hazudtak a szerződésről..................


gothmog123 # 2017.02.14. 13:18

Megbízási szerződést írtam alá magánszemélyként egy nyelviskolával. Nem tudom hogy a munka törvények vonatkoznak-e rá mivel nem munkaszerződés hanem megbízási.

Tartalmaz egy kitételt miszerint ha felmondom az elvállalt kurzust a vége előtt, akkor a meghiúsulási kötbér az eddig el nem számolt megbízási díj (pl. 700e forint).

Az aláírás előtt konkrétan rákérdeztem hogy ha ezzel jutalmazzák a felmondást minden esetben akkor nem vállalom. Erre a szemembe hazudtak hogy fel lehet mondani ha adok felmondási időt. Annyira erősködtem hogy beleírtak egy sort kézzel a meghiúsulási kötbér mellé hogy felmondási idő 1 hónap.

Most megkerestek hogy azt ki kell venni és mégse lehet felmondani a szerződést. Egy erőteljes vita után azt mondták akkor maradjon benne.

Kérdéseim hogy:

  • ha ezt nem engedem kivenni akkor védve vagyok ettől a meghiúsulási kötbértől? vagy ha nagyon akarnak tudnak valamit trükközni?
  • illetve eleve ez jogszerű-e és MO-n tényleg lehet rabszolgaként igy foglalkoztatni embereket?
  • tudok e még valamit tenni hogy ne idegeskedjek ezen az egészen és ott lebegjen felettem hogy beperelnek 700 ezerre ha kedvük tartja?

Köszönöm szépen.