Dolgozó részéről azonnali felmondás.


Burn Out # 2017.06.22. 19:19

végkielégítés a munkáltató felmondása, a munkáltató jogutód nélküli megszűnése esetén jár. közös megegyezésnél pedig akkor, ha megegyeztek. ha te mondasz fel, akkor nem jár.

nem biztos, hogy könyvelőtől kell jogi tanácsot kérni.

Burn Out # 2017.06.22. 19:17

a legfőbb tanács: először kérdezz és utána cselekedj.

azonnali hatályú felmondásnak ezekben az esetekben van helye: a munkáltató a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

ha ezek közül egyik sem áll fenn, akkor azonnali hatállyal jogszerűen nem tudod a munkaviszonyod megszüntetni.

ha jogellenes a felmondásod, akkor kártérítési kötelezettséged is van.

villasreka # 2017.06.22. 19:13

Tisztelt ügyvéd Úr,hozzá értők!
15 éves munkaviszonyom van.Vidékre költöztünk,az itteni üzletbe átjelentkezésem kértem karrier portálunkon.Nem vettek át(amiről több mint 1 hónap után kaptam emailt).Arra hivatkoztak létszám stop van.De állítólag vettek fel embert a pozícióra amire jelentkeztem.
Megírtam az azonnali hatályú felmondásom,amibe leírtam hogy költöztünk és nem vettek át,majd hívtak hogy töltsem le a 30 napos felmondási időm.Mondtam hogy 150km-ről bocs de nem tudok feljárni ledolgozni az időt.
Majd hívtak,hogy írjak egy közös megegyezéses felmondó levelet így nincs felmondási idő.
Ebbe bem mentem bele.Egy könyvelő azt tanácsolta hogy ne írjak ilyet,és járna 4 havi végkielégítés és ügyvéddel irassak levelet miszerint igényt tartok rá,a fent említett dolgok miatt.
Ön/önök mit tanácsolnak?
Köszönöm

Réka

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.22. 19:00

A kérdés?

Lizi14 # 2017.06.22. 16:55

Tisztelt Ügyvéd Úr/Hölgy
2017.05.09-én munkahelyi balesetem volt, szociális gondozóként megszúrtam az ujjam HCV fertözött tűjével, amelyről jegyzőkönyvet vettek fel.Azóta munkavédelmi felelős nem keresett meg,egyáltalán továbbították a jegyzőkönyvet?
Azonkívül, hogy voltam orvosnál, meg volt az első vérvételem, ami negatív.Nem tudom mit tegyek,a háziorvos azt mondta ez az eredmény véglegesnek tekinthető, a protokoll szerint legalább még 2 alkalommal kellene vért venni,/3,6 hó múlva ÁNTSZ info/
Tisztelettel: Lízy

drbjozsef # 2017.06.22. 15:12

Picur,

kettővel alattad ott van a rövid definíció : „lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyosan gondatlanul jelentős mértékben megszegi

  • nevedre vállalati kölcsön került : ez nem felmondási ok önkagában, és nem is igen tudom teljesen értelmezni, de ha a nevedben vettek fel hitelt a cégen keresztül, de te nem kaptad meg, az inkább Btk. cselekmény (sikkasztás? csalás?), feljelentést kell tenni.
  • becsületsértő módon minősít : ez sem felmondási ok, rögzítsed, keress tanúkat, és jelentsd fel.
  • nem biztosít eszközöket : hát ne vidd a sajátod. Ha nem biztosít, nem tudsz dolgozni. Szólítsd fel, akár írásban is, vagy tanúk előtt, hogy biztosítsa amit kell, ha ettől ellehetetlenül a munkád, úgyis ő fog kirúgni.

Szóval ezek nem szép dolgok, de nem azonnali felmondásra okok, hanem egy (két) feljelentésre.

Picur85 # 2017.06.22. 13:19

Tisztelt Fórumozók!
Azonnali felmondás indoklásának megfelel az hogy nevemre vállalati kölcsön került annélkül hogy kértem volna. Főnököm becsületsértő módon kollégáknak minősít engem. Magyarul rosszhíremet kelti. Munkámvégzéséhez nem biztosít eszközöket elvárja hogy saját eszközeimet vigyem be. Válaszokat előre is köszönöm.

LiziMirciMázli # 2017.06.17. 17:23

Köszönöm a gyors és segítőkész válaszokat !

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.17. 11:53

Csak ismételni tudom: a "rendes" lemondást nem kell indokolni. Az azonnali hatályú indoka viszont az lehet, ha a munkáltató a jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyosan gondatlanul jelentős mértékben megszegi. Amit eddig írtál, az nem ilyen.

wers # 2017.06.17. 09:03

LiziMirciMázli, ha ez elég lenne, szinte minden munkavállaló megszüntethetné munkaviszonyát egyik napról a másikra. Szóval nem tűnik megfelelő infoknak.

