Dolgozó részéről azonnali felmondás.


ObudaFan # 2015.11.18. 17:12

Pancsa76

A jogellenes utasitas vegrehajtasat megtagadhatod. A leirtak annak az eldontesehez nem elegendoek, hogy azonnali hatalyu felmondasnak helye lehet-e.

Frankie Flowers # 2015.11.13. 07:11

Tisztel fórumozók!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha próba idő alatt állok, akkor felmondhatok-e azonnal vagy ilyenkor is él a 30 napos felmondási idő? A másik kérdésem, hogy egy felmondási levelet hogyan kell megírni. Találtam egy ként mintát, de nem valami frissek.

pancsa76 # 2015.11.12. 12:20

Kedves jogi szakértő!

A következő helyzetben jogos -e az azonnali hatályú felmondásom? Könyvelőként szerepel a munkaszerződésemben, hogy a jogszabályokat betartom és betartatom. Ezt nem tudom megtenni az ügyvezető folyamatos önfejű döntéseinek a következtében.

Köszönöm

ObudaFan # 2015.10.28. 15:17

Ágica1

Ha olyan súlyú volt ez a magatartás, akkor lehez ez elég, de arra gondolj azért, hogy adott esetben bizonyítanod kell tudni ezt.

Ágica1 # 2015.10.27. 18:01

Tisztelt Fórumozók,
Elég indok-e az azonnali hatályú felmondáshoz munkavállaló részéről, hogy egy közlekedési cég középvezetője olyan megalázó és lekicsinylő módon beszélt velem, amely emberi méltóságomban is megalázott, és lelkileg összetört.
Ezt köteles vagyok-e eltűrni, vagy pedig felmondhatok -amúgy 18 év munkaviszony- után.
Előre is köszönöm válaszaitokat.

sjulianna # 2015.10.24. 17:10

Ez egy megyei szintű nagyposta, ami 40 éve nem lett felújítva :)
A dolgozók meg addig számítanak, amíg értékesítenek.

sjulianna # 2015.10.24. 16:27

Nem szándékosan bosszantalak, köszönöm hogy egyáltalán segítesz. Megcsinálom, hétfőn beszélek a vezetővel.
Ha meg nem enged, elmegyek táppénzre.

Immaculata # 2015.10.24. 15:45

a jövő heti szabimnak annyi,

Szándékosan bosszantasz úgye?

Azt mondtam, hogy hétfőn menj be a főnököd feletteséhez és kéred, hogy arra a napra és a többire adja ki a szabidat, mert ezekkel te rendelkezel törvény szerint is.
Reggel bemész és lerendezed. Ha nem megy, akkor menj feljebb. A hétfőt szánd rá az intézkedésre. Ennél rosszabb nem jöhet.

Tudod vannak tipikus mártír emberek, akik nem másoktól lesznek azok, hanem önmaguk által.

sjulianna # 2015.10.24. 15:36

Ott akarnám én hagyni azonnali hatállyal, az sem gond, ha nem rögtön akad másik, a lányom már elsírta magát az iskolában, hogy hiányzik neki az anyja.
A közvetlen felettes lányának a keresztanyja a vezető. Amikor megkérdezték a vezetőt, mi ez a tömeges elvándorlás, azt mondta, természetes lemorzsolódás. Az, hogy huszonéves munkaviszonyú emberek mondanak fel sorozatban, az mellékes. A kemény mag esik már szét.
Ezeket az sem hatja meg, hogy két kicsi gyerekem van, a gyerek az csak kifogás szerintük.
Tehát, ha jól értelmezem, a jövő heti szabimnak annyi, a család másodlagos (felnőnek nélkülem is). Utána meg már esélytelen, hogy elengedjenek szabira.

szuppermen # 2015.10.24. 15:17

Ott kell hagyni az ilyen vacak munkahelyet, mondj fel! Nem ezzel a résszel szokott baj lenni, hanem hogy nincs másik.

Immaculata # 2015.10.24. 14:55

...vagy ügyvédhez is fordulhattok.

