jubileumi jutalom közalkalmazottnak mennyi?


Lyonee # 2011.09.04. 19:19

schilla
kjt 25/A,
25/B
(5) Az átvevő munkáltatóval létesített munkaviszonyra a Munka Törvénykönyve,(közszolgálati jogviszony esetén a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény) rendelkezéseit kell alkalmazni azzal az eltéréssel, hogy a közalkalmazottnak az átadó
munkáltatónál közalkalmazotti jogviszonyként elismert idejét úgy kell tekinteni, mintha azt az átvevő munkáltatónál töltötte volna el.

Ezért szüntették meg közös megegyezéssel a k. jogviszonyotokat, mintha nem is jogutódlás történt volna, hogy a későbbiekben, ha végkielégítésre kerül sor, rövidebb legyen a jogosultsági idő. A volt munkáltatótok az egyház kezére játszott benneteket. Persze lehet, hogy tájékozatlanságból.

Lyonee # 2011.09.04. 18:54

schilla
Többszörösen átvertek benneteket.
A közalkalmazotti jogviszony megszűnik mert átadja jogutódnak a költségvetési szerv a feladatokat, de nem kell megszüntetni, mert a törvény erejénél fogva megszűnik.
Aki vállalja a jogutódnál a továbbfoglalkoztatást, annak új szerződést kell kötni. Ha az átvevő munkáltatónál munkaviszony létesül, a munkaszerződés alapján a közalkalmazott munkabére (személyi
alapbérének, bérpótlékainak és egyéb bérelemeinek együttes összege) nem lehet alacsonyabb mértékű, mint az átadást meg- előzően irányadó illetményének és a jogszabály, illetve kollektív szerződés alapján járó illetménypótlékainak együttes összege,...
Aki nem vállalja, annak pedig felmentés és végkielégítés jár.

A postafiókodba küldök üzenetet.

Lyonee # 2011.09.04. 18:07

imasz
Milyen módon szűnik meg a közalkalmazotti jogviszonyod?

imasz # 2011.09.04. 15:36

A munkahelyem elismerte végre, hogy jár a 30 éves jub. jutalom, de mivel 39 évem van1 hét múlva megyek előrehozott öregségi nyugdíjba, megkérdeztem, hogy a 40 éves jár-e esetleg, mert azt olvastam, hogy előrehozott öregségi nyugdíjnál is járna, ha valaki letöltött min. 35 évet. Erre olyan választ kaptam, amit sehol nem találok, hogy akkor jár, ha nyugdíjas vagyok, tehát, ha mint nyugdíjas tovább dolgozom és akkor kérem. Hát én ilyen tv.-t sehol nem találok, ez megint mi?????- halott valaki ilyent?,

schilla # 2011.09.03. 14:48

Kedves Lyonee!
A helyzet egyre bonyolultabb.Első perctől gyanús volt az egész átadás-átvétel.Két lehetőség közül lehetett választani.
1.Aláírjuk a közös megegyezéssel történő munkaviszony megszüntetését,és másnaptól dolgozhatunk tovább az új munkáltatónál.Végkielégítés,felmentési idő nem jár.
2.Nem írjuk alá a közös megegyezést,végkielégítéssel,felmentési idővel lehet elmenni munkanélkülinek.
A közös megegyezést azzal indokolták,hogy más esetben ugye jár a végkielégítés és a felmentési idő, tehát annyi ideig nem lehet munkába állni,így a jogutód nem tud másnaptól alkalmazni.Ki az aki a mai világban kockáztatni meri a munkahelyét?

