Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Dolgozó részéről azonnali felmondás.

nedin # e-mail 2015.01.05. 15:07

Tisztelt szakértő!
A fiam ügyében érdeklődnék, aki helyi munka hiányában a Balatonról felköltözve 2010. márc.-tól dolgozik egy Bpest-i Kft-nél informatikus programozó-ként, de hangsúlyozom úgy, hogy munkaszerződést a mai napig sem kapott. 2012 nyaráig minden rendben ment a fizetéssel kapcsolatban a megállapodásuk szerint, albérletből, otthonról dolgozott interneten keresztül, hiszen a beígért iroda mind a mai napig nem valósult meg. 2012 szeptembertől aztán már a munkabérét csak részben kapta meg. Mint kiderült egy hitelfelvételhez szükséges igazolás kapcsán, bejelentve csak a kötelező minimálbérre van. Már több mint két éve, hogy ennek a bejelentett összegnek csak a nettóját utalja rendszeresen a főnöke, a fennmaradó részt azóta is csak részben utalja a munkavállalás elején megegyezett nettó 160 ezer ft-ból. A két év alatt így elég tetemes elmaradást halmozott fel, a tartozása már eléri a 600ezer forintot is, és most a decemberben esedékes béréből még egy fillért sem fizetett ki. Azzal érvel, hogy mostanában nem megy jól a cégnek, türelmet kér. Mivel nekünk, a családnak kell ahhoz támogatnunk, hogy az albérletét is fenn tudja tartani és megélni fizetés hiányában, már megelégeltük ezt, hisz nekünk sem megy jól. Ezért kérném mielőbbi válaszukat arra, mi lenne a megoldás, mert Ő sem tudja, mi tévő legyen. Felmondjon-e, vagy várjon a további hitegetésre a kifizetést illetően. Mert a főnöke folyamatosan csak ígérgeti a tartozása kiegyenlítését, de hónapok óta csak ez megy.
Kérdéseim még:

  • Hogy felmondjon-e és ha igen, jár-e a fiamnak ennyi idő után végkielégítés?
  • Ha esetleg csak munkaügyi perrel lehet rendezni, helyileg melyik munkaügyi bírósághoz lehet fordulni, mivel a fiam bejelentett lakóhelye a Balatonpart-i település, a munkahely viszont B.pesten van.?
  • A bíróság elfogadja-e a bankszámlakivonaton szereplő munkáltatói utalásokat igazolásként a jövedelméről, hiszen munkaszerződés hiányában nincs kezében más bizonyíték a megállapodott bérről.

Üdvözlettel: P.G.

Immaculata #   2015.01.04. 15:15

Ezt nem értem. A sok okosságom ki lett innen törölve?

Lyonee #   2015.01.04. 11:52

Judy76
Valószínűleg hosszú ideig írtad, ilyen esetben fordul elő, hogy eltűnik. Már nem fog megjelenni, ne is várd! Írd be még egyszer, de mielőtt elküldöd másold ki, hogy ha ismét eltűnne, be tudd illeszteni. Vagy egy szövegszerkesztőben írd meg, és onnan másold be!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2015.01.04. 09:43

Nem megfelelő ok.

www.kbs-ugyved.hu

Kriszta67 # e-mail 2015.01.03. 19:54

Tisztelt ObudaFan!

"a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné" Ha a törvényben megengedett túlmunka ((tudtommal heti 8 óra) többszörösére kényszerítenek, az ok a rendkívüli felmondásra? Persze nem írásban kényszerítenek, csak fenyegetéssel, de e-mailben engedélyezi a nagyfőnök a túlórákat, tehát van bizonyíték. Elviselhetetlen mértékű túlóráról van szó, pl most jövő hét hétfőtől következő hét péntekig minden nap reggel 7-től 15.30 helyett este 8-9-ig + vasárnap.
Ha a munkáltató hibájából kényszerül a dolgozó erre a lépésre, akkor jól tudom, hogy jár számára végkielégítés?

