Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


40 év munkaviszony után nyugdíj

NagyZizi # e-mail 2012.10.25. 22:08

Üdvözlök Mindenkit!
Ma hallottam egy számomra érdekes dolgot ,úgy érzem hogy másokkal is meg kell osztanom.
Ugye a nők 40 éves jogosultsági idejéből kiveszik a 3 év szakmunkás évet .Én is ott végeztem ,de itt a lényeg ,hogy kétfajta szakmunkásképző volt a 70-es években,én olyanba jártam ahol minden héten volt 2 nap iskola és 3 nap gyakorlat.Én Egerben jártam.De,Budatétényben és Tokajon is volt szakm képző,de ott 1 év iskola volt folyamatosan és két év gyakorlat folyamatosan.Itt a lényeg ,hogy aki ott végzett azok közül már valaki elintézte hogy beszámítsák a jogosultsági idejébe.Ez egy Tokajban végzett illető,meg is kapta ,igaz,hogy nagy utánjárással ,de meg lett neki,sikerült elintéznie.

És én most fel vagyok háborodva,hogy neki miért jár az ami másnak nem???De most nem azért írom le ,hogy Tőle sajnálom?hanem hogy nekem és a többi ki tudja hány ezer nőnek meg nem jár ,nem számolható.

Akkor hogy is van ez? a szakm.képzők nem egyformák ,attól függ ,hol végeztünk?
Összevetve végül is akárhol végzett valaki 1 év elmélet és 2 év gyakorlat tette ki a 3 évet ,plusz 5-5 hét kötelező nyári gyakorlat,ez állítólag számolható.
Végül is tőlem elvették ,és sok mindenkitől akkor ne adják meg senkinek sem,a szakm .az szakm.ígyis,úgyis.

További szép estét!

sitimaci # e-mail 2012.10.25. 13:27
--
  • Kedves manyoka!!!----Ne értsél félre,nem rossz szándékból írom!!!----Az ONYF.hu-n ez is fent van!!!/Ez az ONYF-honlapja!/Üdv.
szafika # e-mail 2012.10.25. 10:41

Manyóka , tavaly januárba mentem nyd-ba , az évközit még nem , de a januárit már kaptam .

Korall54 # e-mail 2012.10.25. 09:43

manyóka

Az ebben az évben kezdődő nyugdíjakra nem teszik rá a korrekciót, sőt örülhetünk, ha majd 2013. jan. 1-től nem kisebb, vagy legalább nem sokkal kisebb lesz az emelés, mint a korábban kezdődött nyugdíjakra.
Aki 2012-ben ment/megy nyugdíjba, annak a 2012-es valorizációs szorzókkal számolják ki a nyugdíját és nem a régi szerint.
Én már tavaly kitöltöttem a nyugdíjkalkulátort, mintha nyd-ba mennék, valamint az idén is (kíváncsiságból, mert az idén mentem korhatár előtti ellátásra) és kb 6-6,5 %-kal jött ki nagyobb összeg. A valóságban megkapott ellátásom is kb ennyi lett.
Tehát az idei szorzókba már belekalkulálták a várható inflációt, ezt persze nem tudom, csak gondolom, ezért nem lesz korrekció.

Üdv: Korall (53-as nö)

manyoka # e-mail 2012.10.25. 09:05

Szép jó reggelt mindenkinek!
Tud nekem valamelyikőtök segiteni abban, hogy én idén márciusba mentem nyugdijba és hogy nekem is jár-e idén a novemberben kifizetésre kerülő korrekció. Hiszen nekem is a régi szerint lett megállapitva a nyugdijam akkor, és utána derült ki, hogy az infláció jóval magasabb lett.

bozsimama # e-mail 2012.10.25. 08:58

mamamacoka, juhlaci, köszönöm a válaszokat, pontosan erről a 'kettősség'ről szólt a kérdésem. Én úgy tudom, ahogy mamamacoka írta a válaszában, viszont ahogy juhlaci írta; ezt hallom most már egyre több helyről.Tehát nincs m
ás dolgom, mint várni,várni,várni....dolgozni,várni:)
Egyszer úgyis elérem a korhatárt:)Azért kösssz'

Korall54 # e-mail 2012.10.24. 20:08

juhlaci
Közlöny? Jogszabály száma, elérhetősége?

