felmondás


Kovács_Béla_Sándor # 2016.09.10. 08:35

Nem; de. Nem. Persze. Naná! Ne tessék úgy kérdezni, hogy abban előzetes állásfoglalás is legyen, mert akkor nem lehet válaszolni. Attól függ. Legalább 30 nappal korábban kell bejelenteni a fizetés nélkül szabadság megszüntetését. Na, ne...

OFF
Célszerű a hirtelen felindulásból elkövetett posztolás helyett előbb elgondolkodni, mi is a leglényegesebb kérdésem, amelyre választ szeretnék kapni - és aztán azt tenni csak fel.
Célszerű továbbá a mondandónkat a szöveg tagolásával is áttekinthetővé, érthetővé tenni.
ON

Huncutka80 # 2016.09.10. 07:16

Tisztelt Szakértő!
Jelenleg GYED-en vagyok kisfiammal, ami szeptemberben lejár. A munkahelyem (12 éve dolgozom ott) ellen felszámolási eljárás indult tavaly, az eljárás még tart,és pár kollégám még dolgozik az utómunkálatokon. Több gyeden/gyesen lévő kismama jelezte a munkába állási szándékát, de hivatalos iratot/papírt nem kaptak a felszámolótól, csak szóban lettek tájékoztatva arról, hogy sajnos nem tudják őket visszavenni.Kérdéseim: Ezt megteheti-e, azaz nem köteles visszavenni GYES-ről dolgozni, ha én vissza szeretnék menni? Ha nem tud(nem akar) visszavenni, nem köteles felmondani? Ha nem mondhat fel mert GyES alatt nem lehet (ezt pontosan nem tudom), akkor közös megegyezéssel megszüntethető a munkaviszony? Ebben az esetben "kiszúrhat" velem, hogy mondjuk aláírja a közös megegyezést de nem kapok végkielégítést? Ha visszavesz mégis dolgozni, akkor elküldhet egy másik városba dolgozni (jelenleg két városban van még irodánk egymástól 35kmre) - ezzel is ellehetetleníteni a dolgozó életét és rákényszeríteni a felmondásra, hogy ne kapjon végkielégítést? Ha mégis visszavesz és én csak mondjuk 6 órában szeretnék dolgozni, ezt követelhetem, vagy ő dönti el? Tartozik-e időkorlát ahhoz, hogy mennyivel előtte kell a munkáltató felé jelezni hogy vissza szeretnék menni dolgozni. Ha nem reagálnak a levelekre, nekem milyen további lehetőségeim vannak még? A helyzet az hogy erre a helyre már nem szeretnék visszamenni dolgozni, decembertől lehet hogy tudnék kezdeni egy új munkahelyen, de a végkielégítésemet nem szeretném otthagyni a felszámolónak. Úgy gondolom hogy most még van egy kis időm lépegetni erre-arra, mert akiknek a munkahelyen felmondtak azok megkapták a végkielégítést, akik viszont találtak állást azokkal sajnos szóba se álltak, kénytelek voltak felmondani és veszni hagyni a végkielégítést.:( A válaszokat előre is köszönöm..

Kovács_Béla_Sándor # 2016.09.09. 19:59
  • Már elfogadtad.
  • A lemondási idő a lemondás közlésével kezdődik.
Aspirin # 2016.09.09. 18:21

Tisztelt Szakértők!

A segítségüket szeretném kérni.
Köztisztviselői jogviszony után jogutódlás okán kormánytisztviselőként foglalkoztatnak tovább az új munkahelyemen 2016.09.01-től.
Kinevezést még nem kaptam, tehát nem tudom, mennyi lesz a járandóságom.

Kérdéseim a következőek:

  • amennyiben nem fogadom el a kinevezést (visszamenőleg!), akkor szintén a 60napos lemondási idő az irányadó?
  • ha igen, akkor a 60nap mikortól kezdődikkezdődött? 2016.09.01-től?
  • ha nem a 60napos lemondási idő az irányadó, akkor a kinevezés nem elfogadásának a napjától szűnik meg a kormánytisztviselői jogviszonyom? amennyiben ez az eset áll fenn, akkor a már ledolgozott munkanapokra járó járandóság alapja a nem elfogadott kinevezésben szereplő összeg?

