Fizetés nélküli szabadság


Debra01 # 2012.02.06. 11:31

Rosszul megy az üzlet. A munkáltató fizetés nélküli szabadságra küldte a munkavállalót.
Nem bocsátotta el, iratokat nem adta ki, de a szabadságát sem, már két éve. Most Ez jött. Érdekelne, hogy az új munkatörvénykönyve szerint szabályos ez?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.12. 09:15

Jé, mik vannak?! És már tavaly augusztus óta hatályos. És nem visított miatta senki. Bezzeg a rémhírek miatt!

TRami (törölt felhasználó) # 2012.01.12. 08:44

Kedves Hozzáértők!

Mi a helyzet egy olyan anyukával, aki második gyermekével van otthon, a kisebbik 2,5 éves, elméletileg ugye még fél évig maradhatna gyeden. Az eltelt időben összegyűlt neki 100 nap szabadsága. Most viszont szeretne visszamenni dolgozni és ezt az időszakot a szabadság kivételével kezdené meg.
A csavar a dologban, hogy a harmadik gyerek útban van, a 100 nap szabadságból sem venne ki csak kb. 60-at a szülésig (gondolom ilyenkor az átlagjövedelem és ebből következően a gyes/gyed nagysága miatt számít, hogy most "visszamegy-e" dolgozni vagy marad fizetés nélkülin).
A munkáltató nem akarja kirúgni, csak éppen szeretné, ha minél később menne vissza fizetés nélküliről, és az Mt-ben van egy szabály, hogy ha hat hónapot meghaladó a gyermek gondozása miatti fizetés nélküli szabi, akkor legfeljebb 60 nap-ra elhalaszthatja a visszavételt (138§ 5a).

A kérdés:

  • mikor mehet vissza a munkavállaló leghamarabb? Ha elzárkózik a munkáltató az azonnali visszavételtől, akkor kitolhatja 60 napig is ezt az időpontot?

És ami kérdés még számomra: ha valaki már most tudja, hogy dolgozni egy napot sem fog, mert májusban szül, akkor köteles "visszavenni" a munkáltató (60 napos korlát ide vagy oda)? (A visszavétel alatt azt értem, hogy most a munkáltató nem fizet utána, de rendes szabadságnál neki kell.)

Köszönöm a választ,
üdv:

TR

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.12. 07:39

Írásban a fizetés nélküli szabadságos kérelmemre, amelyben annak megszakítását kértem, semmit nem kaptam.
Nincs azon mit kérni. Be kell jelenteni, aztán menni kell dolgozni.

Palotai76 # 2012.01.11. 21:19

Sziasztok!

Tele van a főnökömmel a....
2011.12.01-én jeleztem neki, hogy 2012. január elsejével visszamennék dolgozni....
Behívott és 2011.12.22-én közölte, hogy egy sunyi, tisztességtelen, alpári.......vagyok????!!!!
Fel akartam jelenteni, mire egy munkajogász 10e forintos tanácsadói díj fejében elmondta, hogy felesleges, mert nincs rá tanú, illetve, aki hallotta, mert ott volt, az a helyettese és egyébként sem köteles tanúskodni....

na oké, nem perelek, nem baj gondoltam, úgyis dolgozni akarom, nem pereskedni, letojom, hogy mi a véleménye.
Közalkalmazott vagyok, családgondozó.

A Down-szindrómás kisfiammal mertem otthon maradni másfél évet én tisztességtelen.....

Valamint azt is beleszőtte a mondókájába, hogy alkalmassági vizsgának vet alá, mert azóta minden jogszabály megváltozott....és annak az időszaknak már vége van, hogy mindenféle hozzá nem értő....dilettáns dolgozzon...
A helyemre egyébként vett fel valakit, ő éppen gyermeket vár és amíg ő meg nem szül, addig amúgy sem tud foglalkoztatni, neki át kell csoportosítani a személyi dolgokat miattam (!)

No oké!

Na de én azóta várok, mint egy hülye. Írásban a fizetés nélküli szabadságos kérelmemre, amelyben annak megszakítását kértem, semmit nem kaptam. Nem tudom, hogy mitévő legyek?!