Üdv: Korall (53-as nö)

juhlaci # e-mail 2012.10.24. 19:34

bozsimama! Jól hallottad mert be fog számítani az ápolási idő. Még nem tudom ,hogy mikortól de akkor visszamenőleg is érvényesnek kell lenni. Ki kell fizetni az akkori ápolási díj 10 % át a 4 és fél évre . Huszonpár ezernek a tiz százaléka nem olyan sok, vagy lehet,hogy nincs is annyi időd hátra. Pl. ha valakinek annyi van hátra mint neked de ő elmegy most az anyukáját ápolni akkor te neked is meg kell, hogy adják a beszámítást ha kifizeted a tervezett nyugdíj járulékot

bozsimama # e-mail 2012.10.24. 15:03

maca56! Köszönöm a választ:(

Én is így tudtam, csak az a helyzet, h körülöttem /munkatársak, ismerősök/ mindenki azzal jött, hogy de, igen, járjak csak utána...,mégis beszámít. Hát ennyi, kopp!

maca56 # e-mail 2012.10.24. 13:56

bozsimama
Az ápolási díj nem számít bele a jogosultsági időbe. Ez biztos.

emojra # e-mail 2012.10.24. 11:42

Sziasztok, esetleg van valakinek arról pontos információja, hogy a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíj mellett milyen feltételekkel lehet tovább dolgozni.
Esetleg ezt hol melyik törvénynél lehet megtalálni.
A segítséget előre is nagyon köszönöm.

bozsimama # e-mail 2012.10.24. 10:56

Szép Jó Napot Mindenkinek!
Csak 1 kérdést szeretnék feltenni, amire most már igazán kíváncsi vagyok! Azt szeretném megtudni, igaz-e, hogy az ápolási díj beszámít a 40 év jogosultsági időbe, ui. többektől hallottam, hogy már igen. Még annyit hozzáteszek, hogy én az édesanyámmal voltam ápolásin, kb. 4.5 évig. Kíváncsian várom a választ. Köszi: bozsimama

szafika # e-mail 2012.10.24. 01:14

....én + már azt hittem , h valami rossz fát tettem a tűzre és kitiltottak a mindennapi hírekből ! :D

szafika # e-mail 2012.10.19. 13:33

Dudika , ahogy Sitimaci mondja , évente egyszer le lehet kérni a szolgálati idő megállapítást , ha nem vagy biztos a dolgodban ! A jogosultsági idő a lényeg.

sitimaci # e-mail 2012.10.19. 09:47
Kedves dudika55!-
  • 2011-ben a megkért papíron az ONYF. külön kiszámolta a Szolgálati időt és külön Feltüntette a Nők 40-éveséhez szükséges Jogviszonyba beszámítható időt! /vagy nem?/ Így Te tudod azt,hogy mennyi kel a 40-éveshez!Ha nem így lenne,vagy ha így is van akkor is mielőtt elmehetnél,már két-három hónappal előtte KÉRJÉL EGY ÚJAT!TEHÁT ADD BE MÉG EGYSZER,feltüntetve azt,hogy a Nők 40-éves nyugdíjba meneteléhez kel!Biztos,hogy feltüntetik,beleírják!És innentől kezdve,már Te is tudod az időpontot tutiul!!!--És természetesen amikor nyugdíjba mennél,szintén be kel adni a papírokat ha jól tudom,leghamarabb kettő héttel előtte! Ki kel tölteni mindent a munkáltatónak alá kel írni és ha ők nem viszik be,akkor Te adod le az ONYF.-nél!-----Szerintem a Munka Törvénykönyve az irányadó,a nyugdíjba menőnek kel felmondania,megírva ezt papíron,amit a cég tudomásul vesz,alá ír és közli azt,hogy mikor szűnik meg a JOGVISZONYOD /munkaviszonyod/,mi az utolsó munkában eltöltött időpont!!!Ő dönt a felmentési időről is,én úgy tudom,hogy eltekinthet tőle,vagy egy részétől!-----Üdv.
dudika55 # e-mail 2012.10.19. 09:05

Kedves fórumozók!

