GYES utáni munkaviszony


Nyikto # 2017.03.16. 15:58

Kedves Szakértők!

Az alábbi problémám lenne:
2009.11.02-től vagyok a jelenlegi munkáltatómnál jogviszonyban. Mint Fiókvezető (ker.bank)kezdtem a munkámat, azonban 2012.januárjában munkaszerződésmódosítással (miután bezárt a fiókom- országos fiókhálózat csökkentés) senior tanácsadó munkakörbe kerültem át 6 hónapos terhesen.állományba pedig egy másik fiókhoz tettek, ahol azonban csak 2 hetet töltöttem aktívan, aztán betegszabadságra, majd a 2012.éves szabadságok kivételét követően szülési szabadságra mentem. közben született 2 gyermekem, a kisebbik 2017.04.24-én tölti a 3.életévét, ergo a GYES-em is megszűnik ezzel a nappal. jeleztem egy hete a munkáltatómnak, hogy szeretnék visszatérni dolgozni (email)-tudomásomra jutott hogy a fiók épp munkatársat keres. Hétfőn e-mailban közölték, hogy sem fiókvezetői, sem senior munkatársi állás nincs, vissza tudnának venni normál munkatársi pozícióba, fele munkabérért. Azt válaszoltam meggoldolom....amire jött a válasz e-mail, hogy 5 napon belül jelezzem a válaszom, mert ha ezt nem tudom elfogadni a közös megegyezésben kell gondolkodnunk.
Kérdésem:
1.) köteles vagyok 5 napon belül válaszolni, vagy mivel még GYES-en vagyok 04.24-ig nem kötelezhet erre, ill. mi történik, ha nem válaszolok?
2.) ha nem fogadom el a felajánlott előnytelen ajánlatot mi történik?
3.) ha nem fogadom el az ajánlatot, az valóban részemről felmondásnak minősül-e?
4.) közös megegyezésnek mi a menete (csak abban az esetben egyeznék bele, ha kiadná a felhalmozott 36 nap szabadságom + 2 havi végkielégítésnek megfelelő összeget)?
Az emailban tett ajánlat ill. nekem bárminemű válaszom tekinthető-e hivatalos ajánlatnak, ill. annak elfogadásának, vagy elutasításának a részemről?
köszönöm előre is!