Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Dolgozó részéről azonnali felmondás.

pazs #   2017.06.29. 14:33

biucika800: a munkaköröd akkor változik meg, amikor erről tudomást szerzel vagy úgy, hogy már már feladatot végzel vagy úgy, hogy papírt kapsz róla. Bármelyik már megtörtént? Ha csak hallottad vagy láttad valahol (de nem neked szólt az a papír), akkor nem történt meg.
És évi 44 munkanapon keresztül már munkakört is köteles vagy ellátni bizonyos feltételekkel, szóval nem eszik azt olyan forrón.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.06.29. 12:11

Én eddig is értettem.

www.kbs-ugyved.hu

biucika800 # e-mail 2017.06.29. 12:04

Egy szolgáltató cégnél dolgozom és a főnökeim a tudtom és beleegyezésem nélkül módosították a munkaköröm ez úgy történt, hogy a kezembe nyomták menjek orvosi alkalmasságira. Én abban a hitben voltam, hogy az éves ellenőrzés de az volt fúrcsa, hogy olyan vizsgálatokra kellett mennem ahová eddig nem. Amíg el nem mentem az üzemorvoshoz a saját munkámat végeztem, majd az üzem orvosi vizsgálat után elmentem a munkaügyeshez és rákérdeztem, hogy ez az éves ellenőrzés miatt kellett erre válaszolta azt, hogy nem mert más munkakört kell végeznem és ő azt hitte én ezt tudom, holott egészen addig erről nekem senki nem beszélt. Azt mondta jövő hét hétfőtől lép eletbe, de azóta sem kaptam semmi papírt a módosításről vagy egyáltalán. Remélem így már érthetőbb remélem.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.06.29. 10:55

"... munkavállaló tudta nélkül..." Elnézést.

www.kbs-ugyved.hu

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.06.29. 10:54

Elég nehéz a munkáltató tudta nélkül megváltoztatni a munkakörét. A legtöbben észre szokták venni, ha tegnap esztergályosok voltak, ma meg irattárosok.
A beleegyezése nélkül módosítani már könnyebb - de az meg jogellenes.

Tartok tőle egyébként, hogy nálatok nem is ez történt, csak nem "bontod ki a valóság minden szeletét".

www.kbs-ugyved.hu

biucika800 # e-mail 2017.06.29. 10:35

Üdvözlet! Az lenne a kérdésem, hogy azonnali hatályú felmondást beadhatok-e ha a tudtom és beleegyezésem nélkül a munkáltatóm megváltoztatja a munkaköröm?! És ezt a változtatást csak az orvosi alkalmassági vizsgálat után közli a munkaügyes. Ilyenkor ha megváltoztatják a munkaköröm akkor nem kéne aláírnom egy munkaszerződést amelyben leírják a változtatásokat? Előre is köszönöm a válaszokat

villasreka # e-mail 2017.06.22. 21:33

Középvezető mondta a rokonának hogy vettek fel embert próbaidőre.
Na mindegy.Kõszönöm a segítséget!

Burn Out # e-mail 2017.06.22. 21:31

egyrészről átvenni nem kötelező, másrészről "állítólag" vettek fel valakit. állítólagos információ alapján kijelenteni, hogy hazudtak, úgy, hogy azt sem tudod, hogy ténylegesen vettek-e fel embert, és ha igen, akkor milyen pozícióra, merész dolog. ismételten leírom, hogy átvenni nem kötelező.

villasreka # e-mail 2017.06.22. 21:30

Nincs hely az itteni boltban de neten találok hirdetést...Ami persze csak azért van fenn mert muszáj...De nem keresnek senkit...

villasreka # e-mail 2017.06.22. 21:26

Írjak közös megegyezéses felmondást ahogy mondta a munkáltatóm és írjam bele hogy igényt tartok rá,miszerint hazudtak hogy nincs hely mikõzben volt és nem tartották be a szabályokat a jelentkezésemnél? :-O

villasreka # e-mail 2017.06.22. 21:23

Köszönöm,csak megkérdeztük ő mit tud erről.6 hete költöztünk vidékre,azóta húzódik a dolog.ex kollégám jogász mellett dolgozik,azok tanácsolták az ügyvédi levelet a végkielégítésről..

Burn Out # e-mail 2017.06.22. 21:19

végkielégítés a munkáltató felmondása, a munkáltató jogutód nélküli megszűnése esetén jár. közös megegyezésnél pedig akkor, ha megegyeztek. ha te mondasz fel, akkor nem jár.

nem biztos, hogy könyvelőtől kell jogi tanácsot kérni.

Burn Out # e-mail 2017.06.22. 21:17

a legfőbb tanács: először kérdezz és utána cselekedj.

azonnali hatályú felmondásnak ezekben az esetekben van helye: a munkáltató a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

ha ezek közül egyik sem áll fenn, akkor azonnali hatállyal jogszerűen nem tudod a munkaviszonyod megszüntetni.

ha jogellenes a felmondásod, akkor kártérítési kötelezettséged is van.

villasreka # e-mail 2017.06.22. 21:13

Tisztelt ügyvéd Úr,hozzá értők!
15 éves munkaviszonyom van.Vidékre költöztünk,az itteni üzletbe átjelentkezésem kértem karrier portálunkon.Nem vettek át(amiről több mint 1 hónap után kaptam emailt).Arra hivatkoztak létszám stop van.De állítólag vettek fel embert a pozícióra amire jelentkeztem.
Megírtam az azonnali hatályú felmondásom,amibe leírtam hogy költöztünk és nem vettek át,majd hívtak hogy töltsem le a 30 napos felmondási időm.Mondtam hogy 150km-ről bocs de nem tudok feljárni ledolgozni az időt.
Majd hívtak,hogy írjak egy közös megegyezéses felmondó levelet így nincs felmondási idő.
Ebbe bem mentem bele.Egy könyvelő azt tanácsolta hogy ne írjak ilyet,és járna 4 havi végkielégítés és ügyvéddel irassak levelet miszerint igényt tartok rá,a fent említett dolgok miatt.
Ön/önök mit tanácsolnak?
Köszönöm

