22 ev vagy egy honap munkaviszonynak szamit?


ancora # 2016.10.24. 10:43

Eddig minden jogi ugyemet megoldottam,ettol kacifantosabbakat is. Nagy segitsegemre voltatok mindig,nelkuletek nem sikerultek volna! Ezt is meg fogom oldani.

Ezuton szeretnem megkoszonni,hogy evek ota segitetek nekem es a tobbi kerdezonek,nagyon halas vagyok ezert!

ancora # 2016.10.24. 10:39

probalom,de egyenlore nem adjak.
mit mondjak nekik?

wers # 2016.10.24. 09:47

ha meg tudsz velük egyezni

ancora # 2016.10.24. 09:45

Felmondas visszamondasa esetleg?
Van erre jogi lehetoseg?

Rexor # 2016.10.22. 18:57

Nem sajnos, ez a vonat elment. Ráadásul úgy, hogy tudtál is róla (hiszen amikor feltetted a kérdésed akkor is egyértelmű választ kaptál arra, hogy munkavállalói felmondás esetén nem jár végkielégítés, erre 2 nappal később beadtad a felmondásodat...)

ancora # 2016.10.22. 15:40

"Ha a felmondás indoka a munkavállaló egészségi okkal összefüggő képessége, azaz a munkavállaló munkaviszonya egészségi okból eredő alkalmatlanság miatt kerül megszüntetésre munkáltatói felmondással, úgy az egyéb törvényi feltételek fennállása esetén természetesen továbbra is jár a végkielégítés."olvastam valahol.

Hogyan kene ,kellett volna ezt az en esetemben igy elintezni,hogy a munkaltatom mondjon fel nekem?
Pl.szolok a kozvetlen felettesemnek,hogy: "figyelj mar, en itt nem birom a nehez taskak emelegeteset,mert nekem kezdodo gerincservem van,nem emelgethetek.Amikor a szerzodest alairtam,en nem tudtam,hogy a ruhatarban nehez taskak,hatizsakok is lesznek,azt hittem,hogy csak kabatok."
Es ezt igazolom is 2016-os MR felvetelekkel,leletekkel.

Viszont mar beadtam a felmondasomat,az a baj.
Nem lehet mar ezt megoldani sehogy?

ancora # 2016.10.22. 15:28

Koszonom a valaszokat.

Jol tudom-e,hogy atszervezes eseten,azaz ha tudnak masik allast felajanlani ugyannal a cegnel ,akkor nem jar a vegkielegites? Azaz: 27-en akarmelyik szerzodest irom ala,akkor se jart volna.

A masik: mindig is teljesen tisztaban voltam vele ugy altalaban,hogy semmilyen szerzodest nem vagyok koteles alairni azonnal /meg en szoktam ezt tanacsolni mindig masoknak!/,akkor viszont nem tudtam hideg fejjel gondolkozni es alairtam!

Tehat ti azt mondjatok,hogy a MUNKAKOROMBEN kellett volna,hogy uj allast adjon nekem? Ez a lenyeg? Na,ezt nem tudtam.

drbjozsef # 2016.10.21. 19:58

De. Csak gondoltam, jobb, ha erti, hogy miert szivattak meg nagyon. Mert most bukja a vegkielegitest.

A masik fel, a fonok, meg a HRes nyilvan tudta, hogy egyaltalan nem koteles alairni semmit, tehat a johiszemu tevedes esete kizart.

En azert bemennek egy szivlapattal, hogy surgos, es vagy adnak vegkielegitest, vagy raesik a fejere, vagy valami normalis kompromisszum a ketto kozott...

Rexor # 2016.10.21. 19:22

drbjozsef: Nem teljesen mindegy most már, hogy mit kellett volna tennie?

drbjozsef # 2016.10.21. 17:05

Látod KBS, itt van a felnőtt, felelősen döntő állampolgár...

ancora,

a hibát ott követted el, hogy aláírtad a módosítást. Nem kellett volna. Nem vagy köteles semmit aláírni, amit nem akarsz, ezt meg kellene tanítani már az általános iskolában.
Ha a munkáltató változtatni akar a kétoldalú szerződéseteken, akkor azt vagy a beleegyezéseddel teszi (itt te meg is tetted neki a szivesseget), vagy marad minden a régiben. Ha nem tud a régi munkakörödben, a szerződésed szerint munkát adni, akkor neki kell felmondania, és akkor járhatott volna a végkielégítés.

Most ő van nyeregben, ha nem tudod ellatni a feladatodat, neked kell felmondanod.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.21. 12:53

Nincs ezen mit ragozni: ha a munkavállaló mond fel, nem jogosult végkielégítésre.

ancora # 2016.10.21. 12:35

Koszonom szepen az eddigi valaszokat.
Arnyalom a helyzetet.

22 ev munkaviszony utan egyik nap,szeptember 27-en szolitottak,hogy menjek megbeszelesre a munkahelyen.A HR vezeto es kozvetlen felettesem fogadott,hogy atszervezes miatt poziciom es helyem a telefonkozpont megszunik,es helyette ruhatarosi allast tudnak felajanlani.Masnaptol kellene kezdeni.Kertem,hogy hadd gondolkozzak masnapig,de nem engedtek,mondvan,hogy surgos,es vagy alairom a szerzodesmodositast,vagy a felmondasom.Hirtelen nem tudtam mit tenni,az uj allast elfogadtam.
Az uj allas kezdettol fogva nem tetszik.Tegnapelott,oktober 19-en beadtam a rendes felmondasom. Ezutan megtudtam,hogy vegkielegites nem jar.
A ruhatari allast egeszsegugyi allapotom miatt sem tudom vallalni,mert kezdodo gerincservet allapitott meg nalam az orvos 10 eve,de ujabb panaszok miatt 2016-os,friss leletek is vannak ezzel kapcsolatban. Mert a ruhatarban nem csak kabatokat kell kezelni,hanem kozepes es nehez sulyu csomagokat,hatizsakokat is. Nehezebb targyak emelese nekem ellenjavalt.
Kaphatok-e igy vegkielegitest,egeszsegugyi helyzetem miatt?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.19. 14:24
  • az esetleges további károk megtérítése.
Rexor # 2016.10.19. 13:30

Annyi, hogy ez jogellenes munkaviszony megszüntetésnek minősül, és köteles vagy a felmondási időre jutó távolléti díjat megfizetned a munkáltatónak. Bár ha 22 évet kibírtál nem tudom mi múlik ezen a 30 napon...

ancora # 2016.10.19. 11:58

Ertem.Koszonom a valaszt.

Akkor ezek szerint nem kell a 30 nap felmondasi idot sem megvarnom? Mert nem nagyon szeretnek egy napot sem itt dolgozni mar! Mit vesztek,ha azonnal elmegyek?
Nem kapok erre a honapra fizetest?Nem adjak ide az ot nap maradek szabadsagert jaro penzbeli juttatasomat?
Vagy mi fog tortenni?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.10.17. 19:43

Munkavállalói rendes felmondás esetén nem jár végkielégítés. Akkor se ha száz éve dolgozol ott.

ancora # 2016.10.17. 19:21

Tisztelt Szakertok !

22 eve dolgozom a cegnel es mult honapban uj,szamomra kedvezotlen allasba helyeztek at.
Szerzodesmodositas tortent,abban a valtozas a poziciom megnevezese,ami masnaptol ervenyes volt.
Ha most rendes felmondassal felmondok ,jar-e az othavi vegkielegites vagy pedig most ugy kell szamolni,hogy egy honapja dolgozom itt?
Kosz szepen.
Mar sokat segitettetek maskor is.

a.