motivációs levél - táppénz


adamr # 2017.07.23. 17:10

Szia,

HR-esként azt tudom mondani, hogy mindenképp igazat írj a motivációs leveledben, mert kínosabb, ha később lebuksz a hamis információval. Mondd azt is nyugodtan, hogy szeptemberben tudsz kezdeni, lehet, hogy rugalmasak e tekintetben. Ha nem jönne be, nézz körül valamelyik állásaggregátoron, így nem kell külön-külön böngészni a professiont, jobinfot stb :) https://sokallas.hu/ ilyen például

Sok sikert a munkába álláshoz :)

Titiána # 2017.07.19. 15:48

Jelenleg táppénzen vagyok, balesetet szenvedtem. Szeretnék másik munkahelyre menni, nem a táppénz miatt, már korábban is keresgéltem másik helyet. a lényeg, hogy táppénzem még kitart min. 1 hónapig. Szeretném néhány helyre elküldeni az önéletrajzomat, motivációs levelet, mit írjak a motivációs levélbe a táppénzről? Hiszen egyenlőre nem tudok munkába állni.

Írjam azt, hogy jelenleg x helyen dolgozok, de valójában táppénzen vagyok. Ez így értelmetlen. Vagy írjam azt, hogy jelenleg x helyen dolgozok, munkába állni szeptembertől tudnék.

Aztán, ha mégis behívnának, akkor úgyis felhívnak telefonon, akkor majd elmondom vagy az interjún, stb.

Szóval, írjam vagy ne írjam a táppénzt vagy mivel helyettesítsem a motivációs levélben?

Az is rendben van, hogy ha most kell a dolgozó, nem fognak rám várni. De most van alkalom, hirdetés, hogy elküldjem a jelentkezésemet, legfeljebb félretesznek.
Köszi előre is.