Lyonee # 2011.09.02. 18:13

Ha jogutódlással veszi át az egyház az intézményt, akkor folyamatos marad a jogviszony, csak a munkáltató személye változik meg. Nincs közös megegyezéses munkaviszony megszüntetés!!! Nem szabad közös megegyezést aláírni, mert az új jogviszonyt jelent. Ezzel akarják lehetetlenné tenni a végkielégítésre való jogosultságot, ha esetleg a későbbiekben munkáltatói felmondásra kerül sor.
(Mivel az MT hatálya alá kerültök, ezért nem hiszem, hogy kötelessége a jubileumi jutalmat fizetni, valószínűleg a későbbi viták miatt tették be az átadó iratokba. Ha az átadás tartalmazza azt, hogy jubileumi jutalmat biztosít, akkor viszont a jogelődnél töltött időt is figyelembe kell venni. A jubileumi jutalommal kapcsolatban semmi infót nem találtam, ezért inkább a jogérzékemből fakad)
Az biztos, hogy az előző munkáltatód csak a pontos 30 évre fizetheti ki, itt nincs méltányosság, a kjt egyértelműén kimondja, hogy 30 év. És mivel nem voltál az átadás pillanatában jogosult, később sem követelheted a jogelődtől.
MT 85/A., kjt 25/A. §
A munkajogi jogutódlást nem érinti a jogelőd munkáltató és a munkavállaló között a munkaviszony megszüntetése tárgyában tévesen létrejött megállapodás, továbbá arra nincs szükség, hogy az új munkáltató a munkavállalóval új munkaszerződést kössön ; a munkaviszony ennek hiányában is az eredeti feltételekkel áll fenn.
Tehát megtámadható bíróságon.

http://amunkaadolapja.hu/…eru-dolgozo/

Én nem vagyok jogász, ennyit tudtam segíteni.

schilla # 2011.09.01. 08:02

Jogutódlással vesz át az egyház,de a szerződéstervezetben van egy passzus, mely szerint a jubileumi jutalom kifizetésénél nem kötelesek figyelembe venni a közalkalmazotti jogviszonyban eltöltött időt.Véleményem szerint is annak kellene kifizetni,akinél a 29év 10 hónapot ledolgoztam.De én már nem hiszek az önzetlen jóságban,vagy méltányosságban.

C a s a b l a n c a # 2011.09.01. 05:50

Ha nem jogutódlással vesz át az egyház, akkor tényleg lemondhatol a jutalmadról. Esetleg méltányossági kérelemmel élhetel az új felettesednél. Képzelem, hogy fog neki örülni...

schilla # 2011.08.31. 20:43

Kedves Lyonee!
Novemberben lenne meg a 30éves közalkalmazotti jogviszonyom.Csakhogy szeptember 1-től átveszi az egyház az intézmény fenntartását.Le kell mondanom a jubileumi jutalomról? A közalkalmazotti jogviszony közös megegyezéssel szűnik meg,hogy a foglalkoztatás folyamatos legyen.Mire számíthatok?

Lyonee # 2011.08.30. 13:39

hetti42
Akkor kapod, amikor meglesz pontosan a 30 éved, a kifizetést annyiban befolyásolja, hogy alapja az új béred lesz, és ez bizony kevesebb.

Lyonee # 2011.08.30. 13:35

Orchidea_
A nyugdíjszámításnál csak a jogosultságnál és a szorzónál veszik figyelembe a külföldi éveket, de azokra az évekre a nyugdíjat külföldről kapod.

kjt.
"1. § (1) E törvény hatálya - ha törvény eltérően nem rendelkezik - az állami és a helyi önkormányzati költségvetési szerveknél, valamint a helyi önkormányzat által (a továbbiakban: munkáltató) a feladatkörébe tartozó közszolgáltatások ellátására foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyára terjed ki."
A kjt. ,mint magyar törvény a magyar közalkalmazottakra vonatkozik, a jubileumi jutalom a magyar állam hosszú szolgálatáért jár a közszolgáknak.
Sajnos nem lehet figyelembe venni a külföldi éveket a jubileumi jutalom tekintetében.

hetti42 # 2011.08.30. 10:42

Tisztelt Lyonne!
Közalkalmazottként dolgozom 1981. 09. 01-től folyamatosan.A 25 éves jubileumi jutalmamat megkaptam.
Az idén május 01-től a munkáltatóm heti húsz órára csökkentette a munkaidőmet. 2011 09.01. lenne esedékes a 30 éves jubileumom.Befolyásolja- e a munkaidő csökkentés a kifizetést? Ha igen ,akkor mennyi idővel? Mikor kaphatom meg a jub. jutalmamat?

