Kötelező üzemorvosi vizsgálat hiánya


efi99 # 2015.08.01. 13:34

Az lcd-k nem sugároznak.
A problémák szinte kizárólag, mint írtam is, a rövidlátás kialakulására/romlására korlátozódnak. Ennek megakadályozására nincs szemüveg (és más sem).
A diszkomfort érzetet pedig a rosszul beállított monitor okozza (túl nagy. fényrő, kontraszt, nem jól megválasztott színhőmérséklet, nem a natív felbontás használata) plusz a rossz elhelyezés, szög, villogó neonok. Van buktató elég, egyik sem szemüveg ügy.

efi99 # 2015.07.31. 08:11

A következőket azért tartsuk szem előtt.
A látásromlást nem a sugárzás okozza-okozta, hanem a fix közeli távolságra való állandó és ssok fókuszálás, amit kiválthat egyébként A/4-es papírlapok egész napi olvasgatása is, csak szólok. Egyik sem okoz viszont erős látásromlást már másfél év alatt, legfeljebb -0,5..-1 dioptriát 10-20 év alatt, akinek ennél jobban romlik, annak más oka is van (vagyis alapból is romlana).
A támogatással nem értek egyet mivel, mert a 237 másféle károsodásra akkor miért nem jár? Azoknál, akiknek meg egyébként is romlik a szeme genetikai okok miatt és 2-3 évenként erősebb szemüveget kell hordjanak, csak arra jó az egész, hogy a monitorra hivatkozva fejjék a munkáltatót.
Az (szem)orvosi vizsgálatnak 0 az értelme, mert egyrészt az ember magától is észreveszi, hogy rosszabb, másrészt azt az orvos úgysem tudja megállapítani, hogy a monitortól lett-e, vagy mástól a rövidlátás, harmadszor ezzel a vizsgálattal sem megelőzni, sem meggyógyítani nem lehet a dolgot, akkor meg mi a fenének elzarándokolni évente.
Mivel rövidlátás kialakulásáról van szó az esetek 99,99%-ban, NINCS olyan védőszemüveg ami ezt megakadályozná, vagy olyan ami kifejezetten monitorhoz való, mert az már máshoz is jó lesz, vagyis "normál".

Dewree # 2015.07.30. 13:44

Köszönöm az eddigi válaszokat. Nem is erőlködnék kártérítéssel, viszont az nagyon bosszant, hogy amikor kérdeztem, hogy szükséges-e a vizsgálat, azt mondták ne törődjek vele, nem fontos.
Elég indok lehet a cég ezen mulasztása azonnali hatályú felmondáshoz? Nem szeretnék a cégnél dolgozni tovább egyéb okok miatt sem (Budapestre költözök hamarosan).

Immaculata # 2015.07.24. 11:31

öööööööööőőőőő

A hatóság a céget bünteti.

Szerintem nem kérhetsz kártérítést, mert az ülő munka aranyeret, derékfájást, hízást és stb.-t okoz, az álló munka visszereket, meg még mit tudom én mit, a szemromlás egy természetes állapot. A jelenlegi monitorok alapból védenek a sugárzástól, nem kell külön védőszemüveg hozzájuk.

Dewree # 2015.07.22. 10:17

Tisztelt Szakértők!

Másfél éve dolgozom egy cégnél napi 8 órában számítógép előtt, a látásom erősen romlott. A korábbi munkahelyemen minden évben adtak 10.000 Ft támogatást szemüvegvásárlásra, ha igazoltan romlott a látása a dolgozónak.
A jelenlegi munkahelyem ilyenről hallani sem akarnak, sőt amióta itt dolgozom NEM VOLT kötelező üzemorvosi (alkalmassági) vizsgálat! Se tűz- és balesetvédelmi, se munkavédelmi oktatás! A cégnél jelenleg 15-en dolgozunk, és soha senkit nem küldtek vizsgálatra az elmúlt 3 évben, amióta a cég létezik.
Amennyiben ez a hatóságok számára kiderül, mire számíthat a cég? Követelhetek-e kártérítést a munkámmal összefüggő tartós egészségromlásom miatt?

A válaszokat előre is köszönöm.