Fizetés nélküli szabadság


Ritamita # 2003.06.17. 09:21

Üdvözlet!

Egy német banknál dolgozom 2002. október óta. Elnyertem egy pályázatot a nürnbergi egyetemre, mely kb. másfél-két évet jelent.

Kérdéseim:

  1. Kaphatok-e fizetés nélküli szabadságot erre az idöre? (tudom, hogy ez a munkáltató döntésétöl függ, de mi a gyakorlat?)
  2. Elöfordulhat, hogy ottragadok (házasság, munkalehetöség). Van-e ilyenkor bármilyen kötelezettségem a bank felé?

Köszi a segítséget!

Rita


R.

the big cat # 2003.06.17. 10:07
  1. Nincs gyakorlat, vagy legalábbis azt itt senki nem tudhatja, hogy a te munkáltatódnál mi a gyakorlat. De még ha tudná is valaki, az sem köti a munkáltatód. legjobb ha egyenesen rákérdezel a főnöködnél vagy a személyügyön, vagy mindkettőnél, mivel a személyügy biztosan őt fogja kérdezni.
  2. Ha kinn ragadsz, akkor amikor már tudod, hogy kinn maradsz mondd fel rendes felmondással a munkaszerződésed vagy ajánl közös megegyezést.

Bár van egy olyan érzésem, hogy mindenképpen az a célod, hogy kinn maradj, ebben az esetben akár most is felmondhatsz, mert ha még vissza is jössz, nem valószínű, hogy azzal a képzetséggel ahátad mögött kedved lesz olyan és annyi munkát végezni, amennyit most.

the big cat # 2003.06.17. 10:07
  1. Nincs gyakorlat, vagy legalábbis azt itt senki nem tudhatja, hogy a te munkáltatódnál mi a gyakorlat. De még ha tudná is valaki, az sem köti a munkáltatód. legjobb ha egyenesen rákérdezel a főnöködnél vagy a személyügyön, vagy mindkettőnél, mivel a személyügy biztosan őt fogja kérdezni.
  2. Ha kinn ragadsz, akkor amikor már tudod, hogy kinn maradsz mondd fel rendes felmondással a munkaszerződésed vagy ajánl közös megegyezést.

Bár van egy olyan érzésem, hogy mindenképpen az a célod, hogy kinn maradj, ebben az esetben akár most is felmondhatsz, mert ha még vissza is jössz, nem valószínű, hogy azzal a képzetséggel ahátad mögött kedved lesz olyan és annyi munkát végezni, amennyit most.

Ritamita # 2003.06.17. 11:29

Köszi a választ!
Igazad van, nem biztos, hogy vissza szeretnék jönni.
De mivel bankról van szó, a dolgozói folyószámla magas kamata és az ingyen számlavezetés, átutalások bel- és külföldre mindenképpen marasztal. A közvetlen főnököm támogat (az ő javaslata volt, hogy ne mondjak fel) a humánon múlik a dolog.
Még egyszer köszi a segítséget!


R.

Gizus # 2005.08.18. 02:23

Üdvözlöm!:))

Sajnos pedagógus vagyok. A nyáron 1 hónapot töltöttem Svájcban. Ez az egy hónap az asztmámnak nagyon jót tett, s szeretnék visszamenni hosszabb időre, ami ugye a szorgalmi időszakra esne, s lehetőségem is lenne rá.

1.) Milyen címszó alatt kérhetek fizetésnélküli szabadságot erre az időszakra?
2.) S meg lehet-e úgy oldani, hogy 3 havonta kérelmezem, míg le nem telik ez az idő?
3.) Mivel nem gyógykezelés lenne, hanem magán célú kiutazás, vállalhatok-e munkát, hogy valamiből fenntartsam magam azidő alatt?

Vagy szeretnék segítséget kapni, hol van ez leírva, mire lehet ilyen célú fizetésnélküli szabadságot kérni.

Segítségét előre is köszönöm!

