20% hiányzás gyakorlati óráról


efi99 # 2017.02.20. 19:32

És neked sem tűnt fel, hogy nem vagy órán?
Egyébként meg nincs ott, hogy mennyi idő alatt kell elérje. Aki ezek szerint mindjárt a tanév 1. órájára nem megy be, az máris 80%-kal túlteljesítette a célt.

Axel13 # 2017.02.20. 13:43

Tisztelt olvasók,

A mai napon tájékoztatott az osztályfőnököm,hogy a hiányzásaim egy bizonyos gyakorlati órából(hálózati ismeretek gyakorlat) elérték a 20%-ot,és évet kell ismételnem.19 éves vagyok,szakközépiskolába járok,informatika szakra. Előzetes tájékoztatás nem történt azzal kapcsolatban,hogy a hiányzásaim közelednek a 20%-hoz,és amikor tájékoztatott,már késő volt. Utána olvastam a témának,és ezt találtam:

" 3. A mulasztás pótlása igazolt mulasztás esetén
Ha a tanuló mulasztása a húsz százalékos mértéket eléri, de igazolatlan mulasztása nincs és szorgalma, elért teljesítménye alapján a mulasztását a következő tanév megkezdéséig pótolja és az előírt gyakorlati követelményeket teljesíteni tudja, mentesíthető az évfolyam megismétlésének kötelezettsége alól. Az évfolyam megismétlése alóli mentesítés kérdésében a szakképző iskola nevelőtestülete a szakképző iskola pedagógiai programja részét képező szakmai programban meghatározottak szerint dönt, gyakorlati képzést folytató szervezetnél folyó gyakorlati képzés esetén a gyakorlati képzést folytató szervezet javaslatára. "

A kérdéseim azok lennének,van különbség elméleti és gyakorlati órák között jogi szempontból? Nem a 30% os szabály vonatkozik minden órára? Ha elértem a 20% hiányzást és a szabályzatban mégis 20% van előírva,lehet osztályozó vizsgát tenni? A válaszokat előre is köszönöm!