Renkivüli felmondás, és még nem is fizetett


nandy # 2010.01.18. 22:30

Egyébként ha egy miskolci cégről van szó (aki időközben Bp-re helyezte át a székhelyét, nem véletlenül), akkor ismerek más átvert embereket, akik szintén pert akarnak indítani.

nandy # 2010.01.18. 22:28

Így van, a kézhezvételtől számítva 30 napja van arra, hogy a Munkaügyi Bíróságon megtámadja a felmondást.
Onnantól a bizonyítás terhe már a munkáltatón van, különös tekintettel arra, hogy...

Mt. (2) A rendkívüli felmondás indoka tekintetében a 89. § (2) bekezdését kell megfelelően alkalmazni. A munkáltatói rendkívüli felmondás közlése előtt lehetőséget kell adni a munkavállalónak a tervezett intézkedés indokainak megismerésére és a vele szemben felhozott kifogások elleni védekezésre, kivéve, ha az eset összes körülményeiből következően ez a munkáltatótól nem várható el.

végrehajtó1 # 2010.01.18. 18:54

Mi ahhoz, hogy legalább a bejelentett bérhez, hozzá jussunk, cégbírósághoz fordultunk. Meg kaphatjuk így a pénzünket és kérhetünk rá kamatot? A cégbíróság kötelezheti, hogy a rendkívüli felmondást módosítsa,

Nem kötelezheti!

ezeket a dokumentumokat bekérheti a bíróság a munkáltatótól? Ha igen mi van, ha nem bocsájtja rendelkezésére?

Cégbíróság nem fogja bekérni.

Érthető legyen:

A munkaügyibírósághoz forduljon 30 napon belül.A munkáltatónak kell bizonyítania mindent ami a felmondásban állt.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.01.18. 09:31

cégbírósághoz fordultunk.
Az nem lesz jó.

mi2en # 2010.01.18. 09:27

Párom egy pár hónapig kamionsofőrként dolgozott, fizetést ez idő alatt nem kapott csak hitegetést. Amikor azt mondta a főnökének, hogy nem csinálja így tovább a főnöke rendkívüli felmondással kirúgta. Sőt a felmondást azzal indokolta, hogy a párom ellent mondott neki, a rá bízott munkát nem volt hajlandó elvégezni, és ezzel bevétel kiesést okozott. Holott a párom nemzetközibe járt, azonban nem a nemzetközi bérre volt bejelentve, illetve négy hét alatt csak két napot volt itthon velünk, és akkor is csak dolgozott a főnökének. Mi ahhoz, hogy legalább a bejelentett bérhez, hozzá jussunk, cégbírósághoz fordultunk. Meg kaphatjuk így a pénzünket és kérhetünk rá kamatot? A cégbíróság kötelezheti, hogy a rendkívüli felmondást módosítsa, már csak azért is mert a rendkívüli felmondás a hónap végén küldte meg, viszont a dátum a hónap közepére szól. Ilyet tehet egy munkáltató? Bár bizonyítani nem tudjuk, mivel korongos autón volt a párom és a tach. korongokból még fénymásolatunk sincs de az utolsó munkavégzés napja 24. napra tehető, mivel belföldi fuvar feladatot végzett a cégnél még azon a napon, ezeket a dokumentumokat bekérheti a bíróság a munkáltatótól? Ha igen mi van, ha nem bocsájtja rendelkezésére?
Az ügyvédünk küldött neki több fizetési felszólítást melyben azzal reagált, hogy a párom kárt okozott a kamionban és ezért nem fizet. Egyik percben milliós összeget említ a másikban százezres összeget, meg minden más kifogást felhoz. Ha ezt én felveszem telefonra és benyújtom a bíróságon mint bizonyíték, hogy mennyire nem mond igazat, és mennyire mást állít az egyik pillanatban meg a másikban a bíróság elfogadja, a munkáltató tehet ellenem feljelentés?