Jövőre igénybe venném a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíj lehetőségét. 2011-ben megkértem a szolg.idő kiszámítását. Konkrét időpont nem szerepel, csak a tény, hogy mennyi szolgálati-, munkában eltöltött stb. időm van. Én kiszámoltam, hogy 2013. 07.03-ától lehetek nyugiban. De biztosra szeretnék menni, bementem a Nyufi-hoz, ránéztek a papíromra, gyors számolás, és az időpont az, amit én is kiszámoltam. Kérdésem, hogy kell-e nekem erről valami papír. igazolás, hogy valóban akkor mehetek nyugdíjba, vagy elég ez a szóbeliség?
A másik kérdésem, hogy ki mond fel? Én, vagy a munkáltató, esetleg közös megegyezéssel? Le kell-e dolgoznom a felmondási időt? Nem vagyok közalkalmazott. Egy fiatal cégnél dolgozom, ahol mindenki nagyon fiatal, és úgy látom, nem nagyon tudják, hogy mi a teendő. Én leszek az első nyugdíjasuk.
Köszönöm.

Lyonee #   2012.10.18. 17:17

mrspausch!
Csak veled volt GYES-en anyukád?

Veci #   2012.10.18. 11:09

mrspausch
A soraidból azt látni, hogy Édesanyádnak a szolgálati ideje van 40 év és nem a jogosultsági idő. A hosszabbított gyes a szolgálati időbe beleszámít, de a jogosultsági időbe nem biztos, ezért ez a dilemma. Mindenesetre nagyon jó lett volna jogosultsági idő megállapítást kérni a 2011-től hatályos tv. óta. De az is jó lett volna, ha a munkahelyén is észrevették volna ezt a törvényi változást.
Sajnos szerintem még neki hiányzik a jogosultsági időből. Nem írtad, hogy melyik évben született, gondolom, hogy 1953 után, meg azt sem írtad, hogy volt-e szakmunkástanuló, vagy más nappali tanulmánya.
Jobban teszi, ha újból munkába áll, s ha meglesz a határozata, akkor látni fogja, hogy mennyi hiányzik még.

Üdvözlettel Veci

avera #   2012.10.18. 05:30

korrekt54
Köszöntelek a nyugdijasok táborában és szép nyugdijas éveket kivánok,ha még is úgy is határozol hogy újra munkába állsz.Valószinű akkor nincs még unokád.

mrspausch # e-mail 2012.10.17. 23:03

Kedves fórumozók!
Nagyon hosszú a sok bejegyzés miatt ez a fórum, így elnézést kérek, ha már volt ilyen kérdés, de nem tudom az egészet végigolvasni.
Anyukám idén indította el a nyugdíjkérelmet, ahol dolgozott, ott vagy 3X rágták át a papírokat, persze mehet nyugdíjba, 40 év, remek!
Július végén eljött, kivette a szabadságokat, majd szeptembertől nyugdíjas lenne, de még mindig nem jött semmi. Aztán érdeklődésére kiderült, hogy a velem otthon töltött időn problémáznak, meghosszabbított GYESen volt velem otthon 84-től 91-ig betegességem miatt.
Korábban viszont megkapta a határozatot, hogy megvan a szükséges ideje, de most mégis gond van. Azt mondják ebből a majdnem 7 évből csak 5öt fogadnak el. Hallott valaki ilyen szituációról vagy volt valakinek ilyen? Nem értjük, hogy akkor miért engedték eljönni, miért nem derült ki, ha valóban így van?
Előre is köszönöm

korrekt54 # e-mail 2012.10.17. 21:06

Szervusztok lányok!
Leendő, és már nyugdíjas kislányok! Tájékoztatlak benneteket, hogy szeptember 19-től nyugdíjas vagyok, és a mai nap meg is kaptam a határozatot!!!! A nyugdíjam 20.000.-Ft-tal lett kevesebb, mint a netto fizetésem. Én annyira, de annyira boldog vagyok!!! Mindenkinek aki segített "annak idején" sok-sok köszönet!
Egy hónapot töltöttem itthon, és bevallom, rengetek volt a restanciám! Rendet csináltam a spejzban, kirámoltam a szekrényeket, varrtam, mostam, csiszatoltam mindent, és készen lettem. Már 1 hete nincs mit csinálnom, csak ülök és tervezgetek! Nincs olyan ÉRTELMES elfoglaltság, amit tudnék csinálni! Nos ezt soha nem hittem volna! És ekkor, a munkahelyemről felhívtak, hogy nem találtak helyettem megfelelő végzettséggel rendelkező munkaerőt, és rájuk ég a munka, kértek, menjek vissza! Nos én örömmel mondtam igent! /Még mindig nem hiszem el, hogy visszamegyek dolgozni./ Ez mind a mai nap "termése".

