Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. február 8. péntek | Regisztráljon most!

Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Táppénz alatti felmondás

Reika # e-mail 2018.12.03. 13:04

November 27-án beadtam a felmondásom, tehát a felmondási idő december 28-án lejár. De most egészségügyi problémák miatt táppénzre kellene mennem. Ha megteszem akkor ez alatt a táppénz alatt elküldhetnek, vagy tehetnek bármit amivel nekem kárt okoznak? Előre is köszönöm a választ!

Lyonee #   2018.11.30. 12:52

közalkalmazott1
Neked van igazad.
Az MT a közalkalmazottakra is vonatkozik, amelyik része nem, azt a kjt. felsorolja.
A közalkalmazott felmondását, "lemondás a közalkalmazotti jogviszonyról"-nak nevezik a kjt-ben.
A lemondási idő 2 hónap, amit le kell dolgoznod. (Persze fel is menthetnek a munkavégzés alól, de ez nem jellemző.) A munkára kötelezett idő alatt lehetsz táppénzen. A lényeg, hogy, ha a lemondási idő alatt kerülsz táppénzre, és nem mentenek fel a munkavégzés alól, a táppénz ideje nem hosszabbítja meg a jogviszonyt.

drbjozsef # e-mail 2018.11.30. 11:59

Közalkalmazottakra nem az Munka törvénykönyve, hanem a Közalkalmazottak jogállásárol szóló törvény vonatkozik.

Az Mt. szerint igazad lenne, de a Kjt. esetében nem vagyok biztos.

Keresd meg : https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

közalkalmazott1 # e-mail 2018.11.30. 10:47

Október 17-én beadtam munkahelyemen a felmondásom, szerettem volna október 31-ével kilépni közös megegyezéssel családi probémák miatt. A munkáltatóm (közalakalmazott vagyok) ezt nem fogadta el, levélben értesítettek, hogy 2 hónap felmondási időhöz ragaszkodnak, tehát az utolsó munkaviszonyban töltött napom december 17. Okt 31-től betegállományban vagyok. A munkáltatóm véleménye szerint a betegállományom ideje meghosszabbítja a felmondási időt, abba nem számít bele. Több helyen azt olvastam, hogy munkavállalói felmondás esetén ez nem igaz, csak ha a munkáltató mond fel. Szeretném tudni, kinek van igaza, valban kötelezhetnek arra, hogy a december 17 után is náluk dolgozzam? Esetleg valamely törvény rendelkezik erről? Köszönöm

Vadsuhanc #   2018.11.29. 15:49

Mellesleg - nem értek hozzá - de a táppénz összege az nem kevesebb mint az alapfizetés? És még táppénzen vannak addig új munkahelyet sem kereshetnek ugye? Szóval tuti bebiztosították magukat?

safranek... # e-mail 2018.11.29. 15:47

é

safranek... # e-mail 2018.11.29. 15:46

Nekem furcsa ez a gondolkodásmód.

1. Munkáltatóként nem azt fogom megtartani, aki éppen keresőképtelen állományban van, hanem azt, akinek a munkájával meg vagyok előgedve.

Ebből következően nem azt fogom elküldeni, aki éppen most keresőképtelen állományban van, hanem azt, akinek a munkájával nem vagyok megelégedve.

2.Minden betegségnek van egy átlag gyógyulási ideje. Ezt követően az orvos köteles a beteget keresőképessé nyilvánítani. Ritkán fordul az elő, hogy valakit egy évig táppénzen tart az orvos. (Ilyen pl. a daganatos megbetegedés.) Ezt egyrészt nem engedi az ellenőrző főorvos, másrészt a munkáltató bármikor kérheti a keresőképtelenség felülvizsgálatát.

Lásd:https://egbiztpenzbeli.tcs.allamkincstar.gov.hu/…alatarol.pdf

Krisztian5 # e-mail 2018.11.29. 15:29

Értem, köszönöm. Szóval akkor mégiscsak bebiztosították magukat valamennyire hisz a munkáltatónak nem hiszem hogy érdeke lenne 1 évig feleslegesen fizetni a semmire. Nem tudom mi a gyakorlat ilyen esetben, de így úgy látom hogy akkor ezzel valóban meg lehet úszni a dolgot.

safranek... # e-mail 2018.11.29. 11:05

Igen, a táppénzt az egészségbiztosítási alapból fizetik, ugyanakkor a hatályos Tbj. értelmében (főszabály szerint) a munkáltató köteles havonta, utólag az "E" alapba befizetni a dolgozó részére megállapított bruttó táppénz 1/3-át.

