40 év munkaviszony után nyugdíj


nikó51 # 2013.03.08. 10:03

Tiszteletem !
Szeretném megkérdezni, hogy 40 éves munkaviszony után mennék nyugdíjba kb. az idén augusztusban, jár e továbbra is az 1 éve "feléledt" özvegyi nyugdíjam, a rendes nyugdíjam mellett ? - ha igen akkor meddig? További jó munkát kívánva várom válaszát.
Üdvözlettel

ikotak # 2013.03.08. 06:28

Szafika!

Nagyon szépen köszönöm a tájékoztatást!

szafika # 2013.03.08. 01:49

Mamamacoka , a sok összevisszaságban , ami az elmúlt évekre összejött , adja az ég, h akinek egyre nehezebben , de összejön a 40 éveshez az ideje , azoknak sikerüljön elmenni nyögdíjba . Javítjuk a statisztikát !!!!

rozsika101 # 2013.03.07. 18:10

T Fórumozok.Olyan rémhireket halottam,hogy most van kidolgozás alatt az uj nyugdijszámitás.Állitólag a nettó munkabér 60 % lenne a nyugdijalap.igaz ez,ti mit tudtok erről Rózsika 101

boboka56 # 2013.03.07. 17:26

Szeretnék érdeklődni,jan 11vel nyugdíjas vagyok.Februárban 70000ft előleget állapitottak meg.Most jött az elszámolás amin szintén annyi van,és március01től
Szerintetek ez a végleges összeg?Én úgy gondolom,hogy határozatban kell megállapítani.Úgy tudom a nyugdíj kiszámolása nem változik 2013ban,legalább is azt olvastam a kormányzati portálon

rasberry # 2013.03.07. 16:06

Szia mindenkinek! Szeretném megkérdezni, hogy a 40 év nyugdíjba annak is beleszámít a gyes akinek csak egy gyermeke van? Köszönöm mindenkinek aki válaszol, rasberry

szafika # 2013.03.07. 15:25

Ikotak , egyik nap még dolgoztál , másik naptól kérheted a nyd-at , nem kell azzal foglalkoznod , h az szombat v vasárnap !!

ikotak # 2013.03.07. 14:23

Kedves Lányok !

Segítségeteket szeretném kérni.Megkértem a szolgálati időmet ami azonos a jogosultsági időmmel így e hónap 29.-én párnap ráhagyással meg van a 40 évem ez a nap péntekre esik. Mikortól kérhetem a nyúgdíjazásomat meg kell várnom a következő munka napot ami április másodikán lesz ? Vagy papírra írhatok március 30-at nem számít, hogy hétvége van?

Köszönöm a válaszotokat előre is.

webergabor52 # 2013.03.07. 11:45

Kedves Veci!
Köszönöm a válaszod.

Zsanka56 # 2013.03.07. 09:36

Kedves Veci és mamamacóka !
Pár perce írtam már ,de még nincs itt fönn, köszönöm még egyszer a választ ,fölhívtam az ügyintézőmet ,mondta,hogy nincs semmi baj ,nagyon rendes volt ,igaz már továbbította ,de elutasítják ,és minden marad úgy a 96 nappal ahogy eddig is volt.

Csak az lesz a bökkenő,hogy így dec .közepe helyett csak február közepén lesz meg a 40 évem,sajnos .
Nem is tudom,hogy miért nem születtem 3 hónappal előbb!

eszterann ,egyetértek ,abban az időszakban, sokkal többet dolgoztak a tanulók mint most.Nagyobb felelősséget éreztünk ,és alázatot a választott szakmánk iránt.
Sose felejtem el szegény főnökömet,aki már sajnos nem él,hogy reggeliztünk ,és amikor Ő már végzett ,azt mondta: na ettünk ,pakoljatok. Nem érdekelte,hogy másnak elég volt-e amit megevett,neki igen és kész. Nagyon sokat dolgoztunk,ketten voltunk tanulók ,iskolába 40 km-re jártunk,senkit nem érdekelt,hogy te fáradt vagy-e ,6-ra ugyanúgy be kellett érned ,ha esetleg késtél pár percet már veszekedtek veled,annyira igyekeztünk ,hogy időbe odaérjünk.A munka nem 7 óráig tartott ,addig amíg minden el nem készült.Volt ott hajnali 1 óra is néha 8 óra helyett.

