felajánlott munkakör és végkielégítés


vassco # 2004.09.06. 09:20

Főnököm szerint megszünika munkaköröm, ezért megpróbál másik munkahelyet intézni, ami számomra nem megfelelő. Ha ezt felajánlja irásban is, és nem fogadom el, akkor jár-e a rendes felmondás és a végkielégítés?
Köszi!
Vassco

csufi99 # 2004.09.06. 10:05

Arról írj többet milyen jogviszonyban állsz, s mit értesz az alatt : nem megfelelő.
Ennek tudatában lehet pontos választ adni.

vassco # 2004.09.07. 08:35

Közalkalmazott vagyok, de már régóta nem jövök ki a főnökömmel és ezért akar áthelyezést rámkényszeríteni. Köteles vagyok-e elfogadni?

Karika # 2004.09.07. 16:52

Nem vagy köteles más munkakört elfogadni. A közalkalmazotti jogviszonyod felmentéssel történő megszüntetése esetén (mivel megszünt a munkáltató azon tevékenysége, amiben eddig foglalkoztattak) felmentési idő és (amennyiben jogosult vagy rá) végkielégítés is megillet.

csufi99 # 2004.09.07. 17:32

Bocs, ha rosszul emlékszem, megnézni msot nincs idő, - holnap, munkáltató möteles másik munkakört felajánlani, s a " nem elfogadásra" nemlékeim szerint külön kitételek vannak, az nem indok, hogy nem jönnek ki- min ahogy a a felmentésében sem ez fog szerepelni. Ha visszautsítja azta munkát, ami a tv. szerint megfelelő, rosszul, rosszabbul jár. Lehet én emlékszem rosszul- most túl sok minden van a fejemban, aki tudja, írja le ide határozottan, hogy " csak úgy" visszautasíthatja a munkát....Holnap megnézem én is.

csufi99 # 2004.09.08. 07:04

Sorry, megnéztem, vannak kivételek- vezető stb.- , de nem köteles elfogadni a felajánlott munkát , s ha közli a választ felmentéssel megszüntetik a jogviszonyt, járni pedig minden jár- felmentési idő és végkielégítés, a törvény szerint.

ta024 # 2004.09.13. 07:21

Egy kis segítséget kérnék tőletek:
A jelenlegi cég ahol alkalmazott vagyok, beleolvad egy másik cégbe. Nekem felajálják, hogy változatlan beosztással dolgozhatok tovább. Ha nem fogadom el, akkor ez minek minősül? Megillet-e végkielégítés?
Köszi ta024

Karika # 2004.09.14. 07:18

Azért, mert a munkáltatódnál szervezeti változás történik, a te munkaköröd viszont változatlan marad, nincs mit visszautasítanod. Hiszen nálad nem tötént változás a munkaviszonyodban. Tehát ha nem fogadod el, végkielégítésre nem leszel jogosúlt.

the big cat # 2004.09.14. 17:03

Ha nem fogadod el, akkor megszeged a munakszerződésed, és a munkáltatód kártérítésre lesz jogosult, mivel ahogy karika írta, nincs választási lehetőséged, szimpla munkálattói jogutódlás következik csak be.

John # 2004.09.16. 05:45

Légyszi segítsetek!
Betegállományom alatt megszünt a munkaköröm, bár erről hivatalos értesítést nem kaptam!Jogszerű ez? Nincs valami tájékoztatási kötelezettsége a munkaadónak? Mit tegyek? Még decemberig táppénzen vagyok. Köszi: John

Karika # 2004.09.16. 09:24

Neked érvényes munkaszerződésed van, a betegállományod miatt pedig (az azt követő 30 napig), az elbocsátás ellen védve is vagy. Amíg a munkáltató írásban nem közli veled a változást, és a szándékát, nyugi. Utána viszont már konkrétan tudsz kérdezni, és arra érdemi választ is lehet adni.