Judy76 # e-mail 2014.12.30. 06:06

http://www.jogiforum.hu/…6839.0.0.1.0

!!!! S.O.S. !!!!!
Jó reggelt!
A fenti linken található :

" Kölcsönzött munkaerő jogai - felmondás"

című topikban a mai napig nincs megjelenítetve a kérdésem. Ha valami oka van ennek, módosításra van szükség egyéb... valaki jelezze felém az adminok, oldalüzemeltetők vagy a szerkesztőség tagjai közül. Köszönöm!!

ObudaFan # e-mail 2014.12.28. 10:16

MizsiMazsola

Azonnali hatályú felmondásra az nem elegendő indok, hogy jobb munkát találtál.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

ObudaFan # e-mail 2014.12.28. 10:14
ObudaFan # e-mail 2014.12.28. 10:10

juszuf14

A határozott idejű munkaviszonyának felmondását a munkavállaló köteles megindokolni. A felmondás indoka csak olyan ok lehet, amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna.

Vita esetén a bíróság dönt. A munkavállaló, ha a határozott tartamú munkaviszonyát szünteti meg jogellenesen, a határozott időből még hátralévő időre járó, de legfeljebb háromhavi távolléti díjnak megfelelő összeget köteles megfizetni.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

netmum # e-mail 2014.12.27. 22:54

Tisztelt Szakértő !

Pedagógus vagyok közel 30 éve, határozatlan idejű kinevezéssel.

November végén az üzemorvos a vérnyomásom miatt nem adta meg az alkalmasságit.
A helyzet gyors elemzése után úgy gondoltam - és ezt a munkáltatómmal meg is beszéltem - , hogy ez éppen kapóra jött, mert így ő szüntetheti meg a munkaviszonyomat és nekem nem kell abból lelki problémát csinálni, hogy én hogyan közöljem lemondási szándékomat ( ami egyébként már tervbe volt véve ) !

Először sima ügynek tűnt, ... most már nem az !
Az érintettek ( vagyis az iskola igazgatója, a KLIK igazgatója és én) egy ideig a sötétben és a bizonytalanságban tapogatóztak/tunk, aztán kiderült, hogy így sem jó, meg úgy sem lehet, de konkrét iránymutatás nem érkezett.

Jelenleg táppénzen vagyok - lehet, hogy így lemondani sem tudok ???

Hálás köszönet a válaszért !

MizsiMazsola # e-mail 2014.12.19. 13:29

Kedves Fórumozók,kedves Hozzáértők!

Két éve dolgozom egy cégnél, ahol eddig 3 havonta kaptam új, próbaidős szerződést.
"Nagy örömömre" januártól véglegesítik a szerződésem, ám sajnos a feltételek eléggé megváltoztak.
Hat havi felmondási időt irt ki a vezetőm az új szerződésben, valamint a beígért fizetésemelést is érdekesen oldotta meg.
Harmincezer forint nettó jövedelem emelkedést ígért, amit úgy kíván megoldani, hogy a bruttó bért emeli ezzel az összeggel, majd kiegészíti autó futás néven a hiányzó összeggel.
Én eddig is, is a továbbiakban is autóbusszal járok munkába, és jogosítványom sincs.
Eddig szerettem ezt a munkát, ám ez az emelés sem a nyugdíjba, sem pedig a gyermekvállaláskor kapott jövedelmen nem eredményez az előzőektől nagyobb eltérést, így a munkahely váltás gondolat is felmerült bennem.
Amennyiben találok egy másik, kedvezőbb feltételeket biztosító munkahelyet, jogilag helytálló az azonnali felmondás, és indokolható is ezekkel a dolgokkal?
Valaki a fórumozók közül járt már hasonló cipőben?

Köszönöm a segítséget!

BellatrixL # e-mail 2014.12.18. 20:19

Kedves fórumozók!