Réka

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.06.22. 21:00

A kérdés?

www.kbs-ugyved.hu

Lizi14 # e-mail 2017.06.22. 18:55

Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy
2017.05.09-én munkahelyi balesetem volt, szociális gondozóként megszúrtam az ujjam HCV fertözött tűjével, amelyről jegyzőkönyvet vettek fel.Azóta munkavédelmi felelős nem keresett meg,egyáltalán továbbították a jegyzőkönyvet?
Azonkívül, hogy voltam orvosnál, meg volt az első vérvételem, ami negatív.Nem tudom mit tegyek,a háziorvos azt mondta ez az eredmény véglegesnek tekinthető, a protokoll szerint legalább még 2 alkalommal kellene vért venni,/3,6 hó múlva ÁNTSZ info/
Tisztelettel: Lízy

drbjozsef # e-mail 2017.06.22. 17:12

Picur,

kettővel alattad ott van a rövid definíció : „lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyosan gondatlanul jelentős mértékben megszegi

  • nevedre vállalati kölcsön került : ez nem felmondási ok önkagában, és nem is igen tudom teljesen értelmezni, de ha a nevedben vettek fel hitelt a cégen keresztül, de te nem kaptad meg, az inkább Btk. cselekmény (sikkasztás? csalás?), feljelentést kell tenni.
  • becsületsértő módon minősít : ez sem felmondási ok, rögzítsed, keress tanúkat, és jelentsd fel.
  • nem biztosít eszközöket : hát ne vidd a sajátod. Ha nem biztosít, nem tudsz dolgozni. Szólítsd fel, akár írásban is, vagy tanúk előtt, hogy biztosítsa amit kell, ha ettől ellehetetlenül a munkád, úgyis ő fog kirúgni.

Szóval ezek nem szép dolgok, de nem azonnali felmondásra okok, hanem egy (két) feljelentésre.

Picur85 # e-mail 2017.06.22. 15:19

Tisztelt Fórumozók!
Azonnali felmondás indoklásának megfelel az hogy nevemre vállalati kölcsön került annélkül hogy kértem volna. Főnököm becsületsértő módon kollégáknak minősít engem. Magyarul rosszhíremet kelti. Munkámvégzéséhez nem biztosít eszközöket elvárja hogy saját eszközeimet vigyem be. Válaszokat előre is köszönöm.

LiziMirciMázli # e-mail 2017.06.17. 19:23

Köszönöm a gyors és segítőkész válaszokat !

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.06.17. 13:53

Csak ismételni tudom: a "rendes" lemondást nem kell indokolni. Az azonnali hatályú indoka viszont az lehet, ha a munkáltató a jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyosan gondatlanul jelentős mértékben megszegi. Amit eddig írtál, az nem ilyen.

www.kbs-ugyved.hu

wers #   2017.06.17. 11:03

LiziMirciMázli, ha ez elég lenne, szinte minden munkavállaló megszüntethetné munkaviszonyát egyik napról a másikra. Szóval nem tűnik megfelelő infoknak.

LiziMirciMázli # e-mail 2017.06.17. 09:56

Kedves Kovács Béla Sándor indoklásként megfelel....az "egyre nehezedő nyomás,munkakörülmények és az elismerés hiánya"?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.06.17. 09:31

mit tanácsol ebben a helyzetben indoklásként írni?
A közalkalmazottnak nem kell indokolnia a lemondását.

Mennyi a felmondási Idő ez esetben?
Lemondási és három hónap.

A munkáltató köteles elfogadni az azonnali felmondást?
Na, azt már indokolni kellene! És az az indok, amelyet írtál, nem jó. (Egyébként a lemondás egyoldalú nyilatkozat, azt a másik félnek "elfogadnia" nem kell.)

A többi kérdésnem pedig sok értelme nincs.

www.kbs-ugyved.hu

LiziMirciMázli # e-mail 2017.06.17. 09:07

Tisztelt hozzá szólók,hozzá értők! Olvasom a kommentekben a lemondás szót. A felmondás és lemondás között mi a különbség? Hogyan érdemes benyújtanom a felmondásom,hogy minél kevesebb időt kelljen a felmondásom alatt a munkahelyemen dolgozni? A munkáltatóm nagyon rafinált és több peres ügye van ilyen és hasonló ügy miatt,ezért nem mindegy milyen megfogalmazásban adom be. Előre is köszönöm a segítő válaszokat!

LiziMirciMázli # e-mail 2017.06.17. 08:01

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, Hogy 15 éve dolgozom szociális szférában, közalkalmazottként. 2017.06.20.-án kívánom beadni az azonnali felmondásom.Az ok, hogy külföldön élő ismerősöm munkát ajánlott és 2017.08.01.én kell felvennem a munkát. Kell-e indoklás a felmondásba és mit tanácsol ebben a helyzetben indoklásként írni?Pl.:családi ok?.... Valamint Mennyi a felmondási Idő ez esetben? A munkáltató köteles elfogadni az azonnali felmondást? Mik a jogaim és kötelezettségeim? A Munkáltatónak ebben a helyzetben mik a Jogai és kötelezettségei? Amennyiben nem fogadja el az az azonnali felmondásom, mit tehetek? Köteles vagyok elfogadni az ő által megszabott felmondási időt?
Várom szíves válaszát!