Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


40 év munkaviszony után nyugdíj

katababa #   2012.11.22. 10:32

30-40 ezer forint lehetne az alapnyugdíj
16 komment|
Megjelent: 2012.11.22. 09:44|
Frissült: 2012.11.22. 10:02

Ami legfeljebb ahhoz lenne elég, hogy éhen ne haljunk. Erre jönne rá a járulékfizetés alapján a tisztes kiegészítés, és mindenki előre látná mennyi nyugdíjat kaphat a befizetései után. A szakértő szerint ez lenne a megoldás.

Komoly számítások mutatják, hogy ha semmi nem történik, akkor a nyugdíjrendszer fenntarthatatlan lesz a század közepére – erősítette meg lapunknak Matits Ágnes nyugdíjszakértő. Simonovits Andrással ellentétben azonban ő nem a bevándorlókban, vagy az öngondoskodásban keresné a megoldást. Hanem az állami nyugdíjrendszert reformálná meg.

Azt mondja egyébként, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer önmagában nem lenne rossz. A baj inkább az, hogy (valószínűleg visszafordíthatatlanul) megváltoztak azok a körülmények, amire eredetileg szabták.

Hol van már a teljes foglalkoztatottság?

A mostani nyugdíjrendszer a teljes foglalkoztatottság illúziójára és a bérből és fizetésből élők járulékaira épít. Ha teljes foglalkoztatottság lenne, működne is. Csakhogy manapság ennek a közelében sem vagyunk.

És már egy ideje az sem igaz, hogy mindenki bérből is fizetésből élne (vagyis klasszikus foglalkoztatott lenne). Ma ugyanis a teljes munkaképes korú népesség kevesebb mint fele dolgozik teljes munkaidőben foglalkoztatott alkalmazottként – utalt a statisztikákra Matits Ágnes. És feltette a költői kérdést: mit csinálnak a többiek?

Szabad nem fizetni a járulékot

Vannak diákok, betegek, és sajnos nem kevesen munkanélküliek. De ők sincsenek összesen annyian, hogy kitegyék a népesség másik felét – tette hozzá. Meg persze vannak, akik ilyen-olyan formában saját magukat foglalkoztatják. S közülük jó páran, akik nem adóznak annyit, amennyiből nagy családjuk, nagy házuk, jó autójuk stb. lehetne.

És ez nem is feltétlenül jelenti azt, hogy illegálisan fizetnek csak a minimálbér után járulékot. Hiszen nemcsak bérként lehet felvenni a jövedelmeket. (S itt most a fekete és szürke foglalkoztatást nem tárgyalnánk külön. Nem mintha nem gondolnánk, hogy ezt a kérdést is rendbe kellene tenni.)

Ki kellene találni az irányt

A közgazdásznő szerint komoly politika felelősség megmondani, hogy a jövőben milyen nyugdíjrendszert akarunk. De erre sürgősen szükség lenne. A szakértők ugyanis legfeljebb azt tudják belőni, hogy a cél eléréséhez milyen utakat lehet bejárni.

Most azt kellene eldönteni például, hogy akik nem bérből és fizetésből élnek, vagyis nem fizetnek járulékot, azoknak akar-e majd nyugdíjat adni az állam, vagy sem.

A másik kérdés pedig az, hogy akik ma bérből és fizetésből élnek, és járulékot fizetnek, azoknak miből fognak nyugdíjat adni. Mert jóval nagyobb lesz az állam velük szemben fennálló kötelezettsége, mint amennyit 20-30 év múlva járulékként be tud majd szedni.

Ki kellene használni a nyugis éveket

Az nem várható Matits Ágnes szerint, hogy a jövőben egyre több alkalmazott lenne, aki járulékot fizetne. Az meg nem reális, hogy a jelenlegi bérből és fizetésből élők járulékai fedeznék a jövőbeni nyugdíjakat. Ha erre rendezkedünk be, valóban nagyon szerény nyugdíjakra számíthatnak 30-40 év múlva a mostani aktív korúak.

Addig azonban van pár „nyugis” évünk, amit ki kellene használni arra, hogy a nyugdíjkasszát rendbe tegyük. S itt kifejtette, mire is gondolt: nincs magánnyugdíj-járulék, így minden járulék az államkasszába folyik. És még egy darabig nem mennek nyugdíjba a Ratkó-unokák.

