Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


jubileumi jutalom közalkalmazottnak mennyi?

hamuka # e-mail 2013.10.01. 18:06

Tisztelt Jogi Fórum!

2014.01. hó közepén 40 év munkaviszony elérése után nyugállományba kívánok vonulni.
Jelen ( kormánytisztviselői ) jogviszonyom 1992-től áll fenn.
Előzőleg a Magyar Postánál dolgoztam, közalkalmazottként 17 évig. A törvényváltozásig e munkaviszonyt elismerték és megkaptam már a 35 éves jubileumi jutalmat, azonban most kivették ezen időszakot és állítólag nem vagyok jogosult a 40 éves jubileumi jutalomra.
Kérem állásfoglalását az ügyben. Ha kell pert is indítok a cégem ellen,ha van esély a megnyerésére.
Amennyiben szükséges, pontosabb adatokat is írok privátban.
Köszönettel: Ildikó

mamamacoka #   2013.09.27. 01:23

köszönöm! :)

Lyonee #   2013.09.26. 21:40

mamamacoka
Ritkán járok erre. A kjt. nem ismeri a méltányosságot, mindenkire egyformán vonatkozik.
A véleményeddel egyetértek.

Gaber # e-mail 2013.09.26. 09:04

A leírtakhoz annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy ha akkor augusztusban, amikor a jubileumi kifizetése esedékes volt, ez meg is történik az akkori alapbér alapján, tudomásul veszem, hogy így esett.
Eltelt másfél hónap, közben béremelés...a többit leírtam.

Ez az a momentum, ami leginkább elgondolkodtat. Jogkövetőek vagyunk? Vagy mégsem?

mamamacoka #   2013.09.25. 18:44

Lyonee, jó lenne, ha te is megszólalnál, nehogy az legyen, hogy én nem akarom a frankót a kollegínának

mamamacoka #   2013.09.25. 10:33

még annyit, a látókörömben két éve volt egy iskola, amelyik szeptember 1-vel került át az egyházhoz, aki még aug 31-én jubilált megkapta az államtól a jubi pénzt, aki szept,1-én, az pedig nem,mert ez csak a közalkalmazottaknál van, legalábbis az az egyház így értelmezte - ha te ebben a helyzetben lennél most, és augusztusi jubival megkaptad volna, akkor méltányosságból visszaadnád-e azért, mert a kolléganőd már két hónappal később nem kapna jubit ?

  • én csak a pedagógus kollégák miatt szégyelltem eddig egy párszor, hogy én is pedagógus vagyok, a gyerkek és a szülők miatt sosem.... - most is ...
mamamacoka #   2013.09.25. 10:04

Gaber, a törvény a jubi jutalmakat konkrét betöltött időkhöz köti, ha ő két hónappal később jubilál mint te, szerencséje van, ha egy nappal a fizetésemelés időpontja előtt jubiláltál volna, akkor is ez lenne a helyzet, azt mondod, nem az irígység motivál, akkor nem értelek, a folyosókon elhangzó puffogásokba ez belefér, csak nem értem, milyen méltányosság az, ami más pénztárcájában nyulkál....

és hidd el, tudom mi az felsőoktatásban pedagógusfizetésből taníttatni a sajátjainkat, mi hárommal csináltuk végig, és kettővel egyidőben ebből - ez nem indok, hogy a kollégád szerencséjével foglalkozz, ilyen alapon a lottó ötöst is lehetne méltányoltatni, mivel nincs szerencsénk, -

én tudom, hogy elégé durván hangzik amit válaszoltam, de hidd el, amit TE leírtál "méltányosság" címszó alatt az sokkal durvább, ezért nem lehet összefogni pedagógus részről mikor kellene, mert ilyen az alapszemlélet a kollegalitásban - sajnos....

Gaber # e-mail 2013.09.25. 00:36

T.Cím!
Jubileumi jutalommal kapcsolatosan szeretnék kérdéssel fordulni a szakemberek felé.
2013. augusztus 16-án volt 30 éve annak, hogy jelenlegi iskolámban tanítani kezdtem.
Ma, szeptember 24-én került sor arra, hogy a jubileumi jutalmak ügyével foglalkozzon az iskolavezetés. Én megszakítás nélkül (gyes idejét kivéve) itt vagyok alkalmazásban.
Kolléganőmmel egyidősek vagyunk, egyszerre kezdtünk, de ő több munkahelyen is dolgozott, ugyanannyi évet töltött gyesen, sőt néhány hétig munka nélkül is volt. Ezzel viszont néhány héttel elcsúszott, konkrétan október közepére tolódott nála a ledolgozott 30 év fordulója.

