besorolás


AndorXI # 2017.10.19. 15:16

T. Szakértők !

Olvastam itt valahol ezt a kategorizálást / besorolást . Nos egy ilyen / hasonló jellegű probléma - kérdés merült fel a mi cégünknél is . Nem pont erről van szó - sőt lényegében teljesen más az elv , de a lényeg a kategorizálás..
Szal az történt - hogy a dolgozóknak egy "vizsgát" kell tenniük - majd ennek alapján 3 kategóriába sorolják őket - jelesül : A B C ... a béreket pedig ehhez alakították . a ( C) garantált szak.minimálbér ? remélem jól mondom - nem sok fogalmam van ezekről a területekről .. tehát durván olyan 140-150e a (B)az kb 190e és az (A) kat pedig kb 230e ft
ezek persze bruttók .
Természetesen a lényeg az hogy mindenkinek teljesen egyforma a képesítése - és ua a munkát látja el ..
Arról nem is beszélve hogy mennyire megalázó vmiből "vizsgázni" amiből 1X már képesítést nyert .. 30 - 10- vagy akár csak 2 éve mondjuk ..
Mennyire szabályos ez az eljárás .. ?? a helyet nem szívesen írnám le - lényeg hogy mondjuk egy BKV - hoz hasonlatos cégről van szó .

Előre is köszönöm , ha tudna valaki válaszolni !

kv.kata # 2017.06.17. 18:53

Nem. Ezt a "titulust" mi januártól kaptuk meg. A hangsúly igazán nem ezen volt. Az elismert szolgálati idő nem változott az új elnevezéssel. Csak nálam feledkeztek el 16 és fél évről. Mintha nem dolgoztam volna ez idő alatt. Hónapokkal ezelőtt írtam egy kérelmet, amiben kértem, számoljanak már újra utána a dolgoknak. Az igazgatóm kérdezte, miért nem reklamáltam hamarabb? Mondtam, hogy amikor jelenlegi munkahelyemen elkezdtem dolgozni, határozottan elutasították ez irányú kérelmemet. Erre fel kezdődött el a szolgálati időm újraszámolása.

Burn Out # 2017.06.17. 18:43

biztos vagy benne, hogy már 5 éve állami tisztviselő vagy?

kv.kata # 2017.06.17. 18:27

Tisztelt Szakértők!

Állami tisztviselőként dolgozom 5 éve. Sokszori kérelmemre - 5 év után! - most van aláíráson az ÚJ BESOROLÁSOM, mivel 16 és fél évemet eddig nem ismertek el szolgálati időként és ezért a régi besorolásom is helytelenül lett megállapítva. Az lenne a kérdésem, hogy visszamenőleges hatállyal érvényesíthetek-e bármiféle anyagi "kártérítést"? Kérhetem-e, hogy kifizessék számomra azt a különbözetet, amennyivel eddig kevesebbet kaptam fizetésként?
Köszönöm válaszukat!

murzo # 2015.07.26. 09:33

Az van beleírva az érettségijébe ,hogy "
egyesített szakközépiskolai bizonyítvány.

murzo # 2015.07.26. 09:20

Köszönöm, igen, anyai szempontból tényleg mindegy,ezért is nem foglalkoztunk vele eddig-már egy éve itt dolgozik-, de most megszavazott szociális pótlék bruttó 10 ezer forintos különbséget mutat a C és D kategória között. Autószerelői szakiskolában szerezte az érettségit ez sehol nem volt probléma. Kórházban dolgozott, ott is D-be sorolták ,előtte is szociális ágazatban, mindenhol érettségire épülő képzésnek fogadták el. laikus fejjel én úgy olvastam ,hogy ha van érettségije,kötelező figyelembe venniük, és akkor már D kategória.Mert azt is mondta a munkaügyis,hogy ezt a szoc. ápoló gondozói képesítést érettségi nélkül is meg lehet szerezni, és akkor ő nem veszi figyelembe az érettségijét.Pedig én úgy olvastam,hogy muszáj figyelembe vennie.Én is dolgoztam gyerekfelügyelőként-amit középfokú végzettséggel is el lehet látni-pedagógus diplomával, és mégis F kategóriába soroltak.

Lyonee # 2015.07.26. 06:56

Egyébként teljesen mindegy anyagi szempontból, hogy B, C, D a besorolás, mert mindegyik osztály összes kategóriája a "garantált bérminimum" alatt van, és minden esetben a garantált bérminimumra, 122 000 Ft-ra kell kiegészíteni.

Lyonee # 2015.07.26. 06:50

A 33-as kezdetű szakmák nem érettségire épülnek, a "B" osztályba lehet velük besorolni. Az érettségi miatt kapja meg a "C" fizetési besorolást.
A kérdés a szakközépiskolai bizonyítvány. Ha az "érettségi képesítő bizonyítvány", és a szakmához köze van, akkor lehetne a "D"-be besorolni.
Ez a kjt. általános alkalmazásán alapul, de minden ágazatra külön végrehajtási rendelet vonatkozik, más-más besorolási táblázattal.
Az, hogy "nem ér annyi" nem lehet indok!

murzo # 2015.07.25. 18:28

Tisztelt szakértők!

Férjem szociális intézményben dolgozik mint szociális ápoló-gondozó. Érettségije van- 1976-ban -szerezte, erre épült a képzés.Ezen a munkahelyén C kategóriába sorolták vissza,mondván,hogy az ő szakközépiskolai érettségije nem ér annyit, mint a gimnáziumi, és az OKJ-s papírja sem olyan sorszámú-337620100103302-ami indokolná a D -azaz érettségizettek-besorolását. Értetlenül állunk ezelőtt, mert dolgozott kórházban, meg csomó más helyen és mindenhol D-be sorolták. Fontos lenne,hogy segítsenek, mert most kormány által megszavazott pótlék pont kétszer annyi a D kategóriába besoroltaknak, mint akik a C-ben vannak.