Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Dolgozó részéről azonnali felmondás.

zsolt199204 # e-mail 2015.07.28. 21:18

Rendes felmondás már be volt adva. Baleset oka az volt hogy nem biztositotta ki a készüléket és ezért is indult el behajtó gép kezembe. Lehet hogy borzalmas ahogy hangzott de ez igy történt. Kocsit bejárásra kaptam, és akkor ugy volt megy egyezve hogy amit kocsival magamnak megyek azt tankoljam meg ez igy is volt. Csak most felmondásnál leadata velem kocsit és aztmondta hogy amit maganak mentem km azt le akarja vonni 9ft km áron.Azon felül nem is tudok mivel bejárni.Mást részt telefonnál is ezt csinálja elinte aztmondta ő fizeti most meg vissza menőleg azt is le akarja vonni tölem.És avval akart egyezkedni velem ha elszámoltnak tekintem 11 nap szabadságot akkor nem fog pereskedni 9ft km ár miatt és ez szerintem zsarolás.

Business Law # e-mail 2015.07.27. 09:58

Ekkor mondom neki hogy kocsi hátso elválasztoja még otthon van erre mondja majd be hozod ahogy akarod. Kérdezem töle hogy fogok akkor munkába állni mondja hogy ugy ahogy akarok.Akkor mondta hogy szabadságra fogok menni.

:D Ne haragudjon, de borzalmas....

Kedves Zsolt,

felmondani irasban kellett volna. A levonasokat irasban kell kozolje a munkaltato, ebben is kozosen kellene megallapodjanak. Tudtommal csak ugy legalabbis ilyen lokupecok modjara torteno egyezkedes alajan nem vonhat le.

Azonnali felmondasra en nem latok okot. Toltse le az idot melyben megallpodtak.

Viszont kerj tertivevenyes levelben a munkaltatot, hogy irasban kozolje Onnel mennyi szabadsag jar, pontosan mikor tavozhat, es az elszamolasokat hogyan kepzeli torvenyesen.

Tovabba en bejelentenem ezt a munkaltatot a Munkaugyi Felugyeletnek, mert ahogy foglalkoztatta Ont, szeritem az nem legalis.

zsolt199204 # e-mail 2015.07.26. 22:38

Jó napot! Segitségre lenne szükségem. Munkáltatomnál beadtam rendes felmondást. 1 hónap felmondási idő van, pár napot dolgoztam mig unkahelyi balesetem lett(péntek). Hétvégén felhivtam hogy szeretnék kérni szabad napot keddre, ő nem őrült neki és mérgesen mondta hogy maradjak itthon és rá nyomta a telefont. Hétföi napot meg nem tudtam igy megbeszélni hogy hol mikor találozunk munka miatt. Hétfön reggel hiv hogy hol vagyok én erre hogy nem tudtuk megbeszélni mert rám nyomta a telefon el kezdet kiabálni telefonba és mondtam hogy el megyek tápénzre karom miatt. El is mentem tápénzre pénteken hivott hogy menjek be hozzá papirokat aláirni.Elentem hozzá Beszéltünk arrol hogy 11 nap szabadságom maradt és mondtam hogy kivenném tápénz után.Szoba egyeztünk meg arrol mikor felvett hogy nyarat végig dolgozom telet pedig kiadja szbadsába, nyarat végig dolgoztam telet kiadta fél meddig szabadságba.Most jött a nyár fél nyarat végig dolgoztam. És azt mondta hogy nincs is annyi szabadnapom te papir forma szerint van meg én is igy érzem igazságosnak mikor fél nyarat végig dolgoztam fél szabadság jár. Utána tértünk arra hogy adjam le menetlevelet az autorol ezt átadtam.Autonál szintén abba egyeztünk meg szoba hogy ő havonta 1 szer megtankol munkába járásba és amit én megyek mellékesbe magamnak azt vissza tankolom.És most mikor leadtam menetlevelet mondat kocsi átadássátol megnézi cég fele mennyi kilométer volt és ami nem cég fele volt azt behajtja rajtam 9ft km áron. Én erre mondom nem igy egyeztunk meg ő mondta hogy ha eltekintek szabadságaimtol akkor ő is eltekint a km röl. Ez szerintem Zsarolás.Már majdnem belementem mikor mondja hogy adjam le kocsikulcsot. Ekkor mondom neki hogy kocsi hátso elválasztoja még otthon van erre mondja majd be hozod ahogy akarod. Kérdezem töle hogy fogok akkor munkába állni mondja hogy ugy ahogy akarok.Akkor mondta hogy szabadságra fogok menni.És volt még egy Céges telefon mondta hogy számláit levonja fizetésemböl.Kocsirol se volt papir hogy nálam va se telefonrol.Nem tudok szabadulni cégtöl. Azonnali hatályal van jogom felmondani ilyen esetben? Tudok védekezni valahogy levonások ellen?

moni930824@gmail.com # e-mail 2015.06.21. 11:18

Sziasztok!

Olyan kérdésem volna hogy kb 10 nappal ezelőtt felmondtam mert találtam jobbat de, holnap kezdhetnék, kérhetem hogy azonnali hatállyal felmondhatnék meg lehet változtattni????