Gizus

groovehouse # 2005.09.02. 09:43

Sziasztok.kérdésem az volna,hogy egyetemi tanulmányaim miatt vagyok kénytelen alkalmakkor fizetés nélküli szabadságra menni,s hogy van e maximalizálva az egy évben kivehető fiz.nélk.szabadság?köszi

ObudaFan # 2005.09.02. 09:50

Fizetés nélküli szabadságot csak akkor köteles kiadni a munkáltató, ha az Mt. erre kötelezi. Tanulmányokkal kapcsolatban mindössze a következő szabályokat kell betartani (és ezt az Mt. nem is a fiz. nélk. szabadság körében szabályozza, bár külön megállapodás hiányában díjazás nem jár):

115. § (1) Az iskolai rendszerû képzésben részt vevô munkavállaló részére a munkáltató köteles a tanulmányok folytatásához szükséges szabadidôt biztosítani.
(2) A szabadidô mértékét a munkáltató az oktatási intézmény által kibocsátott, a kötelezô iskolai foglalkozás és szakmai gyakorlat idôtartamáról szóló igazolásnak megfelelôen állapítja meg.
(3) A (2) bekezdésben foglaltakon túl a munkáltató vizsgánként - ha egy vizsganapon a munkavállalónak több vizsgatárgyból kell vizsgáznia, vizsgatárgyanként -, a vizsga napját is beszámítva négy munkanap szabadidôt köteles biztosítani. Vizsgának az oktatási intézmény által meghatározott számonkérés minôsül.
(4) A diplomamunka (szak- és évfolyamdolgozat) elkészítéséhez a munkáltató tíz munkanap szabadidôt köteles biztosítani.
(5) A nem iskolai rendszerû képzésben részt vevô munkavállalónak tanulmányi munkaidôkedvezmény csak abban az esetben jár, ha azt munkaviszonyra vonatkozó szabály elrendeli, vagy tanulmányi szerzôdés megállapítja.
(6) A (3)-(4) bekezdésben meghatározott szabadidôt a munkáltató a munkavállaló kérésének megfelelôen köteles biztosítani.

groovehouse # 2005.09.02. 09:58

ObudaFun!Köszi a választ.

the big cat # 2005.09.02. 11:52

Tisztázzunk akkor valamit. vannak távollétek amikre a törvény szerint nem jár díjazás, de ettől függetlenül azok nem fizetésnélküli szabadságok. Pl. a tanulmányi szabadság nevű is lehet díjazás nélküli, de attól az még nem fizetés nélküli szabadság.

Ez azért fontos, mert a fizetésnélküli szabadság szabályai nem alkalmazhatók a tanulmányi szabadságra.

groovehouse # 2005.09.13. 09:53

Kérdésem az volna,hogy milyen szabályok vonatkoznak a fizetés nélküli szabadságra?(pl.egy évben mennyi vehető ki?)én egyetemi tanulmányaim miatt vagyok rákényszerülve a fizetés nélküli szabadságra,mivel a munkahelyem nem volt hajlandó tanulmányi szerződést kötni.köszönöm az infókat:)

Karika # 2005.09.13. 10:20

A munkahelyed köteles biztosítani a részvételt az egyetem által előírt foglalkozásokon. Továbbá vizsgánként (a vizsga napját is beszámítva) 4 nap, a diplomamunkára pedig 10 nap szabadidőt kell biztosítania. E távollétekre díjazás nem jár. Amennyiben ezen felül még szükséged van fizetésnélküli szabadságra, az megállapodás kérdése.

Cosima # 2005.09.22. 15:49

Sziasztok! Elfogyott a szabadnapom, de szeretnék két napot kivenni, mivel a párom beteg (nem vagyunk házasok). Kérhetek-e a munkáltatómtól két nap fizetés nélküli szabadságot ilyen esetre?

groovehouse # 2005.09.23. 06:22

Azt elfelejtettem megkérdezni,hogy egyetemi konzultációkon való részvételemen is jogosan mehetek el ugye fizetés nélküli szabadságra?köszi

Bogie # 2005.09.23. 06:26

Kérned kell az TO-ról egy igazolást, hogy mikor kell látogatnod az előadásokat, hány vizsgád lesz. Ezekre és a diploma munka írására (összesen 10 nap, bármikor kivehető) jár szabadidő. Ezt az igazolást kell prezentálnod a főnöködnek szemeszter elején.

groovehouse # 2005.09.23. 06:30

Bogie,köszi a segítséget.csak azért kérdeztem,mert havonta 4 nap konzultációm van,amire ugy gondolom jogosan megyek fizetés nélküli szabadságra.(?)

Bogie # 2005.09.23. 06:58

Tanulmányi szabadság az inkább, csak nem fizetett. Fizetetlen szabadságot erre nem lehet kiadni. Jogilag szabályozva van, hogy mire kérhető fizetetlen szabadság. Erre nem, logikusan azért, mert ez a tv. erejénél fogva biztosított.

De ez neked lényegében mindegy, csak a bérszámfejtőnek kell tudnia, meg a főnöködnek, hogy nem dönthet, köteles eltűrni, hogy te eljársz előadásokra, meg vizsgázni.

