Kényszerített közös megegyezéssel felmondás.


manna12 # 2017.01.15. 13:38

Nincs munkaidőkeretem de ezek soha nem úgy történnek, hogy meg van beszélve hanem csak szólnak, hogy akkor holnap ki jön be? persze valaki feláldozza magát mindig.
Havi kb 200 órát dolgozom fix fizetésért, szabadságból legalább 4-5 nap elveszik évente. A plusz nincs kifizetve.

A topicban az volt a kérdésem lényege, hogy ha mondjuk szólnak nekem egyik pénteken délután 5kor, hogy menjek be másnap 6. napnak és mondom, hogy bocsi iskolába járok akkor hétfőn mi várhat rám. Szeretnék egy nyelvet újra elkezdeni de nem nyáron mert akkor inkább intenzív tanfolyamok vannak és én csak hétvégén érek rá. Adhat-e mondjuk egy megrovást írásban ugy hogy ő sose adja irásba ha valamit akar, neki elég ha szóban odaveti munkaidő lejárta előtt 5 perccel és kiviharzik?
Nem perelni akarok mert én voltam a hülye hogy eddig belementem.
Arról nem is beszélve, hogy soha nincs ilyenkor meg két pihenőnapom csak egy és mondjuk decemberben 46 napot senki sem szeret dolgozni amikor csak 45 napot kellene és főleg 4 nap puszira megy. Régebben mindig elhangzott a majd lecsuszod varázsmondat, de ez sose következett be, főleg, hogy még az éves szabadságot sem tudtuk kivenni.
Mit csússzak le?
Kérhetem esetleg, hogy ha be kell mennem szombaton akkor adja írásba?
Nem vagyok sem orvos, sem tűzoltó, sem pénztáros, semmi extra csak napi 5*8 órára felvett dolgozó aki mikor belépett ilyenekről szó sem volt. A munkakörülményeim azért annyira nem jók, hogy hasraessek, két hónapja 14 fokban vagyok, irodában. Tesz rá, hogy van aki folyamatosan beteg miatta, a raditárok gyakorlatilag langyosak, hétvégére lezárva, vittünk be hősugárzót, kihúzatta (bár azt már visszadugtuk mert hétfőn reggel 12 fokról délután 3ra lesz 15 fok). Nem vagyok királylány csak az ilyenekről hajlamosak megfeledkezni.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.15. 08:24

Ha tudod igazolni a túlórát, akkor három évre visszamenőleg kérheted a díjazást. A munkavégzést azonban nem tagadhatod meg, ha egyébként a rendkívüli munkavégzés elrendelése szabályos, pláne, ha munkaidőkeretben dolgoztok.
(Más kérdés, hogy ha beleállsz a dologba, akkor esetleg hamar megszűnik a munkaviszonyod.)

manna12 # 2017.01.15. 07:44

Ha tehetném akkor az igazi okra fognám, hogy miért nem akarom bemenni. :) Az volt a kérdésem, hogy ha erre hivatkozom abból lehet-e bajom. Nem perelni akarok, csak ingyen nem akarok többet dolgozni.

drbjozsef # 2017.01.14. 21:04

Na ez legalább nem sommás...

Dr.Attika # 2017.01.14. 16:34

Üdv!
Közölje a munkáltatójával, hogy hithű zsidó vallású így szombaton nem dolgozhat. Ha ennek ellenére munkára kötelezi, akkor pert indíthat, hogy sérti a vallás szabadsághoz, szabad vallásgyakorláshoz való jogát.

manna12 # 2017.01.14. 11:20

Üdv!
Tanácsot szeretnék kérni.
3 éve dolgozom jelenlegi munkahelyem szellemi munkakörben. A fizetésem fix, munkaidőm munkaszerződésem szerint heti 40 óra (tehát napi 8 óra).
Ebben viszont elvárják, hogy tavasszal és decemberben szombatonként is dolgozzunk (nem egy kollégám van), azaz 6 nap egy héten. Csúszásra nincs lehetőség, szabadságból is mindig elveszik évente 4-5 nap.
Ezek a plusz idők semmilyen módon nincsenek kifizetve, ha kérjük akkor ezek a kérések nincsenek megválaszolva, mindig irásban jelezzük.
Szeretnék márciusban beiratkozni egy hétvégi nyelvtanfolyamra, ha nem megyek be kérésre szombatonként akkor lehet ez felmondás oka részéről? Egyenlőre a nyelvtanolyam idejére érdekel a dolog, a téli még messze van.
Munkámmal amugy elméletileg meg vannak elégedve (ez mindig ki van hangsúlyozva), pénzzel is dolgozom de már unom a plusz munkát ami nincs kifizetve, másnak még arra is jár ha már csak benéz az ajtón :(
Félreértések elkerülése végett, már 20 éve dolgozom, ez a harmadik munkahelyem, nem vagyok lógos, táppénzen sosem voltam, a gyerek születése után egy évvel már dolgoztam.

