Emberhez méltó körümények


Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.11.26. 16:01

:D

ius latratus # 2015.11.26. 15:46

Képzeld ius, lehet ilyen is.

Képzelem.

Feltételezve, hogy nem hazudik deothora huga, "a munkáltató most a harmadik hónap elött, fizetés elött levont a hugom béréböl 30ezer forintot munka ruha címen, amit nem is kapott meg a hugom", és nem is kapja meg a későbbiekben a ruhát, akkor ez minek minősül szerinted?

Pornófilmnek.

efi99 # 2015.11.25. 15:55

ius latratus
1 túlóra is sok.
Azonkívül:

  1. Túlórát nem illesztgetünk előre a vezénylésbe.
  2. Heti max 48 óra, ez havonta nem 44 túlóra, hanem 32-36 körül lehetne csak.
  3. Betegállományra hogyan lehetne mégis munkát elrendelni?

De tudod, mit kérd el a munkahely nevét, aztán menj oda dolgozni.

deothora # 2015.11.25. 14:10

Még annyit megjegyeznék hogy ma mesélte el a hugom hogy, a munkáltató most a harmadik hónap elött, fizetés elött levont a hugom béréböl 30ezer forintot munka ruha címen, amit nem is kapott meg a hugom....

Szóval van még a dolgozó embernek is joga azon kivül hogy halálra dolgozza magát, vagy akkor vezessük be hivatalosan is a rabszolgaságot ne kerítsünk ennyit...

ius latratus # 2015.11.25. 12:54

Már megint egy öntudatra ébredt munkavállaló...
Koszos a munkahely, a főnök szemét, mindenki szemét.
Még 44 túlóra is nyomta a vállát. Ami iszonyatos mennyiség.
Bele is betegedett.


nicns valami jogi lehetöség arra hogy a céggel felvegye valaki a harcot,

Hát ez...

deothora # 2015.11.25. 08:33

Felháborodásomban írok ide és szeretném a segítségüket kérni, a helyzet a következö:
A testvérem 2,5hónapja kezdett el egy gyárban dolgozni ( a cég nevét nem írnám ide) egy állásközvetítön keresztül jutott a munkához ahol próbaidöre felvették és betanították. Eleinte a hugom nagyon sok dícséretet kapott a munkájára söt még kollégákat is neki kellett betanítania. De aztán elkezdödtek a probémák: a hugomat a megkérdezése nélkül beírták egyszerüen túlórákra, volt ohgy 12órás éjszakai müszak után alig 6óra alvás után sem már délután ott állt a fönök a ház elött hogy a hugomat a munkába vigye. Alig egy hónap alatt 44túlórát csinált a hugom, a legtöbbet úgy hogy megkérdezése nélkül egyszerüen beírták dolgozni. Amikor a hugom beteg lett tényleg akkor ment betegállományba amikor már annyira köhögött hogy már mozdulni sem tudott, akkor a betegállomány második napján ráírt az egyik részlegvezetö hogy be van ám írva a következö két napra dolgozni túlórába. Amikor a testvérem azt mondta hogy egyrészt annyira beteg hogy megmozdulni sem tud, másrészt hogy gondolja azt a cég hogy hivatalosan betegállományba van és betegallomány alatt menjen be dolgozni??...akkor meg felmondással fenyegetöztek megint.
Továbbá a testvéremnek be kellett tanítania egy kolleginát aki, többször is szidalmazta a hugomat - mert a hugom jó 20évvel fiatalabb és ne gondolja hogy majd a testvérem megmondhatja neki hogy mit csináljon- töbször ordenáré módon beszélt a hugommal és végül még testileg is bántalmazta mert egy kalapácsot is hozzávágott amitnek látható nyoma is volt. A fönökök mégis ennek a kolleginának hittek, és hugomat többször is megintették hogy ne legyen összeférhetetlen. Végül is a részlegvezetök beszéltek az igazgatóval hogy amit a személyi fönök a hugom ellen folytat az rágalmazás és egyáltalán nem igaz. A személyi fönök az igazgatói nyomásra bocsánatot kért ahugomtól de amikor a hugom kérdezte hogy miért nem hisz neki a következö döbbenetes választ kapta : "azért nem hiszek neked mert minden fiatal hazudik, te is fiatal vagy szóval minden szavad hazugság".

A hugomat többször behívták hogy panasz volt rá , amikor a testvérem konkrétumokat akart, akkor az volt a válasz hogy nem lenne fair dolog a panaszkodókkal szemben...de a névtelen légböl kapott rágalmazás (mert konkrétumot nem mondtak hogy mi a probléma a hugommal csak annyit hogy szálljon magába) az ezek szerint "sportszerü"

Most addig fajult a helyzet hogy, a testvéremet áttették egy olyan részlegre ahol minden csupa por (és már munkábaálláskor mondta a hugom hogy beteg a böre ekcémás és ezt a részleget nem tudja vállalni) és tegnap már olyan volt a böre mintha égési sérülések lennének rajta....amikor megkérte a fönököt hogy tegye vissza oda ahova eredetileg a munkaköri leírás is szól azt válaszolták hogy vagy kibirja vagy felmond.

Szóval fel vagyok háborodva, és az lenne a kérdésem hogy nicns valami jogi lehetöség arra hogy a céggel felvegye valaki a harcot, vagy ma ezeket a szinte már már "koncentrációs tábori" körülményeket egyszerüen el kell türni?
Elöre is megköszönöm mindeki segítségét és válaszát.