Ilyenkor jogosult vagyok-e valamiféle személyi alapbérre?
Köteles-e visszavenni vagy csak visszavehet?
Végérvényesen felmondhat-e, hiszen a fiam már lassan hat éves, tehát nem az első három évről van szó?
Mennyi ideje van neki a válaszra?
Alávethet-e egyáltalán ilyen vizsgának?

Valaki adjon tanácsot, mert kezdek begolyózni...!
Köszönöm
Arra kérek mindenkit, hogy a válaszában szíveskedjen megírni az ide vonatkozó törvény számát is. Akár idézhet is.

zsöme # 2012.01.02. 16:35

Tisztelt Fórumozók!
Következő problémámra szeretnék választ kapni:
3 hónap fizetés nélküli szabadságot vettem ki, a munkaadóm beleegyezésével, mely idő alatt fizet minden járulékot utánam. 2012 január 2.-tól szerettem volna visszamenni dolgozni, de közölte a munkaadóm, hogy csak március 1.-től vár vissza.
Szeretném megkérdezni, hogy ez mennyire jogos a részéről.
Válaszukat előre is köszönöm.

k-l-z # 2011.10.28. 10:41

Kedves Fórumozók!

A következő a problémám:
Egyik jó ismerősöm szeretne fizetés nélküli szabadságra menni (tanulmányai befejezése érdekében). A kérdés az, hogy:

  1. Ha fizetés nélküli szabadságon van valaki, akkor ugye a biztosítási ideje szünetel a Tbj. szerint. Ha ő tb ellátást igénybe akar venni, akkor ezesetben mit kell tennie? Egészségügyi szolgáltatási járulékot fizessen, vagy a Tbj.34§ szerinti megállapodást kösse? Azt hol kell kezdeményezni?(reprodukciós eljáráshoz kellene neki, h biztosított legyen)
  2. Ha reprodukciós eljárás miatt elvileg felmondási védelem illeti meg, de közben elmegy fizetés nélküli szabadságra, akkor is megilleti a védelem???

Előre is köszönöm a válaszokat!

szate # 2011.10.20. 21:42

Köszönöm a választ.
Ez úgy "hangzik" mint főbenjáró bűn, de akkor mégiscsak veszem a bátorságot és bejelentem. Még egyszer köszönöm szépen!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.20. 20:18

Be kell jelentened a felsőoktatási intézményben, hogy nem vagy biztosított, nekik kell fizetniük utánad. Aligha lesznek boldogok.

szate # 2011.10.20. 18:47

Üdvözlet az Olvasónak!

Hálás köszönetet mondanék annak, aki meg tudná válaszolni a felmerült kérdéseimet...

November 7-től december 2-ig (20 munkanap) fizetés nélküli szabadságot kértem és kaptam a célból, hogy végre megpróbáljam befejezni a doktori dolgozatomat. Ahogy olvasgattam e témában a neten, azzal szembesülök, hogy nem lesz biztosításom erre az időszakra.
A helyzetem ettől azonban egy hajszállal bonyolultabb, főállásomat tekintve gimnáziumi tanár vagyok, ugyanakkor ezen fenntartó alá tartozó felsőoktatási intézményben óraadóként is tevékenykedem, és ezt a feladatomat ellátom majd az említett időszakban is.
Vajon akkor biztosított leszek-e november hó folyamán?
Ha nem, akkor milyen teendőim vannak?

Előre is köszönet azoknak, akik időt szánnak bejegyzésem elolvasására és azoknak, akik tudnak segíteni nekem!

Köszönettel,
szate

Pufirizsa # 2011.10.17. 12:32

Kedves Casablanca!

Köszönöm a választ.Van gyermekem,azért gondoltam,hogy szülnék még egyet.
A fizetésünket a mai napig nem kaptuk meg.Kijelentették,hogy nem fizetnek ki semmilyen állásidőt nincsen miből.Menjek bíróságra?Állást folyamatosan keresek,ha esetleg találnék akkor is a kilépő papírjaimra várni kellene elég sokat,és akkor sem fizetnék ki az állásidőt.Mit tudok olyankor tenni?Nem veszem át addig a kilépőpapírokat amíg nem fizetnek?A jövedelemigazolásra FNSZ-eket írnak,és ez nem vet jó fényt rám egy új munkahelyen.


Judit

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.16. 20:32

Milyen ellenlépést tud tenni törvényesen a munkáltató?
Nem ad fizetés nélküli szabadságot.