Nem ülhetünk nyugodtan

Mihelyt azonban ők is nyugdíjba kerülnek, meg a gyerekeik is, hirtelen sok nyugdíjas lesz. Az utánuk következő generációk pedig már jóval kisebb létszámúak. Tehát ha mind fizetnének is járulékot, az is kevés lenne a felmenőik nyugdíjához. Még akkor is, ha a jelenleginél jóval többet szednének be tőlük.

Igaz, hogy a jelenlegi megszorításokkal (nincs magánnyugdíjpénztár, nem lehet korán nyugdíjba menni, felemelték a nyugdíjkorhatárt) a következő egy-két évtizedre biztosított a fenntarthatóság. De ez nem azt jelenti, hogy nyugodtan ülhetnénk a babérjainkon. Ahhoz ugyanis, hogy 20-50 év múlva is működjön a nyugdíjrendszer, már most lépni kell.

Alap és plusz

Matits Ágnes és Augusztinovics Mária közgazdász kétpillérűvé tenné az állami nyugdíjat. Bevezetnék az alapnyugdíjat, aminek nem bér-járulék, hanem adó lenne a fedezete. A „nyugdíjadót” mindenkitől levonnák, akármilyen jövedelmet szerez és az alapnyugdíjat mindenki megkapná. De ez igen szerény összeg lenne. Ahogy Matits fogalmazott, „csak az időskori végletes szegénység megakadályozására lenne alkalmas”. Lefordítva úgy havi 30-40 ezer forintnyira kell gondolni, mai körülmények között.

Ezenfelül lenne a járulékfizetés, ebből származna az állami nyugdíj másik fele. Hogy ide minél többen fizessenek, ahhoz pedig el kellene érni, hogy az emberek elhiggyék: ha többet fizetnek, akkor több nyugdíjat is kapnak. Ezt úgy érné el a két szakértő, hogy teljesen és naprakészen átláthatóvá tennék a rendszert. Vagyis bármikor megnézhetnénk, akár 25, 40, 50 éves korunkban, hogy az addigi járulékfizetésünk alapján mennyi nyugdíjat kaphatunk.

Ma ugyanis az is nagy probléma, hogy az embereknek fogalmuk sincs róla, ha fizetik a járulékot, mennyi nyugdíjat fognak kapni. Tehát nem bíznak. Ezért van, hogy aki teheti, elkerüli a járulékfizetést. Ha ezt megváltoztatjuk, akkor minden a helyére kerülhet – érvelt.

Gondban a nyugdíjkassza, mégis csillagászati nyugdíjak is jöhetnek

A témához tartozik: Matits Ágnes nyugdíjszakértő információi szerint jövőre annyi változás lesz a nyugdíjrendszerben, hogy kikerül a degresszió. Vagyis a nyugdíjak kiszámításánál ezután teljes mértékben figyelembe veszik az átlagkereset feletti összes jövedelmet (eddig ez nem így volt).

A másik változás pedig a még aktív dolgozókat érinti, hogy jövőre eltörlik a járulékfizetési plafont. Jelenleg a havi 660 ezer forint feletti keresetek után nem kell megfizetni a 10 százalékos (egyéni) nyugdíjjárulékot. 2013-tól viszont a teljes kereset járulékköteles.

A két dologból pedig az következik a szakértő szerint, hogy akik a jövőben kiemelkedően magas jövedelmet szereznek (és a teljes jövedelmük után megfizetik a járulékot), azok kiemelkedően magas nyugdíjat is fognak kapni.

Erre a nyugdíjszakértő szerint valószínűleg nem lett volna szükség. Még akkor sem, ha pillanatnyilag hoz valamennyi, (nem túl sok) pluszbevételt a járulékplafon eltörlése az államnak.