Megtörtént szeptemberrel a pedagógus béremelés, és bár egyszerre fogjuk megkapni a jubileumi jutalmat, kolléganőm emiatt közel 300.000 Ft-tal nagyobb összegre lesz jogosult. (Ha innen nézzük, én 300.000-rel kevesebbre.)
Értem én ezt az eszemmel!
De nincs ilyen esetekben némi méltányosságra gyakorlat, lehetőség?
A pedagógusokat a legtöbb esetben augusztus közepe táján veszik fel, és nem a tanév első tanítási napján.
Így mindannyiunkhoz, akik 1983-ban, augusztus közepén kezdtünk, és a szakmánkhoz azóta is hűségesek voltunk, mindannyiunkhoz képest jobban járnak azok, akinél ez a folytonosság valami miatt megszakadt?

Ennyire megkésett kifizetésnél is az esedékesség idején aktuális régi alapbért kell alapul venni?

Senki ne értse félre, nem az irigység szólalt meg bennem, még ha a gyermekeink taníttatásához igen nagy szükségünk is van minden fillérre. (Normális pedagóguscsalád egyetemista sarja nem jogosult semmilyen kedvezményre, viszont annál hátrányosabb helyzetű, ha az anyagiakat nézzük. De ezt a jog nem tudja figyelembe venni.)
Néhány tízezer forintért talán nem is firtatnám ezt a kérdést, de 300 ezer különbség elég sok.

Köszönettel!

Lyonee #   2013.09.16. 18:49

"87. § (1) E törvény hatálybalépésével a hatálya alá tartozó munkáltatónál foglalkoztatottak munkaviszonya közalkalmazotti jogviszonnyá alakul át.
87/A. § (1) E törvény alkalmazásakor közalkalmazotti jogviszonyban töltött időnek kell tekinteni

  1. az e törvény hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt,"

A költségvetési szervek 1992-ben kerültek a kjt. hatálya alá, ekkor a munkaviszonyok átalakultak közalkalmazotti jogviszonyokká. A kjt. hatálya alá tartozó intézmények dolgozóinak az 1992 előtti munkaviszonyáról van itt szó. 1992 előtt munkaviszony, 1992-től közalkalmazotti jogviszony.

Kjt. 1.§
Az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően e törvény hatálya nem terjed ki a helyi önkormányzat, illetve a költségvetési szerv által közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatottra, valamint az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló külön törvény alapján foglalkoztatott munkavállalóra.

A döntő érv, pedig a pontos megnevezés: közfoglalkoztatási jogviszony
Miért nem nézed meg a szerződésedet?

Medi # e-mail 2013.09.15. 21:14

Tisztelt Lyonne!

Köszönöm a választ, igen egyértelmű lenne, ha kimondottan közalkalmazotti jogviszonyról lenne szó. A Kjt az alábbiak szerint szabályozza:

"A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény [1992. évi XXXIII. törvény] értelmében jubileumi jutalomra jogosító időnek a Kjt. hatálya alá tartozó munkáltatónál munkaviszonyban, közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött idő számít [87/A. § (1) a)]."

A fentiek alapján véleményem szerint járna a jubileumi jutalom. A Kjt hatálya alá tartozó munkáltató foglalkoztatott, munkaviszony keletkezett, közhasznú foglalkoztatás keretén belül.
Mivel tudnám egyértelműsíteni a munkáltatóm felé vagy félre értelmezem a tv-t?

Köszönettel: Médi

Lyonee #   2013.09.13. 21:45

Medi!
A jubileumi jutalmat ha jár, akkor a munkáltató köteles kifizetni. A jubileumi jutalomnál csak a közalkalmazotti jogviszonyok (köztisztviselői, szolgálati) vehetők figyelembe. A közhasznú munkavégzés nem közalkalmazotti jogviszonyban, hanem munkaviszonyban történt, de szerintem ezt te is tudod. Nézd meg a munkaszerződéseidet!