Sem a kinevezésemben, sem a munkaköri leírásomban nem szerepel a próbaidő kikötése, azonban köztisztviselőként tudtommal kötelező próbaidőt kikötni - minimum 3 hónap, maximum 6 hónap -, azonban sehol nem találtam meg az iratokban. Ha nem szerepel benne, akkor a maximumot kell nézni - tehát a 6 hónapot -, vagy esetleg ez valami belső szabályzatban lehet benne? Egyébként ahogy én tudom, általánosan 6 hónapos próbaidőt szoktak kikötni a közig. szerveknél.

juszuf14 # e-mail 2014.12.11. 19:37

Üdvözletem!
Hogyan lehet határozott idejű munkaszerződést felmondani?
A fiam dec 3-án beadta a felmondását( egy hónapja dolgozott, egy nappal lépte túl a próbaidőt), a tanulmányai úgy alakultak, hogy nem tud mellette teljes munkaidőben dolgozni. Kérte, hogy jan. 3-tól engedjék el. Azt a választ kapta, hogy az általa kért felmondási dátum nem került jóváhagyásra. Mi a teendő?
Köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.12.03. 07:11

OFF
Hoppá! Természetesen nem kisgergely posztjára reagáltam. Az este még itt volt egy hosszabb lélegezetű írás egy munkavállaló jogellenes felmondásáról. Az éjszaka elvitte a cica.
ON

www.kbs-ugyved.hu

ObudaFan # e-mail 2014.12.02. 22:47

Azt lenne inkább célszerű megvárni valószínűleg, amíg a munkáltató mond fel, vagy ajánl fel egy közös megegyezést. Ha te mondasz fel, akkor nem lesz végkielégítés és a teljes felmondási időt ki kell tölteni.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.12.02. 17:57

Mi a kérdés?

www.kbs-ugyved.hu

kissgergely # e-mail 2014.12.01. 18:18

Üdvözletem!
8 éve dolgozok a cégnél műszakvezetőként. 5 napja közölték velem, hogy megszüntették a munkakörömet, és a helyette felajánlott, alacsonyabb beosztást nem szeretném elfogadni.
Mit javasolnak, hogy mondjak fel, hogy ne járjak rosszul, úgy, hogy lehetőleg a felmondási időt se kelljen kitöltenem?
Valamilyen esetben jár nekem végkielégítés?
Előre is köszönöm a választ!

ObudaFan # e-mail 2014.11.28. 22:53

gelsomino

Ha a munkáltató az átvételt megtagadja, akkor szerintem kézbesítettnek kell tekinteni.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Immaculata #   2014.11.27. 15:53

Nem erre válaszoltam.

Immaculata #   2014.11.27. 15:52

Korrekt a levél.

gelsomino # e-mail 2014.11.27. 15:25

ObudaFan

Köszönöm szépen! Tehát ebben a munkáltatónak el kell fogadni az egyoldalú nyilatkozatot, ugye?

Még egy kérdés: Ha tértivevénnyel küldött próbaidő alatti azonnali hatályú munkavállalói felmondást a munkáltató nem veszi át, akkor az e-mailen megküldött beszkennelt nyilatkozat kézbesítettnek és hozzáférhetőnek tekintetendő? Én legalábbis így értelmezem az Mt. 24. §-át...

ObudaFan # e-mail 2014.11.27. 15:14

kmary

Közalkalmazottaknál a lemondási idő két hónap, tehát ha a januáron január elejét érted, akkor máris lecsúsztál róla, kivéve ha a munkáltató rugalmas.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

ObudaFan # e-mail 2014.11.27. 15:12

gelsomino

Próbaidő alatt bármelyik fél indokolás nélkül azinnali hatállyal felmondhatja a munkaszerződést.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

gelsomino # e-mail 2014.11.27. 15:05

Munkavállaló általi próbaidő alatti azonnali hatályú felmondás esetén mondhatja azt a munkáltató, hogy nem fogadja el a felmondást?

kmary # e-mail 2014.11.25. 15:08

Üdvözletem !

Pedagógus vagyok, határozatlan idejű kinevezéssel.
Januártól máshol szeretnék dolgozni.

Mikor és hogyan közöljem lemondási szándékomat,
hogy a lehető legkorrektebb legyek a munkáltatómmal,
de én se járjak rosszul ?

Köszönöm szépen !