Pimpa2 # 2011.10.16. 17:18

Kedves Fórumozók!
A munkáltatóm (mikrovállalkozás) nagyon rossz anyagi helyzetben van. Amennyire én látom, úszunk az adósságban, nekem speciel 2 és fél havi fizum van a cégben. (Részben alkalmazottként, részben alvállalkozóként dolgozom.) Úgy látom, hogy minél tovább marad ez a helyzet, minél több pénzzel fog tartozni a munkáltató, annál kevesebb az esély arra, hogy a későbbiekben ki tudja fizetni az összeget. Arra gondoltam hogy mielőbb közlöm az ügyvezetővel hogy köv. hónap elejétől elmegyek fizetésnélküli szabira, és akkor áll módomban újra jönni, ha minden tartozását kiegyenlítette a cég felém/bt-m felé. Kérdéseim:

  • Mennyire szabályos ez (bár gondolom nem nagyon)?
  • Milyen ellenlépést tud tenni törvényesen a munkáltató?
  • Mit javasoltok (természetesen ami törvényes/szabályos)?

Előre is köszönöm.

Üdv,
P

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.11. 11:28

Így nem.

javítóint # 2011.10.11. 08:41

Tisztelt Kovács Béla Sándor!

Köszönöm a válaszát. Nem gyermekgondozási célra volt fizetés nélkülin, csak saját kérésre, nem is ápolásain.
Így nem számít be a jubileumi jutalomba?
Ha nem akkor írna esetleg egy törvényi hivatkozást, amire hivatkozhatnék a munkavállaló előtt?

Nagyon köszönöm!

javítóint

C a s a b l a n c a # 2011.10.11. 08:30

"Arra is gondoltam már,hogy állapotos leszek,és táppénzre vetetem magam,de nem tudom,hogy ez megoldás lenne-e?"

Egy bajból ne csinálj már kettőt magadnak!

Dacból ne szüljél gyereket, hiszen így is az a problémád, hogy nincs pénzed, gondolod, hogy a gyerekvállalás annak függvénye, hogy néhány hónapra táppénzhez juss???

Egyébként már nem divat 1-2 hetes/hónapos kismamákat táppénzre venni, mert az orvosoknak is pontosan leszabályozták, hogy mikor, milyen betegségre mennyi az az idő, amit táppénzen tölthet a beteg, tehát ha az orvos megfeszül, akkor sem tud "jegelni", a számítógépes program nem engedi...

Nézzük, mit is lehet tenni?

Először is várni. Arra bérgarancia-alap van, hogy a dolgozó megkapja jövedelmét akkor is, ha a cég becsődöl.

Másodszor, ha akar, a munkáltató mondjon fel és fizessen ki. Te semmi esetre se mondj fel és ne írj alá semmit, főleg ne a bérjegyzéket, amellyel igazolásra kerül, hogy felvetted a munkabéred, holott nem kaptad meg...

Ez a fizetésnélküli szabadság gáz. Nem kellett volna. Legközelebb ne írd alá. Esetleg felhívhatod a Munkáltatód figyelmét, hogy ha határidőre nem fizet ki, bepereled.

A táppénzt ha eltudod húzni, az jó. A papírról készítség fénymásolatot, mert nem biztos, hogy a munkaügy a helyzet magaslatán.

Sokadik: Keress másik munkahelyet.

Fentiekből viszont momentán nem lesz pénzed. Lakásfenntartási támogatásért, adósságkezelési támogatásért stb. fordulj az illetékes önkormányzathoz.

Pufirizsa # 2011.10.11. 07:58

Jó reggelt Mindenkinek!