Lyonee #   2013.09.13. 21:30

Ágica
Szerintem nem vagy jogosult. Ahhoz meg kell lenni a 40 év közalkalmazotti jogviszonynak. Számításaim szerint 1979-től kb. 33 év 9 hónap a közalkalmazotti, vagy annak minősülő jogviszonyod. A szolgálati jogviszonyt is bele kell venni, de nem hiszem, hogy itt is szorozni kellene, mint a nyugdíjnál. Ha mégis úgy lenne (de szerintem nem), akkor sincs meg a 40 éved.
35 év közalkalmazotti jogviszony után a 40 éves jubileumi jutalmat csak a 40 éves jogosultsági idővel nyugdíjba menő nők kaphatják meg. Vagy azok, akik nyugdíjasnak minősülnek. Az új MT szerint kell ezt már értelmezni.
Ha ténylegesen nyugdíjban részesülnél és nem korhatár előtti ellátásban és átszoroznák a szolgálati idődet, akkor lennél jogosult a 40 éves közalkalmazotti jubileumi jutalomra.

Medi # e-mail 2013.09.13. 09:35

Tisztel Cím!

Azzal a problémával keresem meg T. Címet, hogy munkáltatóm a mai napig nem válaszolt a jubileumi
jutalmam kifizetésével kapcsolatban. Sem elutasítást, sem kifizetésről szóló értesítést nem kaptam.

A problémám a következő, közhasznú munkásként foglalkoztatott a Kjt.tv. alá tartozó jelenlegi munkáltatóm és arról az időszakról nem tudják eldönteni, hogy figyelembe kell-e venni a jubileumi jutalom szempontjából.

1988.08.14.-1989.05.15. óvónőként dolgoztam.
1989.05.16.-1994.12.31. közhasznú munka keretén belül foglalkoztatott a jelenlegi munkáltatóm ügyintézőként. 1995.01.01-től közalkalmazotti státuszba kerültem Ugyanazt a munkakört látom el a mai napig.

Kérdésem az, hogy a közhasznú munka időtartama beleszámít-e a.jubileumi jutalomhoz figyelembe vehető időbe. Ebben az évben 2013.08.14-én jogosult voltam-e jubileumi jutalom kifizetésére?

ÁGICA61 #   2013.09.11. 08:14

Tisztelt Fórum!Lyonne!
1979.09.20-tól vagyok közalkalmazotti munkaviszonyban. 1996.08-tól hivatásos szolgálati viszonyban álltam.2007.szeptembertől 30 év szolgálati viszonnyal (1,2 szorzó miatt, mivel BV-nél dolgoztam ) nyugdijba mentem. 2007.novemberétől ismét dolgoztam mint közalkalmazott 2013.junius 30-ig.
A hivatásos szolgálatban eltöltött idő után nyugdijba menetelemkor megkaptam a 30év jubileumi jutalmat. Kérdésem hogy a közalkalmazotti jubileumi jutalmat mikortól számolják.Jogosult vagyok-e 40 éves jubileumi jutalomra?
köszönettel:Ágica

44ec0

hamuka # e-mail 2013.09.03. 17:49

Tisztelt Jogi Fórum!

2014.01. hó közepén 40 év munkaviszony elérése után nyugállományba kívánok vonulni.
Jelen ( kormánytisztviselői ) jogviszonyom 1992-től áll fenn.
Előzőleg a Magyar Postánál dolgoztam, közalkalmazottként 17 évig. A törvényváltozásig e munkaviszonyt elismerték és megkaptam már a 35 éves jubileumi jutalmat, azonban most kivették ezen időszakot és állítólag nem vagyok jogosult a 40 éves jubileumi jutalomra.
Kérem állásfoglalását az ügyben. Ha kell pert is indítok a cégem ellen,ha van esély a megnyerésére.
Amennyiben szükséges, pontosabb adatokat is írok privátban.
Köszönettel: Ildikó

Vörösné # e-mail 2013.08.30. 16:02

Tisztelt Jogi Fórum!

Szeretném megkérdezni, hogy ha most október elején válik aktuálissá a 30 éves jubileumi jutalom kifizetése, és szeptember 1-től megemelik az illetményalapot, melyik illetményt kell figyelembe venni? Az eddigit vagy a szeptember 1-jén megemeltet?