ObudaFan # e-mail 2015.06.20. 14:44

evatunde

Semmire, ha nincs olyan indok, ami azonnali hatályú felmondás indoka lehet - márpedig ez nem az - akkor le kell töltened a felmondási időt.

A munkavállaló, ha munkaviszonyát jogellenesen szüntette meg, köteles a munkavállalói felmondás esetén irányadó felmondási időre járó távolléti díjnak megfelelő összeget megfizetni.
A munkáltató követelheti az e mértéket meghaladó kárának megtérítését is. Ezek együttesen nem haladhatják meg a munkavállaló tizenkét havi távolléti díjának összegét.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

evatunde # e-mail 2015.06.18. 12:19

Üdvözletem mindenkinek!Egy kérdésre szeretnék választ kapni.Egy éve dolgozom egy cégnél,most sikerült egy jobban fizető állást találnom.A bökkenő az,hogy a jelenlegi munkáltató nagy valószínűséggel letölteti velem a felmondási időt,a leendő munkáltató viszont azonnali munkába lépést vár el tőlem.Ha megszüntetem a szerződésemet azonnali hatállyal,kötelesek-e szankciók nélkül elengedni?Elég-e indoklásnak felhozni,hogy több bért kapok az új helyen?Vagy ilyen esetben mire hivatkozhatok?Segítséget megköszönöm!

Business Law # e-mail 2015.05.25. 09:08

makmak

Tulorara nem kotelezhetik.

11 ora ledolgozott munkaidore annyi szunet nem eleg.

Es olyan szinten kikeszitenek idegileg, hogy mar nem tudom elvegezni rendesen a munkamat, folyamatosan hibazom...de nyilvan ez nem lehet indok.

A munkaltato koteles:

  1. megfelelo piheno idot biztositani
  2. biztonsagos munkakorulmenyeket
  3. kompetens/hozzaerto alkalmazottakat dolgoztatni.

Le kellene irja pontosan miota erzi, hogy ilyen allapotban van, keressen fel korzeti orvost, akinek elpanaszolja, hogy megviseli az idegrendeszeret a munkahelye, annal rogzitve lesz a lataogatasa oka.

En ezt par napon belul lerndeznem, es azonnali felmondast adnek be. Mert nem szeretnem az egeszsegem tovabb rombolni, es balesetnek sem szeretnem sem magma, sem masokat kitenni.

Ha a korzeti nem veszi komolyan, ellene is eljen irasban panasszal.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.05.25. 09:01

Szerintem nem az.

www.kbs-ugyved.hu

makmak # e-mail 2015.05.24. 09:47

Üdv! A kerdesem az lenne, hogy a rovid szunet (11orara 15-25perc) illetve a folyamatos, mindennapi tulora, amire koteleznek es persze nem fizetik ki lehetnek azonnali felmondasi indokok.Elsokent megprobalok megegyezni a munkaadoval, h engedjen el juni 1-el, de ha nem enged kenytelen leszek azonnali hatallyal felmondani...Nov. 7-en kezdtem a cegnel igy mar sajnos a 6 honapos probaidom lejart :( Es olyan szinten kikeszitenek idegileg, hogy mar nem tudom elvegezni rendesen a munkamat, folyamatosan hibazom...de nyilvan ez nem lehet indok. Lenne 1 masik hely, ahova felvennenek, de azonnali kezdessel, ezert nem tudom mit csinaljak. Koszi a segitseget :)

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.05.23. 09:36

Munkavállalói felmondás esetén a felmondási idő 30 nap. A felmondási idő alatt a munkavállalót munkavégzési kötelezettség terheli.

www.kbs-ugyved.hu

hunnewm # e-mail 2015.05.23. 07:41

Üdv.! Arra szeretnék választ kapni hogyha 4 órásba vagyok bejelentve de 12-16 órákat is dolgozok. akkor a főnök felhozhatja-e a 30 napos felmondási időt? Sokszor a 11 óra pihenési idő sincs meg illetve a kaja szünet sem stb. ! Illetve azzal zsarol hogy le kell töltenem a harminc napot amit majd ő oszt be, addig nem adja ki a kilépős papírjaimat... Várom válaszukat ! Köszönöm!

Business Law # e-mail 2015.05.22. 19:57

A sakkban mindig az összes szükséges információ birtokában dönthetsz. Az állásban minden benne van.”"

Pedig ez igy van. :)))

Kedves Groszfater,

ha megnezi a verseny sakkozokat, ok a lepes kombinaciokat fejbol tudjak (nem a lepes szabalyokra gondolnek).

wers #   2015.05.22. 19:40

gyorsan?

groszfater@gmail.com # e-mail 2015.05.22. 19:08

A sakkban mindig az összes szükséges információ birtokában dönthetsz. Az állásban minden benne van."

A világos és sötét bábuknak csak a legelső lépésére 400 megoldás kínálkozik. A világos második lépésére már 5362 lehetséges variáció használható, a sötét erre adott válaszával pedig 71850-re nő a változatok száma. Néhány lépés teljesen átfordíthatja a sorsot jóból rosszba vagy fordítva. Az ember tehát szabad akarattal cselekszik, de tettei matematikai pontosságú ellenhatásokat szülnek.