Köszönöm!

robituszin # 2016.09.09. 15:44

Mennyi idő a felmondási idő, mert nem írt rá napot, csak azt, hogy addig, amíg be nem töltik az állást. Határozatlan munkaviszonyból léptem ki, nem akarnak elengedni, mehetne áthelyezéssel de a felmondást kényszerítették rám. az új munkahelyemen 30 napot tudnak és várnak. De most elbizonytalanodtam.

wers # 2016.09.08. 14:07

De ezt aláírni, hogy még jóvá is hagyom, nem akarom
Az gyanítom, nem fogják tőled mekérdezni. Alá sem kell írnod.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.09.08. 11:20

Az tutti. Mert hogy ez nem munkajogi kérdés.
Egyébként a felmondásban nem lehet feltételeket szabni, sőt feltételekben megegyezni sem, mert a felmondás egyoldalú jognyilatkozat.

adrivik # 2016.09.08. 09:56

Nincs.
Így esélytelen egy munkaügyi bíróságon az ügy?

wers # 2016.09.08. 09:50

Én a munkáltató és közted lévő megállapodást kérdeztem. Ezek szerint az nincs.

adrivik # 2016.09.08. 09:36

A biztosítás másolatai megvannak, de a kötvény nyilván a munkáltató nevére szól. Én a biztosított vagyok. Viszont jegyzőkönyvek igazolják, kuratóriumi üléseken, hogy ezt a dolgozóknak nyitotta..... 7 éve. Ő már felvette a sajátját, önkényesen.
Megállapodás nincs.
A szerződést visszavásárolhatja nélkülem is, tudom.
De ezt aláírni, hogy még jóvá is hagyom, nem akarom. Ha egy kis esély is van, szeretnénk perelni, ketten vagyunk kollégák, akikkel ez történt.
Csak azt nem tudom, ha nem fogadom el a felmondását ezzel a szöveggel, akkor mi történik.

wers # 2016.09.08. 09:22

erről kellene lennie valami külön megállapodásotoknak

adrivik # 2016.09.08. 09:18

Ismételt segítségre van szükségem, amit előre is köszönök.
Megtörtént a felajánlás az adminisztrációs munka helyett takarítás, amit nem fogadtam el, és következett a munkáltató felmondása.
A munkáltató a nevemre kötött biztosítást (megtakarításhoz kötött, ezért nem volt fizetésemelés évekig) is bele akarja foglalni, hogy lemondok róla. Ezt nem szeretném, mert tovább szeretném fizetni magamnak 7 éve van meg.
Tehetek valamit?
Megtehetem, hogy nem fogadom el a felmondást ilyen feltételekkel? És aztán mik a következmények?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.09.02. 14:50

Mindamellett a jogellenes felmondás is megszünteti a munkaviszonyt. Azért sajátos az eset, mert arra, hogy nem az arra jogosult mondott fel, a munkáltató is hivatkozhat. Javaslom, kérdezz rá igazolható formában a munkáltatói jogok gyakorlójára, hogy komolyan kell-e venned a felmondást. HA szintén igazolható formában azt mondja, hogy igen, akkor indulhat a per.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.09.02. 14:47

Ahogy írtam...

trebok # 2016.09.02. 12:59

Az sms csupán annyi érdemi információt tartalmazott, (megpróbálom idézni) "Tisztelt dolgozó! A 2016.08.26-án szóban történt felmondást most írásban megerősítem. Aláírás" Semmi egyéb. Még azt is gyanítom, hogy az sms feladója nem rendelkezik munkáltatói jogkörrel. Írásban indoklás, jogorvoslati kioktatás nem történt.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.09.02. 11:28

A szakirodalom szerint az sms meglfelel ennek.
Írásbeli közlésnek minősülhet, de ha nem a munkáltatói jogok gyakorlójától származik, akkor nincs mit adni rá. Továbbá vannak kételyeim azt illetően, hogy az sms korlátolt terjedelmében mennyire fér bele a megfelelő indoklás, jogorvoslati kioktatás stb.

Dr.Attika # 2016.09.02. 08:09

Álláspontom szerint a rövid szöveges üzenet nem felel meg a munkajogviszonyt megszüntető írásba foglalt nyilatkozatnak. Vegye fel továbbra is a munkát.
Egyes eltérő kultúrájú népeknél a házasság felbontásához az is elegendő, ha a férj visszaküldi a feleségnek a házasság megkötését bizonyító , az összetartozásukat jelképező derékövet. A magyar jog a házasság felbontását jogerős bírói határozathoz köti.