Burn Out # 2017.01.08. 11:40

amíg csak az egyik oldalon állsz, vagy álltál, addig csak elméleti oldalról gondolod, hogy jól ismered a másik oldalt, hogy milyennek kellene lennie.

na mindegy. a fórum szempontjából a párod jogvitás helyzete a lényeg.

Bobafet # 2017.01.08. 10:41

Igen nem voltam. És? Ezzel megint mit szeretnél éreztetni? Hogy csak egy munkavállaló vagyok aki ne ugasson? ;) Nem kell ahhoz annak lennem hogy tudjam ki a jó munkáltató és ki nem. Egyébként meg pont emiatt van sok egyéni vállalkozó, meg aki tud fusizik mert a munkáltató nem fizeti meg rendesen, és itt van az ellentmondás a felfogásukba, miszerint azért nem fizetem meg hogy ne tudjon saját lábra állni... Nos ha van az embernek egy jó munkahelye ahol rendesen megfizetik megbecsülik, a töknek lenne kedve még a szabadidejét fusizással és más egyéb pénzkeresési dologgal töltenie... Persze ettől függetlenül van aki maga ura akar lenni de az akkor is az lesz ha megfizetik ha nem, csak ha nincs megfizetve SOKKAL NAGYOBB A KÉSZTETÉSE rá.

Burn Out # 2017.01.08. 09:26

azon nem változtat, hogy vélhetően egyik sem voltál

Bobafet # 2017.01.08. 09:16

Akkor vagy-vagy és nem vessző, mert a kettő kizárja egymást. ;)

Burn Out # 2017.01.08. 09:04

azért írtam vesszővel... és direkt írtam mindegyiket

Bobafet # 2017.01.08. 08:56

A főnök és a vezető két külön fogalom. ;)

Burn Out # 2017.01.07. 21:02

gondolom főnök, vezető még nem voltál...

Bobafet # 2017.01.07. 20:52

Igazából most olvastam el teljesen hogy milyen is a munkáltató. Ismerem az ilyet. Ugráltató csicskásként kezeli a beosztottat. Az ne is csodálkozzon ha a munkavállaló ha teheti akkor visszavág.

Ha meg akarod tudni milyen emberrel állsz szemben, adj hatalmat neki...

Az olyan munkahelyen ahol úgy érzi a munkavállaló hogy értékelve van, számítanak a munkájára, jó viszonyt próbálja a munkáltató kialakítani vele és nem az alá fölé rendelt viszonyt érezteti nap mint nap, akkor annak jó munkavállalói lesznek akik hajlandóak áldozatot is hozni, mert néha azt is kell egy jó munkahelyért. Persze vannak tróger munkavállalók is, de gondolom ez nem a próbaidő utolsó napjain derül ki, csupán 3hónapig alkalmazzák és jön a következő hogy ne kelljen rendes fizetést adni nekik..... De sajna még ezt is elcseszte a munkáltató nem volt képes időben kirúgni..

Vadsuhanc # 2017.01.07. 15:35

Bobafet

Most az előző hozzászólásodat úgy írd le, hogy Te vagy a munkáltató. Szívesen olvasom, hogyan viselkednél munkáltatóként.

Tisztelettel.

Bobafet # 2017.01.07. 09:41

Vadsuhanc

Mi a jelentősége hogy bejelentés előtt vagy után lett rosszul? Úgy vélem ez csak a szubjektív vélemény és állásfoglalás szempontjából kérdezik... Mert ugyebár ha a felszólítás után megy el akkor rohadjon meg a szemétláda be akar tenni a munkáltatónak... Pedig csak a túlélésért küzd.
Valószínűleg én is rosszul lennék... Mint mindenki más ha nem akar az ember munkahelyet változtatni. Mert úgy látom az eddigi tapasztalataim alapján, a munkáltató többnyire ezen jogot teljes mértékben uralni akarja miszerint hogy megszabja mikor hogyan és mi módon küldjön el embereket amikor éppen a kedve tartja.