Forrás: Hír24
Cimkék: nyugdíjjárulék, nyugdíj

szafika # e-mail 2012.11.22. 10:21

....megszűnhet a 65 év alattiak.... miközben a 65 év felettiek között nagyon sok emberke nem rendelkezett soha 40-42-45 évnyi befizetéssel , nem fizetett be állambácsi részére annyit , mint a 65 alattiak , akik között ma nagyon sokan az elmúlt 20-on év hüle politikája miatt , 40 év feletti befizetésekkel se kap annyi nyd-at , mint aki 10 év után már 30-35 év emeléseivel ugyancsak elhúzott a hosszú szolgálati idővel rendelkezők nyd-a mellett !!! Ilyen is van !! Nemcsak 1,5 millió 50 e ft körüli kisnyugdíj ! / és akkor még hol vannak azok az emberek , akik 40-45 befizetései után lógnak a levegőbe , mert munkájuk már nincs , reményük sincsen rá , nyd-ba + még nem mehet , mert évek óta tologatják az orra előtt a nyugdíjkorhatárt , emelik az egekig , mint a politikusfizetéseket v inkább , tiszteletdíjakat !!!! /

katababa #   2012.11.22. 09:15

Megszűnhet a 65 év alatti nyugdíjasok kedvezményes utazása
73 komment|
Megjelent: 2012.11.22. 06:17|
Frissült: 2012.11.22. 08:22

Legalábbis erre utal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatója, amelyet a Népszavának küldtek el.

Megszűnhet a 65 év alatti nyugdíjasok kedvezményes utazása, vagyis több százezer embernek a jövőben a jelenlegi korlátozott számú, de 90 százalékos kedvezménnyel megvásárolható vonat- és buszjegyekért teljes árat kellene fizetni - tudta meg a Népszava.

A lap mindezt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számukra elküldött tájékoztatása alapján írták. Az újság azt akarta tudni, hogy Völner Pál államtitkárnak az Inforádióban vázolt tervei alapján mi lenne az a négy közösségi közlekedési kedvezmény-kategória, ahol a jövőben garantáltan megmaradnának a jelenlegi térítési arányok.

A tárca válasza szerint a mai 38 kategóriából "az idősek (65 év felettiek), a kisgyermekek (6 év alattiak), a fogyatékkal élők (és kísérőik) és a diákok kedvezményezettségét mindenképpen indokolt jogszabályi szinten is megőrizni". Ezek maradnának csak alanyi jogon, a többinél a közlekedési társaságokra bíznák, hogy megtartják-e őket, eltörlik, esetleg korlátozzák a jogosultságot - írta a Népszava.
Forrás: Népszava
Cimkék: nyugdíjasok, közlekedés, kedvezmény

szafika # e-mail 2012.11.22. 08:02

Mapika , azt nem tudom, h dolgozhatsz -e , de , h nagyobb szükség van itt ápolónőre , mint politikusra , abban egészen biztos vagyok ! / mégis , amaz van agyonfizetve , pedig , Dunát lehet rekeszteni velük !!!!! /

mapika # e-mail 2012.11.22. 06:20

Sziasztok!
Szeretném kérdezni a 40 éves nyugdíjas dolgozhat e január elsejétől.?
Én közalkalmazott vagyok és a nyugdíj mellett fél állásban mint ápoló dolgozom.

Köszönöm mindenkinek a választ
mapika

etelka1956 # e-mail 2012.11.21. 19:58

sorstárs55
Köszönöm az infót, én is kb. így számoltam, nyáron voltam a NYugdíjf.ig.-nál pontosítani akartam és ott az ügyintéző rávágta, hogy kb. nyár közepe. Ezt azóta sem értem.

szafika # e-mail 2012.11.21. 12:13

Az akciósok kaptak , a korhatár előttiek , akik idén mentek el , ők nem kaptak utazásit .

Ágica53 #   2012.11.21. 09:20

Szafika köszi az infót, akkor nem nyaggatom a Nyugdíj Igazgatóságot.Talán az is számít, hogy április óta vagyok nyugdíjas és nem januártól.Valószínűleg nálad is ez volt az ok.Egyébként kaptam utazásit,több mint a felét már fel is használtam.