Sherlock # 2016.09.02. 08:01

A szakirodalom szerint az sms meglfelel ennek.

trebok # 2016.09.02. 07:41

Tisztelt Szakértők!
Következőkben kérnénk tanácsot:
Kolléganővel szóban közölte közvetlen felettese 08.26-án, hogy 09.01-vel felmondanak neki, létszámleépítésre hivatkozva. Ígéret szerint 08.31-én lett volna még egy személyes találkozó, ami nem jött létre, mert munkáltató részéről nem jelent meg senki. Ezért kolléganő 09.01-én is megjelent a munkahelyen és végezte tovább a munkáját, hiszen semmilyen írásbeli megerősítés nem történt a felmondással kapcsolatban. E napon (09.01.) felhívta telefonon a közvetlen felettese (vélhetően nem rendelkezik munkáltatói jogkörrel), és kikérte magának, hogy kolléganő felvette a munkát,majd aznap délután küldött egy sms-t kolléganőnek, hogy most írásban megerősíti a felmondás tényét. Kolléganő úgy gondolta, hogy ma (09.02) is felveszi a munkát, hiszen nem kapta meg írásban a felmondást, mert véleménye szerint egy sms nem felel meg ennek. Tanácsot kérnénk, mit tegyen/tehet a kolléganő ebben a helyzetben? Köszönjük!

mokuskerek # 2016.08.23. 09:42

Tisztelt hozzáértők!
4 éve dolgozom határozatlan idejű munkaviszonyban. Sajnos romlott az egészségi állapotom, ezért az üzemorvos olyan véleményt adott, hogy nem dolgozhatok tovább ebben a munkakörben és a munkaadó nem tud más münkakörben foglalkoztatni. Ha az üzemorvos véleményre hivatkozva mond fel a munkáltató, ebben az esetben is köteles végkielégitést fizetni? Továbbá minden olyan jogok megilletnek, mint minden más esetben, amikor a munkáltató rendes felmondással szünteti még a munkavállaló munkaviszonyát?

Dr.Attika # 2016.07.26. 19:52

Ez a GINOP is valamilyen Farkas Flórián féle szélhámosság?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.07.26. 18:16

Ismerjük mi a szerződésedet?

Persze, ha az a kérdés, hogy van-e határozott idejű munkaviszony, akkor a válasz az, hogy van.

heureka92 # 2016.07.26. 17:23

Tisztelt Szakértők!

Azzal a kérdéssel fordulok Önököhöz, hogy...
2016. február 2-án álltam munkába a GINOP "Út a munkaerőpiacra" programon keretein belül. Akkor 3 hónapra szerződtettek le. Annak leteltével további 8+4 hónappal meghosszabbították jogviszonyomat. Akkor mondták, hogy nem mondhatok fel, de számomra ez a tény hihetetlennek tűnt, viszont örültem, hogy lett állásom, így aláírtam akkor a munkaszerződést. Viszont az életkörülményeim megváltoztak és szeretnék elköltözni jelenlegi városunkból, 250 km-rel messzebbre.
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben milyen lehetőségem van felmondani és hogy az milyen következményeket von maga után? Valóban kötelezhetnek egy személyt arra, hogy egy évig nem mondhat fel? A program célja az lett volna, hogy munkanélküliként álláshoz jussanak az emberek, viszont ilyen feltételekkel konzerválják csak őket. Minimálbért fizetnek és nem hagyják, hogy az ember váltson, ha 2-2,5x annyit is kereshetne?

Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel:

Kovács_Béla_Sándor # 2016.04.26. 10:05

Szóban nem lehet érvényesen felmondani. Ha a "papírt" a próbaidő letelte után veszed kézhez, az ugyan érvényes lesz - de jogellenes.

Jusztasz # 2016.04.26. 09:33

Van. Meg kell kérdezni. (A leírásból úgy tűnik, hogy ez elmaradt.)

Egyebekben:

79. § (1) Azonnali hatályú felmondással - indokolás nélkül - megszüntetheti

  1. a fél a munkaviszonyt a próbaidő alatt,