Fórum munkajog, foglalkoztatás régebbi elöl     új hozzászólás


Előrehozott öregségi nyugdíj

Veci #   2013.01.19. 18:47

oz-oz
Ez a lehetőség elúszott 2012-től, a kisfiú vagy. A te nyugdíjkorhatárod 63 év. A nők esetében van rá lehetőség, de Te milyen nyugdíj visszakapásról írsz? Ugyanúgy számolják az ellátást is, mint az öregségi nyugdíjat, a nők esetében ez nem csökkentett összegű.

Üdvözlettel Veci

juhlaci # e-mail 2013.01.19. 17:22

oz-oz! Te találós kérdést adtál fel Vecinek?

oz-oz # e-mail 2013.01.19. 16:56

Kedves Veci!

Egy ismerősöm 2013 augusztusában betölti a 37 év munkaviszonyt, (1953-ban született). Milyen feltételekkel mehet korhatár előtti ellátásba? Ha eléri az őrá vonatkozó nyugdíjkorhatárt, nyugdíjasként megkapja-e a rendes nyugdíjösszeget.
Válaszát megköszönöm.

fagyongy55 # e-mail 2013.01.19. 14:39

Gizella Gizella
http://www.versenykepesseg.eu/ Tőle kérjél tanácsot készséggel segít mindenkinek,Ha lehet akkor a határozatodat küld el neki be szkenelve vagy ahogy tudod, sőt még a szükséges felebbzést is megírja helyetted, ingyenes.

dtida #   2013.01.18. 15:57

Kedves Fórumozók!

Jó ideje nem voltam már aktív itt, ezért a napi történésekről nincs is tudomásom.
Egy ismerősöm hívta fel a figyelmemet, hogy korábban voltak a Szépkor Nyugdíj Kft-t érintő hozzászólások: ezzel kapcsolatban engedjetek meg néhány gondolatot.

Mindenekelőtt köszönöm az ügyfelek, és jószándékú hozzászólók véleményét, elismerő szavait.
Természetesen a kritikus hangoknak is örülök, az ő véleményük számára is "nyitva van" az e-mail fiókunk.

A legfontosabb hangsúlyozni, hogy nemzeti és nemzetközi ügyekben is naprakészek vagyunk, ennek megfelelően igyekszünk a honlapunkat is frissíteni.
Egyes vélemények szerint szavahihetőségünket már az is kétségbe vonja, hogy korengedményes... stb nyugdíjakról volt szó a felvezetőben, holott ilyen már nem is létezik.
Az gondolom sokatok számára egyértelmű, hogy ilyen ellátásokat bár már nem lehet megállapítani és a korábbiakat is átnevezték, azonban a mai napig vannak előrehozott, korkedvezményes nyugdíj megállapítások, ha azokat korhatár alattiaknak hívják is. :)
A rosszindulatú vagy félreértett kommentelőkkel szemben bízom benne még mindig többen vannak azok, akiknek segíteni tudtunk akár régóta húzódó, kacifántos ügyükben is.

A jövőben is mindenkinek segítünk, tanáccsal vagy konkrét eljárásssal vagy peres képviselettel; szolgáltatásaink bár díjkötelesek, azonban árainkat igyekeztük humánus szempontokat is figyelembe véve kialakítani, amely mellett munkánkért továbbra is pénzügyi garanciát vállalunk.
Részleteket itt találtok: szepkor-nyugdij.hu

Mindenkinek a legjobbakat, üdv.

gizella.gizella # e-mail 2013.01.16. 22:42

Sziasztok.
Tudna vki segíteni?
1954.ben születtem. 21,5 munkaviszonyom van. Jó ideje szoc.segélyen vok. Betegség által 2012ben rehabra benyújtottam a leszázalékolás kérést. Ma érkezett a papír,hogy 82%-ban beteg vagyok(kb megfogalmazás) de pénzre nem vagyok jogosult.
Mivel az 5év alatt nincs bedolgozva a 3évem. Kérdésem,h a nyugdíj előtti állaskeresési járadékra jogosult vagyok-e?
Tavaly azt mondták,hogy idén januar 2től leszek jogosult. 4,5évvel a nyugdíj előtt. De ugye nekem 21,5évem van bedolgozva. Mit tudok tenni? A szocsegely nagyon kevés,se leszázalékolás,se utazasi kedvezmény,semmi. A bizottság a betegseg miatt mégis 82% rokkantságot állapított meg. Pénz nelkul. Köszönöm előre is a valaszt. Ha kérhetném emailben a segítséget! Üdv. Gizella. Joéjt

Korall54 # e-mail 2013.01.16. 21:02

nadrienna

http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

Ez a törvény linkje. Nyisd meg, görgess a 2.sz. mellékletre, ott találod a szolgálati évekhez rendelt százalékokat.

(Nem tudom, ezt kerested-e.)

