Szabálysértésre megfelelő intézkedés


HJozsef # 2017.09.13. 12:29

Itt a probléma az, hogy nem a saját tulajdonukkal randalíroznak, illetve a cég megítélésében is nyomot hagyhat ez a fajta vezetési stílus. Megelőzni szeretnénk a problémákat.

efi99 # 2017.09.11. 16:54

Én is szoktam látni, hogy 100-zal elhúz a motoros a házunk előtt, de nem vagyok hatóság, hogy megbüntessem, szóval semmilyennel.
Majd ha bünti lesz, kifizeti. Ha meg úgy látjátok, hogy rallyzik, meg lehet fenyegetni, pl hogy el lesz véve a feneke alól a kocsi, aztán akkor mehet gyalog, mind a bogarak.

HJozsef # 2017.09.11. 10:42

Tisztelt Tagok!

Cégünk flottájába újonnan bekerült cégautókba GPS nyomkövetőket telepíttettünk. A munkavállalók tudomásul vették, ezzel nem volt probléma. Ez a rendszer valósidejű nyomon követést tesz lehetővé helymeghatározással, sebességméréssel, stb.

A kérdésem arra vonatkozik, hogy abban az esetben, ha észleljük, hogy az egyik munkavállaló túllépi a helyileg szabályozott sebességhatárt, bár a hatóság látókörébe nem került, milyen módon szankcionálhatja a munkáltató ezt a fajta kihágást, viselkedést? Már két alkalommal fordult elő, hogy lakott területen belül 70 km/h feletti sebességgel közlekedtek huzamosabb ideig.

Lehet-e bármi módon elmarasztalni a munkavállalót?

Köszönettel:
József