John # 2004.09.16. 11:44

Azért vagyok decemberig táppénzen, mert
akkor jár le a maximálisan igénybevehető 1 év. Már le vagyok százalékolva, tehát utána
rokkantnyugdíjas leszek. Ilyen esetben hogy lehet szert tenni pl. a végkielégítésre? Vagy egyszerűen megszűnik a munkaviszonyom és kész? Mit javasolsz hogy én is jóljárjak? Kezdjek el dolgozni és várjak? Mi ilyenkor a teendő?

Karika # 2004.09.16. 17:19

Szerintem a munkáltatód nem fog felmondani. Feltehetően csak közös megegyezéssel tudod a munkaviszonyodat megszüntetni. Ez azért érdekes, mert a rokkant nyugdíjadat (nem ismerem az indokát, hogy miért) csak a munkaviszonyod megszüntetése esetén fogják megállapítani.
Annak érdekében, hogy rokkant nyugdíjas legyél, az eljárást neked kell kezdeményezni, megindítani.

wufka # 2004.09.17. 16:43

sziasztok!
Jövő hétre hivatalos vagyok egy értekezletre,ahol nagy valószinűséggel ki akarnak rugni.
Mit tudok tenni,ha elémnyomnak egy felmondást?
Lehet,hogy a munkaköröm megszűnik,de akkor is fel kell ajánlani egy másikat,nem?
és ha felajánlanak,kérhetek gondolkodási időt?
köszi

csufi99 # 2004.09.17. 22:29

Ha kapsz egy felmondást, egyet tégy csak, vedd át, s az átvételen kívül semmit ne írj alá. A munkáltató kötlessége másik munkát ajánlani, ám ,ha nincs megfelelő, nem ajánl fel. Ez a papírodon rajta lesz, s lesz időd átgondolni.
Mindent írásban kérj, semmi beszélgetés, s próbálj higgadtan átgondolni mindent, ha valóban a kezedben lesz valami. Ennél többet előre nem hiszem, hogy lehet mondani.
(Micsoda szokások értekezleten rúgnak ki, s elédnyomnak egy papírt- nem egy profi munkáltatói eljárás, s talán nem is tartozik másra, egy értekezletre. Szerintem ott csak közlik a tényeket esetlges átszervezésről, leépítésről)

wufka # 2004.09.21. 13:05

köszi caufi!

epont # 2004.09.26. 21:22

Munkahelyemen 5. éve tanítok angolt 1-8. osztályig holott a diplomám 6.-ig jogosít erre. Most kapott az iskola egy önkormányzati ellenőrzést - tőlem elvették a 7. és 8. osztályt (heti 10 óra) és helyette ebédeltetést és egyéb kitalált szakkört és képességfejlesztést ajánlottak. Most táppénzen vagyok, de úgy döntöttem fel ill. lemondok. Hogy járok jól? Jogellenes, amit tettek vagy csak erkölcstelen?

aljegyzoacs # 2004.09.27. 08:32

Sziasztok!

Junius 1-el felmentettek.Azzal indokolták, hogy átszervezés történt, és a aljegyzőre nincs szükség. Valójában azonban semmi semmiféle átszervezés nem történt, az igaz, hogy volt egy átvilágitás,(januárban) aminek az eredményéről a hivatal dolgozói (aljegyző sem) semmit sem tudtak. Amikor a BM ajálja, hogy 5 ezer fő felletti községekben legyen aljegyző, akkor egy "pénzes átvilágitó cég" mondhatja az ellenkezőjét?? Hogy van ez? És nem kellett volna felajánlani az aljegyzőnek egy másik munkakört?? Azt hiszem a polgármester és az alpolgármester felesége aki a hivatal dolgozói, sosem lesznek az átszervezés vesztesei...

csufi99 # 2004.09.27. 20:50

epont:
Ha találtak helyetted megfelelő képesítésű tanárt, úgy gondolom,szabályos. Az óraszámod meghagyták. Miért akarsz felmondani? Ki tudnád tölteni az óraszámodat 6. osztályig, mi az igazi baj? Én a helyedben dolgoznék tovább, várd meg míg ők esetleg kényszerűségből felmondanak. S öt év alatt nem merült el, hogy szerezd meg a szükséges képesítést?
Mi szerepel a kinevezéseden? Én átgondolnám a helyedben, összeszedném magam és dolgoznék, de innen ezt nem lehet megítélni.