(Azaz az a kifizetett táppénz 1/3-a a munkáltató "zsebéről" fog menni.)

Lásd:

1997. évi LXXX. törvény 18. § (4) A foglalkoztató a táppénzkiadásokhoz hozzájárul.

19. (5) A foglalkoztató az 5. §-ban említett biztosított betegsége miatti keresőképtelensége, valamint a kórházi (klinikai) ápolása időtartamára folyósított táppénz egyharmadát hozzájárulás címén fizeti meg.

Krisztian5 # e-mail 2018.11.29. 10:32

Köszönöm a válaszokat. Ha jól értem a táppénzt ugye a TB fizeti. Szóval a munkáltató részéről már lényegtelen hogy felmondás után mennyi ideig lesznek táppénzen mert az már nem az ő zsebéről fog menni?

wers # e-mail 2018.11.29. 08:50

táppénz a munkaviszony megszűnését követően nem folyósítható.

Nem is ezt írtam.

Táppénz alatt is lehet felmondani, a felmondási idő a keresőképtelenség megszűnése után kezdődik.

wers # e-mail 2018.11.29. 08:49

Ez már egy hónapja bejelentették. A csapatból érdekes mód páran pont most mentek el megműttetni eddig is fennálló problémáikat, így egész decemberben táppénzen lesznek.

Itt szó sincs passzív táppénzről, nem felmondási idő alatt mennek táppénzre, hanem ellenkezőleg. Még nem mondott fel a munkáltató, ők már táppénzen vannak. Ha közben felmond a munkáltató (táppénz alatt) tovább jár a táppénz.

safranek... # e-mail 2018.11.29. 08:34

wers 2018.11.29. 08:12

Szerintem épp arra játszanak a kollégák, hogy ha a munkaviszony alatt válik keresőképtelenné a munkaviszony megszűnése után is jogosult a táppénzre összesen 1 évig.

Ha erre játszanak, akkor nagyon "benézték", ugyanis a passzív táppénz intézménye megszűnt, függetlenül a keresőképtelenség okától (betegség típus, megfázás, műtét, vagy daganatos megbetegedés...) és a keresőképtelenné válás időpontjától (munkaviszony tartama alatt, vagy a megszűnés után) a hatályos Ebtv. értelmében táppénz a munkaviszony megszűnését követően nem folyósítható.

wers # e-mail 2018.11.29. 08:12

A munkáltató hogy áll ehhez? Mi a vélemény?

Ha én lennék, megkönnyítené a nehéz választást, ki(ke)t tartsak nélkülözhetőnek.

Persze nem csak ez dönt.

Táppénz alatt is lehet felmondani, a felmondási idő a keresőképtelenség megszűnése után kezdődik.

Szerintem épp arra játszanak a kollégák, hogy ha a munkaviszony alatt válik keresőképtelenné a munkaviszony megszűnése után is jogosult a táppénzre összesen 1 évig.

Krisztian5 # e-mail 2018.11.29. 00:21

Üdvözlet

Munkahelyemen decemberben lesz (nem csoportos) létszám leépítés. Ez már egy hónapja bejelentették. A csapatból érdekes mód páran pont most mentek el megműttetni eddig is fennálló problémáikat, így egész decemberben táppénzen lesznek. Gondolom nem véletlen az időzítés (főleg annak tudatában hogy a kezdetek óta nem volt ilyen eset -műtét illetve 1 hónapos táppénz- a csapatban, most meg egyszerre több is). Ebből a szempontból jelent e ez nekik valamilyen előnyt, esetleg arra játszhatnak hogy ezzel megússzák a dolgot? A munkáltató hogy áll ehhez? Mi a vélemény?

julcsi10 # e-mail 2018.10.05. 10:46

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ ügyvéd úr.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.10.05. 09:05

Miért ne járna? Sem egyiket, sem másikat nem lehet szerződésben kizárni.