A kérdésem az lenne,hogy aki a n?k 40 évvel kedvezményes nyugdíjba ment el annak jár-e a novemberi visszamen?leges nyugdíjkiegészítés. Én április

szafika # e-mail 2012.11.21. 02:52

Ágica , én tavaly mentem el , tavaly ősszel én se kaptam , jövőre biztosan fogsz kapni / persze , ha lesz !!!! / Ez sokkal inkább rendes nyd ! mint akármelyik , ennél már csak a korbetöltött rendesebb ! / 53-as lányoknál 63 év / Biztosan kaptál utazásit is , a szintén 53-as , akinek korhatár előtti ellátást állapítottak meg idén , ő se utazásit , emelést meg pláne nem kapott / én hatalmas szemétségnek tartom , h nem kaptak utazásit , hiszen mindkét nyd ? fajta hosszú szolgálati idővel jár csak ! és rengeteg emberke kap úgy bármi néven ellátást , h annyi év töredékéért is kap utazásit . /

Ágica53 #   2012.11.20. 23:00

Április óta nyugdíjban vagyok a nők kedvezményes nyugdíjával sikerült elmennem. A novemberi nyugdíj kiegészítésben nem részesültem.Vajon azért mert ez nem rendes öregségi nyugdíj? Vagy külön kell kérelmeznem a kiegészítést? Ha valaki tud ebben segíteni kérem írjon.

A kérdésem az lenne,hogy aki a n?k 40 évvel kedvezményes nyugdíjba ment el annak jár-e a novemberi visszamen?leges nyugdíjkiegészítés. Én április

detta55 # e-mail 2012.11.20. 20:34

73 óta dolgozom,3gyermeket neveltem,de csak 7 évig voltam velük otthon, 2évig munkanélküli ellátásban részesültem,3évig szülőmet ápoltam.(ápolási segélyen voltam)
Mikor leszek jogosult a 40 éves nyugdíjra?

manó57 # e-mail 2012.11.20. 20:22

Édesanyám igazoltan 37,5 év munkaviszonnyal rendelkezik. Édesapám nyugdíjas, mindemellett őstermelői igazolvánnyal saját földön gazdálkodik. Amennyiben édesanyám munkaviszonya megszűnik, kérhet közös őstermelői igazolványt édesapámmal, és fizetheti maga után minimum a minimálbér utáni járulékokat, míg el nem éri a 40 év szolgálati időt? Közös őstermelői igazolvány esetén édesapámnak is kellene maga után valamit fizetni? Ha édesanyámnak is van saját őstermelői igazolványa, kell földdel is rendelkeznie ahhoz, hogy fizethesse maga után a járulékokat?

sorstárs55 (törölt felhasználó) #   2012.11.20. 11:56

etelka56!

Minél hamarabb kérj a NYUFIG-tól szolgálati idő, ill.jogosultsági idő megállapítást!

Orchidea56 # e-mail 2012.11.20. 11:26

2011 december 31-gyel a szolgálati időm 36 év és 260 nap volt.
A kereső tevékenységgel járó pedig 30 év és 189 nap.
Miből adódik a különbség a két számítás között?
Azóta is folyamatos munkaviszonyom van, csak táppénzen voltam.
Szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen ellátásra lehetőségem?
Illetve a jelenlegi szabályok szerint mikor lesz rá lehetőségem?

Köszönettel Orchidea56

ycus #   2012.11.20. 09:29

Mesike55

2013-tól sem változik a nyugdíjszámítás módja
2012. június 4. 8:12

A jelenlegi szabályokhoz képest 2013-tól sem változik a
nyugdíjszámítás módja - tájékoztatta az MTI-t az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága pénteken.

Az államtitkárság közleményében az áll: az 1997-ben a szocialista-liberális kormány alatt elfogadott nyugdíjszámítási szabályok 2013-tól megváltoztatták volna a nyugdíjszámítás módját, ennek következtében a jövőre újonnan megállapítandó nyugdíjak az előző évhez képest jelentősen csökkentek volna. A törvényi szabályok szerint ugyanis a bruttó átlagkeresetből történő nyugdíjszámítás a nyugdíjak adóztatását is feltételezte. Ehhez tartozott még egy csökkentett szolgálatiidő-szorzó is. Együttesen így jelentős mértékben romlott volna a nyugdíj összegének értéke - hangsúlyozták a dokumentumban.

A Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere által pénteken benyújtott törvényjavaslat, mint írták, ezzel szemben fenntartja a jelenlegi számítási szabályokat, így biztosítja, hogy továbbra is a nettó átlagkereset alapján, a most is használt szolgálati idő beszámítással, adózás nélkül kell kiszámítani a nyugdíjakat. Kiemelték: a kormánynak ezen döntésével évente több tízezer embernek marad változatlan értékű a nyugdíja.

