Módositás


Dr.Attika # 2017.03.18. 13:58

Tisztelt "tamaris"!
A konkrét problémájával egy lakóhelyén vagy annak közelében tevékenykedő ügyvédet keressen meg. Ő tud Önnek személyre szabott tanácsot adni a továbbiakban.

tamaris # 2017.03.18. 13:31

Tisztelt ügyvéd úr! Még az a kérdésem hogy felmondási idő van e? A másik hogy hallottam olyat hogy mivel nem fogadta el igy irtak egy olyan felmondást amibe pélául azt irták hogy teljesitménye nem megfelelő nincs lerakva az irattárba a dolgai illetve hogy az egyik poziciora nem alkalmas. A lerakás az időhiány miatt volt ez egy bank és egyik munkatársammal történt és végül is igy montak fel.azt nem tudom kapott e végkielégitést e ilyen esetben is kellett hogy kapjon. Ugye?

Köszönettel a gyors válaszért. Mit tehetnek hogy ne kelljen végkielégitést adni ha bosszubol is de nem a modositás nem elfogadását irják indoknak?

Dr.Attika # 2017.03.18. 13:07

Tisztelt "tamaris"!
Ha Ön nem járul hozzá, hogy a munkaszerződését módosítsák 8-ról 6 órára, akkor azt a munkáltató nem módosíthatja. Ha emiatt a munkaviszonyát megszüntetik, akkor az jogellenes lesz. Végkielégítésre ez esetben is jogosult. Arra ügyeljen, hogy kényszerítéskor semmit ne fogadjon el és ne írjon alá.

tamaris # 2017.03.18. 12:59

Tisztelt Ügyvéd Ur! Tehát ugy értem 30 éve dolgozok és határozatlan időtartamra szól a szerzödés.

Dr.Attika # 2017.03.18. 10:56

Tisztelt "tamaris"!
Gondolom, hogy nem a szerződése határozatlan, hanem határozatlan időtartamra köttetett. Ha a szerződése határozatlan tartalmú, akkor az nem szerződés, tehát hatálytalan.
Kérem, ezt pontosítsa mielőtt választ kaphatna.

tamaris # 2017.03.18. 09:59

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Ha határozatlan szerződésem van és munkaidőmet 8óráról 6órára akarják módositaniközben felvettek 2 dolgozót is és nem fogadom el nem îrom alá jár a végkielégités és felmondási idő? Hiszen igy anyagi hátrányom lesz. Ha nem irom alá utána adhatnak olyan felmondást indoklást ami miatt nem kaphatom meg a fent emlitett összegeket? Köszönettel: