Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Dolgozó részéről azonnali felmondás.

wers #   2015.12.02. 16:50

az utóbbi időben többször említette, hogy mit csinálok, ha nem ad fizetést
? mit is említett?

a munkaidő végén többször kérdőre von, hogy én hova megyek
Nincs sok köze hozzá, mint munkáltató, de ez azonnali hatályú felmondáshoz kevés szerintem.

manócskás # e-mail 2015.12.02. 11:21

Tisztelt Fórumozók!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy szeretnék azonnali hatállyal felmondani, melyre elég indok, hogy hónapokig nem jelentett be a munkaadóm, az utóbbi időben többször említette, hogy mit csinálok, ha nem ad fizetést és a munkaidő végén többször kérdőre von, hogy én hova megyek. Mindeközben többször 14-16 órákat dolgozom a 8 helyett. Válaszukat előre köszönöm.

ObudaFan # e-mail 2015.11.27. 16:07

A határozott idejű munkaviszonyának felmondását a munkavállaló köteles megindokolni. A felmondás indoka csak olyan ok lehet, amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna.
A munkavállaló továbbá a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással, indokolással megszüntetheti, ha a másik fél

  1. a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
  2. egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Malya111 # e-mail 2015.11.27. 09:38

Tisztelt fórumozók!
Szeretném megtudni ,hogy határozott idejű munkaszerződést
mi módon lehet felmondani a közös megegyezés sajnos nem működik.
Előre is köszönöm a segítséget.

ObudaFan # e-mail 2015.11.25. 18:01

Zolika027

Biztosabb lenne a (rendes) felmondas. Ha ugyis van meg ido a masik munkahelyen kezdesig, akkor hatha belefer az a felmondasi ido.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

ObudaFan # e-mail 2015.11.25. 17:57

Gamma.111

A (rendes) felmondast kell valasztani.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Zolika027 # e-mail 2015.11.24. 21:23

Kedves Szakértő!

Munkahelyemen heti 5-6 napot és 12 órát dolgozzunk. Sokszor előfordul, hogy 13-15 órákat is egy nap! Pl.: 11 órától dolgozom elvileg 23-ig, de én csak másnap 1 kor tudok végezni a munkával (személyszállítással foglalkozunk). Ez esetben a kötelező 11 órás pihenő időm nincs meg (tudtommal ennyit biztosítaniuk kell). Hozzáteszem "önkéntes" beosztásban is dolgozunk emiatt van ennyi munka egyrészt. Már nagyon belefáradtam ebbe a munkába és ott akarom hagyni, mivel lesz lehetőségem a közeljövőben máshol elhelyezkedni, viszont ott azonnal kezdeni kell. Illetve amit még szoktak csinálni hogy pl.: reggel 6 kor kezdeném a munkát beosztás szerint, de előtte este 6-7 óra között rám telefonálnak hogy másnap 4 vagy fél 5 kor kellene kezdenem. Ezt megcsinálhatják? Tudtommal nem! Még egy dolgot kiemelnék a sok munkahelyi "probléma" közül, hogy nem olyan rég egy olyan papírt akartak velem aláíratni amiben én súlyosan megszegtem a munkahelyi előírásokat. Ami ebben le volt írva az 100% hazugság volt és több kollégámmal aláíratták, úgy hogy el se olvasták csak annyit mondták nekik, hogy írják alá! Én elolvastam és nem írtam alá, de 8000 forintot elvettek tőlem, amit persze feketén fizet a cég.

Ezen indokok alapján rendkívüli felmondást tehetek-e? Ha nem, miért nem? Illetve akkor, hogyan tehetnék, mire hivatkozzak?

Előre is nagyon köszönöm válaszát!

Zozó

gamma.111 #   2015.11.24. 14:05

Tisztelt jogi szakérő!

Munkahelyemen 2008 óta vagyok határozatlan idejű munkaviszonyban. Folyamatosan dolgoztam, sohasem voltam táppénzem, de a munkám miatt ez év augusztus 28-án betegszabadságra, táppénzre kényszerültem (ami mind a mai napig tart). Súlyos kimerültség, depresszióba estem. Ez a munkám miatt történt, folyamatos napi 12 órázások, feszített munkatempó, nagy nyomás, étkezési és egyéb szünet ki nem adása stb. Időközben találtam másik állást, most várom az új munkahelyről a szándéknyilatkozatot, addig nem adom be a felmondásom. A kérdésem az lenne, hogy egészségi állapotomra hivatkozhatók e azonnali felmondással? Ha igen, pontosan mivel kell ezt igazolnom? Érdemes e így felmondanom (a 2 havi végkielégítés miatt) vagy válasszam a rendes felmondást?

Válaszukat előre is köszönöm!

ObudaFan # e-mail 2015.11.23. 15:13

Ennyi idő után már nem hivatkozhatsz az írásbeli szerződés hiányára, így abból kell kiindulni, hogy volt szerződésed. Most akkor felmondtál írásban, vagy sem? Azonnali hatállyal? Indokolva?

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Sziszimi.2 # e-mail 2015.11.22. 23:15

Kedves Szakértők!

Azzal kapcsolatban szeretnék jogi felvilágosítást kérni, hogy a velem emgesett alábbiakban kifejtett esemény hatására felmondásom kapcsán jogosan mennyit vonhat le a munkáltató a fizetésemből, valamint milyen más hátrányok érhetnek, valamint mik azok a jogok amelyek mégis megilletnek?

Éjszakás műszakban dolgoztam szállodai recepción, 12 órás munkaidőben, de 8 órában bejelentve, összesen 3 és fél hónapot. Munkaszerződést nem kaptam mialatt ott dolgoztam. Egy éjszaka (mikor elhatároztam hogy felmondok) otthagytam a recepciót hamarabb hazamentem, kb. 3-4 óra hossza volt, amíg nem voltam ott, amíg a váltás meg nem érkezett. A munkámat azért hagytam abba, mert kimerültem az éjszakázástól, fizikai, mentális és pszichés egészségügyi panaszaim merültek fel. Ezt már korábban, másfél hónappal a felmondásom előtt jeleztem az illetékeseknek, hogy nappali beosztásban is szeretnék dolgozni, mert nehezen bírom az éjszakás műszakot, de folyton csak halogatták hogy átrakjanak nappalra. A felmondásom előtt 2-3 héttel meg lett beszélve egy időpont, amikor azt ígérték, nappalra is beosztanak, de végül mikor az időpont elérkezett, továbbra is éjszakára lettem beírva. A munkahelyemet nagyon szerettem, de az éjszakázás kikészítette az egészségemet. A munkahelyem iránti bizalmamat akkor vesztettem el, amikor a hónap 25. napján még nem kaptam meg az előző havi fizetésemet.

Tehát a fenti körülmények ismeretében és tekintve hogy nem volt munkaszerződésem, érdeklődnék, hogy a munkáltató milyen jogokat érvényesíthet velem szemben, mennyit vonhat le jogszabály szerint a még ki nem fizetett fizetésemből és mit jelent a "fegyelmi", adhat-e ilyet jelen körülmények között a munkáltató?

A választ előre is köszönöm!

ObudaFan # e-mail 2015.11.18. 18:14

Frankie Flowers

Probaido alatt mindket fel indokolas nelkul azonnali hatalyu felmondassal lehet.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

ObudaFan # e-mail 2015.11.18. 18:12

Pancsa76

A jogellenes utasitas vegrehajtasat megtagadhatod. A leirtak annak az eldontesehez nem elegendoek, hogy azonnali hatalyu felmondasnak helye lehet-e.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Frankie Flowers # e-mail 2015.11.13. 08:11

Tisztel fórumozók!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha próba idő alatt állok, akkor felmondhatok-e azonnal vagy ilyenkor is él a 30 napos felmondási idő? A másik kérdésem, hogy egy felmondási levelet hogyan kell megírni. Találtam egy ként mintát, de nem valami frissek.

pancsa76 # e-mail 2015.11.12. 13:20

Kedves jogi szakértő!

A következő helyzetben jogos -e az azonnali hatályú felmondásom? Könyvelőként szerepel a munkaszerződésemben, hogy a jogszabályokat betartom és betartatom. Ezt nem tudom megtenni az ügyvezető folyamatos önfejű döntéseinek a következtében.

Köszönöm

ObudaFan # e-mail 2015.10.28. 16:17

Ágica1

Ha olyan súlyú volt ez a magatartás, akkor lehez ez elég, de arra gondolj azért, hogy adott esetben bizonyítanod kell tudni ezt.

Ügyvéd - Bp.

obudafan@freemail.hu

http://members.chello.hu/tarczay

http://nonprofit.hu/…-megszerzese

Ágica1 # e-mail 2015.10.27. 19:01

Tisztelt Fórumozók,
Elég indok-e az azonnali hatályú felmondáshoz munkavállaló részéről, hogy egy közlekedési cég középvezetője olyan megalázó és lekicsinylő módon beszélt velem, amely emberi méltóságomban is megalázott, és lelkileg összetört.
Ezt köteles vagyok-e eltűrni, vagy pedig felmondhatok -amúgy 18 év munkaviszony- után.
Előre is köszönöm válaszaitokat.

sjulianna # e-mail 2015.10.24. 19:10

Ez egy megyei szintű nagyposta, ami 40 éve nem lett felújítva :)
A dolgozók meg addig számítanak, amíg értékesítenek.

sjulianna # e-mail 2015.10.24. 18:27

Nem szándékosan bosszantalak, köszönöm hogy egyáltalán segítesz. Megcsinálom, hétfőn beszélek a vezetővel.
Ha meg nem enged, elmegyek táppénzre.

Immaculata # e-mail 2015.10.24. 17:45

a jövő heti szabimnak annyi,

Szándékosan bosszantasz úgye?

Azt mondtam, hogy hétfőn menj be a főnököd feletteséhez és kéred, hogy arra a napra és a többire adja ki a szabidat, mert ezekkel te rendelkezel törvény szerint is.
Reggel bemész és lerendezed. Ha nem megy, akkor menj feljebb. A hétfőt szánd rá az intézkedésre. Ennél rosszabb nem jöhet.

Tudod vannak tipikus mártír emberek, akik nem másoktól lesznek azok, hanem önmaguk által.

sjulianna # e-mail 2015.10.24. 17:36

Ott akarnám én hagyni azonnali hatállyal, az sem gond, ha nem rögtön akad másik, a lányom már elsírta magát az iskolában, hogy hiányzik neki az anyja.
A közvetlen felettes lányának a keresztanyja a vezető. Amikor megkérdezték a vezetőt, mi ez a tömeges elvándorlás, azt mondta, természetes lemorzsolódás. Az, hogy huszonéves munkaviszonyú emberek mondanak fel sorozatban, az mellékes. A kemény mag esik már szét.
Ezeket az sem hatja meg, hogy két kicsi gyerekem van, a gyerek az csak kifogás szerintük.
Tehát, ha jól értelmezem, a jövő heti szabimnak annyi, a család másodlagos (felnőnek nélkülem is). Utána meg már esélytelen, hogy elengedjenek szabira.

szuppermen # e-mail 2015.10.24. 17:17

Ott kell hagyni az ilyen vacak munkahelyet, mondj fel! Nem ezzel a résszel szokott baj lenni, hanem hogy nincs másik.

Immaculata # e-mail 2015.10.24. 16:55

...vagy ügyvédhez is fordulhattok.

Immaculata # e-mail 2015.10.24. 16:53

Akkor menjetek a vezetőséghez, szakszervezethez, valószínűleg a közvetlen alkalmatlan vezetőtök miatt szenvedtek ennyit. Ha alkalmatlan, márpedig az, mert minden szabályt, kötelezettséget felrúg, le kell cserélni. Azt is elmondhatjátok, hányan hagyták ott a munkahelyet.

sjulianna # e-mail 2015.10.24. 16:48

Az is tény, hogy a 20 perces munkaközi szünetet sem tudják kiadni, de le kell dolgozni,benne van a munkaidőben, az egyik kolléganőnek mondták, ha nem írja be, nem kap fizetést. A rendszerben utána tudnak nézni, hogy a csomagos egyszer sem tudja kivenni az egybefüggő 20 percet. Mosdóba is akkor lehet menni, ha odajön valaki a helyünkre. Enni nem lehet, ha netalántán eszünk, letolnak érte.
Nyáron jött többször a kör-email a hőségriasztásnál, hogy azok a zárt térben dolgozók, ahol a hőmérséklet meghaladja a 25 fokot, óránként 10 perc pihenő jár. A csomagon reggel 5-kor volt 28 fok.

Immaculata # e-mail 2015.10.24. 16:26

Mit szeretnél? Visszavették a szabidat, mégsem mentél a feljebbvalódhoz intézkedni, hogy a hétvégéd nem menjen tönkre.
Te is tudod, hogy hétfőn be kell menned, mert nincs engedélyezett szabadságod.
Annyit tudsz tenni, hogy megkeresed a főnököd felettesét és elmondod, hogy milyen állapotok uralkodnak nálatok, és hogy a jogosan járó 7 nappal sem rendelkezhetsz. Ne kezdj sírni, csak a tényeket.

  1. Nem adják ki a törvény által rendelkezésedre bocsátott szabadságnapokat.
  2. Folyamatosan túlmunkát kell végezned, holott nem hirdettek rendkívüli munkavégzési időszakot. A túlmunka csak korlátozott heti számban engedett.
  3. A törvény szerint járó pótlékokat nem kapjátok meg.
  4. A munkaidő beosztás nem folyamatos, a munkakörödön kívüli feladattal is téged látnak el (reggeli kiszállítás), ami nem fér bele egy munkavállaló munkakörébe.
  5. A megengedettnél nagyobb súlyt kell emelgetned.

Egy munkaügyi főfelügyelő annyi bírságot szabna ki rátok, hogy azért a pénzért +5 dolgozót is alkalmazhatnának.

Tegyél magadért. A kapcsolatodat nem a főnököd teszi tönkre, hanem te magad, mert nem állsz ki magadért.