Cafetéria "megvonás"


ria64 # 2018.10.22. 11:19

Kérdésem és nyugodtan írhattok hozzá,mivel igazságtalanság amit a munkahelyemen művelnek már,csak az egyéb megjegyzés a lényeg:Mivel aki most a a minőség ellenőrök nagy főnöke becenevén Ropi...háromszor szólt a hegesztőknek és a végén a Cafetéria fenyegetőzött,hogy ha valaki hibázik megvonás...Nos itt is ez történt és ne felejtse el azt senki sem mikor a lábam el volt törve és levették a gipszet azonnal elkezdtem dolgozni 2 hónapig iszonyú sántítással meg túlórákkal kezelésre is jártam vele és tudom mert vannak ott többen minőség ellenőrök ha valakire rászállnak arra nagyon,nos 26 hiba volt a 300 hegesztésbe amit le is javítottam sok mással meg kivételeznek,viszont ezt nem tehetné meg a cég sőt már nem az igazgató irányít hanem az igazgatót irányítja a Ropi becenevű hölgy,kérdezem a dolgozók kapnak kétszer 15 perc szünetet na ebből a 30 percből egyenek kávézzanak aki meg dohányzik azoknak ez nagyon nem elég,viszont akik kinn vigyorognak meg néha elkezdenek ellenőrizni na nekik egy óránként cigi szünet,kávé szünet fél vagy egy óra ebédszünet,nos ezek a minőség ellenőrök meg a könyvelők. Akik meg dolgoznak sokszor oxigén nincs benn a gyárban mert ablak nyitás nem lehet ajtó nem lehet,többen rosszul is voltak,hol ott nyáron is meg volt adva még ha klimatizált is a lég kör akkor is több szünetet kellett volna adni magyarul az anyagot többre becsülik mint aki dolgozik vele,de visszatérve a Cafetéria megvonására ami nincs a szerződésbe sőt semmi bélyegző nincs rajta meg a csoportvezető mikor nem akartam alá írni azt mondta nekem ott az ajtó el lehet menni,na ez már kész terror...Le van fotózva csak ide nem tudom beilleszteni 10.000 ft-ot akar megvonni a cég.


tigrisem16@gmail.com

Honnan lehet megtudni azt,hogy valakinek van-e jogosítványa aki még soha nem mutatta meg vagy talán olyan is van,hogy valaki által

katacica # 2011.08.17. 10:34

Kedves Fórumozók!
Köztisztviselő vagyok. 2011.április 22-ével megszűnt a gyesem. Aprilis 23-tól visszamentem dolgozni. Ténylegesen július 18-án álltam munkába, addig a szabadságomat töltöttem. A munkáltatóm cafetéria támogatást csak július hónapra adta meg fél hónapra. A szabályozásunk ugyanaz, mint a Köztisztviselői törvény. A jegyző úgy értelmezte, hogy 30 napot meghaladóan voltam távol, ezért nem jár a cafetéria. Nem tudom mit tegyek, 3 gyerekem van, igazából számítottam arra, hogy megkapom visszamenőleg, mert jól jött volna a beiskolázásnál. Kérem segítsenek, hogy járt volna-e a szabadság idejére a cafetéria, vagy nem. Előre is köszönöm.

nemertekhozza # 2011.07.01. 11:05

Kedves Fórumozók!

A munkáltatóm új munkaszerződést akar velem kötni, többek között a következő feltétellel. Mi a véleményetek jogi szempontból?

Előre is köszönöm!

"A felek rögzítik, hogy a Munkavállaló béren kívüli juttatásokban is részesülhet a Munkáltató mindenkori cafetéria szabályzatában foglaltak szerint a Munkáltató fenntartja magának a jogot arra, hogy a cafetéria rendszer keretében az adott évre vonatkozóan meghatározott béren kívüli juttatások rendszerét, azok mértékét, összegét, igénybevételének módját bármikor - akár év közben is - egyoldalúan megváltoztassa, módosítsa, felfüggessze vagy megszüntesse, amennyiben az a Munkáltató működésével összefüggő okból szükséges. A Munkáltató ilyen döntése nem eredményezhet olyan helyzetet, amelyben bármely Munkavállaló hátrányosabb helyzetbe kerülne a társaság többi Munkavállalójához képest."

Maple-Leaf # 2010.08.18. 06:48

Cégünknél vegyes megoldást alkalmazunk, vagyis a cafeteria egy részét alapból kapják a munkavállalók, de a másik része jelenléthez kötött. Ahhoz, hogy ez így jogszerűen működhessen, ezt egy cafeteria szabályzatban le kell szabályozni, vagyis a munkavállalónak látnia kell, hogy pontosan mit miért kap.

Krujnek Attila # 2010.08.13. 17:32

Ismer valaki bírósági döntést arról, hogy a táppénz alatt megvonható-e a cafeteria?

A témával kapcsolatban találtam egy érdekes interjút a munkajogportálon, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy még a munkajogászoknál sem alakult ki egységes vélemény.

Interjú: http://munkajogportal.hu/…zas-kerdesei

nandy # 2010.07.21. 16:13

Azzal a megjegyzéssel, hogy ha esetleg a munkaszerződés tartalmazza a juttatásokat, akkor viszont csak munkaszerződés módosításával lehet megvonni.

nandy # 2010.07.21. 16:12

Így van.

plajos # 2010.07.21. 13:43

A cafetéria egy béren kívüli juttatási rendszer, tehát a munkáltató döntési jogkörébe tartozik a cégen belüli bevezetése és a szabályok kialakítása. Vagy a kollektív szerződésben kell utánanézni, vagy a cég belső szabályzatában.


####
Lajos

Boróka1 # 2010.07.21. 12:54

És táppénzen lévő dolgozótól megvonható a cafeteria?

PraetorLXXVI # 2010.07.21. 12:53

Sziasztok! A cég rossz gazdasági helyzetére tekintettel megvonhatók a második félévben a béren kívüli juttatások? Meg hát, de mi történik azokkal, akik pl. az iskolakezdési támogatást akarták igénybe venni, és éppen ezért csúsznak le? Egyenlő bánásmód?