A túlvett / túladott szabadság visszafizetése


efi99 # 2017.02.24. 21:36

off
A pórnép ügyeit is ilyen precizitással intézik ebben a polgármesteri hivatalban ? (Titkárnő körömreszelés közben rossz helyen húz csíkot, mielőtt sietősen elhúzza a csíkot, utána esetleg még ordítoznak egy sort az ügyféllel is, ha neki meg feltűnik)
on

norbip # 2017.02.24. 07:18

ránéztem a bérpapírra, nem szerepel rajta hány nap szabadság jár még az évben. Tegnap bementem a HR-re, a kartonomon 32-nél van meghúzva a vonal. Mert a titkárnő rosszul húzta ott meg, 39,5 év munkaviszony után. A hr-es aki a múltkor még azt mondta a titkárnő rontotta el, tegnap már velem ordítozott, hogy az én hibám. És nem értik mit problémázok én még mindig ezzel. Ráadásul, mivel január közepén léptem sávot, az emelt béremből számolták a visszafizetendő összeget, nem a még tavalyiból... Holott ugye a szabadságot tavaly adták ki. Először is kérek egy időpontot a jegyzőtől, hátha méltányosságból elengedi. Ha nem, akkor meglátom hogyan tovább.

drbjozsef # 2017.02.23. 12:36

De nem. Az alapvető probléma a jogalap. Volt joga szabadságot adni? Volt. Adott? Adott. Akkor az a kifizetés nem jogalap nélküli. Teccettek volna számolni, hogy mennyi jár, és afelett már nem kiadni. Tévedés ne essék, a szabadságot nem a munkavállaló "veszi ki", hanem a munkáltató adja ki. Nem mindegy.

Lyonee # 2017.02.23. 10:49

148.§ (2)
"(2) Ha az illetmény tárgyhónapra vonatkozó elszámolását követően bekövetkező ok miatt az elszámolás módosítása szükséges, a kormánytisztviselőt a tárgyhónapra vonatkozó illetményelszámolás módosításáról legkésőbb a következő havi illetmény elszámolásakor tájékoztatni kell. Az illetménykülönbözetet a következő havi illetménnyel egyidejűleg ki kell fizetni. A munkáltató a jogalap nélkül kifizetett illetményt az előlegnyújtásból eredő követelésre vonatkozó szabályok szerint levonhatja."

Szerintem...
Inkább erre kellett volna hivatkozni, mivel 60 napon belül vannak. A januári illetményből le lehetett volna vonni. Mivel a munkáltató időben felismerte a túlfizetést, de nem vonta le (nem köteles), ezért a 60 napon túli visszakövetelést akkor sem alkalmazhatja, ha már eltelt a 60 nap.

drbjozsef # 2017.02.23. 10:43

Ja, ha már nem lennék ott, akkor : FMH-ra ellentmondanék, egyben megírnám a jogi osztálynak, hogy az illetményt nem jogalap nélkül vetted fel, a szabadságot a munkáltató rendelte el, köszönettel vetted, jólesett a pihenés, a törvényben előírt minimum szabadságon felül a munkáltató nem köteles kiadni többet, de ha akar adhat, mint ebben az esetben történt, ha bíróságra mennek, ezt vegyék figyelembe, viszonthallásra.

Lyonee # 2017.02.23. 10:07

Ha kormánytisztviselő vagy, akkor nem a kjt. vonatkozik rád, mint ahogy írtad, hanem a ktv.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.02.23. 09:38

Eleve nem egyértelmű, hogy jogalap nélkül vetted volna fel a kifizetést. (A hatvan napra hivatkozás nem világos a számomra, hiszen az állítólagos túlfizetés - a dolog természete miatt a decemberi illetmény januári utalásakor történt meg. Az pedig még most sincs hatvan napja.)

norbip # 2017.02.23. 09:28

AZ indoklásban erre hivatkoznak:
(7) A jogalap nélkül kifizetett illetmény hatvan napon túl akkor követelhető vissza, ha a kormánytisztviselőnek a kifizetés alaptalanságát fel kellett ismernie vagy azt maga idézte elő.
(8) A munkáltató a kormánytisztviselő jogviszonnyal összefüggő tartozásainak megtérítésére irányuló igényét írásbeli felszólítással érvényesítheti.

Amúgy már január végén otthagytam a hivatalt.

Lyonee # 2017.02.23. 09:01

Biztos, hogy rossz a 32 nap?
Hogy vagy besorolva? Jár-e pótszabadság gyerekek miatt?
"57. § (1) A közalkalmazottnak a fizetési fokozatával egyenlő számú munkanap pótszabadság jár. Az 1. fizetési fokozatban a közalkalmazottat e címen pótszabadság nem illeti meg.
(2) * A magasabb vezető megbízású közalkalmazottat évi tíz munkanap, a vezető megbízásút évi öt munkanap pótszabadság illeti meg.
...
58. § (1) * A pótszabadság a közalkalmazottat alapszabadságán felül - a (2)-(3) bekezdésben foglalt kivételekkel - egyszerre többféle jogcímen is megilleti."
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

drbjozsef # 2017.02.23. 09:00

Ha adminisztrációs hibából valaki több, őt egyébként meg nem illető fizetést kap, akkor azt vissza kell fizetni. Gondolom, erre van paragrafus.
Ha analóg ezzel a szabadság is, akkor erre is van paragrafus elvileg. Van?