Immaculata # 2015.10.24. 14:53

Akkor menjetek a vezetőséghez, szakszervezethez, valószínűleg a közvetlen alkalmatlan vezetőtök miatt szenvedtek ennyit. Ha alkalmatlan, márpedig az, mert minden szabályt, kötelezettséget felrúg, le kell cserélni. Azt is elmondhatjátok, hányan hagyták ott a munkahelyet.

sjulianna # 2015.10.24. 14:48

Az is tény, hogy a 20 perces munkaközi szünetet sem tudják kiadni, de le kell dolgozni,benne van a munkaidőben, az egyik kolléganőnek mondták, ha nem írja be, nem kap fizetést. A rendszerben utána tudnak nézni, hogy a csomagos egyszer sem tudja kivenni az egybefüggő 20 percet. Mosdóba is akkor lehet menni, ha odajön valaki a helyünkre. Enni nem lehet, ha netalántán eszünk, letolnak érte.
Nyáron jött többször a kör-email a hőségriasztásnál, hogy azok a zárt térben dolgozók, ahol a hőmérséklet meghaladja a 25 fokot, óránként 10 perc pihenő jár. A csomagon reggel 5-kor volt 28 fok.

Immaculata # 2015.10.24. 14:26

Mit szeretnél? Visszavették a szabidat, mégsem mentél a feljebbvalódhoz intézkedni, hogy a hétvégéd nem menjen tönkre.
Te is tudod, hogy hétfőn be kell menned, mert nincs engedélyezett szabadságod.
Annyit tudsz tenni, hogy megkeresed a főnököd felettesét és elmondod, hogy milyen állapotok uralkodnak nálatok, és hogy a jogosan járó 7 nappal sem rendelkezhetsz. Ne kezdj sírni, csak a tényeket.

  1. Nem adják ki a törvény által rendelkezésedre bocsátott szabadságnapokat.
  2. Folyamatosan túlmunkát kell végezned, holott nem hirdettek rendkívüli munkavégzési időszakot. A túlmunka csak korlátozott heti számban engedett.
  3. A törvény szerint járó pótlékokat nem kapjátok meg.
  4. A munkaidő beosztás nem folyamatos, a munkakörödön kívüli feladattal is téged látnak el (reggeli kiszállítás), ami nem fér bele egy munkavállaló munkakörébe.
  5. A megengedettnél nagyobb súlyt kell emelgetned.

Egy munkaügyi főfelügyelő annyi bírságot szabna ki rátok, hogy azért a pénzért +5 dolgozót is alkalmazhatnának.

Tegyél magadért. A kapcsolatodat nem a főnököd teszi tönkre, hanem te magad, mert nem állsz ki magadért.

sjulianna # 2015.10.24. 13:26

És az, ha kikészít idegileg, hogy nem tudok előre tervezni, mindig nekem kell meghunyászkodnom, ha visszavonja a szabim? Két hétig pihentettek, amikor itthon összecsuklottam, és "zizegtem", állandóan remegések jöttek rám, nem bírtam enni se, nem tudtam aludni, csak este két nyugtatóval.
Eddig a túlórákat lecsúsztathattuk, de már erre sincs mód, így kifizették.
Az éves 32 nap szabimból még 17 nap bent van. Nekem fontos a jövő heti szabim, családi rendezvény, téliesítés, stb, de megint nem akarja megadni. Azt nem tehetem meg szerintem, hogy nem megyek be, mert akkor én leszek a bűnös, ha nem veszem fel a munkát.
Táppénzre csak akkor megyek, ha nagyon muszáj, vagy ha visznek.
Lassan a szabadságokat se tudják kiadni, az egybefüggő két hetes nyári szabit se, van, akinek még 24 napja van bent.
Ráadásul ha mégis bemegyek, tartok tőle, ennek meglesz a böjtje. Ha korrekt lenne, megoldaná a jövő hetet, de nem foglalkozik az én szükségleteimmel, és azzal sem, hogy egy húszéves kapcsolatot próbál meg tönkretenni azzal, hogy nem enged el.

sjulianna # 2015.10.24. 08:34

Oktatás volt, hogyan emeljünk, védőcipő nekünk nem jár, a saját zárt cipőmben dolgozom, mert tudom, hogy az a szabályos, és nem szeretnék megsérülni. Májusban kértem, legyen betanítva még egy csomagos, ha esetleg valaki lebetegszik, ne kelljen a szabadságot visszavonni, közölték velem, erre nincs kapacitás. amikor helyettesítőt kértem, hogy a szabim megmaradjon, azt mondták, ebbe más beledögölne, de ezt telefonba mondta, nem bizonyítható. A túlmunka mostanság rendszeres, a bővített munkakörök is, amikor a saját munkakörömön kívül mást is meg kell csinálni. Eddig nem lázadtam, de ez már sok. Mindig én húzom a rövidebbet. Tizenkét éve vagyok itt, mindig mindent megcsináltam, de a sokadik visszavonás a családom kárára már nem jön be. Egyre több kolléga sokall be. Ha tömeges levélfelvevő vagyok, akkor a munkán kívül még be kell rögzíteni a reggeli kiszállítást is, amíg nem végzünk, maradni kell. Ez állandó délutáni műszak, amire nem jár műszakpótlék, csak ösztönző. Az új dolgozók nem maradnak meg, csökkentett létszámmal kell teljesíteni.