csufi99 # 2004.09.27. 21:03

aljegyzoacs:
Furcsa, hogy kérdezel, no mindegy. A lényegi kérdés, mi szerepel a felmentésben, mi képezi az alapját, ott kell lennie, hogy a testület milyen határozata az alapja.
Az összes előzmény lényegtelen a szempontodból. Ha volt testületi döntés, módosították a SZMSZ-t, emlékeim szerint ebben rögzítik az aljegyzői posztot is. Ha nincs tstület döntés, csak akkor van keresni valód. Másik munakört pedig akkor ajánlanak , ha van mit. Mindketten tudjuk ez mit jelent, szabad kezet... bizonyítsd be, hogy volt képzettségednek megfelelő üres állás...
S kik a vesztesek és nyertesek, hát ... no ezt hagyjuk, legfeljebb erkölcsi kérdés lehet.
Június 1-vel mentettek fel, s most mit szeretnél?
Ha igazad van, elkéstél, én legfeljebb azt tudom mondani sajnos így megy ez, nagyon sokan élték és élik át, ám ez nem vigasz senkinek.

epont # 2004.09.28. 20:40

Köszi a választ. Kiegészíteném a korábbiakat: az óraszámom megmaradt, de ebédeltetés és egyéb bújtatott szakkör elnevezésű órákat kaptam, valamint a túlóráimat is elvesztettem. Anyagilag és szakmailag is hátrányos helyzetbe kerültem. A továbbképzés lehetősége nem merült fel az előző években és nem is átjárható a tanítói ill. a tanári szakvégzettség. Az egyetem csak tanári végzettséggel kezdhető el. Hatodikig nem tudnák a továbbiakban sem biztosítani rendes szakórákkal az óraszámomat, mert sávosan tanítunk: egy-egy évfolyamon egyszerre vannak a nyelvórák és alsóban heti egy- kettő ill. három a kötelező. A kinevezésemen tanító végzettség szerepel. Talán ezekkel a plussz infokkal érthetőbb a problémám.

csufi99 # 2004.09.30. 18:06

Értettem a gondod, ám kérdés, lenne másik munkahelyed, ami megfelel? Ez a fő kérdés, ha nem dolgoz még lehet, vagyis én ezt tenném. Igaz más lehetőségek is adódhatnak, váltás, tanulás, ám Te döntöd el elindulsz-e egy nehéz úton, aminek az eleje várhatóan munkanélküliség, vagy mradsz és dolgozol, míg lehet, s csak egy esetleges kényszerhelyzetben lépsz, ám akkor felmentési idő, végkielégítés mellett.

epont # 2004.10.01. 21:00

Köszi a választ. Vállalkozásba kezdek és búcsút mondok az alkalmazotti státusznak.

Manithou # 2004.10.02. 09:07

Üdv mindenkinek!
Kérem valaki segítségét, hogy tájékoztasson a következőkről:
Megteheti-e a munkáltatóm, hogy névleg megszünteti a munkakörömet és ehelyett egy új munkakörbe helyez, ami tulajdonképpen ugyan azt a tevékenységet fedi le amit eddig csináltam, csak ezáltal jelentősen lecsökkenti a béremet?
Tehát a munkám nem változik, csak a bérem és a megnevezésem.
Én elég arcátlan és felháborító dolognak tartom.
Egyébként határozatlan idejű munkaszerződésem és kinevezésem van... ha ez számít valamit.
Előre is köszönöm!

Karika # 2004.10.02. 18:36

Manithou!

A leírásodból én azt olvasom ki, hogy a munkáltatód eljárása jogsértő. Ha egy (esetleges) munkaügyi per során be tudod bizonyítani, hogy az előző munkaköröd nem szünt meg, és az eljárás csak azért volt, hogy a béredet csökkenthessék, a pert megnyered.