Egyoldalú fizetéscsökkentés?


laller2121 # 2017.08.11. 12:14

Munkáltató egyoldalú megegyezés nélküli fizetéscsökkentése esetén mi a teendő?

Előrebocsátom hogy trollkodó anyázó „úgy kell neked ha hagyod“ kategóriás hozzászólókból nem kérek!!! Aki nem hiszi el, vagy csak ennyire futja tőle (úgy kell neked stb) az menjen máshova.

Tehát a munkahelyemnek anyagi gondjai vannak állítólag-ezt mondják. Már júniusban belengették hogy mindenkinek visszanyesik a fizetését jó sokkal legalább 30%-kal. És -szintén állítólag- erről jún végéig mindenki hivatalos munkáltatói közlést fog kapni írásban amit vagy aláír, vagy nem ír alá és akkor ki van rúgva (szépen szólva közös megegyezéssel távozik...).
Senki egy fia papírt nem kapott azóta se. Senki.
Mindenki azt mondta ezt úgyse merik meglépni hogy fizetést csökkentsenek. Se új szerződésekkel se anélkül nem merik megtenni. Nem merhetik megtenni a mai munkaerőpiacon hogy több 10.000-el 30-40-50 ezrekkel csökkentsék a fizetéseket a munkaidő változatlanul hagyásával. Mindenki ezt mondta.
Megtették!!!!
Megjött a júliusi fizetés. Mindenkinek kevesebb van akinek 40.000-el!!!
Indoklás semmi illetve ennyi... az anyagi helyzet...
Papír szerződésmódosítás.... semmi senkinek. Állítólag majd vmikor aug végén.... ami marha érdekes, mert ugye ez már a júliusi fizetést is érinti tehát a szerződésmódosítást legkésőbb valóban jún végén oda kellett volna adni. Gondolom majd visszadátumozzák hónapokkal aztán írd alá barom aug végén hogy júl 1-től új bérért dolgozol... ez a játék fog menni, előre megmondom. Erre meg megint azt mondják hogy nem merik megtenni-dehogynem merik....

Tehát a szitu per pillanat: ott a szerződésem benne a fix bérem és utalva megjött a bér. Nem annyi, több 10E-vel kevesebb!!! Nincs mit bizonygatni különösebben ott a szerződés ott a bankszámlakivonat nincs mit vitatni.

Ez a helyzet per pillanat. Van aki még nem is tudja mert kp-s fizetéses és szabin van és még meg se kapta a fizetést.

Na ez a helyzet mit lépjek/lépjünk?
A cégvezetés a maga részéről LEZÁRTA A TÉMÁT vitának kérdésnek helye NINCS, ők szóltak, papír majd jön, ez van, ha nem tetszik mondjál fel-ez az álláspontjuk.

Ötlet? Cselekvési javasat?