Egyenlő bánásmód megsértése


ius latratus # 2012.06.05. 06:33

"Mi értelme van akkor egyáltalán az EBH létezésének, ha nem alapíthatok egy eljárást a határozatára"

Dehogynem, csak éppen a bíróságot az nem kötelezi semmire. De ezt már írták itt előttem.
Én nem is ezért írok újból, hanem ezért:

"Mi értelme van akkor egyáltalán az EBH létezésének"

Ez az. Semmi. De olyan jó kirakatnak...

Theasure # 2012.06.05. 06:08

Kedves Ius latratus!

Elhiszem, hogy felbőszíti az amit olvas, de fogalma sincs arról, hogy mi történt és milyen problémával fordultam az EBH-hoz. Fogalma sincs arról, hogy a fővárosi bíróságok mennyivel pártatlanabbak egy "vidéki" ügyében, mint a kis városi bíróságok. Ha meg lehet venni egy szakértőt, mi megvenni mást? Itt inkább az a probléma, hogy mi vagyok én egy nagy vállalathoz képest és nem a demokrácia. Könnyen beszél az, akinek még nem volt a munkahelyén atrocitásokban része és könnyen beszél valaki, akinek nem kellett éveken át "demokratikus" eszméket elviselni.

Üdv.
Theasure

Theasure # 2012.06.05. 05:57

Valóban nem köti, de itt egy Legfelsőbb Bírósági ítéletről van szó, melyben kimondták egyértelműen, hogy a hatósági határozat jogszerű és az eljárás során sem történt jogsértés. Az LB ítélete ilyen esetben nem keletkeztet alanyi jogot? Ha van egy LB ítéletem arról, hogy diszkrimináltak, akkor egy másik Bíróság vizsgálhatja, hogy valóban megsértették-e velem szemben az egyenlő bánásmódot? Akkor mi értelme volt annak, hogy az első eljárás elment az LB-ig? Mi értelme van akkor egyáltalán az EBH létezésének, ha nem alapíthatok egy eljárást a határozatára illetve most már a LB ítéletre? Hogyan lehetséges, hogy a Hatóság megállapítja és eljut az LB-ig, utána pedig megvizsgálja egy munkaügyi bíróság és arra a megállapításra jut, hogy mégsem diszkrimináltak? Nincs itt ellentmondás? Hogyan történhet ez meg?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.04. 13:20

Nyugi. :)

ius latratus # 2012.06.04. 12:44

off

A demokrácia a csőcselék uralma.

On

ius latratus # 2012.06.04. 12:43

"azonban a Munkaügyi Bíróságon újabb bizonyítást folytat le a Bíróság, melyet én nem érzek jogosnak, hisz már van egy papírom arról, hogy velem szemben megsértették az egyenlő bánásmód követelményét "

Na, akkor panaszold be őket is ennél a .....(nem nevezem meg milyen, meg ma már morgolódtam eleget) hatóságnál. A TASZ biztos segít, s akkor már szép kerekké is válik a történet.
Sok sikert!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.04. 12:21

A bíróságot más bíróság ítélete, hatóság határozata nem köti.

Theasure # 2012.06.04. 10:54

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni az ügyemmel kapcsolatban. Volt munkáltatóm ellen diszkrimináció miatt eljárást indítottam az EBH-nál, mely eljárás során megkülönböztetésemet a hatóság igazoltnak találta. A volt munkáltatóm eljárásjogi szabálysértésekre hivatkozva először a Fővárosi Bíróságnál kért felülvizsgálatot ahol mint beavatkozó vettem részt, majd a LB-hoz fordult. Mindkét fórum helyben hagyta a közigazgatási határozatot. Munkaügyi Bírósághoz fordultam, hogy érvényt szerezzek egyrészt anyagi, másrészt nem anyagi káromnak, azonban a Munkaügyi Bíróságon újabb bizonyítást folytat le a Bíróság, melyet én nem érzek jogosnak, hisz már van egy papírom arról, hogy velem szemben megsértették az egyenlő bánásmód követelményét és erről már egy LB ítélet is van, azonban arra való hivatkozással, hogy én nem voltam fél a perben (a Pp. szerint a beavatkozó azonos érdekű fél)nem veszik figyelembe ezt az LB ítéletet, már lassan két éve húzódik a per és lassan a Munkaügyi Bíróság azt bizonyítja be, hogy márpedig engem semmi sérelem sem ért, illetve elévülés miatt már az első évem figyelembe sem akarják venni. Esetleg tud valaki segíteni tanáccsal, vagy volt már esetleg hasonló "élményben" része?

Minden hasznos észrevétel érdekel.
Előre is köszönöm, ha van ilyen.

Theasure