Válaszát köszönöm!

cinka64 # e-mail 2013.08.14. 15:20

Tisztelt Jogi Fórum!
Szeretném megkérdezni, hogy ha most szeptember 25-én válik aktuálissá a 30 éves jubileumi jutalom kifizetése, és szeptember 1-től megemelik az illetményalapot, melyik illetményt kell figyelembe venni? Az eddigit vagy a szeptember 1-jén megemeltet? Melyik törvényre hivatkozhatom a kedvezőbb esetben? Válaszát köszönöm!

üziz # e-mail 2013.08.07. 13:57

Tisztelt Jogi Fórum!
Igaz-e az, hogyha valakinek megvan a 40 év szolgálati ideje és nem megy el nyugdíjba, akkor pl 41 év szolgálati idő után8vagyis 1 évvel később) nem kérhet a nők ezen korkedvezmény alapján a nyugdíját.

mária56 # e-mail 2013.08.06. 17:33

Tisztelt Fórumozók!
Ha valaki szeptemberben megy el 40 éves jogosultsági idővel nyugdíjba, és decemberben lesz 25 éves közalkalmazotti jogviszonya, jár-e neki a 25 éves jubileumi jutalom? Ugye a megszűnés évében vagyunk még? Vagy csak a 40 éves közalkalmazottakra vonatkozik?
Köszönöm a válaszokat.

Mamucika55 # e-mail 2013.07.08. 15:05

Tisztelt Jogi Fórum!

2013.08.15-én nyugdíjba megyek a 40 éves szolgálati idő igazolásával. (munkaviszonyom 18 év közalkalmazott, 12 év köztisztviselő, 1 év kormánytisztviselő,) 2008-ban megkaptam a 30 éves jubileumi jutalmamat azzal a tájékoztatóval, hogy 2013-ban kapom meg a 35 évest. Munkahelyemen most jogszabályváltozásra hivatkozva azt a tájékoztatást kaptam, hogy jelenleg a 30 évesre lennék jogosult de azt már megkaptam, így nem jár semmi.

Köszönöm a választ!

ancsa19690 # e-mail 2013.07.02. 17:24

Tisztelt Jogi fórum!
Szeretném megtudni, hogy tavaly júliusban töltöttem be a 25.évet folyamatos munkaviszonnyal. Tavaly a munkahelyemen bekövetkezett változások miatt nem kaptam meg a 25 évre járó jubileumi jutalmat. Arra lennék kíváncsi, hogy van-e esélyem visszamenőleg megigényelni? Aki most tölti, annak már kifizették, emiatt érdekelne, hogy mik az esélyeim?
Tisztelettel várom mielőbbi válaszát.

ancsa19690 # e-mail 2013.07.02. 17:17

Tisztelt Jogi fórum!
Szeretném megtudni, hogy tavaly júliusban töltöttem be a 25.évet folyamatos munkaviszonnyal. Tavaly a munkahelyemen bekövetkezett változások miatt nem kaptam meg a 25 évre járó jubileumi jutalmat. Arra lennék kíváncsi, hogy van-e esélyem visszamenőleg megigényelni? Aki most tölti, annak már kifizették, emiatt érdekelne, hogy mik az esélyeim?
Tisztelettel várom mielőbbi válaszát.

hajoskapitany2 # e-mail 2013.06.27. 19:04

Tisztelt Jogi Fórum!

Jubileumi jutalmam, amit minap kaptam meg, bele számít-e a nyugdíj melletti keresetembe?

Köszönöm a választ!

Lyonee #   2013.06.24. 18:47

Judith57
A SZÜV-nél töltött idő a besorolásnál vehető csak figyelembe közalkalmazotti jogviszonynak, jubileumi jutalomnál és felmentési időnél nem.

Ágica_ # e-mail 2013.06.24. 17:34

Tisztelt Fórum!

A párom közalkalmazottként dolgozik, még a héten, mivel a szolgálati járadékot választotta (betegség miatt lett szolgálati járandékos, mielőtt "ítélet" szólna).
1983-tól dolgozik egy helyen, de csak 1985 októbere óta van elismert közalkalmazotti munkaviszonya ( közel két évig szerződése volt).
Azt szeretném kérdezni, hogy a héten kifizetik-e neki a 30 éves jubileumi pénzt vagy nem jár neki?
Az összes munkaviszony 38 év.
Hallottam olyat, hogy ha több mint a felét 25 és 30 év (jubileumi év) között ledolgozta, akkor kifizethető.
Köszönöm a segítséget!