Egyszemélyes kft. - ben munkavégzés


Rexor # 2017.10.11. 09:20

A minimum járulék részmunkaidőnél arányosan csökken.

nonolet # 2017.10.11. 08:46

4 órás munkaviszonyt létesít, természetesen ezt az alapító okiratban leírják

Minek?!

Hogy nehezebb legyen változtatni rajta, ha kell?
Az alapítóban csak a munkaviszonyról kell/lehet/érdemes rendelkezni.

Annak a hossza totál közömbös...
A hossza csak a TB kiszámolásánál lesz érdekes.
A kft. működését nem befolyásolja.

Fodorgabi # 2017.10.10. 21:23

Tisztelt Ügyvéd Urak/hölgyek
Kérésem a következő lenne
Ha valakinek van egy munkaviszonya (egyéni vállalkozónál) ami 4 órás(nem akarja megszüntetni) és alapít egy egy egyszemélyes kft-t, helyes-e ha a kft-ben személyes munkavégzésért 4 órás munkaviszonyt létesít, természetesen ezt az alapító okiratban leírják. Megfizeti a mindenkori minimálbér járulékait.
Köszönettel a segítséget
emailcímem: gpinter@t-online.hu
TisztelettelPintérné

David1234 # 2015.07.20. 15:41

Tisztelt ügyvéd urak!

Amennyiben egyszemélyes kft. alapító okiratában nincsen külön nevesítve, hogy munkaviszonyban is végezhető az ügyvezetés, de ennek ellenére a cég vezetője az ügyvezetést munkaviszonyban látja el (Így van bejelentve, van munkaszerződés, e szerint adózik), és ez egy későbbi ellenőrzés során felszínre kerül, milyen szankciókra számíthat?

Előre is köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.24. 12:29

Szinte bármit meg lehet jelölni tevékenységi körként - legfeljebb gyakorolni nem szabad.

dobti # 2013.07.24. 10:37

Tiszteletem.

8 órás munkaviszony mellett szeretnék egyszemélyes Kft-t alapítani, részben informatikai szolgáltatások értékesítésére, amit magam végeznék el, részben pedig utazásszervezésre. Informatikai végzettségem van, utazásszervezői (még) nincs. Ha valakit alkalmaznék alkalmi jelleggel, akinek van utazásszervező papírja, akkor rendben van a dolog, vagy nem jelölhetem meg tevékenységi körnek az utazásszervezést, mert nekem nincs ilyen végzettségem? (külföldi egy hetes utak szervezéséről lenne szó)
Választ köszönöm!

nandy # 2013.02.04. 21:03

Egyszemélyes Kft esetében akkor jöhet szóba a munkaviszony (tag ügyvezető esetében), ha arról az Alapító Okirat kifejezetten rendelkezik!
Ha nem rendelkezik (minta szerint alapított cégnél nem...), akkor csak társas vállalkozói jogviszony jöhet szóba, annak minden járulék-, és adóvonzatával együtt.

További kockázatok és mellékhatások elkerülése érdekében keresd fel a könyvelődet, ill. a cég alapítását végző ügyvédet.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.02.04. 14:06
  1. Akkor a szerződés szerinti munkabér után kell fizetni.
  2. Az alapító okiratotnak azt kell megengednie, hogy a tag munkaviszonyban ügyvezessen. A megbízás (társasági jogviszony) a főszabály.) Harmadik lehetőség pedig nincs.

(Vagy tévesen használod a "másodállás" kifejezést, vagy jogsértő a társaság működése.)

nexuspolaris # 2013.02.03. 15:49

Tisztelt Szakértők!

Teljes munkaidős főállás mellett egyszemélyes kft. ügyvezetője vagyok. A kft tevékenységével kapcsolatos munkát én végzem mellékállásban. Az alapító okirat nem rendelkezik arról, hogy munkaviszony keretében látom el az ügyvezetési feladatokat.
A közeljövőben megszűnik a munkahelyem, és így a törvény szerint a kft lesz a főállásom.

A kft tevékenységével kapcsolatos munkát ezután is én fogom ellátni, azaz személyesen is közreműködök a kft-ben tagi jogviszonyban. Így mint társas vállalkozó kell a minimálbér után a járulékokat megfizetnem.

  1. Ha módosítom az alapító okiratot, hogy munkaviszonyban legyek a kft-vel, ugyanennyi a járulékot kell fizetnem?
  2. Akkor is kell módosítani az alapító okiratot, ha a személyes közreműködést munkaszerződéssel vagy megbízási szerződéssel látom el? Ezesetben hogy alakul a járulékfizetés?

Válaszukat előre ia köszönöm.