TÁPPÉNZ


Zengőbérci # 2014.05.23. 13:59

Kivonat az Országos Egészségbiztosítási Pénztár Pénzbeli Ellátási és Ellenőrzési Főosztályának leveléből:

Örömmel tájékoztatjuk, hogy rövidesen megújul honlapunk. A jövőben is arra törekszünk, hogy minden ügyfelünk érthető formában naprakész és hiteles információt kapjon az egészségbiztosítást érintő jogszabályok változásáról, illetve a hatályos jogszabályok gyakorlati alkalmazásáról.
 
A kifizetőhelyek pozitív visszajelzései alapján az OEP által készített a kifizetőhelyeknek elektronikusan közvetlenül megküldött tájékoztatók a kifizetőhelyek feladatellátását nagymértékben segítik, ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a társadalombiztosítási kifizetőhelyek részére az új honlapunkon is rendszeresen kerüljön sor szakmai tájékoztatók közzé tételére.
 
Ügyfeleink a kérdéseiket az www.oep.hu „írjon nekünk” oldalon, illetve a penzbeli@oep.hu e-mail címre küldhetik meg, a kérdésekre igyekszünk rövid időn belül választ adni.

vaczkor... # 2014.05.22. 15:10
  1. Próbaidő alatt a felek bármelyike azonnali hatállyal megszüntetheti a munkaviszonyt, azaz nem szükséges hozzá a másik fél beleegyezése.
  2. Táppénz csak annak jár akinek fennáll a munkaviszonya. Ha a munkaviszony megszűnik a következő naptól táppénz sem folyósítható, mert nincs keresetveszteség, márpedig a táppénz keresetpótló juttatás.

3.A betegszabadság lejártát követően jogosult táppénzre, de csak addig, amíg a munkaviszonya fennáll.

4. Főszabály szerint mindenki annyi napig jogosult táppénzre ahány napot azt megelőzően munkaviszonyban töltött. Itt az előző munkaviszony tartamát is figyelembe kell venni, de csak akkor, ha a két jogviszony között nincs 30 napnál hosszabb megszakítás. A táppénz igényjogot viszont csökkenti az egy éven belül igénybe vett táppénzes napok száma.

dandik # 2014.05.18. 08:03

Sürgöss segitséget szeretnék kérni. 2 honap probaidőre felvettek dolgozni. de 1 nap munka után táppénzre kerültem, azota eltelt 2 hét, a munkaügyi ügyintézö telefonált hogy közös megegyezéssel megszüntetnék ezt a probaidöt, azt az 1 napot és 2 nap betegszabadságot átutalták a számlámra, de azt mondta a táppénzt nem fizetik ki mert az ugyse jár, és a szerzödés felbontásakor is azt fogja bele irni igazolt távoléten voltam távol és nem adrá pénzt valami ilyesmit közölt velem telefonon. Tényleg nem jár táppénz, ezt a munkahelyet megelözöleg 4 honapig voltam közhasznu munkán másik munkahelyen, ott is voltam táppénzen sajnos de ott kifizették. kérem mielöbbi válaszát. tisztelettel andi


Segitséget szeretnék kérni, probaid?re vettek fel 2 honapra, de csak 1 napot tudtam dolgozni, utána táppénzre kerültem, telefonon felhivott a cég munka

southwind # 2014.04.17. 15:40

Nagyon köszönöm a válaszát, kellemes ünnepeket kívánok!

Zengőbérci # 2014.04.17. 15:04

A táppénz mértéke ha azt a háziorvos igazolja és van 2 éves folyamatos biztosítási jogviszonya 60%, ha nincs 2 éves folyamatos biztosítási jogviszonya, vagy ha van, de a keresőképtelenséget kórház igazolja, úgy 50%.

Az ellátás alapja mindig a bruttó, pénzbeli egészségbiztosítási járulékalapot képező jövedelem.

southwind # 2014.04.17. 11:53

Kedves Szakértő,
Rehabilitációs járadékon vagyok, plusz napi négy órát dolgozom, azt tudom, hogy nem kaphatok egyidejüleg rehabilitációs járadékot és táppénzt is, a munkabéremhez ettől az évtől kezdve ágazati pótlékot kapok, a kérdésem az, hogy táppénz esetén a munkámért kapott teljes bruttó fizetést figyelembe veszik, vagy csak az alapbért, egyáltalán hány százalék a most a táppénzt. Műtétre kellene mennem, de félek, hogy ellátás nélkül maradok.