Munkavállalói felmondás


Kovács_Béla_Sándor # 2016.08.15. 16:18

addig nem tudok elhelyezkedni.”ű
Ezt honnan veszed?

Nyipi90 # 2016.08.15. 15:42

Üdvözletem!
Hasonló az én esetem is, ezért nem nyitok új topikot.
Tehát:
Egy építőipari cégnél a próbaidő első hónapjában szóban felmondtam. Úgy olvastam, hogy felmondás esetén 5 nap alatt elkel intézni a munkáltatónak a kijelentést, valamint a szükséges egyéb papír igazolások átadását, és a maradék fizetést. Azonban az ügyfélkapu szerint három nap elteltével még mindig be vagyok jelentve. Felhívtam a volt főnököm ez ügyben, s csupán annyit mondott, hogy várjak a következő hónap tizedikéig (23 nap). Merthogy szabadságon van a könyvelőjük. Ez azért baj, mert addig nem tudok elhelyezkedni. Ilyenkor mi a teendő? Segítsetek!

ObudaFan # 2016.08.12. 20:47

Közös megegyezéssel meg lehet szüntetni. (De az úgy nem felmondás.)
Felmondással (vagyis egyoldalú nyilatkozattal) csak kivételes esetben szüntethető meg a határozott idejű munkaviszony. A határozott idejű munkaviszonyának felmondását a munkavállaló köteles megindokolni. A felmondás indoka csak olyan ok lehet, amely számára a munkaviszony fenntartását lehetetlenné tenné vagy körülményeire tekintettel aránytalan sérelemmel járna.
A munkáltató a határozott idejű munkaviszonyt felmondással megszüntetheti

  1. a felszámolási- vagy csődeljárás tartama alatt vagy
  2. a munkavállaló képességére alapított okból vagy
  3. ha a munkaviszony fenntartása elháríthatatlan külső ok következtében lehetetlenné válik.
Durmika # 2016.08.12. 20:06

Határozott idejű munkaszerződést hogyan lehet lejarat előtt felmondani?Közös megegyezessel lehetseges?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.07.28. 21:50

A munkaviszony a felmondási idő végével szűnik meg. A munkáltató felmenthet a munkavégzés alól, de attól még fizetniük kell.

Kisfogel # 2016.07.28. 20:38

Üdvözletem,

Benyújtottam írásban a felmondásomat a jelenlegi cégemnél. Az igazgató alá is írt egy példányt. Ezután semmiféle papírt nem írtunk alá, csak szóban jelezték, hogy tudomásul vették. Előszőr nem akarták, hogy ledolgozzam a felmondási időmet, mondván, hogy ,ilyenkor mérlegelnek, mert lehet nincs szükség a munkámra, és ez nekik költséget jelent. A kérdésem az lenne, ha én nyújtottam be a felmondásom, és nem akarják ledolgoztatni a felmondási időt, akkor a munkáltatónak ugyanúgy kell fizetnie a távolléti díjat vagy csak abban az esetben ha a munkáltató mond fel nekem? Illetőleg, mióta ez megtörtént mindenhol azt nézik hogy dolgozom, lesik, hátha kárt csinálok, hogy azonnali hatállyal eltudjanak küldeni. Én kértem, hogy ledolgozhassam a felmondási időm, de ezek után nem biztos hogy szeretném. ilyenkor kérhetem, hogy mégis tekintsenek el ettől? persze csak abban az esetben, ha jár érte távolléti díj vagy munkabér.

remélem érteni a mondandóm :)

köszönöm