"Mikor és hogyan értesítette a munkáltató a rendkívüli munkavégzésről ?
Mi van a munkaszerződésben foglalva ilyen esetben ?"

Feltételezem a munkatörvénykönyv szerinti szabályok alapján van a munkaszerződésben is ismertetve a rendkívüli munkavégzés szabályai.
Máskülönben a szerződés jogellenes.

Vadsuhanc # 2017.01.06. 20:02

Balazs9999

Mikor és melyik napokra kérte a szabadságot a kedvesed ?

Mikor és hogyan értesítette a munkáltató a rendkívüli munkavégzésről ?

Mi van a munkaszerződésben foglalva ilyen esetben ?

Mikor lett beteg a kedvesed az értesítés előtt vagy azután, hogy a munkáltató értesítette arról, hogy dolgoznia kellene szabadság alatt ?

Tisztelettel és jobbulást kívánva kedvesednek.

Burn Out # 2017.01.06. 19:34

amúgy a barátnőd mit akar? mert a te verziódat már olvashattuk.

Balazs9999 # 2017.01.06. 19:15

Az egyik, az hogy: nem az a lényeg, hogy neki kellett menni a munkatárs nője helyett, ez csak egy plusz, hogy mindent egy valakire terhelnek! Szépen el kellett volna osztani a többi alkalmazott között.
A másik pedig, hogy pofára megy az egész, főnök felesége, aki barátnőmmel, egyenrangú dolgozó, ő dirigált, kiabált stb. És nem ugrált neki mindig úgy ahogy fütyült az volt baj részben.

A szabadságát karácsony előtt vette volna ki kb 8-9 nappal.
Karácson előtt lett beteg pár nappal, és összesen 4 napot ment táppénzre, de be akarták kényszeríteni, hasmenéssel és hányással dolgozni.(étkezdébe)
31.én nyögték be hogy kirúgják, mert kevesen nyújt kb 3 nappal próbaidő lejárta után. És hogy közös meg egyezéssel mert akkor neki is jobb lesz..

Bobafet # 2017.01.06. 17:34

Jó mert az igazság odaát van. :)

Burn Out # 2017.01.06. 17:32

A jog valamikor az igazság kiderítése érdekében lett megalkotva.” - a maga módján minden jogvitás ügyben mindegyik félnek "igazsága" van :) szerintem jobb ha nem megy bele a fórum az igazság és jog viszonyának boncolgatásába.

Bobafet # 2017.01.06. 17:30

„Mindenki tisztességesen a jogszabályoknak megfelelően és a jó erkölcs szabályainak megfelelően viselkedjen és akkor nincs probléma. De persze megy a károgás ha a trógerkedésnek következményei vannak.

Ez olvasatom szerint mindenkire vonatkozik. Az hogy a kérdező olvassa illetve ha olvassa megfontolja e az legyen az ő döntése.

Bobafet # 2017.01.06. 17:28

PS.

Nem értem ha engem neveznek gyökérnek akkor azzal én bántom a másikat? Akkor jó, nem bántom őket.

Vadsuhanc # 2017.01.06. 17:26

Tisztelt Bobafet!

Mindenki tisztességesen a jogszabályoknak megfelelően és a jó erkölcs szabályainak megfelelően viselkedjen és akkor nincs probléma. De persze megy a károgás ha a trógerkedésnek következményei vannak.

Nem csak a munkaadók tudnak károgni ( lsd. topic )... A fentiekben általad idézettekkel egyébként egyetértek, de a kérdező is elolvassa majd vajon ?

Bobafet # 2017.01.06. 17:20

Vadsuhanc

A jog valamikor az igazság kiderítése érdekében lett megalkotva. Az egy dolog hogy mire használják mostanság és hogyan...

Tisztába vagyok a szerződéskötésben foglaltak szerinti kötelezettségekkel.

Tisztába vagyok a próbaidő fogalmával is.

De nem értem miért kellene nekem mint munkavállaló empatikusnak lenni és a másik fél érdekeit szem előtt tartani, ezt ugyanúgy kérhetném én is...
Mindenki tisztességesen a jogszabályoknak megfelelően és a jó erkölcs szabályainak megfelelően viselkedjen és akkor nincs probléma. De persze megy a károgás ha a trógerkedésnek következményei vannak.