Üdv: Korall (53-as nö)

nadrienna # e-mail 2013.01.16. 20:30

Kedves Fórumozók!
valaki néhányhéttel ezelőtt feltette a nyugdíjszámítás táblázatát.Kerestem, de most nem találtam. Feltenné mégegyszer. Előre is köszönöm.

szafika # e-mail 2013.01.16. 15:45

Patyolat , sajnos csak 63 éves korodba , már nincsen előrehozott nyugdíj . A korhatár előttit se tudta igénybe venni az 52-eseknél se mindenki .

patyolat # e-mail 2013.01.16. 15:28

Kedves Fórum!

Azt szeretném megtudni, hogy 1953-ban született férfi több, mint 42 év munkaviszonnyal mikor és milyen formában mehet nyudíjba legkorábban?! Ellentétes információkat hallani erről. (Nem a veszélyeztetett munkakörűek kedvezménye vonatkozik rá.)

fagyongy55 # e-mail 2013.01.16. 15:18

A nők 40 évesének eltörlése szerintem egy vak lárma mivel benne van az alkotmányba, és megváltoztatásához 2/3 kell

sitimaci # e-mail 2013.01.16. 10:06
Kedves hettigful!!!-
  • Én ezt értem,de ...!!!---Sajnálom,hogy nem tudtunk segíteni!!!---Üdv.-Pisti-maci
hettigful # e-mail 2013.01.16. 09:59

sitimaci!

Köszönöm, hogy figyelemre méltattál de az ember mindenbe belekapaszkodik mikor bajba van.

hettigful # e-mail 2013.01.16. 09:54

Veci!

Nagyon köszönöm a válaszod és tudomásul veszem, hogy nincs esélyem. Várom a fellebbezés mit fog eredményezni.

sitimaci # e-mail 2013.01.16. 09:50
Szia szafika
  • /Csak nem az a Simonovics???/---Na erről írtam,pedig komolyan nem vagyok "Fidesz őrült",de az hogy a baloldal is 2/3-ot akar,/mert ezt mondták/,bizony ennek a az elvételét is megteheti és még sok minden mást is megváltoztatna!Ez őrület ami itt folyik!--A NŐKTŐL meg nem kel irigyelni,főleg ha ledolgoztak sok évtizedet keményen már!-Igaz???--A másik:--Sok nyugdíjas írja-mondja,hogy így a nyugdíj és ellátás emelés,meg úgy,nem lehet minket megvenni kilóra, na még csak az kéne,szavazatot akarnak csak szerezni,mi az hogy az év végén is adnak,stb.!!!-Mindegyik párt ezt,vagy hasonlókat csinál választások előtt!---Én azt írtam és mondtam erre máshol akik ezekkel jöttek,hogy::---Semmi gond,ahogyan megérkezik a mindenkori nyugdíjemelés és majd év végén az a "valami",pénz vagy utalvány,azonnal KÜLDJÉK VISSZA ÉS NE FOGADJÁK EL.MERT EZT A FIDESZ KÜLDTE!!!--EZ ÍGY KORREKT ÉS TISZTESSÉGES,EBBEN AZ ESETBEN!---Én hülye lennék visszaküldeni,de ha Februárban a DK.-Bajnai-vagy az MSZP.-küldeni "valamilyen kis lóvét-segélyt",azt sem küldeném vissza.megköszönném és már lenne is helye!---Az hogy kire fogok szavazni,úgy sem ez fogja eldönteni!!!---A közértben,vagy a Gázműveknél-Elmű.-nél sem kérdezik meg,hogy kitől kaptam a pénzt!--De ha már elfogadta és elfogja fogadni máskor is a nyugdíjemelést,akkor legalább ne beszéljen "félre",örüljön annak,hogy kapott egy kis emelést!!!Azután szavazzon az MSZP.-Jobbikra-DK.-ra vagy akire akar-Igaz?---Üdv.
szafika # e-mail 2013.01.16. 09:19

Sitimaci , sok emberkének csípi a szemét a 40 éves akciós , többek között egy simonovics nevű is arról hablatyolt , h vissza kell vonni ! a 25 éves kedvezménnyel nyd-ba menőknek vissza kell adni azt a lehetőséget , ő úgy van vele , h 66 éves és még mindíg dolgozik ! dolgozik ?! ..... legalább is hetet-havat összehord !!! pl, h a 40 éves akcióst igénybevevők miatt ?! összeomlik a magyar gazdaság !!!! hát nem igazán ettől ! a nyd-ban lévő nők kb 10 %-a rendelkezik ilyen hosszú szolgálati idővel , akkor , mi javítjuk a statisztikájukat ! Aki 40 évig keccsölt , nem fogja másik 30-40 évig élvezni a nyd-at , mint elég sokam ma ! legalább is elég kevesen lesznek , akiknek ez sikerül !!!!