Kívánok mindenkinek nagyon-nagyon sok erőt, kítartást, hogy sokerüljön megélni mindazt, ami nekem sikerült!

szafika # e-mail 2012.10.14. 16:46

.....és nyugdíjat is csak annak adjanak , aki ide fizetett , mert valahol röhej , h annak akarnak adni aki felveszi a magyar állampolgárságot , annak meg aki ide fizetett , dolgozott ,itt betegedett le , itt rokkant bele a fene nagy jólétbe , annak odalöknek 20-on e ft-ot , v éppen semmit !!!!

katababa #   2012.10.14. 16:37

mackomisi#e-mail 2012.10.14. 16:22
Lőrincz Erzsébet
OSSZÁTOK KÉREM, EZT MINDEN EMBERNEK OLVASNIA KELL!!!
Szervusztok!
Szerintem az ellenzéki pártoknak fel kellene vetni, hogy a parlament vegye napirendre: A külföldi magyarok csak akkor lehetnek választópolgárok Magyarországon, ha a két választás közötti négy év alatt minden évben befizetik a magyar költségvetésbe az éves átlagkeresetre jutó szja-t, a 16 %-ot! Igazolást ad róla a NAV. Ez a minimum!
Most olvastam a Világgazdaság online-ban, hogy a magyarországi átlagkereset 210.000 forintra nőtt 2011-ben (vg.hu/gazdasag/makrogazdasag). Tehát a 16%-os szja 2011-ben havi
33.600 Ft, ami évi 413.200 Ft. Ezzel számolva négy évre 1.612.800 Ft fizetendő be. De az átlagkereset még nőhet is minden évben! Ha sokan akarnak szavazni, akkor milliárdok jöhetnek be. És nem kell a tranzakciós illeték, meg a biztosítási adó, meg a mobiltelefon adó, meg sárgacsekk adó!
És ha az igen gazdagokat is (persze a képviselő urak magukat is) megadóztatják a korábbi 2. adókulccsal, a 32 %-os szja-val, akkor nem lesz gond a magyar költségvetéssel!
A jövedelemadót eleve levonták. Más lenne a helyzet, ha a nyugdíjaink alapja a bruttó jövedelmünk lett volna. Akkor jogos lenne a nyugdíjaink után is jövedelemadót fizetni, de akkor az állam rosszul járt volna, mert a bruttó nyugdíjunk eleve alacsonyabb jövedelmi kategóriába sorolt volna bennünket.
A lényeg az, hogy a nyugdíjaink összegét azóta is csökkentik a virtuális jövedelemadóval. Már csak ezért sem igaz, hogy a nyugdíjas nem adózik a JÖVEDELME után is és nem "csak" a fogyasztása után.
Most, a tranzakciós adó bevezetésével a nyugdíjak folyósítása is adóköteles akár bankba utalják, akár kézbesíti a postás.
No és akkor olvassátok a nyugdíjas barátunk írását:
Tisztelt "politizáló elit"!
Ti kinek a pénzén szereztétek a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen vagy Jogi Egyetemen a diplomátokat? Érvényesnek tekintitek-e egyáltalán? A most megvetett, nyűgnek tekintett öregek etettek, ruháztak, taníttattak!
Vannak szüleitek, vagy ti más bolygóról kerültetek ide?
A havi milliós keresethez szükség van a nyugdíjasok filléreire is? Nem ártana, ha a fiatalok is tisztába lennének vele, hogy nem kegyelemkenyeret akarunk, de egy átdolgozott élet után a magyar nyugdíjas is megérdemelne annyit, mint egy osztrák, német vagy szlovén nyugdíjas, és megérdemelné, hogy embernek tekintsék, ne pedig egy szükséges szavazógépnek!
Nyugdíjas Barátaim!
Az 1930-as, 40-es, 50-es évek szülöttei! Mi megtapasztaltuk, láttuk, és éltük a háborús eseményeket és azok következményeit. A lerombolt országot. Ez a korosztály volt, aki eltakarította a háborús romokat.
Építette gyermekei számára az alapokat. Szépítette környezetét. A vidéki lakosságnak nem kis terheket jelentett a 60-as,70-es, 80-as években:
Az úthálózat, járdaépítés,
villamoshálózat, a
vízvezeték- és csatornahálózat, a
telefon- és a bányászok, parasztfiatalok gyermek- és munkásüdülőket, kulturális létesítményeket, gyárakat, üzleteket, vasutat, parkokat stb. építettek (a diákok építő táborokban segítették az ország gyarapodását).

