A mi dolgozónk vagy nem a mi dolgozónk?


Jusztasz # 2015.10.13. 10:48

Az önkormányzat dolgozói közszolgálati tisztviselők, az óvodai dolgozók pedig közalkalmazottak. (Mindkettő jogállására és juttatására más-más jogszabály vonatkozik.)

2011. évi CXCIX. törvény
a közszolgálati tisztviselőkről

http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

1. § E törvény hatálya

  1. a helyi önkormányzat képviselő-testületének polgármesteri hivatala, közterület-felügyelete, a közös önkormányzati hivatala (a továbbiakban: képviselő-testület hivatala) köztisztviselőjének és közszolgálati ügykezelőjének közszolgálati jogviszonyára,
  2. a polgármesterre, alpolgármesterre a VII/A. Fejezet rendelkezései szerint

terjed ki.

1992. évi XXXIII. törvény
a közalkalmazottak jogállásáró

http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

1. § (1) E törvény hatálya - ha törvény eltérően nem rendelkezik - az állami és a helyi önkormányzati költségvetési szerveknél, valamint a helyi önkormányzat által (a továbbiakban: munkáltató) a feladatkörébe tartozó közszolgáltatások ellátására foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyára terjed ki.

csipoga # 2015.10.12. 12:59

X község Önkormányzata óvodánk fenntartója.Sajnos a juttatások nyújtása során nem számítunk önkormányzati dolgozónak, azzal az indokkal, hogy az óvodának külön költségvetése van.Mivel egy óvoda "nem lóghat a levegőben", fenntartó nélkül, szerintünk az önkormányzat dolgozói vagyunk.Nagyon jó lenne megtudni egy hozzáértőtől, mi is az igazság.Nagyon várjuk a hozzászólásokat.


Nehéz körülmények között végzett munka