sitimaci # e-mail 2013.01.16. 08:54
--
  • Persze beadni a papírokat-megpróbálni a nyugdíjba menetelt, meglehet,ilyen-olyan címen!--Nincs semmi szükség a Fórumra és a sok "beírogató",ilyen -olyan tanácsaira sem!---Ott van az ONYF. honlapja,vagy be kel menni és ki kel tölteni a papírt,le kel adni, és "már intézik is" a nyugdíjba menetelt!!!--Vagy a munkahellyel intéztetni!---Úgy van ahogyan 'Veci írja,majd az "aljára" odaírják a "véleményüket"!--Egy próbát megér,miért is ne!!!--Üdv.
sitimaci # e-mail 2013.01.16. 08:43
    • Kedves hettigful!!!------Egy "hír" ami egy nagy marhaság,éppen úgy,mint a -NŐK 40-évesének az eltörlése-/mert ez is felröppent egy másik Fórumon!!/,nem tudom hogy Te, ezt hol a fenébe láttad,vagy olvastad az Előrehozottról!!!???---Mert én sehol,de ellenben az igaz,hogy:-----A KORMÁNY 2014.DECEMBER.31-IG MEGHOSZABITOTTA A KORKEDVEZMÉNY SZERZÉSÉT!--EZ UTÁN FOGJÁK ÚJRA ÁTVIZSGÁLNI EZT A LEHETŐSÉGET,ADDIGRA KIDOLGOZZÁK AZ ÚJ MUNKAKÖRÖKET,AMIKRE EZ VONATKOZHAT!!!!---A Nők '40-éveséről egy büdös szó nincs,ugyan úgy mint az Előrehozott meghoszabitásáról,már csak azért sem,mert azt már ELTÖRÖLTÉK !!!!!!!!---De ha nem a FIDESZ.lesz 2014.-ben a kormányon, akkor az nincs kicsukva,hogy megszüntetik a '40-évest,de az Előrehozottat nem fogják visszahozni!--"Csak Úgy"!!!!--Főleg ha az új kormánynak is,2/3-da lesz!!!!!!!!!!!!---/Én nem vagyok egy pártnak a híve sem,de ennek a '40-évesnek valóban örülök,ez egy jó dolog!-Idáig 90-ezer Nő vette igénybe!!!--Jó pihenést nekik!!!---Üdv.----LÁTJÁTOK?-EZ A SOK "hallottam-olvastam-mondták" szerű olvasgatások és a törvénye-módosítások nem figyelése akadályoznak meg sok embert abban,hogy a nyugdíjazási ügyintézésüket, időben és szakszerűen meglépjék!!!----Igaza van 'Vecinek!!!---ÉS HA MÉG 'VECINEK SEM HISZTEK,AKKOR NINCS MIRŐL ÍRNI!!!!!!----
szafika # e-mail 2013.01.15. 22:37

pejan , Veci rengeteg embernek segített , h sikerüljön a nyd-ba menetel , ha nem hiszel neki , még a legegyszerűbb , ha érdeklődik a nyufinál telefonon aki szeretne nyd-ba menni , mielőtt valami olyan lépésre szánná el magát amitől kilátástalan helyzetbe kerül .

Veci #   2013.01.15. 22:05

hettigful
Amit meghosszabbítottak az a korkedvezmény és nem az előrehozott nyugdíj.
http://www.hirado.hu/…orokrol.aspx

pejan
Valóban nem kell nekem hinni, majd a határozatban m,indent közölnek. Te tudod nagyon jól, hogy mennyire nyomon követtük a változást. Mindenki saját maga győződjön meg a valós helyzetről. De az biztos, hogy nincs előrehozott nyugdíjra lehetőség 2012-től.

Üdvözlettel Veci

pejan # e-mail 2013.01.15. 21:54

T. Fórumozók!
Nem muszáj elhinni Vecinek vagy másnak, hogy nincs lehetőség előrehozott nyugdíjra, bár ő már végigcsinált egy ilyen sorozatot. A puding próbája az evés: be kell adni a Nyugdíjintézetnek legalább egy időbeszámítási kérelmet (vagy rögtön a nyugdíjigénylést, bár ahhoz meg kell szüntetni a munkahelyet, ha van), és ők a válaszban egy hónapon belül tételesen le fogják írni, hogy az illető mikor, mire vált vagy válik jogosulttá. Ahhoz lehet igazodni.
A mostanában megszaporodó kérdések egyébként azt jelzik, hogy egy újabb évjárat jön rá arra, hogy kiszúrtak velük (is).

hettigful # e-mail 2013.01.15. 20:06

Én azt hallottam, hogy az előre hozott nyugdíj lehetőségét meghosszabbították 2014-ig ezt ki tudja?

Veci #   2013.01.15. 18:01

Szerintem mégha ment volna is (az okirathamisítás-féle), akkor már abból is kicsúszott, mert dec. 19-én töltötte be a 60,5 évet.

Üdvözlettel Veci

szafika # e-mail 2013.01.15. 17:10

Kár, h nem jelentkezett legalább tavaly ősszel , v a tél kezdetekor legalább , hátha ....

fagyongy55 # e-mail 2013.01.15. 16:16

Veci ha Gézabá visszapapíroz a munkáltatóval akkor sem?