önként vállalt többletmunka


Ancsi_74 # 2020.03.09. 13:02

Kedves Szakértők!
Édesanyám körzeti ápolóként dolgozik, emelett önkánt válallat ügyeleti feladatokat, heti 24 illetve 14 órában 2005-től, mely után pihenő napot se kapott, nem is kért, hiszen önként vállalata.
Majd 2012 től vérvételi feladatokat végez, megbizási jogviszonyban, főállása mellett 20 óránban hetente. A betegek területileg az egyik nagyvároshoz tartoznak, egy vérvételért közel 100 km-t kellene utazniuk.
Az Önkormányzat és édesanyám önként vállalta, hogy helyben biztosítják a vérvételeket, illetve ehhez tartozó összes adminisztrációs munkákat.

Édesanyámnak adategyeztetést kezdeményeztünk, mely során kértük, hogy ismerjék el kiegészítő szolgálati időként az elvégzett többletmunkákat, melyett alkalmazott egészségügyi dolgozóként vállalt, önként.

Ezt elutasították, mondván nem önként vállalt többletmunka a fenti kettő, jelenleg fellebbezni szeretnénk.
Érdeklődni szeretnénk, hogy esetleg találkozott e már valaki hasonló esettel, a fent említett két munkát miért nem akarják elfogadni kiegészítő szolgálati időként.

Köszönettel:
Ancsi

Moppolino # 2017.03.26. 13:26

A napi 12 órát nem fogja meghaladni. Tehát akkor nem lesz gáz, ha nem lesz meg mindig 6 nap után az 1 nap pihenőnap. Ennek örülök, köszönöm szépen.

Immaculata # 2017.03.26. 12:07

Nem törvénytelen, a napi 12 órát nem haladhatja meg.

Moppolino # 2017.03.26. 09:52

Egyik sem, ezektől eltérő, adminisztratív jellegű munkaköröm van. De betegekkel is foglalkozom.

Immaculata # 2017.03.26. 09:34

Ha nővérként, orvosként, vagy rezidensként dolgozol az önkéntes állásban, akkor be kell tartani a pihenőidőket.

Moppolino # 2017.03.25. 23:20

Kedves Fórumozók!

Önkéntes többletmunkával kapcsolatban szeretnék véleményt, tapasztalatokat kérni olyan téren, hogy mit szabad és mit nem.

A következő az alap helyzet. Hétfőtől péntekig napi 8 órás munkavégzést látok el egy egészségügyi intézmény egy osztályán. Jövő hónaptól önkéntes többletmunkát vállalok egy másik osztályon. Megegyezés szerint ez havonta 5 darab 12 órás műszak lesz, kizárólag hétvégékre elosztva. Önként vállalt többletmunka "szerződést" aláírtam.

Kérdésem az lenne, hogy mi a helyzet akkor, hogyha úgy jön ki a beosztás, hogy 6 napnál többet is kell egyhuzamban pihenőnap nélkül dolgoznom? Lesz olyan, hogy mindkét hétvégi napon dolgozom 12 órában és utána persze megyek hétfőn a 8 órás állásomba is. A műszakok között eltelik 12 óra.

Számomra ez nem jelent problémát, csak kérdésem lenne, hogy ezt így szabad-e, nem törvénytelen-e. Nem szeretném, hogy problémák legyenek belőle és ezek csak később derüljenek ki, mikor már ledolgoztam. Olvastam ugyanis olyanokat, hogy 6 nap után kötelező egy pihenőnap. De mi a helyzet az én esetemben?

Köszönöm előre is annak, aki érdemben tud segíteni!