A helyedben azért próbálnám rendezni a helyzetet, mert a végén könnyen megválhatnak tőled, ha a rád bízott feladatokat nem tudod időben vagy az elvárásoknak megfelelően elvégezni. Jobb lenne, ha valahogy dűlőre jutnál velük és csak annyit hiányoznál, amennyit tényleg nagyon muszáj.

Bogie # 2005.09.23. 07:00

Jól elragoztam:) fizetés nélküli...

the big cat # 2005.09.23. 07:16

Idióta nevezéktani probléma.

Az Mt. szerint van rendes szabadság, pótszabadság, fizetés nélküli szabadság, tanulmányi szabadság, fizetett ünnep, és egyéb munkaidőkedvezmény. (Most a betegség miatti távoléteket nem tárgyalnám9

Rendszertanilag csopotosíthatjuk ezeket a távolléteket fizetett és fizetetlen csoportokba, aszerint, hogy jár-e rá díjazás, vagy sem.

A rendes szabadság mindig fizetett. A fizetés nélküli szabadság mindig fizetetlen. A tanulmányi szabadság a munkáltatóval való megállapodás függvényében fizetett vagy fizetetlen, ez az a távollét, ami a vizsgák napjára+3 napra, valamint a diplomára (10 nap) jár. A konzultációkra biztosított egyéb munkaidőkedvezmény hasonlóan lehet fizetetlen, vagy fizetett megállapodás szerint, de az nem is szabadság, hiszen nem feltétlenül egy egész nap. Az egyéb munakidőkedvezmények egy része fizetett más része fizetetlen, sőt van olyan, amely egy bizonyos ideig fizetett, aztán fizetetlen. (Ez pl. a kegyeleti szabadságnak nevezett távollét, amiből a két első nap köteelzően fizetendő)

Érdekességként jegyzem meg, hogy a fizetett ünnep sem mindig fizetett, csak akkor, ha azon annapon a munkavállalót munkarendje szerint munakvégzési kötelezettség terheli (terhelné).

Szóval a törvény nevezéktana nem feltétlenül igazít el bennünket a mögöttes tartalomról.

groovehouse # 2005.09.23. 07:52

Köszi a válaszokat mindenkinek:)

Zancsa # 2006.11.02. 18:14

Sziasztok!

Jól értelmezem az Mt.-t, hogyha a munkavállaló fizetésnélküli szabadságot igényel a gyermeke gondozása céljából, akkor a munkáltató csak a gyermek 3. életévének betöltéséig köteles azt engedélyezni? Ebben az esetben nem számít, hogy a munkavállaló ikergyermekeket nevel és a családtámogatási törvény szerint a gyes a tankötelessé válás évének végéig jár? Szóval arra szeretnék végülis kilyukadni, hogy ikergyermekek esetén a munkavállaló mennyi időre igényelh fiz. nélküli szabit?

Köszönöm

Ancsa


Ancsa

the big cat # 2006.11.02. 21:51

De számít. Legfeljebb 10 éves korig, ha GYES-t folyósítanak.

Zancsa # 2006.11.03. 06:26

Szia The Big Cat!

De tíz éves korig csak abban azt esetben kell engedélyeznie a munkáltatónak a fiz. nélkülit, ha a gyermek tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos és ha a munkavállaló a gyermekét az otthohában gondozza nem? Tehát egészséges gyermekeknél, hiába ikrek csak 3 éves korig köteles engedélyezni, ha jól veszem ki a tv. -ből...
Köszi

Ancsa


Ancsa

Bogie # 2006.11.03. 09:31

Zancsa, valszeg a kettő ugyanaz, különben nem kapna 3 éves kor után gyest...

the big cat # 2006.11.03. 09:54

Nem, nem jól veszed ki,a törvényből, bár fogalama sincs hogy egyáltalán miből veszed, hogy a két külön jogcímnek köze lenne egymáshoz.

Van egy olyan jogcím, hogy tartós beteg gyermek 12 éves koráig kell fieztésnélküli szabit adni, akár kap gyest, akár nem. és van egy olyan, hogy 10 éves koráig, de legfeljebb addig, amíg gyest kap, ha a gyermeket otthonában gondozza.

Ikreknél (akárhányas ikreknél) ez azt jelenti, hogy a később tankötelessé váló iker tanköteleséssége beállta évének utolsó napjáig jár a gyes és így a fizetésnélküli szabadság is. (Tehát rendszerint a 6. vagy a 7 életév betöltésének éve végéig)

Zancsa # 2006.11.05. 17:01

Okés értem! És köszönöm.


Ancsa