De azért volt jó is benne hogy belénk verték a szakmát,megtanították , és akartuk is megtanulni amit kellett.Írhatnék még sok mindent erről ,de az akkori tanulók ezt mind tudják.Sokan mint én is gyes alatt érettségiztem le,tanultam másik szakmát ,2 gyerek mellett nem volt könnyű.Rég volt szép volt ,azért jó visszaemlékezni sok mindenre.
További szép napot mindenkinek.

eszterann # 2013.03.07. 08:49

Kedves Lányok!

Egyetértek veletek, de higgyétek el a 70-es években a továbbtanulás egy vidékről utazgató diáknak nem volt a fiatalság kiteljesedése. Egy lepukkant kollégiumban (ha volt szerencséd bejutni), 16 személyes, emeletes vaságyas hálóban élt 16 leendő pedagógus lány, pénzed sem ennivalóra, sem ruházkodásra! Vasfegyelem, mert repülsz: nincs kijárkálás, bulizás, pénzed sincs rá. Hétvégén majdne sírva utaztunk vissza tanulni. Persze voltak biztosan jó napok is, de az volt a kevesebb. Az én gyermekeim is tanultak, szintén 200km-ekre az otthonuktól, mi nem voltunk-vagyunk olyan jó módban (rossz pályát választottunk férjemmel...? ), szegényeim mivel (mi nem minimál béren éltünk...!) kollégiumban már nem lakhattak, drága és ócska albérletekben, "aranyos" megvágós főbérlőkkel... Megszenvedtük anyagilag, mi is, ők pedig a tanulás mellett dolgoztak, ha élni akartak valamilyen szinten...(akkoriban volt tandíj is 2000ft). És ezek mellett olyan a pályánk, hogy valamit mindig tanulni kellett, s vizsgázni kellett elég gyakran. Bocs, csakhogy teljes legyen a kép... és nem fiatalodik az ember 60 éves korára sem. Azért a kor az kor.

Veci # 2013.03.07. 07:23

Zsanka56
A 3 éves szakmunkásképző évekre, mindenkinek július 15-augusztus 31-ig tartó időszak napjait számították, függetlenül attól, hogy konkrétan mikor dolgozott. Anno nekem a mesterem szabit sem adott max. 2 hetet, azt is kényszeredetten, mert az iskola jutalom nyaralást adott. Akik maszeknál tanultunk többségében szerintem így tanultunk. Valójában, akkor én a két év nyári gyakorlata alapján ténylegesen közel 30 napőpal többet teljesítettem. Senkitől nem kérnek jelenléti ívet arról az időszakról. A helyedben én nem bonyolódnék bele a fellebbezésbe, mivel nem rosszabbul jársz, hanem jobban a 96 nappal. A te dolgod mit teszel.