A sakkban viszont az nyer aki jól és gyorsan számol -:))

wers #   2015.05.22. 18:28

:)) szeretem, amikor a lényeget sikerül kiragadni az hozzászólásokból. (nem a pókert szántam annak)

A munkavállaló tuti nyert helyzetben volt, csak nyugton várnia kellett volna. Helyette a munkáltatót hozta jobb helyzetbe, tehát akár még egy pofonnal meg lehet kínálni, ha az eddigi nem volt elég.

De ha szívünkre tesszük kezecskénket, (na, az ügyvédnek nem kell, tőle nem ezt várjuk el) el kell ismerni, ha a munkavállaló elé letesznek egy "mostantól dolgozz félpénzért" szerződés módosítást, az csaknem egyenlő egy felmondással. Ügyes próba, hogy a munkavállaló lépjen. Szerintem.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.05.22. 18:08

OFF
A sakkban mindig az összes szükséges információ birtokában dönthetsz. Az állásban minden benne van. A pókerben - és a jogvitákban - általában nem ismered az ellenfél "lapjait". Csak következtetsz a magatartásából.

Csak az hiszi azt, hogy a pókerben az nyer, aki nagyobbat blöfföl, aki nem tud játszani.
ON

www.kbs-ugyved.hu

Business Law # e-mail 2015.05.22. 15:04

(Bar kivancsi lennek Force Majeure esetevel ki hogyan szamol.)

Business Law # e-mail 2015.05.22. 15:03

Azt eltudom képzelni, hogy a sakk metodikáját alkalmazza.
Ha az ellenérdekű fél ezt lépi akkor erre én így reagálok
vagy fordítva.

Kedves Groszfater :)

Bocsanat de epp ez a lenyeg. Hiszen a sakkban be is lehet tanulni szamtalan lepes kombinaciot.
Azt kbs nem irhatta volna :)

groszfater@gmail.com # e-mail 2015.05.22. 14:49

Elég bizarr dolog az ügyvédi munkát egy kártyajátékkal
párhuzamba állítani.
Ügyvéd aki a megbízója, meghatalmazója rovására blöfföl,
hazárdírozik a tárgyalóterembe.
Azt eltudom képzelni, hogy a sakk metodikáját alkalmazza.
Ha az ellenérdekű fél ezt lépi akkor erre én így reagálok
vagy fordítva.

Business Law # e-mail 2015.05.22. 14:27

Gondoltam, hogy nem a levegobe beszelsz, es ismerem a poker lenyeget.

Nem zavar ha mas ebben raciot lat, es alkalmazza; miert ne ?!

Éppenséggel az a modell az életidegen, ha feltételezed, hogy a résztvevők mindig az összes szükséges információ birtokában és mindig racionálisan döntenek.

Sosem feltetelezem ezt, es ezt nagyon komolyan mondom!

Vilagos a konkret peldad.

En nem ezt alkalmazom (az most mindegy, hogy nem vagyok ugyved) es engem a poker minden strategiajaval egyutt: nem erdekel.

(reszemrol: the poker issue is over.)

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.05.22. 13:39

OFF
A póker lényege, hogy a nulla egyenlegű játszmában versengő résztvevőknek hiányos információk alapján kell döntések sorozatát meghozniuk. Pont, mint az üzletben vagy az életben. Éppenséggel az a modell az életidegen, ha feltételezed, hogy a résztvevők mindig az összes szükséges információ birtokában és mindig racionálisan döntenek.

Hogy konkrét példát is mondjak: amikor azt kell eldönteni, hogy egy bizonytalan pert érdemes-e megindítani, akkor direkt jól jön, ha a pókerben megtanultad az EV-számítást.
ON

www.kbs-ugyved.hu

Business Law # e-mail 2015.05.22. 09:57

A póker valóban sokban hasonlít az életre. Néhány éve vezetési tanácsadó cégek csináltak olyan tréningeket, ahol pókerezni - és ezzel döntéseket hozni - tanították a menedzsereket.

Az enyemre nem.

Es az, hogy te pokerezel, illetve ezen emlitett cegek training-et epitenek a pokerre, ez szamomra semmit jelent, ez nem mervado.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.05.22. 09:20

A póker valóban sokban hasonlít az életre. Néhány éve vezetési tanácsadó cégek csináltak olyan tréningeket, ahol pókerezni - és ezzel döntéseket hozni - tanították a menedzsereket.

www.kbs-ugyved.hu

groszfater@gmail.com # e-mail 2015.05.22. 08:32

Jajj drága, az a munkáltató a kihalóban lévő faj
Ez biztosan így is van, erre neked rálátásod van.
És azt is érzékeled, hogy a Munka Törvénykönyve egy ócska ósdi iromány ami felett eljárt az idő, helyette inkább a póker szabályai az irányadók.

wers #   2015.05.21. 21:23

Jajj drága, az a munkáltató a kihalóban lévő faj