A dokumentumban kitértek arra is: a törvénymódosítás néhány kiegészítő szabályt is tartalmaz, amely lehetővé teszi, hogy egyszerűbb és gyorsabb legyen a szolgálati idő megállapítása, és pontosabbá váljon a nyugdíjbiztosítási nyilvántartás. Azokat, akik 1955-1959-ben születtek, a nyugdíjbiztosítás szervei hivatalból fogják megkeresni adategyeztetésért, de 2013. január 1-jétől bárki kérhet adategyeztetést - tájékoztattak.

A törvényjavaslat várható eredményét így összegezték: nem csökkennek a megállapítandó nyugdíjak és nem romlanak a számítási szabályok, emellett a jövőben az ügyintézés felgyorsulhat. Hozzáfűzték: emiatt mindazoknak, akik a nyugdíjak csökkenésével riogattak, bocsánatot kellene kérniük.

A javaslat hangsúlyozza, a bruttó nyugdíj megállapításához kapcsolódó jogszabályok nem készültek el, a magánnyugdíj-pénztárakra vonatkozó szabályozás átalakításával pedig indokolatlanná vált a 2013-ra vonatkozó szabályok fenntartása.

(MTI)

sorstárs55 (törölt felhasználó) #   2012.11.20. 09:09

etelka1956!
2012.12.31-vel már 39 év 332 napod lesz, tehát 33 napot kell dolgoznod 2013-ban, hogy jogosult legyél a nők kedvezményes nyugdíjára.

Szerintem, tájékoztasd erről a munkáltatódat, hogy ennek figyelembevételével szüntessék meg a munkaviszonyod.

ebből kereső tevékenységgel járó vagy azzal egy tekintet alá eső jog.idő: 30 év és 143 nap”, itt is meglesz a szükséges 32 éved!

etelka1956 # e-mail 2012.11.19. 20:37

Mikor vehetem igénybe a 40 év nyugdíjat? Nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjához figyelembe vehető jogosultsági idő: 2010.12.31.-ig
37 év és 332 nap
ebből kereső tevékenységgel járó vagy azzal egy tekintet alá eső jog.idő: 30 év és 143 nap.
Mit tudok tenni szerintetek, ha esetleg megszűnik a munkahelyem januárban? Köszönöm

sorstárs55 (törölt felhasználó) #   2012.11.19. 14:29

mesike55!

Korkoros 2012.11.19 12:19 HSZ:88182 előzmény: 88181 Hozzászólok ehhez

Kedves Gréta!
Egy idei törvénymódosítás miatt a mostanihoz képest lényegileg nem változik a nyugdíjszámítás módja.
(Az eredeti törvény-szöveg szerint 2013-tól más számítási módszer lett volna érvényben, de ezt a törvénymódosítás hatálytalanította.)
ELŐZMÉNY:
Kedves nagykoros!
Kérem szíves tájékoztatását,hogy 2013-tól tényleg rosszabbul járunk nyzgdíjszámítás terén?

Én úgy tudom, hogy nem változik a nyugdíjszámítás, de van aki azt mondja rosszabbul jár aki 2013-ban megy nyugdíjba mint aki 2012-ben.

Köszönettel: Gréta

http://www.tbellatasok.abbcenter.com/?…!%20-%20Felelek%20(ha%20tudok!%20A%20v%E1lasz%20t%E1j%E9koztat%F3%20jelleg%FB!%20A%20t%E9m%E1ban%20illet%E9kes%20szerv%20hivatalos%20v%E1lasz%E1t%20nem%20helyettes%EDti!)