Kézzel mozgatható csigákkal vonszolták fel az emelvényre az anyagot, talicskával , lapáttal egyengették a talajt, daruk és emelőgépek hiányában. Ők a mai nyugdíjasok.
Ez ma az a korosztály, aki minimál nyugdíjból él. Ez a korosztály az, aki méltatlan helyzeteknek van kitéve. Döntenek sorsuk felől azok, akiknek milliós összegű a havi jövedelmük.
A küzdelmes munkás években megfáradt emberek pedig, egyik napról a másikra tengődnek. Ha kifizetik a havi számláikat, a 10 ezrekre rugó gyógyszereiket kiváltják, néha egy szemüveg, műfogsor is nagy anyagi terhet jelent számukra. Még boldogok is lehetnek, ha marad néhány garasuk, és a turkálóban tudnak maguknak vásárolni.
Valójában:
Tanulhattak ingyen annak idején, esti és levelező tagozaton.
Most, az újabb megalázás! Felelős emberek kijelentik, hogy nyugodtan adhatnak a határon túli magyaroknak szavazati jogot, hiszen a nyugdíjas sem fizet adót.
Ezt a hazugságot!
Hiszen 40-45 évig fizetett, amit soha nem fog vissza kapni, hiszen meg sem éri. A sok munka elnyűtte - már azokat, akik akkor nem a népből éltek és ma is ezt teszik - a megélhetési gond felemészti a nyugdíjasok többségét. Ennyire kell a húsos fazék megtartásához a határon túli magyarok szavazata, hogy még a tisztességben megőszült nyugdíjast is le lehet hazudni a térképről? Csak addig kellett, míg behúzta az ikszet?
Most már saját országában sokad rendű állampolgárnak minősül! Ezért kellett volna ésszel és nem szívvel szavazni! .
Megjegyzés: Tévedés, hogy a nyugdíjas nem fizet adót. Egy nyugdíjas házaspár, ha mondjuk, mindketten 100-100 ezer Ft nyugdíjat kapnak, évente 2,4 millió Ft-ot, akkor, ha ezt vásárlásra, energiára, más szolgáltatásra költik, akkor 27 % ÁFA-t mintegy 600 ezer forintot fizetnek be az államnak. Ha saját lakásuk van, akkor mintegy 50 ezer Ft ingatlanadót vagy házadót fizetnek, ha kocsijuk is van 20-30 ezer Ft gépjárműadót is fizetnek, ha banki betétjük van kamatadót is fizetnek ... Soroljam még?
Tisztelt nyugdíjas barátom!
Te nem eltartott vagy, hanem adófizető! A külföldiek és a kiskorúak nem fizetnek adót. Tehát nem is indokolt ilyen alapon a szavazati jog.
Egy nyugdíjas
MÁS!
Aki teheti, és nem nyugdíjas még, az induljon el valamelyik határon túli, számára, érdekes ország felé mert ITT nyugdíja soha, nem lesz.
Ha a létező nyugdíjrendszerben gyűjtik a pénzét. Mert abból a Horvátországi nyaralók épülnek, de nem nekünk!
A nyugdíjasoktól mindent el lehet és el is kell venni!
Egyáltalán! Minek vannak? Hiszen már csak fogyasztanak!
Az, hogy amíg dolgoztak keményen levonták tőlük a nyugdíjjárulékot, AZ nem érdekes, a régen volt talán igaz sem volt.
Kell a pénz a FIDESZ oligarcháknak, barátoknak, a képviselőknek, AZ adót nem fizetőknek, a csalóknak, a gazdagoknak!
Tiltakozom és hajlandó leszek tüntetni, ha Orbán hozzá nyúl AZ öregségi Nyugdíjakhoz!
Nem hagyjuk!
Küldd hát tovább ismerőseidnek!!
Pillanatnyilag még terv, de hamarosan már nem AZ lesz !! .
Egyébként a ma már öregségi nyugdíjban levők nyugdíját jogtalanul csökkentené Orbán, mint ahogy a magánnyugdíjak lenyúlása is törvénytelen volt.
Ne hagyjuk, mert már most nyomor van, akkor MI lesz, ha a "nemzetmentő" Orbán megint álmodik egy nagyot?

