Közfoglalkoztatás


Kovács_Béla_Sándor # 2018.09.28. 15:31

sehol nem találtam meg, csak annyit róla, hogy titkos.

ROFL

Szebogi # 2018.09.28. 13:47

Tisztelt Szakértők!

Segítséget szeretnék kérni a következő helyzettel kapcsolatban:
Állami szervnél dolgoztam, jelenleg gyes-em vagyok, és közben már állományban is, a felhalmozott szabadságomat töltöm, hamarabb visszamegyek dolgozni. A problémám az, hogy amikor a munkahelyemmel a munkába állást megbeszéltem, megegyeztünk szóban részmunkaidőben, 6 órában. A június 20-tól életbe lépő közszférás létszámstoppos kormányrendeletre (2051/2018) hivatkozva 1 hete közölték hogy csak 8 órában vagy 4 órában mehetek vissza. A kormányrendeletet sehol nem találtam meg, csak annyit róla, hogy titkos. Ez mit jelent? Miért kell szóban elhinnem, hogy így van? Szeretnék elolvasni, megérteni a létező, hivatalos indoklást, a leírást, nem szóban elhinni amit mondanak. Miért minősül létszámváltozásnak a 6 órás munkarend kérelmezése? És a 4 órás miért nem? Van valamilyen lehetőségem a 6 órás munkarendre?

Nagyon köszönöm a segítségüket.

AtinaNovis # 2018.09.14. 18:30

Tisztelt Szakértők!

Szeretném kérni az önök tanácsát egy vitás ügyben. Korábban kulturális közfoglalkoztatottként dolgoztam a Nemzeti Művelődési Intézet programjában egy kistelepülési önkormányzatnál. Az NMI szervezésében jelentkeztem államilag finanszírozott közművelődési és közönségkapcsolati képzésre. A jelentkezéshez szükség volt egy aláírt szándéknyilatkozatra a munkáltató részéről, mely szerint vállalja, hogy a képzés befejezését követően egy évig foglalkoztat. A képzés június 3-val elindult szeptemberig heti egy munkanap szeptembertől heti kettő.
Közben sajnos a Nemzeti Művelődési Intézet megszűnt, mint közfoglalkoztató ezért sima közfoglalkoztatottként lettem visszavéve irodai munkakörben.
A képzés miatt állandó konfliktus helyzet alakult ki köztem és a főnököm között, aki a szándéknyilatkozat ellenére nem óhajt elengedni a képzésre. Folyamatosan azt hallgatom ezek a napok nekem fizetetlen szabadság, miközben senki nem tudja megmondani ha a jelenléti ívemben ezekre a napokra K betűt vagyis a képzést írom, miként van elszámolva a bérem. Ha a képzésen nem veszek részt hiányzásom meghaladja a 9 napot vissza kell fizetnem a tanfolyam árát, 300 ezer forintot. Az EMMI rendelete a közművelődési alapszolgáltatások valamint a közművelődési intézmények és közösségi színterek követelményei kimondják záros határidőn belül foglalkoztatni kell minden községben közművelődési szakembert. A szakképesítést megszerezve szeretnék kikerülni a közfoglalkoztatásból. A munkáltatómnak érdeke lenne, hogy elengedjen a tanfolyamra ezáltal megfeleljen a jogszabályoknak s később ne saját forrásból kelljen finanszíroznia a képzést.

Munkaügyi szempontból milyen lehetőségeim vannak? Szeretném megszerezni a képesítést, de az állandó konfliktus helyzet kikészít. Tudtommal az a cél, hogy a közfoglalkoztatottak visszakerüljenek a munkaerő piacra, ezt pedig elvileg a közfoglalkoztató nem hátráltathatná. Kérdésem írhat-e a közfoglalkoztató a képzési napokra fizetetlen szabadságot? Ha nem tudok megegyezni a munkáltatóval és megszüntettem a munkaviszonyt számíthatok-e szankciókra?

Tisztelettel várom válaszukat.

valizoltan # 2018.08.31. 07:22

Tisztelt Szakértők!
Szeretnék segítséget kérni. Közfoglalkoztatásban dolgozom. Van egy konyhán dolgozó alkalmazottam, akit el akarnánk küldeni egy tanfolyamra de ő nem akar elmenni. Minden költségét a cég állja. Van jogszabály arra, hogy köteles elmenni ha a munkáltató el akarja küldeni? Lehetséges kötelezni arra hogy el kell mennie? Ha van ilyen kérem írják meg.

