Továbbfoglalkoztatás, KLIK


xita # 2017.01.20. 18:18

Dr.Attika, ez majdnem így van. Január egytől megszűnt az iskolagazdai pozíció, más elnevezéssel - gazdasági ügyintéző - megy tovább ugyanaz a feladatkör, munkaköri leírás szerint.
Én eddig iskolagazda voltam az önkormányzat kft.-jének alkalmazásában, és egy általános iskola volt a munkavégzésem helyszíne. Azt hittem, a nyitó idézet szerint, hogy ezt a munkát január egytől garantáltan folytathatom, de gazdasági ügyintézőként.
De mégsem így van, ahogy kbs írta, ez egy tájékoztató és nem jognyilatkozat volt. Magyarul: nincs jogérvényesítési lehetőségem.

Dr.Attika # 2017.01.20. 09:29

A gazda, illetve gazdasági ügyintéző nem ugyanaz a munkakör. Az iskolagazda az iskola gazdasági tevékenységét vezeti, igazgatja. A gazdasági ügyintéző ennek rész feladatait látja el. Pl.: gondoskodik arról, hogy a moslékot a szerződött állattenyésztő elvigye.

xita # 2017.01.20. 08:21

Az, hogy egy munkakör megszűnik-e vagy sem, mi dönti el? Ha a régi, megszűnt munkakör megnevezése iskolagazda volt, az új, létrejött munkakör megnevezése gazdasági ügyintéző, DE a munkaköri leírás szerinti feladatok ugyanazok maradnak, akkor mi a helyzet?

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.17. 12:10

Ez akkor is így van, ha nem kötelezte magát - és valójában ez a szöveg nem is kötelezettségvállalás, hanem tájékoztatás.
Te nem vagy köteles elfogadni a munkakörmódosítására tett ajánlatot, de tudnod kell, hogy a munkakör megszűnése gyakori, legitim felmondási (felmentési) ok.

xita # 2017.01.17. 11:42

Oké, tehet. De én meg ragaszkodhatok ahhoz, hogy akként foglalkoztasson tovább, ahogyan erre írásban kötelezte magát, vagyis: A jelenleg érvényben lévő munkaszerződésében rögzítettek változatlanul érvényben maradnak az átvevő munkáltatónál történő tobábbfoglalkoztatás során."

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.17. 11:37

Az a kérdésed, ajánlatot tehet-e a munkáltató a munkakör módosítására? Miért ne tehetne?

xita # 2017.01.17. 09:54

Jogszerű-e a KLIK eljárása annak függvényében, hogy decemberben írásban azt a tajékoztatást adta, hogy : "A jelenleg érvényben lévő munkaszerződésében rögzítettek változatlanul érvényben maradnak az átvevő munkáltatónál történő tobábbfoglalkoztatás során."
Ehhez képest akar gazdasági ügyintéző (iskolagazda) munkakör helyett karbantartó kertészként foglalkoztatni.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.01.17. 09:35

Mi a problémád?

xita # 2017.01.17. 08:00

Tisztelt Fórumozók!
2015.július elsején kötöttem munkaszerződést az X. Kft-vel (önkormányzat cége), amelynek értelmében iskolagazdai feladatokat láttam el Mt. szerint munkaviszony keretében. (az iskolagazda fogja össze egy iskola technikai személyzetét: portások, takarítók, karbantartók, konyhások).
2016.decemberében eldőlt, hogy 2017. január elsejétől az iskolagazdai feladatokat a KLIK keretén belül, jogfolytonosan folytatjuk tovább. Az átadó kft. vezetője és az átvevő KLIK vezetője "Tájékoztatás a munkáltató személyében bekövetkezett változásról" elnevezésű dokumentumban, amit minden dolgozó megkapott és átvett, a "munkavállalót érintő tervezett intézkedések" között egyetlen pontban ezt írja:
"A jelenleg érvényben lévő munkaszerződésében rögzítettek változatlanul érvényben maradnak az átvevő munkáltatónál történő tobábbfoglalkoztatás során."
Ezt a dokumentumot mind a kft. vezetője, mind a KLIK vezetője aláírásával és bélyegzőjével hitelesítette.
Ezt követően, 2017. január 4-én behívattak a KLIK-hez, ahol elém tettek egy munkaszerződés módosítási tervet, amely munkakörömet karbantartó kertészre módosította volna. A munkaszerződés-módosítás egy példányát magamhoz vette, de a módosított munkaszerződést nem írtam alá.
Megjegyzem, a 2015. július elsején megkötött iskolagazdai munkaszerződésem munkaköri leírása és a 2017. január 3-án gazdasági ügyintézőkénti továbbfoglalkoztatás (az iskolagazda elnevezés megszűnt) munkaköri leírása Kft/KLIK szócserével teljesen megegyezik.
Közben, 2017. január 5-én a munkakörömet más személlyel betöltötték.

Mit tehetek?