Munkafeltétel: adható vagy jár


southwind # 2014.04.21. 07:23

Visszanéztem a fórumot, de nem találtam ilyen jellegű kérdést vagy választ, ezért így kérdezek, hátha vannak sorstársaim.

Házigondozó vagyok, ami azt jelenti, hogy munkahelyem "x város körzethatárain belül", naponta írtó nagy területet vagyunk kénytelen bejárni, ha helyettesítünk, akkor előfordul, hogy már a munkaidőnk alatt tudjuk meg, hogy még esetleg a város túlsó végére is el kell mennünk.
Tavaly a munkáltatóm (egyház) 3 hónapig bérlettel látott el minket,a használtat a következő hónapban leadtuk. Aztán egy csütörtökön bejelentették, hogy pénteken ne menjünk a bérletért, mert nem kapunk.
Azóta a lábunk a közlekedő eszközünk, aminek egészségügyi következménye van, én másodszor megyek a talpamba szteroid injekcióra.

Úgy tudom, - lehet, hogy nem jól-, hogy nekünk a bérlet, nem cafeteria, hanem tulajdonképpen munkafeltétel, és a munkáltatómnak ez dologi kiadásnak számítana és adóznia se kellene utána, bár azt sem tudom, ilyen esetben, hogy az egyház a fenntartó, de közalkalmazott vagyunk, ki az, aki ebben kompetens. Meg azt se tudjuk, hogy bár a házigondozókra speciális szabályok vonatkoznak, a bérlet adható, vagy jár.