A fenti, belinkelt, fórumon aktuális kérdés volt!

mesike55 # e-mail 2012.11.18. 16:49

Köszönöm az információkat.

fagyongy55 # e-mail 2012.11.18. 16:22

Bocsi de nem lett jó a link
A nyugdíj összege a 2012. december 31-ét követően megállapításra kerülő nyugdíjak esetében
Az öregségi nyugdíj összege az elismert szolgálati időtől és az öregségi nyugdíj alapját képező havi átlagkereset összegétől függ.
Az öregségi nyugdíj összege az öregségi nyugdíj alapját képező havi átlagkereset összegének [22. § (10) bekezdése] a megszerzett szolgálati időhöz tartozó százaléka, az alábbi táblázat szerint. [Tny. 20. § (1)- (2)]
Szolg. idő Havi átlag
%.-a Szolg. idő Havi átlag
%.-a Szolg. idő Havi átlag
%.-a Szolg. idő Havi átlag
%.-a Szolg. idő Havi átlag
%.-a
15 év 43,0 22 év 57,0 29 év 67,0 36 év 74,0 43 év 86,0
16 év 45,0 23 év 59,0 30 év 68,0 37 év 75,5 44 év 88,0
17 év 47,0 24 év 61,0 31 év 69,0 38 év 77,0 45 év 90,0
18 év 49,0 25 év 63,0 32 év 70,0 39 év 78,5 46 év 92,0
19 év 51,0 26 év 64,0 33 év 71,0 40 év 80,0 47 év 94,0
20 év 53,0 27 év 65,0 34 év 72,0 41 év 82,0 48 év 96,0
21 év 55,0 28 év 66,0 35 év 73,0 42 év 84,0 49 év 98,0
50 év vagy annál több szolgálati idő esetén a nyugdíj összege a havi átlagkereset 100 százaléka

Az öregségi teljes nyugdíj összege nem lehet kevesebb az öregségi nyugdíj külön jogszabályban meghatározott legkisebb összegénél. Ha az öregségi teljes nyugdíj alapját képezõ havi átlagkereset az öregségi nyugdíj külön jogszabályban meghatározott legkisebb összegét nem éri el, az öregségi teljes nyugdíj összege azonos az alapját képezõ havi átlagkereset összegével.
A fenti bekezdésben foglaltak nem alkalmazhatók, ha az öregségi nyugdíj kiszámítása során figyelembe vett szolgálati idõ a 39. § szerinti arányos elismerés miatt nem éri el a húsz évet. [Tny. 20. § (3)- (4)]

fagyongy55 # e-mail 2012.11.18. 16:17

Mesike 55 nem marad a mostani számítás. .http://www.tbellatasok.abbcenter.com/

mesike55 # e-mail 2012.11.18. 15:34

Igaz hogy 2013-tól, már kevesebb lesz a nyugdíly, ha nők 40-éveskedvezménnyel mennek el?

Lyonee #   2012.11.17. 16:48

2014.08.16 után, de 1-2 napot mindenképpen adj hozzá.
2014.08.20 után ajánlom.

mesike55 # e-mail 2012.11.17. 15:07

Mikor vehetem igénybe, a 40éves nyugdíjjat, ha 2011. 12.31-ig nők kedvezményes öregségi teljes nyugdíjhoz jogosultsági időm 14433 nap, azaz 39 é 198 nap, amelyből kereső tevékenységgel járó vagy azal egy tekintet alá eső jogviszonyban a jogosultsághoz 29 év 136 szolgálati időt szereztem.
köszönet, mesi.

NagyZizi # e-mail 2012.11.16. 18:29

szafika!
Én is dolgoztam diák munkát háziipari szövetkezetnél 14 évesen ,arra megkaptam az 1 hónapomat,de úgy gondolom ,hogy volt az 2-3 hónap is,de nincs róla adat.Majd bemegyek személyesen a volt iskolámba, /igaz ott is már költözés volt/ és keresgéltetek hátha rábukkannak valamire.A bizonyítványba nekem nincs beírva külön,hogy ledolgoztam a 10 hetet,hanem együtt van leadva ,szeptember 01-től másik év július 24.ig.megnéztem a biz.ba,hogy az év június 9-ig volt.
Tehát össz.70 napot nem vettek bele,ez 10 hét,a két tanév végén.
Van idő ,azért még próbálkozom,Megszűnt az akkori Áfész,iratok a jogutódnál 1998 utániak vannak meg ,ezt már megtudtam, de viszont az akkori két főnök helyettes ,és a tanuló párom /akkor ketten voltunk tanulók / leigazolhatja szerintetek?
Köszönöm válaszaitokat,Üdv mindenkinek: NagyZizi