mamamacoka
Egyetértek veled, mert ahogyan láttam a gyermekeimnél a diákévek a fiatalság kiteljesedését jelentette, akik szakmunkástanulók voltak, vagy már 14-15 évesen dolgoztak és utána munka és család mellett tanultak (nagy vargabetűt leírva), azoknak időben vége szakadt a viszonylag gondtalan kamaszkor, kimaradtak a diákévekből, az azzal járó élményekből. Azonkívül a nappalin tanulók kb. 22-23 éves korukra élményteli fiatal életet élhettek, jobb jövedelmi kilátásokkal tudtak elhelyezkedni, amíg a 14-15 éves kortól dolgozó vagy szakmunkástanuló, addigra járulékfizetés mellett, már 6-7 év munkaviszonyt, vagy szolgálati időt szerzett.
Mindenki a saját maga szempontjából értelmezi vagy kifogásolja ezt a kedvezményes lehetőséget. Magam is azt mondom, hogy munkaviszonyban vagy tanulmányok melletti fiatal évek között óriási a különbség. Akik munka mellett tanultunk, lehetséges, hogy szerettünk volna mi is DIÁKOK lenni, aki meg diák volt, annak most jól jönne a a munkaviszony. Még annak is örülni kell, hogy a szolgálati időbe beleszámít a főiskolai, egyetemi időszak.


Üdvözlettel Veci

Zsanka56 # 2013.03.06. 17:34

Szép estét mindenkinek!
Szeretném ha válaszolnátok a kérdésemre ,ami a következő. Előtte egy .két mondatban vázolnám.
Ma hívott az ügyintézőm a Nyug.foly.-tól ,hogy mit csináljon ,továbbküldje-e a jogorvoslati kérelmemet ,amiben a szakm.kötelező nyári gyak idejének jogosultsági időbe történő beszámítását kértem,
mert mindenkinek el van ismerve július 14-től aug.31-ig ez az időszak .Mondom neki ,hogy én nem is akkor dolgoztam,tudom mert nálunk jun.végén van a búcsú,és akkor sosem mehettünk el,mert sok volt a munka.Mindjárt a tanév végén kezdtük a nyári gyakorlatot.Azt mondta Ő küldi,de úgyis elutasítják.
Két tanúval igazoltam ezt az időmet.

Mondtam neki hogy én úgy értelmeztem a jogszabályt,hogy ezt beszámítják mindenkinek,de aki igazolni tudja az idejét azt elismerik.Az enyém 71 nap,amit Ő mondott az 96 nap. 15 perc egyezkedés után mondtam,jó küldje tovább ,majd meglátjuk.Azt is mondta,hogy már a kezemben tarthatnám a határozatot ,de így várhatok vele egy pár hónapot.Már nekem újraszámolták ebben az évben,már benne van a tavalyi is.

Azt szeretném kérdezni,hogy jól mondta-e a hölgy ,hogy amit ők elismernek jog. időbe mindenkinek ,az jelenti a köt.nyári gyakorlatot?
Mert ha elveszik azt amit ők ismertek el ,és megadják azt amit én kértem akkor végül is rosszabbul járnék.
Itt lentebb is olvastam ,hogy mi ismerhető el,De oda nincs leírva,hogy amit elismernek lúl.14-től aug.31 az mindenkinek a nyári gyakorlata lenne.
Nahát most látom,hogy körbeírtam,de hátha el tudtok rajta igazodni,válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv.

sitimaci # 2013.03.06. 12:52

Nyugdíj melletti munkavégzés szabályai 2013
A nyugdíj melletti munkavégzés szabályait foglaljuk össze röviden és érthetően az alábbiakban. Tekintettel arra, hogy más-más szabályok vonatkoznak az öregségi nyugdíjasokra, a korhatár előtti ellátásban részesülőkre, a társas vállalkozókra és a kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozókra, tisztában kell lennünk az adózási és a járulékfizetési szabályokkal. Itt foglaljuk össze a közszolgálati jogviszonyban levők nyugdíjfizetési szabályait is.