Remélem tud nekem segíteni valaki.
2009. novembere óta dolgozom a cégnél.Folyamatos cégváltások történtek ide-oda lettünk jelentve.Jelenleg 2011.májusa óta átkerültünk saját alkalmazásba,azóta vannak problémák.Nem kapunk időben fizetést,folyamatosan fizetés nélküli szabadságon ülünk itthon,mint most is.Egészen augusztusig tűrtem ezt,és én hülye aláírtam a fizetés nélküli szabadságos papírokat mivel feltettem a munkahelyemet.Szeptemberben kaptunk egy tájékoztatást,hogy minden rendben van a fizetések időben meg fognak érkezni,minden ki van fizetve.Visszamentünk dolgozni,rá 2 órára jött az üzemeltető,és kitett minket az épületből.(Valószínűleg tartozás miatt)Hazajöttünk,és itthon voltunk pá napot (persze tájékoztatást nem kaptunk semmiről).2-3 nap múlva nagy nehezen felhívtak,hogy van egy cég amelyik átvesz minket.Be is mentünk,erre egy állásinterjún találtuk magunkat.Teljesen kiakadtunk több kollégámmal együtt,hogy az átvétel,és a felvétel között vannak különbségek.Nem fogadtuk el.Mindenkitől elvárták volna,hogy Ő mondjon fel rendkívüli felmondással,de ezt nem tettem meg sem én sem a kollégák.persze volt olyan aki aláírta.
Az augusztusi fizetéseket késve kaptuk meg.(Van olyan aki még a mai napig nem kapott)
A lényeg az,hogy augusztusban táppénzen voltam,és a mai napon felhívtam az OEP-et,és rákérdeztem,hogy ugyan miért nem utalták még el a pénzt.Azt a választ kaptam,hogy most lett leadva 5-én a papír.Rákérdeztem,hogy ugyan a szeptemberi GYÁP-os papírom is bent van-e.Közölte a Hölgy,hogy nem adták le.Felvilágosított,hogy a munkáltatónak 5 napon belül kötelessége leadni.Hát ez nem történt meg.Táppénzt nem kaptam,és a mai napon még fizetést sem.
Ingyenes munkajogi tanácsadónál jártam már 2-szer is,de sokkal többet nem mondtak,mint amit én is tudok,hogy a Fizetés nélküli szabadság törvénytelen,a munkáltató nem küldhet el.Felhívtam a főnökömet,és megkérdeztem,hogy ugyan kapunk-e fizetést.A válasz az volt nem tudja,erre rákérdeztem,hogy az állásidőt fizetik,kijelentette,hogy nincsen miből,erre közöltem vele,hogy akkor ezek szerint fizetést sem kapunk.
Mivel szeptemberre,nem írtam alá semmilyen papírt,a szeptemberi fizetésemet a mai napig nem kaptam meg,és semmilyen felvilágosítást nem kapok sem én sem a kollégák,ezért arra gondoltam,hogy elmegyek a bíróságra.Sajnos ügyvédre nincsen pénzem,nem tudom mit tehetnék,hogy a pénzemhez jussak?
Arra is gondoltam már,hogy állapotos leszek,és táppénzre vetetem magam,de nem tudom,hogy ez megoldás lenne-e?

Köszönöm a segítséget,Mindenkinek szép napot!

Judit


Judit

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.10. 15:10

A gyerekgondozás céljára biztosítottat igen.

C a s a b l a n c a # 2011.10.10. 12:22

Csudát!

javítóint # 2011.10.10. 12:00

Tisztelt Fórumozók!

Az lenne a kérdésem hogy a fizetés nélküli szabadság időtartamát bele kell számítani a közalkalmazotti jubiluemi jutalom időtartamába?

Köszönettel

javitóint.

efi99 # 2011.09.30. 19:31

Hogy mi van?
Már nem is vagy alkalmazásban a régi helyeden, hanem az újon, de te passzióból egy fizetés nélküli szabin vagy, mert megígérted a réginek ??? Miért nem tojod le, ma szept 30-án hogy milyen hülyeségben egyeztetek meg a régivel, semmi közötök már egymáshoz?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.29. 21:28

:O)
Csókoltatom a munkaügyeseteket.

sweet82 # 2011.09.29. 19:05

nem én találtam ki
közös megegyezéssel nem engedtek felmondani
azonnali hatállyal meg két lehetőség volt
ez vagy a ledolgozás, de ha a főnök a ledolgozást engedte csak volna és én nem dolgoztam volna le, akkor kártérítés címén még én fizettem volna.Papíron is ez a 2 lehetőség volt

Úgyhogy csak ez maradt
de ha bejelenthetnek ez idő alatt, akkor nem gond
de szerencsére az új munkahelyen nem problémáznak ez miatt

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.29. 18:59

????????????????
Ahogy a finom angol mondaná: wtf. Ezt te találtad ki, vagy csak úgy mondták?

sweet82 # 2011.09.29. 18:47

mert csak így engedtek el, mert amúgy le kellett volna dolgoznom
de nem probléma, az új munkahelyen megértik ezt