LiziMirciMázli # 2017.06.17. 07:56

Kedves Kovács Béla Sándor indoklásként megfelel....az "egyre nehezedő nyomás,munkakörülmények és az elismerés hiánya"?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.06.17. 07:31

mit tanácsol ebben a helyzetben indoklásként írni?
A közalkalmazottnak nem kell indokolnia a lemondását.

Mennyi a felmondási Idő ez esetben?
Lemondási és három hónap.

A munkáltató köteles elfogadni az azonnali felmondást?
Na, azt már indokolni kellene! És az az indok, amelyet írtál, nem jó. (Egyébként a lemondás egyoldalú nyilatkozat, azt a másik félnek "elfogadnia" nem kell.)

A többi kérdésnem pedig sok értelme nincs.

LiziMirciMázli # 2017.06.17. 07:07

Tisztelt hozzá szólók,hozzá értők! Olvasom a kommentekben a lemondás szót. A felmondás és lemondás között mi a különbség? Hogyan érdemes benyújtanom a felmondásom,hogy minél kevesebb időt kelljen a felmondásom alatt a munkahelyemen dolgozni? A munkáltatóm nagyon rafinált és több peres ügye van ilyen és hasonló ügy miatt,ezért nem mindegy milyen megfogalmazásban adom be. Előre is köszönöm a segítő válaszokat!

LiziMirciMázli # 2017.06.17. 06:01

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, Hogy 15 éve dolgozom szociális szférában, közalkalmazottként. 2017.06.20.-án kívánom beadni az azonnali felmondásom.Az ok, hogy külföldön élő ismerősöm munkát ajánlott és 2017.08.01.én kell felvennem a munkát. Kell-e indoklás a felmondásba és mit tanácsol ebben a helyzetben indoklásként írni?Pl.:családi ok?.... Valamint Mennyi a felmondási Idő ez esetben? A munkáltató köteles elfogadni az azonnali felmondást? Mik a jogaim és kötelezettségeim? A Munkáltatónak ebben a helyzetben mik a Jogai és kötelezettségei? Amennyiben nem fogadja el az az azonnali felmondásom, mit tehetek? Köteles vagyok elfogadni az ő által megszabott felmondási időt?
Várom szíves válaszát!

ObudaFan # 2017.06.15. 14:05

Néhány napos csúszásokra nem igazán lehet azonnali hatályú felmondást alapozni.

zsokka # 2017.06.15. 13:42

Kedves Fórumozók, Szakértők, Hozzászólók!

Segítségeteket kérném:
3 éves határozott idejű munkaszerződésemet felmondhatom-e azzal az indokkal azonnali hatállyal, hogy az elmúlt 1 évben a fizetés 12 alkalomból 10-szer a kifizetési határidőn túl érkezett meg? (Legutóbb 3 munkanappal, korábban hosszabb idő is előfordult.)
Köszönöm előre is!

pazs # 2017.05.18. 07:20

Szuper, és még ügyelj a lepapírozásra is :)

Katica23 # 2017.05.18. 05:11

Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget. Egy napot kértek tőlem, hogy adjam át a feladataimat, de a szóban elmondott indokok elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy ne akarjanak még egy hónapra ott fogni.
Szóval még egyszer köszönöm mindenkinek! :)

drbjozsef # 2017.05.16. 17:09

Persze hogy be kell tartanod a munkaszerződésedet. A családtag betegsége nem a munkaviszonyodban felmerülő probléma. Nyomós ok, de nem a munkáltató körében. Semmi köze hozzá a munkáltatódnak. Oldd meg.

Nem lehet már ennél többet mondani : ha nem akarsz, vagy nem tudsz várni, akkor nem mész, viszont a jogszerűtlen felmondás miatti kártérítést kockáztatod, ha a munkaadód beperel. Ennyi.

Swichy # 2017.05.16. 16:50

Kedves drbjozsef! Először is köszönöm válaszát! Viszont még mindig nem értem,hogy ha kölcsön munkaerő vagyok, 400 km-re az otthonomtól,miért kötelezhetnek ledolgozasra. Az azonnali felmondásnak nyomós oka van. Most ha valami történik pl a családomban,ami miatt haza kell mennem, akkor meg kell bárnom a felmondási időt, hogy haza mehessek? S ha én nem várhatok?

drbjozsef # 2017.05.16. 16:16

Swichy,


A munkáltató vagy a munkavállaló a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha a másik fél munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

A leírásod nem túl örömteli, de a fentiektől sajnos nagyon messze van.

Vagy felmondasz azonnalival, nem mész dolgozni, és vállalod ez ezzel járó konzekvenciákat (ha a munkáltatód perel szinte 100% hogy a leírásod alapján nyer), ami jelentősebb kártérítés is lehet, vagy bemész, és felmondasz rendes felmondással, felmondási idődet kidolgozod. Te döntesz.