ObudaFan # 2015.10.23. 17:07

Piqlet

Szerintem nincs helye azonnali hatályú felmondásnak ebben az esetben.

wers # 2015.10.23. 16:35

Mondani persze könnyű. Az biztos, ez alapján ne mondj fel, de szabira elmehetsz.

wers # 2015.10.23. 16:33

Évi 7 nappal te rendelkezel, azt 15 nappal előbb kell bejelentened. Ez megtörtént. Oldja meg.

sjulianna # 2015.10.23. 16:29

Mert visszavonta a jövő heti szabim, immár sokadszorra, mi beígértük a családnak, hogy elmegyünk az őszi szünetben. A nyári szünet idején 3 napot kaptam, hogy a gyerekeimmel lehessek. Ezt a szabit már januárban kértem, de visszavonta. A cég családbarátnak mondja magát. A kéthetes nyári szünetet úgy kértem, hogy az évzáró benne legyen, ott is visszamondta, munkából loholtam oda. Ha van vmi a suliban, oviban, pl. szülői, elszaladok, visszaszaladok, nem ad szabit. Most kedden szólt, hogy lehet, hogy mégse lehetek szabin, megkértem, oldja meg helyettesítéssel, elzárkózott előle. Mindig én szívom meg, ha szóvá merem tenni, akkor vagdalkozok, meg se hallgat. Kezdek kikészülni idegileg.

wers # 2015.10.23. 14:02

Bármikor felmondatsz, miért akarsz azonnali hatállyal?

sjulianna # 2015.10.23. 12:54

És az, hogy mindig én kerülök hátrányba, mert a főnök meg sem hallgat, ha el szeretném mondani az indokaim, letorkol. Az egyik munkaköröm csomagfelvevő, és ugyebár csomagot 40 kg-ig lehet feladni, én nő vagyok, volt, hogy 42 kg-nyi csomagot küzdöttem fel a mérlegre.A szemem nem jó, ezért szültem császárral is, a 10 dioptria miatt. A kötelező munkaközi szünetet nem tudják kiadni, csak akkor hagyhatjuk el a helyünk, ha vki odajön néhány percre.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.10.23. 12:16

Nem.

sjulianna # 2015.10.23. 11:26

Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni, az azonnali hatályú felmondáshoz elég indok-e, hogy a januárban leadott éves szabadságigényben kért szabadságom ismételten visszavonták, pedig az őszi szünetet határozottan kértem. Két kicsi gyerekem van (4 és 8 év), a nyári szünetben kaptam 3! napot, amikor a nyakam becsípődött, akkor is dolgoztam. Az egyik munkakörömet 3 fő tudja megcsinálni, a negyedik társunk elmarták a cégtől, aki még tudott volna helyettesíteni. Most az egyik kolléga műtétet ütemezett be, de én jeleztem, hogy mindenképp szükségem van a szabira, mégis visszavonják. Kértem, keressenek arra az egy hétre helyettest, de ezt nem oldották meg. A másik munkakörömben a munkaidő 12-20:20-ig tart, de inkább tovább, amíg nem végzünk, és emiatt a gyerekeimmel csak reggel találkozom, amíg elviszem őket oviba, suliba. Nagyon szeretem a munkám, de a családom jobban. Sokszor nem tudunk egy hetet sem előre tervezni, itt az biztos, ami elmúlt. A kiírásnál is van hogy azt sem tudjuk, hogy jöjjünk a következő héten. Nem egyszer volt olyan, hogy aznap szóltak, még délutánra is menjek vissza. Üdv: Juli

Piqlet # 2015.10.22. 17:49

Köszönöm a választ!
Pontosítok: a laborvezető(k) azt mondtá(k), hogy NEM KELL viselni a higanymaszkot, ha lehúzzuk (zárjuk) az elszívófülke plexijét. A maszkot akkor kell kötelezően felvenni, amikor pl. véletlenül kifolyik nagyobb mennyiségű higany, ezt kénporral kell feltakarítani és addig csak az(ok) tartózkodhat(nak) bent, aki(k) maszkban feltakarítjá(k).
Soha nem kellett kötelező jelleggel viselni folyamatosan, az elszívófülkéket biztonságosnak mondják. Az már más kérdés, hogy nem azok...