Szeszilke # 2018.08.30. 15:14

Tisztelt Szakértők!

Szeretnék segítséget kérni. Közfoglalkoztatott vagyok.Lenne egy lehetőségem, egy tanfolyamra való jelentkezésre, viszont ehhez le kell számolnom a köz- foglalkoztatotti munkakörből arra a pár napra míg részt veszek a tanfolyam felvételijén. Viszont nem biztos, hogy bekerülök a tanfolyamra. A kérdésem az lenne, van-e lehetőség visszakerülni a közfoglalkoztatotti státuszba, ha mégsem jönne össze a tanfolyam.

Válaszukat előre is köszönöm.

Zampir # 2018.08.28. 17:01

Sajnos nem alkalmi munka amire jelentkezek. Hanem egy díjtartozást beszedő cégnek dolgoztam volna részmunkaidősként.
De sajnos úgy nem éri meg ha közben a közmunkabért elvesztem. Lényegében kevesebbet keresnék a beszedőknél mint közmunkán. Jól meg van oldva. Vagy közmunka vagy az éhen döglés. Ha meg elmegyek máshová melózni a gyárakba ugyan ott vagyok mintha nem megyek. Vicces versenybérek.
De azért köszönöm a segítséget.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.08.28. 15:51

Alkalmi munkát és legfeljebb 120 napos átmeneti munkaviszonyt a közfoglalkoztatás mellett is vállalhatsz.

Zampir # 2018.08.28. 15:23

Köszönöm a választ. Akkor sajnos így nem éri meg kihasználni ezt a lehetőséget. De jó hogy a törvényhozók küzdenek a fekete munka ellen. Lassan más lehetőség nem marad számomra.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.08.28. 14:46

De a közmunkavégzési kötelezettséged is.

Zampir # 2018.08.28. 13:49

Jól értelmezem hogyha aláírom a részmunkaidős szerződést akkor a köz-munkabérem szüneteltetve lesz?

Zampir # 2018.08.28. 13:34

Közmunkás vagyok. És lenne lehetőségem másodállásban részmunkaidőben dolgoznom.
Közmunkásként elmehetek vagy nem?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.05. 12:12

De az voltál. Megdolgoztál a pénzedért? Meg. Akkor?

Kovács_Béla_Sándor # 2018.03.05. 11:08

Mégis, mi bajod lehetne belőle?

kultkozfog # 2017.07.09. 07:30

Tisztelt Szakértők!
Közfoglalkoztatott vagyok . Pályázati munkában segítettem egy cégnek amiért fizetni szeretnének nekem. Adószámos magánszemélyként adhatok e számlát, kell e mellé valamilyen szerződést kötnöm, hova kell bejelentenem, milyen összeget kaphatok maximum egy napra. Ha más pályázatban is szeretnének tőlem foglalkozást kérni havi egy alkalommal lehetséges e közfoglalkoztatottként? Lehetek e egyáltalán adószámos magánszemély közfoglalkoztatottként?
Köszönöm megtisztelő válaszukat!

Disu40 # 2017.03.29. 12:34

Tisztelt szakértő.

Jelenleg munkanélküli vagyok. Az történt hogy Március 8.-tól kiközvetítettek közmunkára az önkormányzathoz 1 évre. 8.-án 9.-én, és 10.-én megjelentem a munka helyemen. 11-12 hétvége. 13.-án sajnos össze férhetetlenség miatt, reggel bejelentettem a felmondásomat a felettesemnél, hogy nem jövök tovább dolgozni. Az a problémám, hogy 13.-ig nem írtam alá semilyen munkaszerződést az önkormányzatnál. Rá 3 nappal 16.-án kiküldtek nekem egy KÖZFOGLALKOZTATÁSI JOGVISZONY MEGSZÜNTETŐ szerződést. A kérdésem az lenne hogy, FOGLALKOZTATÁSI SZERZŐDÉST amit nem írtam alá, az érvényes-e? Aláíratlan szerződésnek van-e érvényessége, amire kikűldték a megszüntetőt? Mai napon 29-én ki postáztak egy MÓDOSÍTOTT KÖZFOGLALKOZTATÁSI JOGVISZONY MEGSZÜNTETÉSE nevezésű okiratot, melyben az áll: Munkáltatói azonnali hatályú felmondással megszüntetem! Ezzel nem értek egyet, mert én jeleztem 13.-án a felettesemnek hogy Nem vállalom tovább a munkát. Szeretném ha meg írná, hogy érvényes-e, a Munkaszerződésem az aláírásom nélkül, és jogos-e az? hogy ők szüntették meg azonnali hatállyal a munkámat, miközben én szüntettem meg.

