e-mail 2013.09.26. 09:04

A leírtakhoz annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy ha akkor augusztusban, amikor a jubileumi kifizetése esedékes volt, ez meg is történik az akkori alapbér alapján, tudomásul veszem, hogy így esett.
Eltelt másfél hónap, közben béremelés...a többit leírtam.

Ez az a momentum, ami leginkább elgondolkodtat. Jogkövetőek vagyunk? Vagy mégsem?

mamamacoka #   2013.09.25. 18:44

Lyonee, jó lenne, ha te is megszólalnál, nehogy az legyen, hogy én nem akarom a frankót a kollegínának

mamamacoka #   2013.09.25. 10:33

még annyit, a látókörömben két éve volt egy iskola, amelyik szeptember 1-vel került át az egyházhoz, aki még aug 31-én jubilált megkapta az államtól a jubi pénzt, aki szept,1-én, az pedig nem,mert ez csak a közalkalmazottaknál van, legalábbis az az egyház így értelmezte - ha te ebben a helyzetben lennél most, és augusztusi jubival megkaptad volna, akkor méltányosságból visszaadnád-e azért, mert a kolléganőd már két hónappal később nem kapna jubit ?

  • én csak a pedagógus kollégák miatt szégyelltem eddig egy párszor, hogy én is pedagógus vagyok, a gyerkek és a szülők miatt sosem.... - most is ...
mamamacoka #   2013.09.25. 10:04

Gaber, a törvény a jubi jutalmakat konkrét betöltött időkhöz köti, ha ő két hónappal később jubilál mint te, szerencséje van, ha egy nappal a fizetésemelés időpontja előtt jubiláltál volna, akkor is ez lenne a helyzet, azt mondod, nem az irígység motivál, akkor nem értelek, a folyosókon elhangzó puffogásokba ez belefér, csak nem értem, milyen méltányosság az, ami más pénztárcájában nyulkál....

és hidd el, tudom mi az felsőoktatásban pedagógusfizetésből taníttatni a sajátjainkat, mi hárommal csináltuk végig, és kettővel egyidőben ebből - ez nem indok, hogy a kollégád szerencséjével foglalkozz, ilyen alapon a lottó ötöst is lehetne méltányoltatni, mivel nincs szerencsénk, -

én tudom, hogy elégé durván hangzik amit válaszoltam, de hidd el, amit TE leírtál "méltányosság" címszó alatt az sokkal durvább, ezért nem lehet összefogni pedagógus részről mikor kellene, mert ilyen az alapszemlélet a kollegalitásban - sajnos....

Gaber # e-mail 2013.09.25. 00:36

T.Cím!
Jubileumi jutalommal kapcsolatosan szeretnék kérdéssel fordulni a szakemberek felé.
2013. augusztus 16-án volt 30 éve annak, hogy jelenlegi iskolámban tanítani kezdtem.
Ma, szeptember 24-én került sor arra, hogy a jubileumi jutalmak ügyével foglalkozzon az iskolavezetés. Én megszakítás nélkül (gyes idejét kivéve) itt vagyok alkalmazásban.
Kolléganőmmel egyidősek vagyunk, egyszerre kezdtünk, de ő több munkahelyen is dolgozott, ugyanannyi évet töltött gyesen, sőt néhány hétig munka nélkül is volt. Ezzel viszont néhány héttel elcsúszott, konkrétan október közepére tolódott nála a ledolgozott 30 év fordulója.

Megtörtént szeptemberrel a pedagógus béremelés, és bár egyszerre fogjuk megkapni a jubileumi jutalmat, kolléganőm emiatt közel 300.000 Ft-tal nagyobb összegre lesz jogosult. (Ha innen nézzük, én 300.000-rel kevesebbre.)
Értem én ezt az eszemmel!
De nincs ilyen esetekben némi méltányosságra gyakorlat, lehetőség?
A pedagógusokat a legtöbb esetben augusztus közepe táján veszik fel, és nem a tanév első tanítási napján.
Így mindannyiunkhoz, akik 1983-ban, augusztus közepén kezdtünk, és a szakmánkhoz azóta is hűségesek voltunk, mindannyiunkhoz képest jobban járnak azok, akinél ez a folytonosság valami miatt megszakadt?

Ennyire megkésett kifizetésnél is az esedékesség idején aktuális régi alapbért kell alapul venni?

Senki ne értse félre, nem az irigység szólalt meg bennem, még ha a gyermekeink taníttatásához igen nagy szükségünk is van minden fillérre. (Normális pedagóguscsalád egyetemista sarja nem jogosult semmilyen kedvezményre, viszont annál hátrányosabb helyzetű, ha az anyagiakat nézzük. De ezt a jog nem tudja figyelembe venni.)
Néhány tízezer forintért talán nem is firtatnám ezt a kérdést, de 300 ezer különbség elég sok.

Köszönettel!

Lyonee #   2013.09.16. 18:49

"87. § (1) E törvény hatálybalépésével a hatálya alá tartozó munkáltatónál foglalkoztatottak munkaviszonya közalkalmazotti jogviszonnyá alakul át.
87/A. § (1) E törvény alkalmazásakor közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni

  1. az e törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt,"

A költségvetési szervek 1992-ben kerültek a kjt. hatálya alá, ekkor a munkaviszonyok átalakultak közalkalmazotti jogviszonyokká. A kjt. hatálya alá tartozó intézmények dolgozóinak az 1992 előtti munkaviszonyáról van itt szó. 1992 előtt munkaviszony, 1992-től közalkalmazotti jogviszony.

Kjt. 1.§
Az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően e törvény hatálya nem terjed ki a helyi önkormányzat, illetve a költségvetési szerv által közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatottra, valamint az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló külön törvény alapján foglalkoztatott munkavállalóra.

A döntő érv, pedig a pontos megnevezés: közfoglalkoztatási jogviszony
Miért nem nézed meg a szerződésedet?

Medi # e-mail 2013.09.15. 21:14

Tisztelt Lyonne!

Köszönöm a választ, igen egyértelmű lenne, ha kimondottan közalkalmazotti jogviszonyról lenne szó. A Kjt az alábbiak szerint szabályozza:

"A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény [1992. évi XXXIII. törvény] értelmében jubileumi jutalomra jogosító időnek a Kjt. hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött idő számít [87/A. § (1) a)]."

A fentiek alapján véleményem szerint járna a jubileumi jutalom. A Kjt hatálya alá tartozó munkáltató foglalkoztatott, munkaviszony keletkezett, közhasznú foglalkoztatás keretén belül.
Mivel tudnám egyértelműsíteni a munkáltatóm felé vagy félre értelmezem a tv-t?

Köszönettel: Médi

Lyonee #   2013.09.13. 21:45

Medi!
A jubileumi jutalmat ha jár, akkor a munkáltató köteles kifizetni. A jubileumi jutalomnál csak a közalkalmazotti jogviszonyok (köztisztviselői, szolgálati) vehetők figyelembe. A közhasznú munkavégzés nem közalkalmazotti jogviszonyban, hanem munkaviszonyban történt, de szerintem ezt te is tudod. Nézd meg a munkaszerződéseidet!