Öregségi nyugdíjas munkavégzési szabályai 2013
Öregségi nyugdíjasnak tekinthető az a személy, aki a rá érvényes öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte és öregségi nyugdíjat állapítottak meg részére.
Munkáltató költsége
Munkavállaló költsége
(a munkáltató vonja le és fizeti be)
Személyi jövedelem adó 16 %
Szociális hozzájárulási adó 27 %
Nyugdíj járulék 10 %
Természetbeni egészségbiztosítási járulék 4 %
Pénzbeni egészségbiztosítási járulék
Munkaerő piaci járulék
Szakképzési hozzájárulás 1,5 %

ÖSSZESEN: 28,5 % 30 %

A munkáltató az általa foglalkoztatott 55 év feletti munkavállalók után (nyugdíjasok is lehetnek) a fizetendő szociális hozzájárulási adóból a bruttó munkabér 14,5%-ának megfelelő, de maximálisan 14.500,-Ft/fő/hónap kedvezményt vehet igénybe.
Az öregségi nyugdíjas munkavállaló a munkabére mellett a nyugdíját is korlátozás nélkül felveheti.

Korhatár előtti ellátás munkavégzési szabályai 2013
Ide tartoznak az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt ellátásban részesülők (a 2012. január 1-je előtt folyósított előrehozott, csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj, a korkedvezményes nyugdíj, a korengedményes nyugdíj, a bányásznyugdíj, a művész nyugdíj és a nők 40 év jogosultsági időre tekintettel megállapított öregségi nyugdíja). A nyugdíjtörvény szerint amennyiben az ellátásban részesülő személy adott évi (nyugdíjjárulék-alapot képező) keresete nem éri el a minimálbér – összegének 18 szorosát (2013-ban ez az összeg 1.764.000 forint), a keresete mellett az ellátást is korlátozás nélkül felveheti. Amennyiben a kereset meghaladja ezt az éves keretösszeget, a következő hónap 1. napjától a tárgyév végéig, de legfeljebb az irányadó öregségi nyugdíjkorhatárig az ellátás folyósítását szüneteltetni kell. Ezt a rendelkezést a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati járandóságára is alkalmazni kell.

Munkáltató költsége
Munkavállaló költsége
(a munkáltató vonja le és fizeti be)
Személyi jövedelem adó
16 %
Szociális hozzájárulási adó 27 %
Nyugdíj járulék
10 %
Természetbeni egészségbiztosítási járulék
4 %
Pénzbeni egészségbiztosítási járulék* 3 %
Munkaerő piaci járulék*
1,5 %
Szakképzési hozzájárulás 1,5 %

ÖSSZESEN: 28,5 % 34,5 %

*A 40 év jogosultsági időre tekintettel megállapított öregségi nyugdíjas nők esetében a 3% pénzbeli egészségbiztosítási járulékot és a 1,5 % munkaerőpiaci járulékot nem kell levonni.
Ebben az esetben is érvényes, hogy a munkáltató az általa foglalkoztatott 55 év feletti munkavállalók után (nyugdíjasok is lehetnek) a fizetendő szociális hozzájárulási adóból a bruttó munkabér 14,5%-ának megfelelő, de maximálisan 14.500,-Ft/fő/hónap kedvezményt vehet igénybe.

Közszolgálati jogviszony munkavégzési szabályai 2013
Az alábbi esetekben szüneteltetni kell az öregségi nyugdíj folyósítását, amennyiben az illető személy
közalkalmazotti jogviszonyban,
kormányzati szolgálati jogviszonyban,
állami vezetői szolgálati jogviszonyban,
közszolgálati jogviszonyban,
bírói szolgálati viszonyban,
igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszonyban,
ügyészségi szolgálati viszonyban,
fegyveres szervvel hivatásos szolgálati viszonyban,
vagy a Magyar Honvédséggel szerződéses vagy hivatásos szolgálati viszonyban áll.

Egyéni és társas vállalkozók
Amennyiben saját jogú nyugdíjas folytat vállalkozói tevékenységet (ide tartozik az az özvegyi nyugdíjban részesülő személy, aki a reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötte) ebben az esetben ő kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozónak minősül, aki nem biztosított. Ez esetben a társas vállalkozás a (kiegészítő tevékenységet folytatónak minősülő társas vállalkozó után) 6.660 forint összegű egészségügyi szolgáltatási járulékot fizet, a társas vállalkozó pedig 10% nyugdíjjárulékot.
A kiegészítő tevékenységet folytatónak minősülő társas vállalkozó után – pl. öregségi nyugdíjas – nem kell a társaságnak szociális hozzájárulási adót fizetni.