Előre is megköszönöm szíves együttműködését.

blahone # 2016.12.02. 19:07

Tisztelt Szakértők!

Aki közfoglalkoztatott, és napi rendes 8 órás munkarendben dolgozik, az dolgozhat olyan beosztás szerint, amelynél a munkaidő délután 1 órakor kezdődik, és esre 9 órakor ér véget? Vagy mondjuk délben kezd, és este 8 órakor megy haza? Erre vonatkozó rendelkezést sajnos sehol sem találtam.
Köszönöm megtisztelő válaszukat!

mokuskerek # 2016.03.31. 07:38

Köszönöm megtisztelő javaslatát.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.31. 07:22

Milyen lehetőségei vannak?
Nem egyezik bele, és kész.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.03.31. 07:21

Lehet pl önkormányzati képviselő?
Az nem állás. (Másodállás meg már rég nincs.. Párhuzamos munkaviszonyok vannak - akárhány.)

mokuskerek # 2016.03.31. 06:49

Ez kimaradt. Nem most kezdett itt dolgozni. Előtte 1/2 éves határozott idejű szerződéssel volt, amikor az lejárt azt hosszabitották még 1 évvel.

mokuskerek # 2016.03.31. 06:30

Tisztelt hozzáértők! Az egyik ismerősöm közfoglalkoztatottként dolgozik a bevándorlási hivatalnál, egy menekülteket befogadó állomáson. 2hónapja 1 éves határozott idejű közfoglakozotti szerződést kapott,tehát még 10 hónap hátravan. Most közölték vele, hogy a befogadó állomás rövidesen bezárják és így nem lesz tovább szükség a munkájára. Közös megegyezéssel akarják megszüntetni a közfoglalkoztatottak munkaviszonyát. Ezt Ő természetesen nem szeretné. Milyen lehetőségei vannak? Előre is köszönöm a hazzáértők válaszát.

csemigabi # 2014.09.22. 06:42

Tisztelt Fórumozók!

Egy közmunkásnak lehet másodállása, úgy, mint más dolgozónak? Lehet pl önkormányzati képviselő?

Köszönöm előre is a választ!

Lyonee # 2014.05.08. 23:41

Nincs semmilyen ledolgozás!
Május 12 munkanap, május 2 pedig pihenőnap. Ennyi az egész.

tobar # 2014.05.08. 19:02

Tisztelt fórumozók!

Alap szitu: május 1-4-ig regisztrált munkanélküli voltam. Május 5.-től van szerződésem közfoglalkoztatottként.
Május 10.-e munkanap(ez ugye a május 2.-i pihenőnap ledolgozása).
Kérdésem a következő: melyik az a januárban hozott rendelet ami kimondja hogy a május 2.-i pihenőnapot 10.-én le kell dolgoznom ha nem voltam állományban??? Van valaki aki számomra érthető módon ezt elmagyarázza????

Köszönöm!

Nordzso # 2013.11.09. 10:01

üdvözlöm.én jelenleg a vizügynél dolgozom közfoglalkoztatás keretein bellül.2013nov hónaptól 4-6órában dolgoztathatnak tudomásom szerint ellenben itt 8órában dolgoztatnak bennünket ez törvényes? és még egy kérdés akaratom ellenére beirtak egy tanfolyamra amihez be kell járnom a városba 1 hónapig és persze csak 70% téritik a költségnek.kérdem én köteles vagyok a saját pénzemen azért utazni hogy egy segédgátor tanfolyamot elvégezzek amit az égvilágon seholnem használhatok és a 49.000 ft-os fizetésemből én finanszirozzam az utazást.azt mondják ha nem vállalom nem vesznek vissza pedig ilyent nem tehetnek tudomásom szerint.köszönöm a választ elöre is.