Swichy # 2017.05.16. 13:57

Jó napot!

Én affelől szeretnék érdeklődni, hogy mi a teendő abban az esetben, ha a főnököm miatt szeretnék azonnali hatállyal felmondani? Már régóta fontolgattam a kérdést, mit tegyek, de most már túlzásba esett a műszakvezetőm, így eldöntöttem, új munkahely után nézek.
Meg is találtam az új munkahelyet, ahol holnap kell felvételiznem, DE...
A jelenlegi munkahelyemen még mem mondtam fel, holnaptól leszek újra keresőképes, viszont én oda már nem vagyok hajlandó visszamenni. Huszon éves, gyárimunkás nő vagyok. Eddig nagyon jól éreztem magam, közel másfél éve dolgozom itt egy közvetítő irodán keresztül. A év elején váltottam műszakot, ahol a műszakvezetőnek első perctől unszimpatikus voltam, ez lerítt az arcáról. Kezdődtek a konfliktusok. Május elején átjelentkeztem cégesne, hogy ne bérmunkás legyek, 22-től elivel már céges dolgozó lennék. A múlt héten lezajlott események miatt azonban nem áll szándékomban újra bemenni. A céghez egy percre sem. Éjszakás műszakban voltunk, elvállaltam a szombati túlórát, ami nem volt kötelező, viszont pénteken már éreztem, hogy rosszul vagyok. Megkérdeztem a csoportvezetőmtől, hogy vajon elenged-e a műszakvezető szombatra, mert nem érzem jól magam. Persze ő rákérdezett nála, és vissza üzent vele, hogy ilyennel oda se menjek, mert ha nem megyek ne szombaton, akkor többet nem is mehetek túlórázni az évben. Szombatra még rosszabb lett, nem mentem be. Hétfőn reggel elmentem az orvoshoz, aki kiírt két nap táppénzre, mivel a gyomrommal volt panasz, de már kezdett javulni (mára szerencsémre el is múlt, jobban vagyok). Felhívtam a műszakvezetőm, hogy délutan nem tudok bemenni, ő pedig alpári hangnemben űvöltözött velem, hülyének titulált, megfenyegetett a kirúgással, ha nem megyek be éjszakás műszakban (többször is emlékeztettem, hogy TP-n vagyok), majd ezek után beleüvöltött a telefonba hogy "Jól jegyezd meg, amint visszajössz szo*atóra leszel téve! Azzal bontotta is a vonalat. Azonban én ezt nem tudom hangfelvétellel bizonyítani. Ilyenkor ezt elmondhatom a bércégemnek?(jelenleg még külsős vagyok) Figyelembe veszik ezt az azonnali felmondásnál? Mit tegyek, hogy többé ne kelljen átlépnem a gyár kapuját? Félek attól, ha vissza kell mennem, beváltja az igéretét.

Előre is köszönöm.
Swichy

ObudaFan # 2017.05.12. 14:51

Vagy csak simán mondjak fel 30-napba és vetessem fel magam táppénzre?

HA keresőképtelen vagy, akkor ezt meg lehet tenni.

pazs # 2017.05.12. 11:55

Ha nincs munkaviszonyod, nem kapsz táppénzt. Az azonnali hatályú felmondás valószínűleg nem jogellenes, ha arra alapozod, hogy a raktárvezető fizikailag bántalmazott. Ha arra hivatkozol az azonnali hatályú felmondásban, hogy egészségügyi okokból nem tudod ellátni a munkádat, az jogellenes lesz (mármint nem az jogellenes, hogy nem tudod ellátni, hanem erre hivatkozva nem lehet azonnali hatállyal felmondani).

seok23 # 2017.05.12. 11:37

Tisztelt hozzászólók, szakértők ! Tájékozódni szeretnék, hogy az azonnali felmondás menete, hogy zajlik mi az elfogadható indok?
Mai nap folyamán a raktárvezető (tanuk jelenlétében, illetve kamera folyamatosan vesz mindent) rám támadt, többször meglökött és ütött. Feljelenteni nem akarom viszont ahogy történt az eset haza is jöttem. Pszichiátriai kezelés alatt állok jelenleg elfogadható indok-e ha azt írom az azonnali felmondásba, hogy jelenleg nem tudom teljesíteni a munkámat a betegségemből kifolyólag? A betegség: F3160 Bipoláris affektív zavar jelenleg súlyos tünetekkel. Vagy csak simán mondjak fel 30-napba és vetessem fel magam táppénzre? Ugyanis tegnap voltam pszichiátrián ahol ki is akart írni táppénzre az orvos, de én amiatt nem mentem mert sok a munka és nem akartam cserben hagyni a céget.