Azok az egyéni és társas vállalkozók akiknek korábbi nyugdíját átminősítették korhatár előtti ellátássá, illetve szolgálati járandósággá, már nem minősülnek saját jogú nyugdíjasnak (egészen addig amíg el nem érik a rájuk irányadó nyugdíjkorhatárt).
Az az egyéni vállalkozó, aki korhatár előtti ellátásban részesül, és nem áll más jogviszonyban, főfoglalkozású egyéni vállalkozóként köteles megfizetni a járulékokat. FIGYELEM! Ez érintheti a mezőgazdasági őstermelőket is.
Az utóbbi esetben a nyugdíjjárulék alapja havonta legalább a minimálbér, az egészségbiztosítási- és munkaerő-piaci járulék alapja pedig havonta legalább a minimálbér másfélszerese.

sitimaci # 2013.03.06. 12:50

Közalkalmazottak
Közalkalmazottak esetében 2013. július 1-jétől nem jár majd a nyugdíj azoknak, akik a nyugdíjkorhatár elérése után is dolgoznak. Az MTI tájékoztatása szerint 2013-ban a köznevelésben 3769, az egészségügyben pedig 2073 nyugdíjas korú közalkalmazottat érint az a rendelkezés, amely körükben kizárja a nyugdíj és a munkabér egyidejű felvételét.
Az érintett személyeknek február végéig nyilatkozniuk kellett arról, hogy nyugdíjba vonulnak vagy továbbra is dolgozni szeretnének. Az országos gyógyító intézmények körében 1555 dolgozó kérte, hogy továbbra is dolgozhasson, míg a köznevelés rendszerében 860 kérelem érkezett a továbbfoglalkoztatásra.Vannak kivételek is
A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ csak abban az esetben támogatja a beadott továbbfoglalkoztatási kérelmeket, ha az adott pedagógus szakértelmére szükség van és hiánya fennakadást okozna a feladatok ellátásában.Nyugdíjas vagy nem nyugdíjas?
A tovább dolgozók az öregségi nyugdíj szüneteltetése ellenére hivatalosan nyugdíjasnak minősülnek, habár nyugdíjat nem kaphatnak.

kelcsimen # 2013.03.06. 12:39

Tisztelt Szakértők!
Ha a Nyufi szerint 2012. 7. 24-én a nők kedvezményes nyugdíjához figyelembe vehető szolgálati időm 38 év 202 nap volt akkor jól számoltam, szerintetek is 2014 januárjában elmehetek nyugdíjba?

Veci # 2013.03.06. 07:49

webergabor52
A mai ismeret szerint a nyugdíj előtt állók ellátása nem rontja a nyugdíj összegét. Az időbe bele számít, de a nyugdíjalapnál csak akkor veszik figyelembe az ellátás összegét, ha az nem rontja a nyugdíj összegét. Azt előre nem lehet látni, hogy miként változna a nyugdíjszámítás 2015-ig, de szerintem ezt nem érintené (nem vagyok jós, csak egy ritkábban fórumozó)


Üdvözlettel Veci

Amaria # 2013.03.05. 16:00

Kedves Fagyöngy és ycus!
Nagyon köszönöm a segítségeteket,megnéztem a "papírom",megvannak a napok,elszámolták a gyakorlati időt .Hát még egy jó darabig várnom kell,Jó egészséget kívánok! :Amaria

ycus # 2013.03.05. 15:14

Az ONYF HONLAPJÁRÓL:

Milyen időtartam vehető jogosultsági időként figyelembe a szakmunkástanuló, a szakközépiskolai tanuló kötelező nyári gyakorlatának idejéből?

