Álláskeresői járadék, lejárt határidő


alkonyat # 2017.06.24. 15:32

Most már értem :)
Köszönöm még egyszer!

Burn Out # 2017.06.24. 14:16

ha van benne függő, akkor az eljáró hatóságon van egyfajta "nyomás", hogy 60 napon belül lezárja az ügyet. ha nem tudja lezárni, akkor 10 ezer forintot kap az ügyfél és az ügyfelet megilleti a kérelmezett jog gyakorlása. (a Ti esetetekben kérelmezett jog gyakorlása nincs, illetve ilyen módon álláskeresési járadékot sem fog kapni.)

ha 60 napon belül nem tud érdemben dönteni, akkor inkább megszünteti az eljárást. ebben az esetben új kérelmet tudtok benyújtani.

alkonyat # 2017.06.24. 13:06

Köszönöm a gyors választ! Ez azt jelenti, hogy ha van benne függő hatályú döntés, akkor nem hosszabbítják meg a határidőt és az említett ismerősöm javára döntenek, vagyis megkapja az álláskeresési járadékot? Bocs, ha valamit félreértek.

Burn Out # 2017.06.23. 19:28

ha megszüntetik, akkor újra be tudod majd nyújtani a kérelmet, mivel érdemben nem bírálták el, így ebből a szempontból nincs akadálya a kérelem újbóli benyújtásának.

gondolom a függő hatályú döntés miatt nem örültek a helyzetnek. ha van benne függő hatályú döntés, akkor biztos nem fognak hosszabbítani.

alkonyat # 2017.06.23. 16:17

Kedves Fórumozók!

Ismerősöm pár év németországi munkavállalás után hazatért és álláskeresési járadékot igényelt. 7 nappal a két hónapos dokumentum beszerzési idő lejárta előtt közölte a Munkaügyi Központ, hogy hiányzik az U1-es (régen E301) nyomtatvány és mivel egyik dolgozójuk sem beszél németül illetve angolul, ezért nem tudnak rákérdezni a német hivatalnál. Ismerősöm felhívta régi munkaadóját, aki azonnal felvette a kapcsolatot a német Munkaügyi Központtal és kiállították ezen nyomtatvány. Állításuk szerint pár napos feldolgozási időre lehet számítani. A kérdésem az lenne, hogy a fent nevezett két hónapos beszerzési határidő meghosszabbítható-e, ha igen, akkor hol és hogyan? (Azt mondták, ha lejár, megszüntetik a kérvényt).
A Munkaügyi Központnál dolgozó tanácsadó, valamint az ottani vezető nagyon barátságtalan hangnemben beszéltek (kiabáltak) ismerősömmel, mondták neki, hogy ilyenekre nincs idejük, ezért is itt szeretnék számára válaszokat kapni!
Előre is köszönöm!
Tisztelettel:

"Alkonyat"