Köszönettel: Hetti

Orchidea_ # 2011.08.30. 06:58

Tisztelt Lyonee.1951-ben született nő vagyok. Közalkalmazott voltam Erdélyben is ahol 17 és fél évet dolgoztam.1990-ben áttelepültünk és azóta is itt dolgozom mint közalkalmazott.2011.04.29-től a 8 hónap felmentésemet töltöm tegnap óta fel vagyok mentve a munka alól. Meg is kaptam a munkaviszony megszüntetéséről az igazolást amin azt irják hogy jubileumi jutalmat nem fizettek. Azt mondták hogy azért mert nem itt dolgoztam le az összes közalkalmazotti időt. December 30-tól előrehozott öregségi nyugdijba megyek. A nyugdijnál beszámítják mind a két országban ledolgozott éveket. Át böngésztem a közalkalmazotti törvény jubileumi jutalomra vonatkozó részét én olyat hogy amiért külföldön dolgoztam és azért nem jár nem találtam.Várom válaszodat.Szép napot tisztelettel Orchidea.

Lyonee # 2011.08.28. 08:47

Jubileumi jutalom
(Kjt. 78. §)

Besorolás szerinti illetmény
Munkáltatói döntésen alapuló illetményrész
Százalékos illetménynövekedés (Kjt. 66. §, Kjt.-Vhr. 14/A. §)
Teljesítménypótlék (Kt. 1. sz. mell. Negyedik rész)-(ennek alkalmazásáról még nem hallottam)

A vezetői pótlékot nem lehet figyelembe venni.

hars52 # 2011.08.28. 03:00

Kedves Lyonee!
Szerinted a jub.jutalom kiszámításánál csak az alapilletményt lehet figyelembe venni, vagy a vezetői pótlékot is?
üdv: Zsuzsa

imasz # 2011.08.24. 05:02

Köszönöm a gyors segítséget!!!!!!!!

Lyonee # 2011.08.23. 16:03

Próbáld megszerezni, hogy mi van abban a szerződésben, azon múlik minden.
Én úgy érzem, hogy folyamatosnak kell tekinteni, de mindenképpen előbb kérd ki ügyvéd tanácsát.

imasz # 2011.08.23. 12:14

l972 óta áthelyezéses a munkaviszonyom, 88-ig termelőszövetkezet 88-91 Bp.Közlekedéstudományi Intézet 91-től a jelenlegi fenntartóm, ahol először adminisztratív munka, majd 98.tól a jelenlegi iskola, de közben a munkáltatói jogot átadta a fenntartó az iskolának. A 25 éves jub. jutalmat megkaptam éveimet elismerték a 1992 júl 1. elött létesített áthelyezéses munkaviszony alapján, a kjt 87§ és mt.209 § alapján, most azt mondják mivel a fenntartó átadta a munkáltatói jogot ezért már megszakadt a munkaviszonyom ez 2006-ban volt, Én ugyanott dolgozom, mint akkor ugyanabban a beosztásban koll. nev. tanár vagyok. A fenntartónak van közalkalmazotti megállapodása az Okt. minisztériummal. Forduljak-e bírósághoz a 30 éves jub. jutalom miatt, na és ha jár, akkor most megyek nyujdíjba és lesz 39 évem ily módon akkor mi van a 40 évessel. / vannak még éveim, mely nem folyamatos jogviszony, így meg van több mint 40 év, a korom is meglesz hamarosan,/Köszi a segítséget.

Lyonee # 2011.08.22. 17:33

imasz
Tévedhetett egyszer a munkáltató, és ezt korrigálta.
Egy kicsit bővebben írd le az áthelyezéseket.
Munkaviszony vagy közalkalmazotti jogviszonyból, stb.

Lyonee # 2011.08.22. 17:26

wedit
A 30 éves jubileumi jutalmat is meg kellett volna kapni, ha az a 32 év közszolgálatban telt el. Persze csak akkor.
3-4 évvel ezelőtt már beírtam:
Összeadják az összes közszférában töltött idődet, és kijön mondjuk 30 év 15 nap. Ha Te a mai napon a közszférában helyezkedsz el, akkor a mai naptól visszaszámolják ezt a 30 év 15 napot, és az lesz az elvi kezdete a jubileumi jutalomra jogosító időnek. Az összes közalkalmazotti jogviszonyt úgy kezelik, mint egyetlen folytonos jogviszonyt. Különben nehéz lenne a besorolásokat elvégezni.

imasz # 2011.08.22. 16:43

Már elismert éveimet megkérdőjelezheti-e a munkáltatóm. Megkaptam a 25 éves jubileumi jutalmat, akkor elismerték korábbi áthelyezéses jogviszonyaimat, most a 30 éves nem akarják kifizetni.

wedit # 2011.08.22. 11:25

Nyugdíj előtt állok és kikértem és megkaptam a szolgálati idő megállapításáról szóló adatlapot.1969.07.18.-tól egy kutatóintézetben dolgoztam annak megszűnéséig 1992.02.29.-ig. Utána munkanélküli ,különböző továbbképzés, vállalkozó....2010.10.01.-től -2007.01.01.-ig különböző idejű meghosszabbításokkal határozott idejű munkaviszonyom volt a Polgármesteri hivatalban mint ügyintéző. 2007.01.01.-től határozatlan idejű ügyintézővé váltam.
2009. évben jubileumi jutalmat kaptam ami a talányom , mert így szól a határozat közszolgálati jogviszonyának időpontjában 31 év 07 hónap 18 nap ennek alapján a közszolgálati jogviszony kezdete 1977.05.15.

A közszolgálatban eltöltött idő 25 év (1977.05.15.-2009.04.08.) alapján kéthavi illetményt állapít meg, mint jubileumi jutalom. A két dátum között 32 év a különbség. Miért 1977. 05.15. a kezdet ?
Kérem segítsen a rejtélyt megoldani,

Király Katalin54 # 2011.08.13. 14:20

Tisztelt szakértő!

40 év szolgálati idővel rendelkezem,2011 augusztus 31. napjával teljes öregségi nyugdíjba megyek.

1983.augusztus 1. napjától közalkalmazotti jogviszonyom van.
2011 augusztus 1.napjával 28 évi közalkalmazotti jogviszonnyal rendelkezem.

30 év x 365 nappal = 10950 nap
28 év x 365 nappal = 10220 nap
A különbség 730 nap

Kérdésem a következő:jogosult vagyok-e a 30 éves jubileumi jutalomra?

Weme # 2011.07.18. 09:01

Tisztelt Szakértő és Fórumozók!

A segítségét/segítségüket szeretném kérni jubileumi jutalomhoz beszamítható idők meghatározásában. Talán a legegyszerűbb, ha megadom a munkahelyeket és az ott eltöltött időt.
Konkrét kérdésem: jogosult-e az érintett a 40 éves jubileumi jutalomra?

LKM Miskolc 1967.09.19-1971.04.28. mv. ,megszűnt,
Bartók B. MGTSZ 1971.04.29-1978.06.30. tagság megszűnt,
Pályáválasztási Intézet 1978.07.01-1990.05.31. áthelyezés,
Középiskola 1990.06.01-2011.03.12. jogv. megszűnt nyugdíjazás miatt.
A jubileumi jutalomba beszámítható az MGTSZ-ben eltöltött idő? Gondolok itt a Kjt. 64. §-ban említett 1992. évi I. tv. (hivatkozva a Szövetkezeti tv. 65. §-ra).


W.Sz.E.

Lyonee # 2011.06.02. 15:40

"Van egy ismerősöm, aki 35 évnyi közalkalmazotti jogviszony (tanár) után augusztusban nyugdíjba szeretne menni. A jubileumi jutalom így járna neki."
Azért, mert valaki nyugdíjba szeretne menni, nem jár jubileumi jutalom.
Csak akkor járhat a közalkalmazottnak 35 év után a 40 éves jubileumi jutalom, ha közalkalmazotti jogviszonya a kjt. 30. § (1) e) vagy f) alapján szűnik meg, vagyis, ha a munkáltatója kérésére felmenti. A munkáltató nem köteles a közalkalmazott kérését teljesíteni.
Ha a közalkalmazott lemond a jogviszonyáról, vagy közös megegyezéssel szűnik meg jogviszonya, nem jár 35 év után a 40 éves jubileumi jutalom.