Mert ha nincs, akkor KBS-nek van igaza, a munkáltató elrendelte a szabadságot, hogy miért, ahhoz a munkavállalónak köze nincs.

norbip,

Ha a hivatal jogi osztálya küldte a fizetési meghagyást, akkor ahhoz kellene tartoznia indoklásnak, lehetőleg paragrafus megjelöléssel. Van ilyen?
Ha csak simán indoklás nélküli FMH-t küldek ki, akkor mondj ellent, perré alakul, és majd a bíróságon előadhatják az érveiket.

Persze, én azt gondolom, hogy ha ezt teszed, akkor Te leszel az első akit véletlnül és hirtelen egy leépítésben sajnos el kell bocsátaniuk. Ha nem gond ez neked, akkor állj bele, ha szeretnél még itt dolgozni, akkor add vissza nekik a szaros 8 napi fizudat, és minden nap kávézzál vagy mítingeljél öt perccel többet ezentúl...

norbip # 2017.02.23. 07:47

a hivatal jogi osztálya küldte ki a fizetési meghagyást. Valamiért nem tudták levonni a fizetésből és mondták, hogy majd küldik a meghagyást.

wers # 2017.02.18. 09:38

A kinevezés tartalmazza az éves összest is, és a részarányost is. Innentől kezdve mindössze egyszerű kivonást kellene alkalmazni, de ez elsőre nem mindig sikerül.

Pláne egy hivatalban dolgozó.” :)))) ja, pláne. Talán ebben az évszázadban valamikor...

efi99 # 2017.02.17. 20:23

Azért az sem lenne hátrányos, ha a dolgozó is tudná, hogy mennyi szabi jár neki és éppen hogy áll vele. Pláne egy hivatalban dolgozó.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.02.17. 09:27

Nem értek egyet. Nem tilos több szabadságot adni, mint amennyi a törvény szerint jár. És ha már elrendelte a munkáltató saját akaratából, milyen jogcímen követelné vissza az arra az időre járó juttatást?

De a fizetési meghagyást sem értem. Közjegyzőtől jött?

pazs # 2017.02.17. 08:06

Igen, igen, nincs. Persze a munkáltató is hibázott (a bérlapodon elvileg minden hónapban rajta van, hogy mennyi szabadnapod van még például), de ettől még tény, hogy többet voltál szabin, mint amennyi napod volt, az csak fizetetlen igazolt távollét lehet, jogosan követelik vissza.

norbip # 2017.02.17. 08:01

Tavaly április 1-jén kezdtem dolgozni az egyik megyei jogú város polgármesteri hivatalában. Megállapították, hogy az éves szabadságom 32 nap. Novemberben és decemberben az osztályvezetőm és a titkárnő is szólt, hogy még túl sok a szabim, vegyem ki őket. Januárban szóltak a hr-ről, hogy 8 nappal több szabadságot vettem ki, mint járt volna. Ugye mivel 3/4 évet dolgoztam a 32 napnak is a 3/4-e járt volna. Most a 8 napra kaptam fizetési meghagyást. Mivel ide nem a mt. szabályai vonatkoznak, hanem a kjt, vajon jogosan követelik vissza az összeget? Nem én kértem a szabadságokat, hanem szóltak, hogy vegyem ki. Az én felelősségem tisztában lenni, hogy mennyit vehetek ki? Van értelme keresettel élnem? Köszönöm!

wers # 2015.07.17. 17:11

Azért vették ki, mert elég sok munkáltató kijátszotta. Bizonytalan volt a jövő, elküldeni még nem akarta a munkavállalót, de munka épp nem volt. Kiadta szabadságot, aztán ha közben sem jött munka, felmondott, de az időarányos fölött kiadott szabit levonta, ergo, fizetés nélküli szabit gyártott, holott a szabadságot ő rendelte el, amit csak a munkavállaló kérésére lehet kiadni.
De ez nem azt jelenti, hogy nem levonható.

Fogalmam sincs, van-e rá bírósági gyakorlat, majd csak kószál erre ügyvéd is, bár a munkaügyi bíróság gyorsaságár figyelembe véve, kell ahhoz még néhány év.

jamia # 2015.07.17. 17:00

tudom, hogy a régi Mt-ben volt ilyen rendelkezés és az újból kihagyták, úgyhogy azért kérdeztem, hogy az utóbbi két évben történt-e változás? Esetleg bírósági gyakorlatban mi a jellemző?

wers # 2015.07.17. 16:54

Szerintem nem bekerült, hanem kikerült, hogy az időarányosan túlvett/túl kiadott szabadságra járó munkabért le kell vonni munkaviszony megszűnésekor.

jamia # 2015.07.17. 16:42

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy az utóbbi két évben született valami döntés, esetleg belekerült az Mt-be, hogy nem lehet visszakövetelni? Én ugyan nem találtam semmit, de nem is értek ennyire ehhez.

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást/infót!

Gabesz23 # 2013.08.01. 06:14

Nagyon visszaélni ezzel nem tud a dolgozó, mert 7 nappal rendelkezik, amit az első 3 hónapban nem kell kiadni. A 4-ik hónaptól pedig nagyjából ott vagyunk, hogy időarányosan ennyi amúgy is járna neki. A többit meg a munkaadó adja ki saját belátása szerint. Ha a munkaadó a dolgozó kérésének eleget tesz (a 7 napon felül is), akkor ez már a munkaadó kockázata. Lehet nemet mondani.

wers # 2013.07.31. 09:11

végülis, de a 7 nap sem kevés

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.31. 09:05

Azzal a 7 nappal, amivel ő rendelkezik, nem nagyon tud visszaélni.

wers # 2013.07.31. 07:02

akkor ez most a paci túloldala, most a munkavállaló használhatja ki

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.31. 06:59

Igen.