www.kbs-ugyved.hu

julcsi10 # e-mail 2018.10.05. 08:59

Tisztelt ügyvéd úr köszönöm gyors válaszát!Lenne még egy kérdésem,mivel megint FELHÍVTAK,igy megnéztem a szerződést,Mivel volt közben szerződés módosítás!Sajnos rosszul írtam,nem 2 hanem 4 éve dolgozok itt! Egy pontja ez tartalmazza.:::A korábban kötött munkaszerződés és annak módosításai e munkaszerződés aláírásával hatályukat vesztik. A Munkavallató kijelenti, hogy jelen munkaszerződés aláírásával kifejezetten tudomásul veszi. hogy a korábbi Munkaszerződés(ek) és annak bármely melléklete, függeléke, vagy egyéb dokumentum alapján őt megillető bármely pénzbeli vagy nem pénzbeli juttatásra jelen szerződés aláírásának napjától kezdődően nem jogosult, és egyúttal tudomásul veszi, hogy jelen szerződés aláírásának napját a munkaviszonnyal kapcsolatban őt megillető jogokat es kötelezettségeket (így különösen, de nem kizárólag - bármely juttatások körét) a mindenkor irányadó és alkalmazandó jogszabályokon túl a munkaszerződés napján érvényben lévő, vagy azt követően aláírt a Munkáltatónál alkalmazott Kollektív szerződés, Vezetői utasítás, Munkáltatói szabályzat, írásbeli tájékoztató, és jelen munkaszerződés, - annak mellékleteivel együttesen szabályozzák.Akkor nem járna végkielégítés,és felmondási idő sem? Köszönöm válaszát!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.10.04. 19:04

A munkáltatói felmondást indokolni kell, az indoklásnak valósnak, okszerűnek és jogszerűnek kell lennie. Az általad mondott indok nem jogszerű.

www.kbs-ugyved.hu

julcsi10 # e-mail 2018.10.04. 14:20

Még egy kérdésem lenne,függ e a betegszabadság-táppénz hosszától az emiatt való elbocsájtás?Köszönöm,Julcsi10.

julcsi10 # e-mail 2018.10.04. 12:38

Tisztelt hozzáértő válaszadó! 2 éve dolgozom egy cégnél vagyonőrként,a mai nap megfenyegettek hogy elfognak küldeni mert" sokat " vagyok betegszabadságon ,eddig egyszer voltam 4 napot betegszabadságon az évben .Tavaly pedig 14 napot betegszabiból .Tehát az érdekelne hogy mindenféle indoklás nélkül elküldhetik e az embert csak mert beteg??A felmondási idő mikortól kezdődne? Pl ha most feladják a papírokat 04.én ,de csak de csak munkába állás napján kapom meg akkor mikortól kezdődik a felmondási idő?Szóban ellehet e bocsátani az embert?A leszámoló papírokon szerepelnie kell hogy betegség miatt lett e elbocsátva? Munkahelyemmel nem vesztenék semmit,mert gondolkodóm a váltáson. De egyik-napról az utcára kerülni munka-nélkül az rossz! Tisztelettel,Julcsi10

pazs #   2018.05.09. 09:41

Amennyiben keresőképtelen vagy, természetesen lehetsz betegszabadságon/táppénzen, az alatt is telik a felmondási idő.
Ha viszont nem vagy keresőképtelen állapotban, de mégis táppénzen, azonnali hatállyal megszüntethetik a munkaviszonyodat annak minden hátrányával.

Plusz egy figyelmeztetés (de veled ez nyilván nem fordulhat elő): ha keresőképtelen vagy, akkor egy esetleges másik munkahelyen is keresőképtelen vagy.

Bella18 # e-mail 2018.05.09. 08:57

Kedves Hozzászólók!

Az alábbiakra szeretnék választ kapni.

Határozatlan idejű szerződésem van. Szeretnék felmondani, viszont a felmondási időt (30 nap) nem szeretném már a munkahelyen tölteni. Lehetőségem van arra, hogy felmondás után (ha a munkáltató nem járul hozzá, hogy felmentsen a felmondási idő alól) táppénzre menjek? Tud a munkáltató bármilyen, számomra hátrányos dolgot tenni?

Nagyon köszönöm a segítő válaszokat!

Üdvözlettel: T.Bella

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.02.16. 08:34

Ptk. 6:7. § (3)

www.kbs-ugyved.hu

nonolet # e-mail 2018.02.16. 01:05

"Az elektronikusan aláírt dokumentumot akkor is, ha előírták az írásbeli formát."

Ez a törvényhely érdekelne...