Kedves Olvasó!
Az elmúlt napokban komoly, indulatoktól sem mentes vita bontakozott ki az ellenzék és a Fidesz között arról, hogy ki milyen nyugdíjrendszert szeretne. A vitában sok mindenki sok mindent állított, a tisztánlátás érdekében lássuk a tényeket!
Jelenleg Magyarországon 3 millió 753 ezer nyugdíjas van.
Bajnai Gordon kormánya 2009-ben 2835 milliárd forintot fordított nyugdíjak kifizetésére, ebből mintegy 590 milliárd forint volt AZ, amit AZ adóbevételekből csoportosított át, hogy a nyugdíjkassza hiányát fedezze. Tehát a befolyó nyugdíjjárulék 590 milliárddal
(21%-kal) volt kevesebb a kifizetett nyugdíjnál.
Varga Mihály, Orbán Viktor pénzügyminisztere, a következőt nyilatkozta január 7-én:
"Évente 500 milliárd forintot teszünk át a nyugdíjkasszába adófizetői pénzekből... Ezt a gyakorlatot meg kell szüntetni."
A cikkben a következő is szerepel:
"Az úgynevezett svéd modell elvben roppant igazságos, de korántsem
humánus: a mainál 15-20 százalékkal kisebb nyugdíjat fizetne, és akár
70 éves korig (?) Dolgoztatná a munkavállalókat." (Az már csak hab a tortán, hogy nálunk hol, közmunkán?) Még 2001 júniusában a svéd-modellt taglaló előterjesztést készített AZ Orbán-kormány pénzügyminisztere, mely azzal zárult, hogy a részletek kidolgozását haladéktalanul meg kell kezdeni.
Az Orbán-kormány a svéd-modellre épülő rendszer bevezetésének előkészítése mellett döntött. A bevezetést akkor vélhetően a kormányváltás akadályozta meg.
A fentiekből világosan látszik, hogy mit tett volna már akkor, ha a Fidesz, tovább kormányoz.
Még két adat:
Ma Pest megyében 312 677 nyugdíjas van, Az átlagos nyugdíjuk 82 419 forint.
Ha Varga Mihály és Orbán Viktor a Nyugdíjalapból elvesz majdnem 600 milliárdot, csupán 67 583 Ft kifizetésére lesz lehetőség. Ez havi 15 ezer, évi 180 ezer forint csökkenés!
Nyugdíjak Pest megyében az MSZP kormány alatt 82 419 Ft és a Fidesz svéd-modellje alapján: 67 583 Ft. Havi csökkenés 14 836 Ft éves csökkenés 178 032 Ft. Ezek a száraz tények.
Ha Ön sem szeretné, hogy a jelenlegi, vagy majdani nyugdíja radikálisan lecsökkenjen, esetleg idős szülei nyugdíja zsugorodjon össze, tegyen érte!
Átlagosan több mint 20 évet élünk nyugdíjban! Ne nyomorban tegyük!
Az első lépés, amit tehet, hogy továbbküldi ezt a levelet ismerőseinek!

Köszönöm.
Szentgyörgyi József
ELTE Társadalomtudományi Kar
polgármester,
Halásztelek

szafika # e-mail 2012.10.14. 15:58

Így igaz , éljünk és hagyjunk élni , életet kezdeni másokat is , ha belegondol az ember, h a mai fiatal hogyan fog tudni összevakarni 40 évet !.... nagyon nem irígylem sokukat ! Minden nyugdíjasnak rengeteg egészséget a nyd-as évekhez , h segíthessünk mi is a gyerekeknek , unokáknak !!!

sitimaci # e-mail 2012.10.14. 15:28
--
  • ÉLJENEK A nyugdíjas NŐK-ÉLJENEK A /férfi/ NYUGDÍJASOK /is/!!!! Éljék meg a nyugdíjba menetelüket minél többen!---Éljünk sokáig nyugdíjasként!!!!--Éljen a NŐK 40-éves nyugdíjba meneteli lehetősége!!!--Maradjon meg örökké!!!--IGAZ.Fiúk-Lányok?----Éljünk egészségben-boldogságban!----DE FŐLEG,PÁRBAN!!!----Üdv.