A szakmunkástanuló, a szakközépiskolai tanuló kötelező nyári gyakorlatának időtartama a Tny. 18. § (2b) bekezdése alkalmazásánál – főszabályként – kizárólag abban az esetben számítható be jogosultsági időként, ha arra bejelentési adat található. Tekintve, hogy a szakmunkástanulók esetében nem csak a nyári gyakorlatra, hanem a tanulói jogviszony teljes tartamára, de többnyire a 2. és 3. tanévre található bejelentési adat, a jogosultság elbírálásánál a nyári szünet idejére naptári évenként a július 15-től augusztus 31-ig terjedő időtartamot keresőtevékenységgel járó biztosítási vagy azzal egy tekintet alá eső jogviszonyként kell figyelembe venni. Amennyiben ennek ellentmondó adat áll a rendelkezésre, a jogosultsági idő beszámításánál arra is figyelemmel kell lenni. (Pl. ipari tanuló munkakönyv adata szerint az igénylő július 20-án vagy augusztus 25-én pótvizsgát tett, jogosultsági időként a július 21-től vagy augusztus 26-tól augusztus 31-ig terjedő időtartam beszámítására van lehetőség.)

Bejelentési adat hiányában a szakmunkástanuló, illetőleg a szakközépiskolai tanuló kötelező nyári gyakorlatának időtartama egyéb hitelt érdemlő bizonyíték, esetleg tanúbizonyítási eljárás lefolytatása alapján is elismerhető.

ÜDV

fagyongy55 # 2013.03.05. 13:27

Amaria azt írod kértél jogosultsági idő megállapítást , nos abból kiderül, hogy számoltak -e részedre a tanuló időszak nyári kötelező gyakorlatra napokat. Tételesen számold át a napokat. Ha nincs akkor ha megfelelően tudod igazolni érdemes nekifutni még egyszer.

Amaria # 2013.03.04. 17:44

Kedves Fagyöngy,vagy Veci!

Olvasgatok, tanulok,most konkrét kérdésem lenne,
a szakmunkás bizonyítványomban nincs beírva ,hogy szerződéses voltam.Így valószínű nem is számolták be a jogosultsági időmbe a nyári gyakorlatot.
Már kértem megállapítást 2011-ben.Kérdésem: lehet utólag is beszerezni az igazolást a jogutódtól, vagy hagyjam??
Várom válaszodat,vagy aki tud kérem válaszoljon,
Köszönöm:Amaria

webergabor52 # 2013.03.04. 13:35

Kedves Veci!
Amennyiben lehetséges,kérlek olvasd el az"Előre hozott öregségi nyugdíj" rovatba 2013.02.21.-én,10:53-kor írott kérdésem. Ha tudsz valamit válaszolni rá,előre is köszönöm.
Üdvözlettel:webergabor52

fagyongy55 # 2013.03.04. 12:35
cinike17 # 2013.03.03. 10:47

Segítsetek!!!!!!!!!!!!!!
Szeretném megtudni, hogy melyik konkrét jogszabály vagy törvény tartalmazza a nők 40 éves nyugdíját.
Előre is nagyon köszönöm.

Lyonee # 2013.03.02. 19:59

A közszférában csak felmentési idő, az MT-nél pedig csak felmondási idő van munkáltatói nem rendkívüli jogviszony megszüntetés esetén.
Ugyanis a közszférában a munkáltatói felmondást a tv. felmentésnek nevezi, a teljes időtartamot. Ennek a felére a közszolga a munkavégzés alól mentesítve van.
A munkavállalói felmondás pedig lemondás a k.jogviszonyról.

Az MT alá tartozóknál a mindkét irányú munkaviszony megszüntetésnek felmondás neve. Munkáltatói felmondás esetén kötelező a munkavégzés alóli mentesítés a fele időre. De akkor is felmondási idő a neve, csak nem kell dolgozni.